sreda, 19. november 2014

Smrečice

Mislim, da se še nobeno leto nisem lotila izdelave novoletnih voščilnic tako zgodaj, kot letos. Sicer pa to sploh ni nič čudnega, saj je inspiracije in neverjetnih idej na vseh blogih veliko. :-) Imam pa tudi več kot dovolj novih štampiljk, ki jih je treba preizkusiti.

Za izziv na Less is More, kjer tokrat želijo na voščilnici videti več kot eno drevo, sem spet poskusila ustvarjati s štampiljkami iz krompirja in z vodenimi barvicami. Kot da nimam že "tapravih" štampiljk več kot dovolj! :-)) Uporabila pa sem tudi Tinin trik z obojestranskim lepilnim trakom in bleščicami. Mislim, da je odveč omenjati, da so bleščice po celem stanovanju. :-) Ampak, hej, saj se vendar približuje veseli december in treba je že malo razmišljati o okrasitvi stanovanja! :-)







Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Less is More: Week 198 - Theme More than one tree 

- Mavelu Galerija meseca novembra - Bela, bela in še enkrat bela barva - uporabila sem štampiljko s slovenskim napisom

Za Tinino galerijo meseca novembra (hvala za super čvek:-))), pa sem izdelala spodnjo voščilnico. Papir za osnovo sem oblikovala sama.




Očitno se je nekdo grdo pošalil z menoj in mi skril pokrov za kozarec. Do praznikov bodo vse smrekice popadale iz njega. :-))

Da pa ne bo vse praznično obarvano, pa vam pokažem še voščilnico, ki je po pošti potovala k čisto posebni ustvarjalki, k Tanji E., katere prispevki so vedno nekaj posebnega. Njene voščilnice so izdelane z veliko mero estetike, vsakič pa jih na pot pospremi z zelo lepimi in čutnimi zapisi.  


Za Tanjo sem se poigrala z akrilnimi barvami, štampiljkami, izseki metuljčkov in s "peš" napisom. Vesela sem bila, ko mi je sporočila, da ji je voščilnica všeč. :-)


Tole spodaj je pa naša nova pridobitev za izkoriščanje energije sonca. Dragi je tale kolektor na vroči zrak, ki dodatno ogreva prostore v spodnjem stanovanju, izdelal s pomočjo svojih prijateljev. Prav ponosna sem nanj. :-)



Lep pozdrav do naslednjič. :-)










28 komentarjev:

Tina pravi ...

Sonja, hvala enako ;-). Je prav res dobro delo... Tokrat se moram lotiti z neustvarjalnim delom objave...doma narejen kolektor!!! Vi ste res hiša izumiteljev :-) Voščilnice so pa čisto tvoje...umetniške in izvirne. Zelo so mi všeč smrečice, ki padajo iz kozarca!

Martina pravi ...

Krasni radovi, Sviđa mi se kako radiš pozadine sa bojama. I meni su zapali za oko borići koji padaju iz staklenke.Baš super ideja.
Lp, Martina

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Krompirjeva smrečica, ozadje, kozarec in smreke, ki padajo iz kozarca (kletni tatovi, ki so mislili, da odpirajo kozarec z jagodami) so res izvirne in tudi če se ne bi podpisala pod to objavo, bi točno vedela, da je to tvoja pogruntavščina.
Moža lahko pohvališ....zelo koristen pri hiši...dobro si ga naučila...inovator, dober kuhar...lepo. čao

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Ooo kako lepe smrečice
iz kozarčka skačejo vršički
in krasna voščilnica, ki je šla na pot
lp Tamara

mimoza pravi ...

Vau, prekrasne čestitke!

Sandra Pecić pravi ...

Uh, vi ste bas vredna i sposobna druzina. Tvoji radovi su kao uvek ljupki i pedantni da nemam reci, ali me je taj kolektor osvojio. Ja mnogo godina unazad razmisljam da bi se tako nesto trebalo instalirati.. jer je malo nepodnosljivo koliki smo energetski potrosaci, a sunce tu ''na izvolte''. Pokazacu ovo dalje i nastaviti sa ubedjivanjem.;))
Super vam je to..;*

Vladuška pravi ...

He he, dobro si prenesla blescice vse naokrog in jih saljivo "zapakirala" v dekoracijo :))) Jaz jih ravno zaradi tega ne uporabljam, ker jih se celi mesec lovim s kaksnim rokavom majice :) Odlicno si opravila s smrekami, sploh tista variacija, ko padajo iz kozarca je super. Prav tako pa si lepo presenetila tudi Tanjo.

Marina pravi ...

U Sonja, koliko različnih voščilnic je nastalo in vsaka je nekaj posebnega. Prilagam ti še povezavo do trika, kako pa čisto preprečiš, da ti bleščice letijo iz voščilnice, da jih ne boš imela polno po celem stanovanju >> http://www.mavelu.com/adventni-koledar-2013-dan-13/. Hvala ker se igraš z nami na našem mesečnem izzivu na Mavelu.com. Pozdravček,

Ne-Ja pravi ...

Ni kaj, Sonja - pri vas doma ste sami štručkoti za pogrutnavščine :). Voščilnice so fenomenalne in res popolnoma v tvojem stilu!

Hali pravi ...

Kako si pridna, koliko luštnih izdelkov je nastalo. In vse pohvale tudi dragemu. Bravo!

Hiška iz papirja pravi ...

A ni fino že sredi novembra imeti nekaj zaloge prazničnih voščilnic, tudi jaz jih imam letos prvič in sem prav zadovoljna :) Voščilnici za LIM in Tanjo sta krasni, nad smrečicami iz kozarca pa sem totalno navdušena! Svetovno mi je tudi ozadje s pisanimi črticami ob robu! Zadnjo fotko moram pa nujno pokazat mojemu Gregorju - je namreč jeseni sam sestavil kolektor na vroč zrak, potem pa ga je poplava uničila, še preden ga je uspel montirati :( Tale vaš kolektor je videti super, vse pohvale!

Unknown pravi ...

oooooo kolk si ustvarjalna :))) delas in delas:))) no pa še moža bom pohvalila :)))vidis kako pašeta skupaj hihi oba pridna :)))

Sazzle Dazzle pravi ...

Super chic and unique cards
Thanks so much for sharing and taking part.
Sarah xx
Less is More

jasna varcakovic pravi ...

Slazem se sa 'less is more' - jednostavno uvijek izgleda elegantnije. Smrecice su pogodne zanastupajuce praznike!

Helena pravi ...

Pri vas se pa kar precej dogaja. Priden možek! No, saj si tudi ti :) Čudovite voščilnice.

Janja pravi ...

Tvoje objave so vedno tako lušne, kot voščilnice, ki si jih pokazala. Lp

Chrissie pravi ...

WHat great cards, I love the trees tumbling out of the jar!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Diane pravi ...

Really fun designs and colors.

Hugs Diane

Andreja pravi ...

Sonja, krasne voščilnice so nastale!
Pohvale tvojemu dragemu :-))

Metuljčica pravi ...

Polna si pozitivne energije, kar se pozna tudi na tvojih prelepih prazničnih voščilnicah. Sama se večkrat pošalim, da imam lahko kljub ustvarjalnem prazničnem neredu bleščeče stanovanje.

Klara pravi ...

....megastične čestitke. Tista s kozarcem pa mi je res super. Všeč mi je, kako se je smračila prav elegantno parkirala za napis. :))

Zvonka pravi ...

Ti si res vse stranska in pri svojih voščilnicah uporabiš marsikaj, se znajdeš.
Zelo mi je všeč tista s kozarcem in smrečicami.

Nella pravi ...

Vse tri voščilnice so super, ampak krompirjeve smrekice pa so mi zmagovalne :)

Anne pravi ...

Super cards, I like the trees in a bottle
Thank you so much for joining us at Less is More
Anne
LIM Designer

Adrijana Knez pravi ...

Draga Sonja...k tebi vedno rada pridem na obisk, četudi imamš polno hišo bleščic! Vedno me nasmejiš.
Pri drugi voščilnici, kjer iz kozarčka letijo smrečice....pa sem obnemela...ustna kap...hhheeehee. Res fenomenalna ideja!
Tanja pa je tudi bila navdušena nad tretjo voščilnico ;)))
Možeku pa vse pohvale in obema en lep začetek novega tedna.

Unknown pravi ...

Vse so prelepe, ampak tale s kozarcem pa ♥ Zelo ljubka ideja!! :)

Simona pravi ...

Smrečice so vedno lušne. Tele tvoje vložene pa so nekaj posebnega. Ljubkost na peto potenco.

Klara pravi ...

Joooj, kako je krasna ideja, da smrečice padejo iz kozarčka! :) Prav nasmehnit sem se morala! :D Res luštno. No pa tudi druga voščilnica s krompirjevimi odtiski je krasna.!