torek, 24. avgust 2021

Dolgo vroče poletje

Se sprašujete, kaj počnem kot pripravnik na penzijo? Uživam v poletju. Na tisoč in en način. :-) Miha in Monika sta doma. Veronika in Andrej sta se preselila v novo hišo. En del dopusta je že za nama. Z dragim sva odkrivala lepote Slovenije v Jernejinih krajih (potopis sledi, ko bom imela čas). Prebrala sem tudi en velik kup knjig. Trenutno pa pišem svoji prvi post na novem računalniku. Miha mi je prinesel čisto pravo "raketo" MacBookAir.  Ne vem, če bi sploh še imela čas hoditi v službo. :-) 

Toliko o novicah, sedaj pa k voščilnicam. Včeraj me je "obiskal" navdih in nastali sta dve voščilnici za dva izziva, ki se danes končata. 


Prva je malo drugačna, kot ste jih navajeni videti pri meni. Za ozadje voščilnice sem namreč izbrala potiskani papir, ki se je že leta valjal po mojem brlogecu, pa mi ni bilo niti približno jasno, kaj bi z nijm. Včeraj pa se mi je utrnila ideja, da tole zgleda kot okno v slaščičarni. :-) In da bi ob oknu lahko sedela dama, ki bere knjigo. Damo in napis sem izrezala iz črnega papirja, ki sem ga predhodno embosirala s črnim prahcem z bleščicami. Na spodnji sliki se malo vidi, kako lepo se blešči. 

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:

- CRAFT-alnica: izziv #292: ŽENSKA

- Day of the Month Card Club: #30 Book Lovers Day


Ideja za praznično CAS voščilnico s krasnim balončkom Najlepšega para se mi je utrnila, ko sem želela pospraviti ozadja narejena z alkoholniki inki, ki so nastala v času olimpijskih iger, ko so naši košarkarji igrali s Francozi. Tako sem si namreč hladila živce. :-)  Balonček sem izrezala dvakrat. Naprej iz modrega ozadja, potem pa še iz zlatega papirja. Napis sem vroče embosirala z zlatim prahom. Dodala sem še rdečo pentljo in z zlatim gel pisalom narisala vrvico. 

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:

- CAS Christmas Card Challenge: August 2021 - Decorations

- Najlepši par: Galerija meseca avgusta (okrašeni pravokotniki, odprti tag, voščila za vse priložnosti, veliki praznični okrasek)


Grem kuhat paradižnikovo omako.  Zima bo dolga...

Lep pozdrav do naslednjič. :-)

 

18 komentarjev:

Linda W. (ScrappinBari) pravi ...

Just love your cafe girl reading her book, Sonja - what pretty papers with the black shimmery silhouette!! Just love your big blue ornament too!!

Ne-Ja pravi ...

OOO kako fantastično si skombinirala damo in papir :) :) :)! Tudi praznični obesek ima svetovno "teksturo" ala Sonja ;). Tale potopis res komaj čakam, ker me zanima kako zunaji opazovalci občutijo utrip mojih domačih krajev... Pokukaj v CRAFT-alnico - naju čaka nagrada...

Valerija pravi ...

Kako lepi voščilnici. Si me prav presenetila s tole damo. Čudovit izrez in voščilnica.
No vidiš, si bila malo v skrbeh, kako boš prenesla pripravništvo na penzijo, sedaj si se pa že tako vživela, da je že dan prekratek. Uživaj!

Klara pravi ...

Uau, čudovita rozika je! Upam, da gospa bere zanimivo knjigo;). Lepo, da uživaš v penziji, naj se tako nadaljuje:)!

Zvonka pravi ...

Sonja, iz prve roke ti povem, da je penzija nekaj najboljšega...Navdušena se nad bralko, super si jo umestila na lep papir, balonček je pa prav prisrčno lep. Pozdrav.

Christine Alexander pravi ...

wonderful blue ornament ♥ thanks for joining us at CAS Christmas :)

Janja pravi ...

Prva voščilnica je čudovita. Temna silhueta in nežno ozadje ... krasna kombinacija. Lep je tudi praznični okrasek. Uživaj pripravništvo :), si zaslužiš. Lp

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Evo dečvo, še ni popolna penzionistka, pa že jamra, kako nima časa....hitr si tole osvojila...očitno si res že godna za penzijo in priprav na to ne rabiš več....čez 4 leta se ti pridružim tudi jaz...upam!!! Silhueta ženske ni tako enostavno umestit v prostor....tole živahno ozadje je z njo prava popestritev. Novoletna bunkica s krasnim alkoholnim ozadjem pa pomeni samo eno....punce, treba bo začet mislit na novoletke....!!!! Lepo ustvarjaj tudi v kuhinji!!!!

Brenda in IN pravi ...

The lady is such a lovely, vintage style card. I like how you used the pattern paper. Your ornament is just beautiful.

Bonnie pravi ...

I love the soft pink and black of the first feminine card, Sonja! And your Alcohol Ink decoration is beautiful! Retirement is busy but oh, so nice!

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja najprej sem vesela zate, da nimaš časa😉, to je prvi znak, da si res osvojila penzijo🤣🤣.
Dama je hudo nobl in izbrala si je lep ambient za branje- kavica verjetno tudi pride.
Z novoletno si me pa opomnila, da bo treba mal migati v to smer, čudovita je. Na potopis pa čakam, upam da boš imela čas ☺.
Pozdravček in objem Andreja

Cathy pravi ...

Such a pretty Christmas bauble, the alcohol inked background is beautiful, thankyou for playing along at CAS Christmas, Cathy x

Julia Aston pravi ...

What a beautiful blue ornament you created with your alcohol inks! thank you for sharing with us at CAS Christmas Sonja! xx

AndrejaM pravi ...

Hvala, ker s čudovito damo sodeluješ pri CRAFT-alnici

Loll pravi ...

Two beautiful cards Sonja. Especially love the gorgeous colours of your ornament card. The blue and gold are so pretty together. Thanks for sharing with us at CAS Christmas! xx

Goga pravi ...

Prelepa damska voščilnica. Hvala za družbo v Craft-alnici. Lp Goga

Andreja pravi ...

ooo kako čudovita voščilnica:-)) Večkrat bi si takole morale vzeti čas zase!
Vesela sem, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici ❤️

Izzy Scrap pravi ...

Very elegant cards, both of them ! Love the stylish card you've made with the black silhouette over the dotted pink background. Perfect for our challenge. Thanks so much for sharing and for playing along at DoTMCC.