četrtek, 6. november 2014

Naj sneži!

... so tokrat rekla dekleta na Craft-alnici. :-) Izdelava prazničnih voščilnic je na večini blogov že v polnem teku, mene pa doslej ta virus še ni napadel. Tudi na večini ostalih izzivov, ki jih spremljam, je že vse odeto v praznične barve in posuto z bleščicami. Skrajni čas torej, da so tudi v mojem brlogu prišli na prvo bojno linijo pripomočki za izdelavo prazničnih voščilnic. Saj bo. Ideje so, izvedba še malo šepa. :-)


Za začetek sem se lotila enostavnih voščilnic. Sneg sem naredila s strukturno pasto, ki sem jo nanesla s prstom. Ne priporočam, ker je pasto težko sprati z rok. :-) Ko se je posušila, sem jo prebarvala z modro blazinico. Idejo za smrekice sem našla pri Klari (Ustvarjalne čire čare). Dragi je rekel, da so to bolj prometni znaki, kot smrekice, ampak on ne razume umetniške svobode. :-) Slikico sem po robovih nacefrala, zalepila na osnovo in odtisnila še štampiljko najlepšega para.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Crafta-alnica izziv #120: Naj sneži
- Less is More: Week 196 Colour challenge Non- Traditional Christmas
- Tanja's HandMade CAS #3
- Najlepši par: Galerija meseca novembra

Spodnja voščilnica pa je variacija na temo, ki sem jo delala že prejšnja leta, le da imam tokrat tudi štanco sonca in lista in mi ni potrebno več rezati ročno. :-) Tudi tukaj sem uporabila štampiljko Najlepšega para. Če bo ta varianta šla v serijsko izdelavo, moram izpiliti še barvo ozadja in štampiljke. :-)



Tale božični kaktus na sliki pa me je s svojim cvetenjem tako prijetno presenetil, da še vedno ne morem verjeti, da res cveti. :-) Lansko zimo je bil v zelo slabem stanju in bi ga najrajši vrgla v smeti. Ampak, ker sem mehkega srca, je dobil še eno šanso. Celo poletje je bil na balkonu, na dieti. Očitno mu je dobro dela. :-)

Lep pozdrav do naslednjič. :-)


 

29 komentarjev:

Renata pravi ...

Ta je pa dobra, prometni znaki. Lepi sta.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ta tvoj mož je res pravi ustvarjalni mojster "prometni znaki". Upam, da si mu razložila, da nima pojma o umetnosti in da se to že od Kopra vidi, da je to smrečica. Všeč mi je, sploh pa druga mi je svetovna ..tako enostavna je, ob vseh štancah, šablonah,... ki si jih nabiramo po tem božjem svetu.... pozabljamo, da škarje in mini luknjaček lahko naredi čudež. Hvala, ker si me spomnila na to. čao

Sid pravi ...

Loving your trio of trees !! I have also become your latest blog follower !

jasna varcakovic pravi ...

Rijetko pravim cestitke, ali za Bozic i Novu Godinu obicno saljem one koje sam ja pravila (vaznijima u mom zivotu). Evo ideja i inspiracije za predstojecu sezonu.

Tina pravi ...

Prometni znaki...hi, hi :-). Ampak se res zelo moti (tipkam z zelo prijaznim glasom) ;-)...tole so mi tako ljubke smrečice, sploh,ker so tako majcene. Sezonsko novoletna mi je pa sploh mega ideja!

Martina pravi ...

Tvoj dragi stvarno nema pojima o umjetnosti :))..Meni su tvoji borići baš super. I izgledaju mi ko borići. Jedva čekam daljnju kolekciju božićnih čestitki. Obje su mi jako lijepe.
Lp, Martina

helena pravi ...

pošteno si me nasmejala...., prometni znaki in kaktus na dieti. Saj vemo, da moški nimajo pojma, kaj je umetniško ustvarjanje, a ne? Meni se zdijo obe voščilnici prav simpatični, kaktus pa ti je pokazak kako hvaležen ti je, še za eno šanso.

Vladuška pravi ...

Izdelovanje novoletnih voščilnic je res en tak super virus, ki se ga sama vedno kaj hitro nalezem in ponavadi me napade dupla doza, da kar nehat ne morem :))) Meni so všeč te tvoje smrečice in prav tako ta ponazoritev letnih časov.

Mojca pravi ...

oooo kako prisrčne voščilnice, sploh tale s smrekcami mi je veeš, verjetno ker je na njej sneg in ga za tale letni čas že kar malce pogrešam. lp

Tanja pravi ...

Ideje so super, izvedba pa čisto nič ne šepa. Krasni čestitki si izdelala. Hvala, da si se nam pridružila pri CAS druženju. Pidi še ;-)

Sazzle Dazzle pravi ...

Great cards, super striking and gorgeous colours
Thanks so much for sharing and taking part.
Sarah xx
Less is More

Chrissie pravi ...

What fun Christmas cards, these are great!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Nena pravi ...

ah moški....oni se ne spoznajo v naše ustvarjalne navdihe ;)
super izvedba

Andreja pravi ...

Obe sta zelo lepi!
Pri prvi so mi všeč zasnežene smrečice, katere si zelo lepo izdelala!
Hvala, ker se igraš z nami s snegom posutim izzivom v CRAFT-alnici ... Srečno!
Pri drugi pa pisani kvadratki :-))

Unknown pravi ...

ja pr vas że sneżi:))) pr nas pa ne:)))hihi lepo si naredila :)

Adrijana Knez pravi ...

Sonja...tudi mene si nasmejala z prometnimi znaki in kaktusovi dieti ;))) Obe voščilnici sta mi zelo všeč ;))) in kaktus prav lepo cveti.
Lep vikend, Jana

Zvonka pravi ...

Obe sta super simpatični, še posebno pa druga mi je ful všeč. Lp

Goga pravi ...

Veš kaj, dragi nima pojma, ustvarjane mora gledati na široko :).
Krasne so tvoje smrečice in hvala, da jih deliš z nami v Craft-alnici. Pozdravček Lili

Simona pravi ...

Tele umetniško svobodne smrekice pa so mene očarale. In tale modra jim takooooooo paše.

Danica pravi ...

Dobro je pokomentiral tvoj dragi. Bilo bi res prijazno na cesti, če bi imeli takšne prometne znake:))) Zelo so mi všeč tvoje ideje.Super si naredila.
No, tudi jaz se še nisem lotila izdelave novoletnih voščilnic.
December je pa že skoraj pred vrati :(
Lp Danica

Sandra Pecić pravi ...

Divne čestitke, jednostavne i rado bih viđala takve saobraćajne znake na putevima:) Menjali bi svet na bolje.. Procvetali kaktus je hit! baš se razmahao:D

Helena pravi ...

Pri tebi že lepo sneži in prav fino je pogledati posebne smrečice.
Obe sta zelo lepi!

Klara pravi ...

Super so. Najbolj pa so mi všeč prometni znaki. ;))

Darnell pravi ...

I love your festive Christmas cards, Sonja! You are inspiring me to keep on with making mine before it gets to the last minute! Hugs, Darnell

Janja pravi ...

Krasni voščilnici. Smrečice so tako lušne :).
Hvala, ker si se nam pridružila na 120. izzivu CRAFT-alnice. Lp

Metuljčica pravi ...

Lepo si zasnežila in obe sta mi všeč.

Hiška iz papirja pravi ...

Meni je pa trio zvezdne, srčne in angelske smrečice prav všeč - dovoljeno je vse, zato se pa reče umetniška svoboda :) Kaktus je čudovit, tudi sama imam izkušnjo s kalanhojo, ki ni bila za nikamor, pa sem jo postavila na kompost in pustila čez poletje - jeseni je bila tako lepa, da smo samo gledali! :)

Ne-Ja pravi ...

Super si me nasmejala s prometnimi znaki in dieto :). Meni je všeč vse po vrsti. Si naredila "enostavno" voščilnico ma efekt je fenomenalen.

Anne pravi ...

Two lovely cards! Super blue colourscheme for your LIM card
Sorry to be so late commenting this week, thanks so much for your LIM entry
Anne
Less is More Designer