torek, 16. april 2019

Twofer Card #15

Danes vas povabim v živalski vrt. Gledat gremo žirafe. Ampak pozor! Tudi žirafe niso več to, kar so bile nekoč. Čudno se oblačijo, na sebe obesijo vse mogoče dodatke, pozirajo pred nenavadno kuliso - v glavnem s svetom je tudi pri žirafah nekaj hudo narobe. :-) Nekatere pa kljub novim trendom še vedno ostajajo "normalne". Trudijo se obdržati tiste prave vrednote in jih prenesti na potomce. :-)

O čem govorim? O novem Twofer izzivu pri Darnell, o živalih v živalskem vrtu.  :-)


Sprehodimo se do ograde z žirafami. :-) Čeprav so štampiljke in rezalne šablone žiraf Najlepšega para že malo starejšega datuma,  jih vedno znova z veseljem vzamem v roke. Ustvarila sem čestitko ob rojstvu in spodbudnico.



Prijavljam ju na Twofer Card Challenge #15: Zoo Animals.

Čestitka ob rojstvu.

Mamo žirafo in njenega mladička sem postavila na travnik v lepem sončnem vremenu. :-) Ozadje je smušing na akvarelnem papirju izdelan z zig markerji za lažje pozicioniranje barv. Žirafi sta odtisnjeni, pobarvani z zig markerji v akvarelni tehniki in izrezani s pripadajočima rezalnima šablonama. Vsi ustvarjalni pripomočki so od Najlepšega para.

Prijavljam jo na naslednja izziva:
- As You Like It Challenge: Favourite Animal and Why
(I like giraffe. Is elegant in running like a basketball player - despite of her height. Can reach most delicious food while other animals are helpless. )
- Najlepši par: Galerija meseca aprila (okrašeni pravokotniki, pri veselih žirafah, veselje ob rojstvu)

Spodbudnica, ki je lahko tudi voščilnica za rojstni dan.


Še vedno sem v steampunk fazi. :-) Ko me nekaj prime, me zlepa ne spusti. Osnova, pobarvana s sivo in modro distress oxide blazinico, je embosirana z doma narejenim kartonom (link). Obliko žirafe sem popacala z belo tempero. Ko se je posušila, sem nanjo zalepila predhodno toplotno embosirane zobnike (hvala Tina B.) in iz tako pripravljenega kartona izrezala žirafo. Ozadje sem okrasila z različnimi kolesi in zobniki, na "steno" pa s pisarniško sponko pripela "načrt" izdelave iztrgan iz zvezka (Najlepši par - Hura, šola!).

Voščilnico prijavljam na izziv Addicted to Stamps and More #337: Make Your Mark


Lep pozdrav do naslednjič. :-)


 


21 komentarjev:

Brenda in IN pravi ...

I love the mama and her baby. That is an adorable card. The second card is unique and would make a great masculine card.

Tina pravi ...

Oooh, Sonja...obe sta krasni...tvoja žirafa s 'šraufi' je verjetno najboljša žirafa, kar sem jih videla in trobarvno ozadje pri dojenčkasti je tako zelo ljubko!!!

Helena pravi ...

Kaj naj rečem drugega kot to, da lahko le ti narediš kaj tako odštekanega kot je druga voščilnica. Iz otroškega motiva si naredila (bolj) moško voščilnico :)
Prva pa je za raznežit ...

ArtMBR pravi ...

Čudovito nasprotje nežnosti in robustnosti. Tudi meni je stempunk všeč. zato me je vleklo bolj na desno. Z ipisom postopka si nam lepo razkrila, da je vloženega kar nekaj časa. se je obrestovalo. Pa ravno potrebuje idejo za vzpodbudnico. Hvala zanjo.

Tina Z. pravi ...

Vau, takole skupaj sta prav neverjetni. Zelo mi je všeč ozadje na dojenčkasti, žirafa v steampunk je pa fascinantna, nikoli si ne bo predstavljala, če ne bi videla 🙂. Bravo.

Ne-Ja pravi ...

Sonja pa ti si neverjetna :)! Kar takoj preskočim na žirafo obdelano z zobniki - NORO všeč :). Saj ne da prikupna družinica kaj zaostaja, vendar mi predelana res pade v uč :).

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasna voščilnica, super prirejena žirafa :)
lep pozdrav
Tamara

Moje drobtinice23 pravi ...

Sonja, tvoji voščilnici sta fantastični, da ne govorim o tej s "šruaufi"
Res imaš HUDE ideje!Dobo postavitev si naredila in lepo ozadje.

Klara pravi ...

No tudi meni je še posebej všeč moška varianta žirafe:). Me spominja na stojalo za oblačila:). Mini žirafka je pa tudi luštna...

Nataša pravi ...

Sonja obe sta čudoviti in krasno si uporabila motiv Žiraf. Lepo bodi, Nataša

Leslie Miller pravi ...

Oh, my! I'm smitten with your two cards. No matter they're older, the stamps are still adorable! You're so clever in your two different applications. I was thinking how steampunk your geared up giraffe looks and then read that you, too, were thinking steampunk when you made it. Fantastic! Thank you so much for playing along with us at Twofer!

Darnell pravi ...

Your painting is more amazing every time I visit, Sonja! I love the background for your mama and baby giraffes! That's one of the cutest giraffe sets I've ever seen! And, wow, way to go making a distinctly different design for your steampunk giraffe! It is truly amazing and I love the note paper sediment idea with the paperclip! So very clever!! Thank you so much for playing in Twofer Card Challenge #15! Happy Easter! Hugs, Darnell

Zvonka pravi ...

Ha ha Sonja, očitno te steampunk res drži, noro odštekana žirafa s kolesi, druga pa ljubko nežna. Lepe praznike.

Valerija pravi ...

Ooo, pa kje ti jemlješ ideje?!?! Saj ne morem verjeti! Fantastično!

moi pravi ...

Všeč mi je, da greš iz škatlice in si upaš. Krasni voščilnici z žirafami.

Loll pravi ...

Two fun giraffe cards Sonya! Your "welcome baby" card is adorable with the momma and baby giraffe. Bright colours for the background make this such a happy card! Your steampunk giraffe is very creative and fun. Wonderful deep colour for your background that looks awesome with the gears and giraffe. Thanks for playing along with us at Twofer Card Challenge!

Hali pravi ...

aa noro, jaz sem tudi malce zapostavila žirafice, ampak v delu je otroški album, zato skoraj sigurno prideta na vrsto. Lepo si ustvarjala, lepe praznike tebi in tvojim :-)

Metuljčica pravi ...

Super si Sonja! Pri tebi mi je všeč, da greš ti malo po svoje in to tako dobro izpade, da je pravo veselje. Te odštekane žirafe so mi nadvse všeč, pa seveda je krasna tudi rojstnodnevna voščilnica.

Brenda pravi ...

I love the differences in your cards. The steampunk giraffe is brilliant! Thanks so much for joining us at As You Like It Challenge!

Squirrel x pravi ...

Thanks so much for sharing your favourite animal - great choice (giraffes are so beautiful) and a fabulous make! Hope you will join us again soon. Hugs Squirrel xx

Renata pravi ...

Punca, si upaš. Krasni voščilnici. Ob rojstvu mi je še posebej všeč, lepo si zadela nežne barve. Spodbudnici, kapo dol. Občudujem te, koliko dela je bilo vloženega. Konec pa VRHUNSKI.