nedelja, 23. november 2014

Zasnežena hiška

Mislim, da sem zasvojena z izdelavo prazničnih voščilnic. :-) Kadar jih ne izdelujem, razmišljam o tem, kaj bi lahko še naredila, da bi bilo malo drugače. Zasvojena pa sem tudi s štampiljkami Najlepšega para.To bi bil izziv za psihiatre! :-)) Glede na to, da mi perilo visi na sušilu tudi po več dni in da se na pohištvu nabira sumljiv beli prah predvidevam, da obstaja nevarnost, da me bo dragi res poslal na kakšno odvajalno terapijo. :-)

Na blogih občudujem vse krasne voščilnice, ki ste jih ustvarile s Tinino hiško. Tudi mene je navdušila. Ta vikend se je v mojem brlogu gradilo. :-)


Saj ni kaj za povedati, razen tega, da sem uživala pri izdelavi. :-) Sneg je narejen iz filca, ozadje voščilnice je  eko karton poštempljan z notami in močno senčen z blazinico enake barve. Sneži pa bela tempera. :-) Napis sem dobila od Tine kot darilce ob nakupu. Hvala Tina. :-))

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Less is More: Week 199 Jingle all the Way 
- Mesečni izziv na Mavelu: Bela, bela in še enkrat bela (uporabila sem Distress blazinico Tea dye - za enkrat še moja edina Distress blazinica- in cefralec robov)
- Tanya's Handmade: CAS#3: Ne sneži, mede

Ker pa ena ni nobena, sem "zgradila" še eno hiško. Pri tej sem za osnovo uporabila karton iz zadnje strani bloka s papirjem. Poštempljala in senčila pa sem ga z italijanskim napisom, ki je v kompletu Božično zelenje Najlepšega para.Tudi tukaj je sneg narejen iz filca, sneži pa bela tempera. :-)Obe hišici pa lepim tudi v novembersko galerijo Najlepšega para.

Lep pozdrav do naslednjič. :-)


30 komentarjev:

 1. Sonja zelo simpatični voščilnici sta nastali. Še posebej mi je v uček padel razcefran negativ kroga. Hvala ker se igraš z nami na našem mesečnem izzivu na Mavelu.com. Pozdravček,

  OdgovoriIzbriši
 2. vse zidate hišice :)))) me kvackamo angelcke :))kako je to nalezljivo hihih lepo zgleda tvoja pravljicna hisica:))))

  OdgovoriIzbriši
 3. Se vidi da tvoja glavica nikoli ne počiva in išče vedno nove ideje ;) čudovito si zgridila te tvoje hišice ;) komaj čakam kaj bo nastalo iz "ostankov lesa" ;)

  OdgovoriIzbriši
 4. Kod mene je juce bilo 45*C; jedna snjezna kucica bi me lijepo rashladila!

  OdgovoriIzbriši
 5. Krasne kućice si napravila.Obje su mi predivne. TI u full pogonu , a ja još uvijek ne mogu napravti ni jednu jedinu stvar.:)
  LP,MArtina

  OdgovoriIzbriši
 6. Čudovita gradnja
  zelo lepe voščilnice so nastale
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 7. Všeč so mi! Krasne so in delujejo toplo, domače.

  OdgovoriIzbriši
 8. iii, super so tudi tele tvoje izvedbe:)) perilo bo pa fajn suho, ane:))

  OdgovoriIzbriši
 9. Vidim,da je bila gradnja učinkovita.Izpod tvojih rok sta nastali dve čudoviti hišici.Všeč mi je razcefran negativ.Voščilnico naredi res nekaj posebnega.
  Perilo in prah bosta pa že počakala,kajne :)
  LP,Urška

  OdgovoriIzbriši
 10. Super, obe sta čudoviti. Všeč mi je ideja s snegom iz filca. Pričarala si pravo zimsko idilo.

  OdgovoriIzbriši
 11. Sonja, kako mi je to s perilom poznano ;)
  Samo si tudi sama ne morem pomagat, da ne bi še kaj popapirčkala.
  Zelo lušni hiški si zgradila in lepo zasnežila.

  OdgovoriIzbriši
 12. Sasvim mi je poznata ta opsednutost.. naiđe tako i ne popušta.. Ali kreativna opsednutost je nešto najbolje što može da ti se desi, ja mislim ;)) Odlični snežni prizori na tvojim čestitkama! Imam želju da se i sama oprobam.

  OdgovoriIzbriši
 13. Sonja super "zidarka" si postala - všečkam na pono!

  OdgovoriIzbriši
 14. Hudo, zelo, močno sta mi všeč, še posebej prva! Od scefranega roba kroga do sneženja bele tempere in glasbe, ki uhaja skozi dimnik in vabi obiskovalce, da se pridružijo prazničnemu vzdušju, ki vlada v tvoji hiški :)

  OdgovoriIzbriši
 15. Nasmeja si me že v uvodu objave!
  Hišici pa si zelo natačno zgradila in filc streha ju lepo dopolni.
  Za malenkost bolj mi je všeč hišica v izrezanem krogu ;))

  OdgovoriIzbriši
 16. Uauuu kakšni lepotički..prekrasni sta!

  OdgovoriIzbriši
 17. Oooo soseda na kliniki, če ne prej se bova osebno spoznali pa v tej ustanovi. Mene so domači že dali v čakalno vrsto za odstrel v kliniko na odvajanje. Veš, cunje zna vsak speglat, take voščilnice pa ne zna narediti vsak...se strinjaš. Prva je zakon, mogoče zaradi tega, ker hiška pride bolj do izraza. čao (se vidimo)

  OdgovoriIzbriši
 18. Dobre temelje imaš, hiška lepo stoji. Lepe voščilnice si naredila. Ko enkrat padeš not, te tako hitro nič ne spravi ven.

  OdgovoriIzbriši
 19. Beautiful Christmas and snowy scenes
  Thanks so much for sharing and taking part.
  Sarah xx
  Less is More

  OdgovoriIzbriši
 20. Sonja, po moje nas je večina ustvarjalk zrela za psihiatre zaradi zasvojenosti...perilo in vse ostalo lahko tudi malo počaka, a ne. Pa prah se po brisanju vedno znova nabira. Super si gradila, te hiške so letos res hit. Prva mi je fantastična, čeprav je tudi druga lepa. Lp

  OdgovoriIzbriši
 21. Sonja, a ni lepo, ko so nas punce v komentarjih tako lepo potolažile :-))))) Naša perila in pohištvo pa naj se pač združijo v kakšen klub osamljenih ali kaj podobnega ;-))) Hišice so pa čisto v tvojem, toplem slogu....not, ki se vijejo iz dimnika, se ne bi pa nikoli spomnila. verjetno zato, ker petje pri meni sploh ne `spušča` not, ampak neko hreščanje :-)))) Hvala za vse prijazne besede.

  OdgovoriIzbriši
 22. Kaj cemo, pri ustvarjalkah ostalo delo pac pocaka. Na koncu konce pa, kaj je pomembneje za nase najblizje: da je vse tipi topi doma ali da smo me zadovoljne in nasmejane? Pa se moskim damo mir, ko ustvarjamo. Tako da je tako prav :))) Lepo si gradila tudi ti in res z veseljem opazujem kaj vse nastaja s to enako stampiljko.

  OdgovoriIzbriši
 23. Te hiške so res zelooooo luškane! Krasni čestitki!!!

  OdgovoriIzbriši
 24. Nič kaj me še ni objelo vzdušje zime in praznikov ... zato se še toliko raje medim ob takšnih objavah - mogoče pa kak ustvarjalen praznični virus skoči tudi name :o)

  Vse dobro ...

  OdgovoriIzbriši
 25. Zadovoljna ustvarjalka, srečni domači :)), velja kar za večino od nas.
  Zelo lepi hiški si postavila v vasico, ki nastaja te dni po blogih. Všeč mi je mehka streha. Lp

  OdgovoriIzbriši
 26. What a super house, looks like a gingerbread cottage from a fairytale!
  Thank you for joining us at Less is More this week
  Anne
  LIM Designer

  OdgovoriIzbriši
 27. What a pretty Christmas cottage!
  Thanks so much
  Chrissie
  "Less is More"

  OdgovoriIzbriši
 28. O kako čudoviti voščilnici! Prav takšni, kot iz kakšne pravljice :)

  OdgovoriIzbriši
 29. Hiške so tako mirne in spokojne, da bi se kar takoj preselila v eno in ušla "iz tega ponorelega sveta"

  OdgovoriIzbriši
 30. Sem se nasmejala komentarjem... Mislim, da smo vse na istem. Pri nas doma tudi večino časa "bomba" :). Ampak, kot pravi Mojca, nihče ne naredi takšnih voščilnic in tvoji sta čudoviti. Sploh prva s tem korogom... Ukradem idejo :).
  Lp

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!