torek, 19. marec 2019

Twofer Card #14

Sporočam, da sem podlegla hitu letošnje zime - prehladu. Moj vikend je bil napolnjen s kihanjem, zamašenim nosom, hektolitri čaja in smiljenju sama sebi. Kljub vsemu sem se, oborožena z robčki, v nedeljo iz kavča premaknila v brlogec in terapija z ustvarjanjem je uspela do te mere, da sem bila v ponedeljek pripravljena za vstop v zunanji svet. :-)

Ustvarjalni mrk sem prekinila zaradi Darnellinega Twofer Card izziva. :-) Tokratna tema so baloni. Dve voščilnici za različna namena, na obeh pa morajo biti baloni izrezani z isto šablono.





Izdelala sem spodbudnico in rojstnodnevno voščilnico, uporabila pa sem balone Najlepšega para iz seta Mini ABC. Tokrat so baloni na obeh voščilnicah samo baloni. :-)



Voščilnici prijavljam na izziv Twofer Card Challenge #14 - Balloons.

Poglejmo pobliže najprej spodbudnico. Izdelala sem jo za sodelavca, ki se je prejšnji teden poškodoval in bo še lep čas na bolniški. Upam, da ga bo ta majhna pozornost z našimi podpisi in dobrimi željami vsaj malo razvedrila in bo pozabil na bolečino. :-)
Od kar sem pri Martini "srečala" tole lepotičko, so me srbeli prsti, da izdelam nekaj podobnega. Iz ostankov treh barv zelenega kartona sem s šablono, ki mi jo je podarila Darnell (thank you, my friend ♥️) ob mojem obisku pri njej, izrezala ozadja in jih, malo zamaknjena, zlepila skupaj. Okvir je izrezan s šablonami kvadrati s šivi od Najlepšega para. Tudi baloni in embosiran napis so Tinini.

 Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- The Male Room: Challenge #106: Gorgeous Greens zamudila sem :-(
- Pixie's Snippets Playground - Challenge #348 


Za rojstnodnevno voščilnico sem z rezalno šablono balonov izdelala stencil šablono. Ozadje sem senčila z različnimi odtenki modrih distress blazinic, čezenj položila zgoraj omenjeno stencil šablono in poškropila z vodo. Malo se blešči, saj sem v vodi raztopila perfect pearls. S kreativnim ovalom sem izrezala negativ, vanj odtisnila voščilo, prilepila palčka pobarvanega z zig markerji in voščilo okrasila s pisanimi baloni.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Time Out Challenges: Challenge #131 and our 5th Birthday
- Najlepši par: Galerija meseca marca (Igrivi palčki, Kreativni ovali, Rojstni dan - starejša štampiljka, Mini ABC)



Miha se nama je v nedeljo zvečer javil iz Tokia. Zaradi "jet laga" ni mogel spati, pa smo po skypu skupaj gledali sončni vzhod nad milijonskim mestom. Nepozabno je bilo.


Lep pozdrav do naslednjič. :-)


25 komentarjev:

Ne-Ja pravi ...

Ni prijento ko te ujame ta hudir od prehlada - Mijo je položil za teden dniz vročino, jaz se še kar otepam ;). Vseeeno si čudovito ustvarjla - zelena je fnatastična z vsemi sencami in seveda blaončki. Tvoj moder paleček pa prav navihano lovi balon v vvetru. Všečkam :)

Tina Z. pravi ...

ja, k obema tehnikama s tvojih voščilnic se spravljam že nekaj časa, tudi odkar sem pri martini to videla.
krasni sta obe, super je ta zamaknjena zelena in palček je ekstra cart.

Tina Z. pravi ...

joj, in seveda, pozdravi se, pri nas doma je tudi še vse živo sezonskih oblenj. sončni vzhod nad tokiem pa mora biti nekaj čisto posebnega, si kar predstavljam. pa vse bo kmalu cvetelo tam ...

Darnell pravi ...

You've made two awesome designs, as always, Sonja! I love them both! You did a wonderful design with that chevron die on your graphic get well card with the cheerful green balloons! And your birthday card is adorable with the gnome all decked out in bright blue! I love the background and the scalloped oval frame around the sediment! Thank you very much for playing in Twofer Card Challenge #14! How wonderful that you got to Skype with your son and enjoy the magical sunrise over Tokyo! Please feel better soon!! Hugs, Darnell

Danica pravi ...

Letos je res katastrofalno z vsemi okužbami, ki nas napadajo :( Komaj se izvlečeš iz ene, te že druga čaka pred vrati.
Kakor koli že, si se vseeno lotila ustvarjanja in to zelo dobrega. Lepo si naredila sence na zeleni voščilnici. Napis na njej je res vzpodbuden za ta čas.
Tudi palček smuk v modrem mi je zelo všeč.
Sonj, objem v tvoje lepe kraje.

Helena pravi ...

Balončki, balončki na zanimivem in pestrem ozadju. Všeč mi je, kako preizkušaš nove tehnike. Jaz pa se držim kot pijanec plota kar se tiče ustvarjanja :)
Ker tudi nisem ravno za neke hite, se me tudi letošnji zimski ni prijel in upam, da tako ostane :) Tebi pa želim hitro okrevanje (no, menda si že dobro) in lepe dneve.

Cvetoči travnik pravi ...

Ojla še ena z bolniško, sem ti delala družbo kar 10 dni. K sreči-upam, je za nama😊. Baloni pa, eni in drugi, so simpatični in domiselno sestavljeni. Velik objem in le še kdaj "potujra"z Mihom.

Hali pravi ...

Ujej, upam, da je bil res samo prehlad. Jaz se ne bi rada na glas hvalila, sploh ker je pred vrati let in vikend v Berlinu, let nama je prinesel Božiček od otrok he he in ne bi bilo fajn, če me tik pred zdajci ulovi kak virus, ampak očitno joga in nor tempo skoz naredi svoje in se uspešno branim vseh zdravstvenih tegob.
No sem naložila, cel esej..v glavnem vauu tale zelenka je tako lepa s svojim zamaknjenim ozadjem in verjamem, da bo sodelavecu lepo vsakič, ko jo bo pogledal. Moder palček je pa tud cart, da kaj. Uživaj!

Zvonka pravi ...

Najprej naj ti zaželim čimveč zdravja in uspešen boj z bacili in virusi.
Zelena za sodelavca izgleda super, tudi sama sem že sprobala to tehniko, škoda, da si zamudila izziv.
Modra je prav luštna s šalčkom in baloni, lepo sodeluješ na izzivu, jaz še nimam nobene ideje... Pozdrav.

Zvonka pravi ...

ups, ne šalčkom ampak palčkom..

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Upam, da si do danes že veliko bolje. Ni še konec teh nadlog, morda jutrišnji prvi dan pomladi odnese viruse in bakterije stran. Čudovito si ustvarjala z baloni. Bravo Sonja in lep pozdrav iz naših koncev
Tamara

Janja pravi ...

Upam, da si že bolje. Krasno si ustvarjala s šablono balonov. Še posebej pa mi je všeč spodbudnica za sodelavca. Lep pozdrav

Happy Dance pravi ...

I hope you're feeling much better by today, Sonja. Those horrid colds are going around here, too, and I hope not to catch one! Your cards are fantastic. LOVE what you did with those chevron dies for your get well card. You've created a great background for your sweet balloons and well wishes. Darling birthday card. Love the stenciled balloons and the little gnome. Thanks for joining us at the Twofer Challenge. Bev

Di pravi ...

Two lovely cards Sonja! I do do love the chevrons on your snippets entry - very elegant.

Hugs

Di xx

Brenda in IN pravi ...

Two great cards with balloons. I love the color combination on the first one and the design of it. Beautiful background on the second card and that gnome is so cute. I hope by now your cold is getting better and you are on the mend. Coughs seem to hang on here after you get over it.

moi pravi ...

Upa, da si že boljše in pri močeh. Ustvarjanje je res krasna terapija, pa še stranski učinki (beri: produkti) so lušni.
Lepo si združila vse izzive.

helena pravi ...

Vidiš, kako ima ustvarjalni brlogec zdravilni učinek? Bi jih morali dohtarji predpisovati na recept :). Jaz bi bila stalno v bolniški. Aja, voščilnici sta pa itak svetski :).

ArtMBR pravi ...

Dobro, da imamo ustvarjanje, hitreje ozdravimo. Videti ti gre kar na bolje. Joj tale zelena se pa ima zakaj važiti.

Shaz in Oz.CalligraphyCards pravi ...

Oh Sonja, you are so very very clever with your twofers!! Well done, simply brilliant May dear friend and thank you for popping over and saying hi, you made my day!
Hugs Shaz in Oz.x

{Wonderful Words of Life - Shaz in Oz}
{Calligraphy Cards - Shaz in Oz}


Renata pravi ...

Tudi jaz sem podlegla, grrrr. Upam, da si bolje in da se vidimo. Saj veš kdaj, prosim, prosim. Obe voščilnici sta lepi. Idej ti ne zmanjka, da greš ozadje delat z baloni. Bravo.

Valerija pravi ...

Zelo sta lepi. Sploh to ozadje z zamaknjenimi izrezi me je čisto navdušilo.

Nonni pravi ...

Wow, fabulous cards. So different from each other although you used the same balloon die! I really love the bold, graphic look of the first card. Thanks for joining us at Time Out!

Shona Chambers pravi ...

That little gnome is so adorable and you really brought him to life with your colouring. Love the balloon stencil you used, adds so much interest to the card without any layers. And the pop of red and yellow is the perfect embellishment. So glad you shared this with us at TIME OUT!

EmmaT pravi ...

2 wonderful cards. Emma

Tina pravi ...

Sonja, nadlepi sta...tisto zamikanje je res svetovno!!!!