torek, 17. november 2015

Kupček prazničnih

Tudi pri meni veselo nastajajo praznične voščilnice. Ker jih ne uspem sproti objavljati, jih bo v tokratni objavi malo več. Upam, da vam bodo všeč. :-) Skoraj vsi pripomočki, razen ene štampiljke, so iz moje najljubše trgovinice Najlepši par.

Najprej so na vrsti snežaki.

Za ozadje sem s pomočjo Srčne snežinke 2 izdelala šablonico iz kartona. Snežinke sem na akvarelni papir natapkala z modro blazinico in potem z enako blazinico vse skupaj pobarvala.

Pri teh dveh veseljakih pa sem na kraft karton s plastično šablono in strukturno pasto naredila snežinke. Kapica, šal, ptiček in snežakove roke so pobarvani z distress blazinicami.


Tale je pa malo drugačna. Barve niso tipično praznične. Se spomnite Tinine objave, ko je izrez avtomobilčka napolnila s blagom in vato? Tako zelo me je zanimalo, kako to v živo izpade, da sem nujno morala preizkusiti njen patent. :-) Letnico sem izrezala z Velikimi številkami s šivi. Na hrbtno stran sem bolj ohlapno nalepila blago, položila nanj polnilo in vse skupaj močno zalepila z maskirnim lepilnim trakom, da sem lahko nanj nanesla lepilo. Napis je izrezan z malimi pisanimi črkami, ptiček pa je priletel od Snežaka. 


Na zadnjo voščilnico pa se je pripeljal avtomobilček. :-)

Za ozadje sem uporabila ostanke enega svojih številnih poskusov nanašanja barv. :-) Takšnih cvetk je pri meni za celo škatlo. Čeprav mi takrat, ko nastanejo niso preveč všeč, pa pozneje večkrat pridejo prav. Na ozadje sem s šablonico in strukturno pasto naredila snežinke. Avtomobilček sem izrezala iz akvarelnega papirja in ga pobarvala z rdečo blazinico (z enako blazinico sem odtisnila tudi napis). Za smrekico pa sem uporabila idejo iz Tinine male šole prazničnega ustvarjanja. Na papir sem zalepila bleščeč zelen washi trak in izrezala smrečico. Tudi vrvica za okrasitev smrečice je Tinina ideja.

Avtomobilček prijavljam na naslednje izzive:
Najlepši par: Galerija meseca novembra
- Mala šola prazničnega ustvarjanja - 3.sezona (izrez iz washi traku)
- Mavelu: Razstava vaših mojstrovin - november (štampiljka Lepe praznike, distress blazinica Broken China, osnova za voščilnico)
-Scrapping4fun Challenges: Challenge #54: Traditional Christmas colours



Za konec pa še nekaj utrinkov iz sobotnega izleta na obalo, na praznik kakijev v Strunjan.







Lep pozdrav do naslednjič. :-)




26 komentarjev:

Tanja E. pravi ...

Joj, Sonja, kako so mi všeč!! Pri prvi si zares odlično naredila ozadje tako da si si z manjšo snežinkico naredila šablono in nato natapkala ozdaje, upam, da dovoliš, da te posnemam, pri kakšni od mojih izvedb, res mi je izdeja zelo všeč. Tudi tiste na craft osnovi so krasne, pa z izrezom številk in ptički, pa tale s tem mega avtočkom tudi:)) Takih napackanih osnovic, ki nam sprva niso všeč, se najde tudi pri meni. Potem pa naenkrat v novi zgodbi čisto drugače zaživijo, ane. LP:))

oldpunca pravi ...

Draga Tanja, zelo bom vesela, če boš uporabila mojo idejo na svojih voščilnicah. :-)

jasna varcakovic pravi ...

Otpocela si sezonu Bozicnih i novogodisnjih...Divne su...i zavidim na 'morskim' slikama!

Valerija pravi ...

Krasne voščilnice, vse po vrsti, ne vem katera mi je najbolj všeč... mogoče prva zaradi tako izvirnega ozadja. Bravo!

Carmen S. pravi ...

Hallo liebe Sonja, ich bin wieder begeistert von Deinen wunderschönen Weihnachts-und Neujahrskarten. Die Hintergründe der Karten sehen toll aus und mit der geschwungenen Welle wirken die Karten sehr Edel. (Eine Sehr schöne Stanze). ☺☺☺
Die Fotos sind wieder sehr schön. :) Ich denke, Du liebst das Meer. :)))

Ganz liebe Grüße, Carmen

Nataša pravi ...

Vse so prekrasne, moja zmagovalna je z avtomobilčkom :)

Metuljčica pravi ...

Vse voščilnice so čudovite, prva pa mi je fantastična. Všeč mi je, da sprobaš različne tehnike, ozadja, papirčke.....Super utrinki iz Strunjana. Hvala, da si delila moj bonbonček na svojem blogu in mi pustila lep komentar.

Sapfina (Barbara) pravi ...

Kako so lepe in tako različne! Pri snežaku mi je super, da si izdelala lastno šablonico za izdelavo ozadja, druga s številkami je prav posebna in izbrala si krasno blago, avtek je pa tako simpatičen in super si se znašla s washi trakcem!

Vladuška pravi ...

Nadvse super so in vsaka posebej je zanimiva in svojstvena. Ampak na koncu me vedno še posebej navduši tale avtek. Res je zakon. Lep izlet.

Helena pravi ...

Kako dobro si se spomnila in si naredila šablono iz snežink za ozadje pri prvi.
Prav vse so krasne in lepo jih je videti na kupu.
Fajn izlet sta si naredila.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Kako ste vse pridne, meni pa še nič na zimo ne vleče, sploh ne vem, kdaj bom zastavila z novoletnimi voščilnicami, ki so pri nas itak bolj domena tamalih otrok. Čisto vse tvoje voščilnice so mi všeč, res ne vem, kakšno bi mogla narest, da mi ne bi bila všeč. Sploh mi je avtek simpatičen, tako luštkan v tem okvirčku in njegovo ozadje mi je top!

Andreja pravi ...

ooo Sonja, kako lepi snežaki so nastali. Tudi tista z avtkom je fantastično lepa :-))
Hvala, ker se igraš z nami pri Scraping4fun.

Tudi jaz sem bila v Strunjanu, ampak v nedeljo. Kaki imam zelo rada in sem si ga privoščila. Probala sem sladoled in pito, suhe krhlje in kaki pa odnesla domov :-))

Andreja pravi ...

Hvala, ker se igraš z nami pri Scrapping4Fun.

helena pravi ...

Sonja, tole je prava eksplozija prazničnih. Vse po vrsti so čudovite in vsaka zase nekaj posebnega. Ti o snežinkah,snegu, smrečicah, jaz pa še na morju :) Ne morem reklopiti in zima mi nič kaj ne diši.

FiestyCrafter (Tina) pravi ...

Wonderful cards! Love the simple designs and images. Thanks for joining us at Scrapping4fun
Tina dt

Renata pravi ...

Lep kup prazničnih. Vse so 1A. Saj se sploh ne morem odločit, katera je lepša. Zanimiva in lepa je tudi iz blaga, avto pa itak razred zase. Morjee, hvala ti za skomine.

Tina pravi ...

Sonja, kako so vse lepe...iz srca pa hvala za prvo...že hitim barvati snežinke :-)))).

Tina Z. pravi ...

kako krasno kolekcijo si naredila in prav vsaka je nekaj posebnega - ta unikatna ozadja, pa tole blago, super je!!! jaz že tudi imam pripravljeno škatlo z ostanki blaga, da naredim kakšno takšno, me mika že dolgo.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Letos sem prav čakala na tvoj "kaki" prispevek...je že tradicioneln. Pa tole bombardiranje tvojih novoletnih voščilnic...še posebno tale s številko mi je najbolj sedla, pa avto, WAW ozadje s snežinkami,....pa saj ni da bi govorila...vedno me navdušiš s kakšnim IN izdelkom...takole mimogrede ga streseš....čao

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Prekrasen post poln novih krasnih izdelkov in foto utripov iz tvojega življenja
super
hvala
lp Tamara

Zvonka pravi ...

Prav vse so super, mene je pa najbolj navdušila ravno prva. Snežinke si krasno uporabila in ti snežaki so res tako zelo simpatični. Lp

Darnell pravi ...

I love ALL your cards and photo, Sonja! It's always a treat to visit you and find inspiration from you!! Your snowmen cards melted my heart!! Hugs, Darnell

Hali pravi ...

AAA prvi s prekrasnim ozadjem in avtomobilček in vse, vse..tud tista v netradicionalnih barvah. Perfektno!

Janja pravi ...

To pa je serija, ki navduši. Res so čudovite. Lp

Unknown pravi ...

Kako srčkani snežkoti, ozadje pa je prelepo! Tale z avtomobilom in smrečico je pa tako lušna, res krasna ideja! Vse čudovite! :)

cohenna pravi ...

Beautiful Christmas cards! Thanks for joining us at Scrapping4fun :)