ponedeljek, 28. oktober 2013

Noč ima svojo moč :-)

Na svojem blogu Čarovnije z male kmetije je Keltika zelo lepo predstavila običaje okrog noči čarovnic. Spomnim se, da smo kot otroci pri babici delali strahce iz buč in jih nastavljali na ograjo. Torej le ni vse priletelo iz Amerike :-) Tudi pri nas doma že leta izrezujemo buče. Ko sta bila otroka majhna, sta komaj čakala, da bosta risala na buče strašne face. Za izrezovanje je bil zadolžen dragi. Zaradi varnosti :-) Sedaj pa dve buči še čakata  na svoj zvezdni trenutek. Jaz sem svojo izrezala že včeraj. Samo dva zoba ima, ker sem ji enega po nerodnosti odrezala. Vsa sreča, da nisem zobozdravnica :-) Kdo ve, kaj bi se dogajalo z mojimi pacienti...
 


Ni buča namenjena za tokratni izziv na Craft-alnici, čeprav bi za fotko z noži lahko rekla, da noč čudno deluje na mojega dragega :-)

Za Izziv 93 - Noč ima svojo moč na Craft-alnici sem malo pacala. Z akrilnimi barvami sem naredila nočno ozadje. Buče iz filca sem kupila v Hoferju. Luna je izrezana iz riževega papirja in z mekolom zalepljena na podlago, netopir je prerisan in ročno izrezan. Napis sem naredila s srebrnim metalik-linerjem. Za okvir pa sem uporabila digi papir.
Fotografija je samo ena, ker mi je voščilnico danes, v sončnem dnevu, ko sem bila jaz v službi, poslikal sine. Pri njem velja pravilo, da naredi eno fotografijo, takšno kot treba. Za vse ostale poglede se lahko tokrat obrišemo pod nosom :-)

Tukaj je pa še par utrinkov včerajšnjega čudovitega jesenskega dopoldneva. Hčerka in sinova punca sta prevzeli rutinska vikend opravila, tako da sva imela z dragim dopoldne zase. Tokrat smo že galopirali. Božo pravi, da nisva čisto brez talenta :-) Telo pa se tudi navaja na drugačne gibe. Danes bolijo samo hrbtne mišice.Ne glejte čelade, Princ je zvezda fotografije :-)

Lep pozdrav do naslednjič :-)

24 komentarjev:

  1. Buče tudi na našem koncu odganjajo zle duhove,
    tvoja nočna voščilnica je krasna,
    zelo mi je všeč netopir v soju lune.
    Jahanje pa je res nekaj prelepega
    delo s konjem terapevtsko,
    že nekaj časa nisem bila na konju,
    a bo potreba-mi vzbujaš to željo s prekrasnimi fotkami.
    Lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Aaaaaa,kako vam je lepo s konjima...divan predeo kroz koji ste jahali...Princ je predivan,ali svi ste zvezde..nema šta..
    Dobra ti je tikva..nekako miroljubiva...ja bih uvek takve pravila.
    Nema veze za zub;)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepo vaju je videt na konju,kar dobim lušte da bi jaz tudi malo jahala. Voščilnica pa je prava za noč čarovnic in netopirja si super naredila
    LP Vilinke

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je bilo izrezovanje buč vedno v veselje. Tvoja je prav fletna.
    Voščilnica pa je krasna.
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  5. Izrezivanje tikve i mene podsjeca na djetinjstvo, vec dugo to nisam radila, a bas je zabavno. Čestitka je predobra. A jahala nisam nikad, ali nakon tvojis slikica i izleta covjek dobije volju. :)
    Lp, Sonja.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne vem ,če bi tale bučka odgnala kakšnega duhca...tako je simpatična. :-D
    Lepo čestitko si naredila.

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako ves, da sem gledala celado? :))))) No, pa sem jo res, potem pa tudi Princa :))) Ej, buca me je brez enega zoba prav nasmejala, taka prava faca je :) In super si pacala s cestitko.

    OdgovoriIzbriši
  8. Buča zgleda prijazna, nič strašna, voščilnica je čudovita in vidi se da sta uživala na ježi.

    OdgovoriIzbriši
  9. Buče na vrtu in na voščilnici so krasne in prav nič strašne :).
    Hvala, ker sodeluješ na 93. izzivu CRAFT-alnice. Lp

    OdgovoriIzbriši
  10. Res ste posrečena družina! Od `nožatega` moža do fotografsko `ekonomičnega` sina in seveda super ustvarjalne tebe. Krasna objava!

    OdgovoriIzbriši
  11. Zame pa si zvezda fotke ti. BRAVO!

    OdgovoriIzbriši
  12. Tale fotka z noži..zanimiv motiv.. :))dobra je :) Vam pa zavidam te ravnine za jezdenje. Uživata na polno. Kar tako naprej!

    OdgovoriIzbriši
  13. Hallo liebe Sonja,
    Dein Kürbis sieht ja Klasse aus, sehr schön geschnitzt. Ich habe heute auch einen kleinen Kürbis für den Tisch geschnitzt. Nur die Haare sind nicht so wie ich wollte lach...
    Wunderschön finde ich auch Deine Halloweenkarte mit den lustigen Kürbissen. Die Fledermaus im Mond sieht schon gruselig aus und mit Deinen tollen Malereien ist es ein perfektes Bild.

    Ganz liebe Grüße,Carmen

    OdgovoriIzbriši
  14. :-) simpatična buča, je že malce v letih pa ima manj zob :-) Krasna čestitka in jupi za jezdenje... fajn občutek, kaj?

    OdgovoriIzbriši
  15. Zdravo!
    Ljubka voščilnica, ravno prav strašna in zelo posrečena buča:) Ter lep blog;)

    OdgovoriIzbriši
  16. Lepa buča bo strašila pri vas v naslednjih dneh :-))
    Tudi voščilnica mi je zelo všeč! Hvala Ti, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici! Srečno :-))

    OdgovoriIzbriši
  17. Krasna buča, super voščilnica princ je pa prečudovit!
    p.s. tudi čelada je čisto v redu;)

    OdgovoriIzbriši
  18. super buča - noži so hudi :) čestitka luškana, enostvna in všeč mi je vzorček okvirja, čelada pa prekaša Princa, ma oba sta SUPER :))

    OdgovoriIzbriši
  19. Madonca kje vse bodo letele čarovnice in kje vse se bodo ustavile:) očitno pri vas tudi ...pa kej domačega jim postrzite...recimo takratkega..haha
    Princ je pa carevič:)čelada pa stilu z naravo....

    OdgovoriIzbriši
  20. Kako simaptična bučka in tvoja voščilnica je tudi prekrasna. lp

    OdgovoriIzbriši
  21. Danes boš odgnala vse čarovnice, ki letajo po luftu - pri meni bodo pa strašile, ker nisem naredila nobene buče - sem se komaj vrnila z morja in ni bilo časa. Jahanje ti gre pa res dobro od nog, rok, riti - saj ne vem kako se to reče. lepo noč čarovnic ti želim

    OdgovoriIzbriši
  22. Lepa voščilnica krasen Princ in super Blog!

    OdgovoriIzbriši
  23. Super objava, najprej moram pohvaliti princa, res je zvezdcam se luštna je in z noži bi za , tvoja čelada pa, važno da služi svojemu nameni, estetika tu res ni pomembna.

    Buča, ha no ravno strašna ni, pa še en zob ji manjka.........., he. Za Craft-alnico bi bila že buča dovolj.
    Voščičnica je pa dodatek, lepo si se poigrala z različnimi materiali, luna iz riževega papirja, je res fajn ideja.
    Pozdravček Lili

    OdgovoriIzbriši
  24. aaa kira dobra čelada :))) samo meni je tole bolj kolesarska kot jahalna ... mogoče se motim, kakorkoli, glavno je, da je glava pokrita :))

    Čestitka in buča sta mi všeč ♥ ♥ ♥
    Mi smo tudi včasih dolbli buče in prižigali svečke, zdaj pa buče bolj ali manj pojemo ... morala bi imeti en "becirk" na vrtu samo za tele čarovniške buče :)))

    Aja, še to ... Kelti so dolbli repo in peso :)

    OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!