sreda, 25. november 2015

Številke

Na izzivu Less is More ta teden ustvarjamo s številkami. Že dalj časa se poigravam z idejo, kako vključiti letnico na praznično voščilnico. Lahko je čisto enostavno, lahko pa se stvar zakomplicira. Kompliciranje pa je moj najljubši šport. :-)

Pri spodnjih voščilnicah sem se igrala z izdelki Najlepšega para  (vse izdelke sem podčrtala) in preizkušala nasvete iz Male šole prazničnega ustvarjanja. Osnovo za voščilnico sem izdelala tako, da sem list iz (saj ne boste verjeli) Dr.Romana nalepila na kartonček in natapkala z belo tempero, kot je pokazala Vladka v Mali šoli prazničnega ustvarjanja. Kartonček sem obrezala in robove nacefrala s cefralcem za papir. Osnovo voščilnice sem pobarvala z rjavo blazinico, z enako blazinico sem osenčila rob belega papirja in odtisnila napis. Številke sem dobila od Vladke in jih pobarvala z rdečo blazinico. Smrečica je iz seta Prihajajo prazniki in je prelepljena z washi trakcem.

Voščilnico s številkami in smrečico prijavljam na naslednje izzive:
- Less is More: Week: Week 251 Theme: Numbers
- AAA Chalenges: Game #53: Anything Goes
- Mala šola prazničnega ustvarjanja, 3. sezona: Izrez z washi trakcem, osnova natapkana z belo tempero


Pri spodnji voščilnici je ozadje izdelano s šablono Sneg in strukturno pasto. Za napis sem maskirala štampiljko Srečno novo leto, številke so iz seta Velike številke s šivi, kapico pa je posodil Snežak. Okvir je izrezan z Romantičnimi okvirji. 
Pa še tretja s številkami. :-) Papir za ozadje sem že lansko leto kreirala sama. Napis je iz trgovinice Mavelu, pentljica pa iz seta Najlepšega para Vaza in mašnica. Perlico sem izdelala po Tininem "receptu" z vročo pištolo in barvno lepilno palčko. Vse tri voščilnice postavljam na ogled v novembersko galerijo Najlepšega para.

Da ne bodo samo voščilnice, vam pokažem še naš domači kaki. Letos se nama je lepo zahvalil za vso skrb in nego. :-) Na fotografijah so še vedno vidni ostanki našega gradbišča, ki bo, upam, sanirano naslednjo pomlad.


Lep pozdrav do naslednjič. :-)


31 komentarjev:

 1. tole je pa krasna serija številk, jaz se jih nikakor ne znam lotit. zopet same odlične ideje!
  tale kaki je pa res bogat!

  OdgovoriIzbriši
 2. Prekrasne so vse tri, a mojo pozornost je še posebno pritegnila prva, zaradi svetovnega "starinskega" ozadja in ker si enico zamenjala s smrečico. Svetovno! Mislim, da boš lahko počasi tudi ti pričela z malo šolo, bi nas lahko marsikaj naučila! Bravo za voščilnice in za kakije.

  OdgovoriIzbriši
 3. Sonja ti si asica. Tako dobro si si zamislila zamenjati enko s smerčico na prvi, druga je itak čisto po mojem okusu, tretja pa je takšna razigrana, kot morajo biti prazniki. Bravo tudi za kaki!

  OdgovoriIzbriši
 4. Kot predhodnicama, je tudi meni padla v oči prva s smrečico namesto enice. Super fajn pride. Lepe pa so vse tri!
  Mmmm, kaki. Lepo vam je rodil ...

  OdgovoriIzbriši
 5. Prav super si jih spedenala vse po vrsti, ampak jaz najbolj navijam za drugo, ki je tako ljubka. Tako pri voščilnicah kot kakijih se vidi, da si pridna punca in mislim, da je Božiček to opazil...:)

  OdgovoriIzbriši
 6. Sonja, te tvoje učne ure so bile pa hudo uspešne:), odnesla si vse in več. Kakšne super voščilnice si naredila s kombiniranjem številk, papirja in drobnarij - fantastično in zeeeeloooo domiselno. Vsaka posebej zasluži veliko pohvalo. Mislim, da ti bom kaj smuknila:)
  Sadjereja pa vidim je bila tudi zelo uspešna, naj vam tekne, delo pa itak počaka:) Lep pozdrav, Andreja V.

  OdgovoriIzbriši
 7. Sonja, odlične so, prav vse so mi zelo všeč! In laki,... mnjami... LP:)

  OdgovoriIzbriši
 8. ijeh, kako si fajn praznično okranclala številke. Super si tistim prvim dodala smrečico in senčenje ter papir potapkan s tempero da poseben čar. Krasna je. Druga prav tako z božično kapo in nič ne zaostaja za prvo. Tretja pa je prav posebna v drugačnih barvah. Kaki vam je pa res lepo rodil.

  OdgovoriIzbriši
 9. Lepo si vkomponirala še druge motive med številke.
  Kaki...mmmm...

  OdgovoriIzbriši
 10. Ful so mi všeč voščilnice z velikimi številkami.
  Že pri Kati sem jih občudovala.
  In tele tvoje so mi tudi super.
  Moj favorit je prav ta prva, kjer si enko nadomestila s smrekico.

  OdgovoriIzbriši
 11. Prekrasne so... sploh prva s smrečico mi je uauu. Lepo si se igrala in krasni izdelki so nastali.
  Moja tast in tašča sta tudi pridelala lepo količino kakijev, ga že pobrala in pri nas v kleti pridno zori... sva z našim Matevžem pridna in pojeva sproti, kar dozori.

  OdgovoriIzbriši
 12. Super izziv in zgleda imava enak šport ;)
  Krasno si se znašla s številkami in nastale so 3 povsem različne voščilnice.
  Čestitke za kaki. Tudi sama se razveselim vsega, kar mi zraste na vrtu.

  OdgovoriIzbriši
 13. ajoj, pri tebi pa me že doooolgo ni bilo in vidim,da sem zelo v zaostanku. pridem kasneje še nazaj.
  Vaš kaki je pa zares lep & bogat :)
  Bila pa si še zelo produktivna in pridna in pridem malček kasneje nazaj na obisk, da vse dobro pregledam.

  OdgovoriIzbriši
 14. O Bože koliko me dugo nije bilo, tebi i kaki poraso...:)) Prva ;estitka me odusevljava, baš je cool. Vredna si, Sonja, nema šta..

  OdgovoriIzbriši
 15. Jednostavne i prelijepe, dobila sam inspiraciju da i ja napravim nekoliko ...

  OdgovoriIzbriši
 16. Delightful, fun and elegant cards Sonja and I'm thrilled to see you play along at Less is More and AAA Cards. Thanks so much. Sarah x

  OdgovoriIzbriši
 17. Kakijeva marmelada letos bo....lep pridelek. Me pa nekaj zanima...kaj vraga boš ti dajala na voščilnice, ko ti bo zmanjkalo dr. romanov....???? Cajteng papir....Vse tri so waw ...ideje ti kar vrejo (sem ti že zadnjič napisala...ma ko šljivi naslove, vsebina je tista, ki mora biti za dol past). Črtasta je pa zmagovalna....vsa čast. čao

  OdgovoriIzbriši
 18. Super si se poigrala s številkami, vse tri so krasne, nimam favoritke.
  Kaki vam je krasno obrodil, njamiiii. Lp

  OdgovoriIzbriši
 19. Super je tole s številkami! Ni da ni, česar se lotiš izpade svetovno. In ta svežina, ki jo znaš ustvariti je fenomenalna. Prva voščilnica je bolj starinska in meni strašno lepa, pa tudi ostali dve, sploh zadnja je nekaj posebnega, vesela. Kaj kaki pa imate tudi še po slani na drevesu? kdaj boste pa obirali? Super vam rodi.

  OdgovoriIzbriši
 20. A really fun selection of New Years' cards - those numbers are absolutely perfect for them! I really like how you used the tree for the number one in the first one - very creative! Thanks so much for playing along with us at AAA Cards! Jill

  OdgovoriIzbriši
 21. Ojoj, Punca. Delaš mi skomine. Kaj naj pišem če so že vse pred mano. Vse mi je všeč, in to ne malo. Krasne, da se jih ne morem nagledati. Rolam gor, dol, črtasta je prava energijska bomba, snežena pa tako nežna. Prva z smrečico, namesto številke, ideja na kubik. lp

  OdgovoriIzbriši
 22. Great cards, Punca. Love the tree on the first one. Thanks for playing along at AAA Cards.

  OdgovoriIzbriši
 23. Lots of number cards here and I love how you used the Christmas tree as the number 1!
  Brilliant!
  Thanks so much
  Chrissie
  "Less is More"

  OdgovoriIzbriši
 24. What a super collection of New Year cards, I love the one with the Santa hat on the number
  Thank you for playing along at "Less is More" this week
  Anne
  "Less is More"

  OdgovoriIzbriši
 25. Zelo lepe voščilnice si naredila,niti se ne morem odločiti katera mi je najboljša,ker so mi vse.
  LP Vilinke

  OdgovoriIzbriši
 26. Lepe voščolnice!Obožujem kaki,tudi naš je lepo obrodil:)

  OdgovoriIzbriši
 27. Three great cards of the same theme, they all look fab but I think the Santa hat one is my favourite :)
  Thanks for sharing with us.
  Anita x
  Less is More

  OdgovoriIzbriši
 28. Krasne so vse po vrsti. Všeč mi je, kako smrekica nadomesti 1ko in kako kapica pokrije številke. Prav tako super zraven pašejo tudi ozadja.
  Kaki je zdrav - še posebej domač :) Dober tek!

  OdgovoriIzbriši
 29. Sonja....veš, da meni čisto srce poskoči ob tvojih objavah!!! Kako znaš ti lepo vse skmbinirati...čisto si me navdahnila s temi 2016-kami!

  OdgovoriIzbriši
 30. Ja,5-ica se bo kmalu zaoblila in postala 6-ica. Ti že na veliko treniraš. Če bo šlo tako hitro naprej, bo tudi 1-ka kmalu dobila trebuh. Lepo krasiš te številke in nas pripravljaš na novo leto.

  Tale tekst sem imela kar nekaj časa nekje shranjen, ker sem poskusila komentirati preko svoje spletne strani, pa ni šlo. Sedaj, ko lahko, bi bilo res škoda, da ga ne prilepim.

  OdgovoriIzbriši
 31. Wonderful set of New Year's cards. Love all of the papers you've used. Thanks for linking up and playing along with us at AAA Cards.

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!