četrtek, 1. junij 2017

Za majske rožice in še veliko drugega

Verjetno lahko že iz naslova razberete, da bo v objavi spet veliko vsega. :-) Preden vam pokažem skoraj vse, kar je v mojem brlogecu nastalo zadnje dni maja, pa vam zaupam, da je moj dragi danes postal penzionist. Upam, da si bo znal vzeti čas zase in živeti bolj umirjeno. In da se bo končno posvetil vsem svojim preštevilnim hobijem. Če ne, ga bom pa skregala. :-)  Za začetek se je lepo izkazal, saj mi je pripravil zajtrk. Zjutraj je namreč vedno nasmejan in poln energije, jaz pa spim do zadnje sekunde, čemerno gledam  in se s težavo navajam na nov dan. :-)

Nekaj voščilnic za rostne dneve ustvarjalk, ki so praznovale v maju, sem že pokazala. Tudi metuljčka, ki sta odletela k Maji v Hiško iz papirja in njeni Nini. Marta, ki sem jo spoznala na zadnjem srečanju ustvarjalk, je prejela preprosto voščilnico poletnega travnika.


Igranje z distressi, stencil šablono Stamploration, Najlepšim parom, prahcem za embosiranje in kristalčki.

Izdelek prijavljam na izziv Stamploratin: June CAS Card Challenge: Anything Goes

K Barbari, ki je moja velika vzornica, pa je potovala malo posebna voščilnica in prav vesela sem bila, ko mi je javila, da ji je zelo všeč. :-)


Pred kratkim sem nakupovala pri Tini v  Najlepšem paru in ena izmed novih igrač je plastična šablona Akvarelne črte,  edina iz Tinine kolekcije, ki mi je še manjkala. Še danes mi ni jasno, zakaj sem tako dolgo odlašala z nakupom. :-) Rjavo-roza barvna kombinacija, pripomočki Najlepšega para, pavs in embosiran napis iz Maveluja. Aja, pa še zlata mašnica . :-)

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Najlepši par: Galerija meseca junija
- Scrapping4fun Challenges: Challenge #91: Soft Colours

Še vedno sem v akciji izdelave prazničnih voščilnic za Mihov bazar. In v ta namen so izzivi na Christmas Card Throwdown kot naročeni. :-) Tokrat je na vrsti barvni izziv, ki sem se ga s težavo lotila, saj to sploh niso "moje" barve, pa še čisto netipične so za božične praznike. Kar pošteno sem se namučila s kombiniranjem, pa voščilnica sploh ni noben presežek. :-)


Na kraft osnovo sem z zlatim prahcem embosirala jelenčka, napis pa na rumeni hribček. Romantični okvir je od Najlepšega para, snežinke pa so zlate luskice.

Jelenček bo skočil na izziv: Christmas Card Throwdown: May - Colours

Zadnji izdelek za danes pa je ovitek za darilni bon, ki ga bomo jutri predali sodelavcu, ki gre v penzijo. Gotovo vam bo takoj jasno, da ima naš Stanko najraje - svoj vinograd. :-)






Ovitek je tridelni, šablona vinske trte, ki jo je Tina oblikovala za Rayher, pa še ena izmed novih igrač. :-) Razen lesenega količka (obrezana sladoledna palčka) in lesene kadi, ki sem jo sama pobarvala in zlepila, so vsi ostali pripomočki Tinini. Za napis v notranjosti sem uporabila enega izmed številnih Tininih nasvetov: dvostranski lepilni trak potapkan z moko. :-) Vse izreze sem barvala z distressi, dragi pa mi je sufliral, kakšne barve naj uporabim. Lesena kad polna grozdja je žepek za darilni bon.

Ovitek prijavljam na naslednje izzive:
The Male Room: Challenge #61: Die Cuts
- Cardz 4 Guyz: Challenge #170: Favourite Colour Combo
- Symon Wednesday Challenges: Simon Says: Anything Goes


Za konec pa še čisto posebna poslastica. :-) Prejšnjo soboto sva bila z dragim na koncertu slovenske glasbene skupine Laibach v Lendavi. Bilo je fantastično. Čeprav je bilo zelo malo ljudi, so dekle in fantje izpeljali koncert v nulo. Nepozabno je gledati in poslušati tako vrhunske glasbenike in tako dodelan nastop. In to iz prve vrste, takoj pod odrom. Sicer so me še dva dni po koncertu bolele vratne mišice in noge, ampak če bi bila priložnost, bi jih že jutri šla ponovno v živo poslušat. 
  


Lep pozdrav do naslednjič. :-)




29 komentarjev:

Klara pravi ...

Najprej čestitke tvojemu ob upokojitvi! Boš imela še več časa za ustvarjanje, ker bo vse pospravljeo in skuhanom,ko prideš domov :)))! Krasne voščilnice; ampak zmaga pa kad grozdja :)!

mtka uri pravi ...

Sonja, moja-tvoja mavricna cestitka je dozivela renesancni preporod. V rocicah malemisi. S skarjicami si je pomagala.

Tina Z. pravi ...

Ja, se čisto strinjam s klaro, več časa bo za tvoje ustvarjanje☺, čestitam tudi jaz!
Super si se potrudila, tako od travnika do jelenčka, čeprav so res nenavadne barve. Vinogradniška pa je res nekaj posebnega.

moi pravi ...

U, tebi pa dogaja. Lepo ustvarjaš in tale trodelna za penzijo je super lušna. Najprej sem že mislila, da si jo naredila za dragega 😃
Tudi rojstnodnevne so super in božična, res barve, ki mi ne grejo skupaj. Samo ti je pa super ratalo izpeljat ta težek izziv.

oldpunca pravi ...

...in tako je malamiš odkrila uporabno vrednost čestitke. :-)

Vladuška pravi ...

Kolikor poznam tvojega moža iz tvojih objav, v penzijo zagotovo ne bo sedela na miru :) Le izkoristi njegovo energijo, da bo dopoldan opravil razna dela, da tebi ne bo treba popoldan :))) Krasno si ustvarjala in nove pridobitve super uporabila. Tudi mene pa je čisto prevzela trta in ta kad z grozdjem. Odlično si pobarvala palčke.

Sandra Pecić pravi ...

Uh, vas dvoje mladih.. bravo! Nadam se da ste dobro djuskali :)
Ova poslednja u nizu čestitki mi je baš pun pogodak s obzirom na povod. Nekim spokojem odiše, baš najavljuje mirne dane u najboljem svetlu (i podseća me na moj zid sa lozom u Ražancu:)

Jane Willis pravi ...

A lovely collection of cards. I love the way the grape vine card opens up to reveal more detail inside. Thank you for sharing at Cardz 4 Guyz
Jane

Majda pravi ...

Vauuuu ponovno tolikooooo lepega za oči in dušo - že mi smo navdušeni, kaj šele prejemniki!!! Si me pa še dodatno navdušila z glasbenim okusom in tudi sama mislim, da ne bo dolgčas ne njemu in ne tebi ;-)
Uživajta po svoje, po vajino, Majda

Metuljčica pravi ...

Tudi pri nas je tako, da bi zjutraj še tako zelo spala, moj dragi pa je že ves aktiven od petih naprej..Tvojemu možu sigurno ne bo dolgčas v penziji, se strinjam s predhodnicami da te zdaj lahko malce razvaja. Vsi videni izdelki so prelepi, od rojstnodnevnih, prazničnih in tale ob upokojitvi je prekrasna.

Janja pravi ...

Novo pečenemu upokojencu želim, da predvsem uživa. Čez čas bo spoznal, da ima časa premalo za vse ... kot vsi upokojenci :)).
V voščilnicah pa si zajela skoraj vse letne čase. Meni je zelo všeč ovitek za darilni bon. Lp

Andreja pravi ...

oooH Sonja, spet ena čudovita objava in tudi jaz želim upokojencu predvsem zdravja, ker potem bo vsega dovolj :-)) Lepo čestitko si mu naredila in lepo da si jo prijavila v Male Room.
Tudi ostale so zelo lepe.
Hvala, ker tuid praznično ustvarjaš z nami v Christmas Card Throwdown izzivu.

Maja pravi ...

Kot po navadi si nam natrosila cel kupček prelepih voščilnic. Tudi mene so netipične novoletne barve precej namučile, preden sem uspela spraviti skupaj kolikor toliko spodobno voščilnico.
Tvojemu dragemu vse najlepše v penziji, naj čim bolj uživa in da mu nikoli ne bi zmanjkalo časa :)

Lucinda pravi ...

A lovely way to use our Christmas Card Throwdown colours, thank you for sharing with us.

Tina Z. pravi ...

in sem že nazaj, da se ti tudi zahvalim, da si z nami pri Scrapping4Fun Challenges!

Pink Unicorn pravi ...

so many gorgeous cards! love all the colour you have used. Thank you for playing along with the STAMPlorations CAS Challenge. We hope to see you back again soon! Karola, DT, InvisiblePinkCards

Sapfina (Barbara) pravi ...

Uau, FACA! Si sla na Laibach! Noooro! Super izbira koncerta! ;) Zdaj, ko bo dragi v penziji, bosta se bolj uzivala. Kar vidim ga, kako ti kuha same specialitete ... ;) Se enkrat hvala za tako posebno in prelepo voscilnico! <3

Fabiola pravi ...

Cette carte est tout à fait charmante Sonja, quelle jolie scene et quelle charmante idée, merci de jouer avec nous chez CCT, biz

Helen pravi ...

Great cards - love all the elements you've added.

Thanks for joining us at Cardz 4 Guyz.

Helen x

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Čestitke tvojemu brhkemu penzionistu, da ga je sploh dočakal....to je res prava redkost, še bolj pa to, da je tako frkoten in "mlad"...pa magari samo po duši (vse šteje). Zdej bo šele užitek prit domov...vse bo pospravljeno,zlikano, oprano, južna bo na mizi....ne bom te vprašala, kaj boš ti delala, ....samo želim ti, da bo tako!?!
O Laibachu ne bi.....to je pa edini bend,ob katerem me kar zmrazi in ki mi nikakor ne potegne ....ampak najbolj važno je to, da si ti uživala.
Očitno pa nisi samo feštala ampak je kar nekaj nastalo tudi v brlogu....Marta vem da je skakala od navdušenja in presenečenja, novoletne so res v prav posebnih barvah ampak pride fajn (če dobi idejo pravi mojster itak ni vprašanja ali bo ratalo ali ne????). Darilni ovitek je pa res fantastičen...pravi vinograd si ustvarila in tega sigurno ne bo uničila nobena toča....naj uživa tudi Stanko.

Natasa pravi ...

Super Sonja, naj le uživa tvoj novopečeni penzionist! Bi ti rekla, da boš zdaj imela več časa za ustvarjanje (ker bo doma vse zrihtano :)) ampak vidim, da imaš že zdaj toliko novih izdelkov za pokazat.. Krasno ozadje in barve si uporabila pri prvi in všeč so mi te cvetlične silhuete. Novoletna je super izpadla, zanimiva barva pa tisti sekvinčki za snežinke so super! Darilni ovitek je fantastičen!

Melissa Bove pravi ...

Beautiful cards! All wonderfully designed! Very pretty!

Thank you very much for joining us this week at the Simon Says Stamp Wednesday Challenge Blog!

hugs...
Melissa

Renata pravi ...

Vedno z veseljem prebiram tvoje objave Sonja! Krasen izkupiček preteklega meseca ;)
Vse so unikatne in lepe, najbolj pa mi je v oči padla voščilnica z vinogradom. Pa božična v rumenih in zlatih odtenkih je tudi nekaj posebnega - včasih paše poizkusiti nekaj izven klasičnih okvirov :)

Shylaashree pravi ...

all the cards are beautiful.
Good luck &Thank you for joining us at Scrapping 4 Fun Challenge.
Shylaa DT@S4F
Adhiraacreations

Helena pravi ...

Mislim, da ti bo prav fino sedaj, ko bo tvoj dragi v penziji. Bo ostalo več časa za tvoje ustvarjanje. No, pa tudi nase ne sme pozabiti in na svoje hobije.
Vse voščilnice pa so enkratne.

Ne-Ja pravi ...

Najprej čestitke tvojemu dragemu za penzijo - sedaj ga kar dobro vpreži doma, da boš ti imela več časa zase in ustvarjalni brlogec ;). Tudi meni najbolj pade v uč vinska trta - res si se posvetila detajlom. Praznična ima res netipične barve zate, vendar si se super znašla. Barbarina je svetovna s srčki kot deteljico in gumbkom za piko na i. Tvoje poletno ozadje pa je za čisto 5-ko :).

Faith A at Daffodil Cards pravi ...

A Wonderful set of cards, they are very interesting to see, thank you and thank you for joining us at The Male Room die challenge. Faith DT

A. pravi ...

Oooo, kdaj najdeš čas za vse to? Da nisi ti tudi v penziji?? ;) :) : D
Vse dobro :)

Tenia Nelson pravi ...

What gorgeous cards!! Thanks for playing along in the STAMP CAS June challenge!!!