petek, 12. april 2019

Nekaj novega :-)

Poznate občutek, ko te neka tehnika tako navduši, da jo moraš v trenutku preizkusiti? Meni se to redno dogaja. Ampak tako, kot me je navdušila tehnika steampunk, se mi pa že dolgo ni zgodilo. Najprej Helena, pa Goga, pa Andreja... in bila sem pečena. :-) O ničemer drugem nisem več razmišljala. Prečesala sem vse trgovine v moji bližini (ni bilo časa čakati na poštarja), pa drugega kot robotov iz filca nisem našla. Rešitev je bila improvizacija. Ne delam zamanj v razvoju. :-) Na kup sem stresla vse šablone, kar jih premorem, izbrala primerne in ustvarjanje se je začelo.

Najprej sem si izdelala domačo šablono za embosiranje. Embosirala pa sem po postopku embosiranja rezalnih šablon ali stencilk.

 
Na tej sliki se sicer malo slabše vidi, ampak po tem, ko sem osnovo pobarvala... to je pa druga zgodba. :-)



Morda bo koga zanimal postopek izdelave. Najprej sem z modro distress blazinico nemarno pobarvala osnovo in jo po barvanju suho embosirala. Plastično mrežo (ostanek kdo ve katerega gradbenega projekta pri nas doma) sem potapkala z lepilno blazinico, odtisnila na osnovo, posipala z zlatim prahom in zapekla. Robota iz filca sem namazla z belo tempero. Ko se je posušil, sem mu dodala malo "rje" in migajoče oči. Srce ima na desni strani, ker je robot. :-) Okrasila sem ga z gumbi, kolesi in sanjami. Vse je vroče embosirano z zlatim prahom.

Voščilnica že potuje na drugo stran sveta k mojemu Mihiju, ki bo konec aprila praznoval rojstni dan. Do takrat bosta z Moniko že nazaj v stanovanju. Trenutno sta namreč službeno v Shanghaju na Kitajskem in po vsej verjetnosti gledata vse kaj drugega, kot moj blog. :-))

Robota prijavljam na naslednje izzive:
- Facebook -  Papirčkarice: izziv April  
- Simon Wednesday Challenge Blog: Simon Says: No Designer Paper
- Inkspirational Challenge 184: Pop it Up


Tudi modro cvetje me je te dni navdušilo. Tako zelo, kot Tino in Vladko Marjetina voščilnica, ki sta jo izbrali za tokratni izziv Ko me inspirira.
 

Posegla sem po starejših ustvarjalnih pripomočkih Najlepšega para. Škoda bi jih bilo pozabiti ali zanemariti, ko pa so tako zelo uporabni in lepi! Torej tokrat plastična šablona Čestitke in hvala, cvet iz seta Jagode in napis Tvoj dan. :-)

Čudovit motiv sem najprej pobarvala z različnimi barvami distress blazinic s pomočjo plastične šablone in kozmetičnih čopičev, potem pa za več dimenzije na pobarvane cvetove zalepila cvetove jagod senčene z modro distress blazinico. Napis je podložen z modro moss gumo, kristali pa dodajo še malo elegance. :-)

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Ko me inspirira #71: Modri cvet
- Mooving Along With The Times 95: That spring feeling!


Spodnja voščilnica pa že dolgo čaka na svojih pet minut. :-) Izdelala sem jo za Veronikinega Andreja, kot čestitko ob napredovanju v službi. Vesela sem zanj, ker v službi cenijo njegovo znanje in pridnost.

Čestitko prijavljam v aprilsko galerijo Najlepšega para, saj je izdelana izključno z mojimi najljubšimi ustvarjalnimi pripomočki (kreativni pravokotniki, veseli palčki, topli žarki, voščila na vrvici, mini ABC, na nebu)


Lep pozdrav do naslednjič. :-)




16 komentarjev:

Klara pravi ...

Oooo kako čudovita robotska voščilnica! In kako super si izdelala svojo embosirno srajčko!
Voščilnica z rožicami spominja na spominčice in je prav nežna, palček je pa tudi prav čeden:). Lep in ustvarjalen vikend ti želim:)

Wendy L pravi ...

Gorgeous card and the flowers are so pretty, thank you for joining us at MAWTT, xxxx

Ne-Ja pravi ...

Sonja sploh ne vem pri kateri voščilnici naj začnem, ker so vse tri TOP in OH in SPLOH, pa še v modrih odtenkih so :). Najbolj simpatičen je robotek, da o ozadju ne izgubljam besed - noro všeč :). Palček je tudi čista zmaga, sploh kako si se poigrala z ozadjem in črkami. Kar pa se tiče rožnate lepotičke - čista eleganca v modrem - sedi 5. En fantastičen vikend in naj ti petek mine z nadsvetlobno hitrostjo :)!

helena pravi ...

Z robotkom si se odlično znašla, saj sem rekla, da najprej pogledaš po svoji krami v sobi, skupčkaš in začneš :). Odlično ti je uspelo. Tudi modre rožice so ful lepe, palček pa nič ne zaostaja. Vidim, da si ustvarjala modro :)

Tina pravi ...

Sonja, ti naš neumorni iznajditelj!!! Kako lepo si se znašla in izdelala svetovno voščilnico...potem pa si me še raznešila z modrim cvetjem in navdušenim palčkom.

Zvonka pravi ...

Sonja, ti si poleg Tine naš drugi Baltazar, kako super si se znašla. Vse tri voščilnice so najlepše, meni ta tehnika sicer ni pri srcu, a tvoja voščilnica z robotkom mi je zelo všeč. Pozdrav.

Jackie T pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Jackie T pravi ...

Hi your cards are gorgeous. Thank you for joining us at Moving Along with the Times Challenge Blog The theme this time is That Spring Feeling! Hugs Jackie DT

Valerija pravi ...

Joj, ta robotek je tako zelo luškan ozadje pa fantastično. Super voščilnica. Kar pokaži še kako v tem stilu.
Druga je pa tako nežna in elegantna. Super si jo sestavila.

Tina Z. pravi ...

vau, tale objava v modrem je pa fascinantna ... vidim, da se vsi nekaj poskušamo v steampunku, res odlično in simpatično ti je uspelo, vedno imaš prave ideje.
pa to čudovito nežno cvetje in palček, vse je top!

sandie pravi ...

Super set of cards and what an amazing steampunk card. Love the touches of gold in the background and the distressed look of the base-you nailed this technique. Thanks for joining us at Ink

*Urška* pravi ...

Vidim,da si spet stresala ideje iz rokava in nastal je fantastičen kupček voščilnic.Ena lepša od druge.

Renata pravi ...

Uuuvvaaaauuuu, kak dobra. Carski robotek. TOP VOŠČILNICA. Si me spomnila na ta način embosiranja, ki sem ga sprakticirala lani. Pa sem od takrat pozabila na njega. Modro cvetna voščilnica mi je še posebej všeč. No pri tretji voščilnici s palčkom pa nisem edina, ki ga je uporabila za mladino. Super je.

Ustvarjalni dotik pravi ...

Steampunk je v Sloveniji po krivici malce zapostavljen. A oni ki so se z njim ukvarjali, vedo da je super zadevica. Robotko je noro dober! // gasper

Vladuška pravi ...

Steampunk te je res očitno očaral in že s prvi tovrstno voščilnico si zadela v polno in verjamem, da ni zadnja :) Čudovito si pri tebi zacveteli modri cvetovi in palček izkazuje tvoje navdušenje nad napredovanjem v službi :)

Hali pravi ...

ujej kar sam si izdelala "embosing srajčko" Bravo, krasna je, ampak veš kaj, tista z modrimi jagodnimi cvetovi mi je pa najbolj všeč, predvsem zato, ker se jaz, razen v povezavi z jagodami nikoli ne spomnim nanjo, tako kot na listje, ki je zraven. No palček za Andreja je pa tudi nadvse simpatičen in lepo si se spomnila! Prijazna "tašča" nimaš kaj :-)