nedelja, 10. marec 2019

Cvetoče in frfotajoče

Naj bo k tokratni objavi glasbena spremljava. Petkov koncert Perpetuum Jazzile in Vlada Kreslina. Za vsak slučaj, če bi dragemu ušlo iz misli, da me kam pelje za Dan žena, sem sama kupila karte. :-)Med poslušanjem muzike vas vabim, da pogledate, kaj je nastalo v mojem brlogecu.

 

Za nakup čudovite magnolije Najlepšega para sem se odločila šele v drugem krogu. :-). Bala sem se, da je ne bom znala pobarvati. Za tole voščilnico pa sem se lotila celo barvanja na pavs papirju. Precej junaška poteza. :-) Cvet sem odtisnila na pavs papir z lepilno blazinico in vroče embosirala z belim prahom. Barvala sem z vodnim čopičem in distress blazinico fired brick. Z lepljenjem pavs papirja imam vedno težave, zato sem tokrat pavs papir zalepila na hrbtno stran negativa magnolije, Pred tem pa sem odtisnila veji, ki ju namerno nisem pobarvala. Čudovit napis in vzorec na večjem in manjšem pravokotniku so po mojem mnenju čisto dovolj.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Ko me inspirira #70: Kreativno uporabi negativ izreza
- CAS Watercolour Card  March Challenge: Watercolour on Vellum

Pri spodnji voščilnici pa me je ponovno odneslo v izdelavo ponarejenega vitraža. :-) Tokrat sem z glossy accent lepilom "polnila" krila srčnega metulja.Metulj je izrezan iz akvarelnega papirja. Pet plasti sem zlepila skupaj, pobarvala "dno" in zalila z lepilom. Med brskanjem po škatli z ostanki sem našla kartonček pobarvan z alkoholnimi tuši, ki je bil ravno dovolj velik za oval in kot ozadje pisanemu metulju.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- CAS MIX UP March Challenge: Faux Stained Glass (faux stained glass, die-cut, alcoholic ink, stamping)
- Pixie's Snippets Playground: Challenge #347

Ker je tale marjetica že prispela k Darnell, jo z veseljem pokažem tudi vam.Kombinacija mojih najljubših ustvarjalnih pripomočkov in najljubše barve. :-) Beseda zate je izrezana 3x iz akvarelnega papirja in zalepljena na oval pobarvan z alkoholnimi tuši. Tudi sredina cveta marjetice je izrezana iz ostankov barvanja z alkoholnimi tuši. Ozadje je odtisnjeno z oranžno distress blazinico, steblo in lista pa so senčeni z zeleno distress blazinico.  Vse, kar je belo, je akvarelni papir.  Izogibam se uporabi različnih belih papirjev na eni voščilnici.

Voščilnico prijavljam v galerijo meseca marca Najlepšega para. (pravokotniki s šivi, zate v ovalu, marjetice)


Lep pozdrav do naslednjič. :-)
27 komentarjev:

 1. Three beautiful cards Sonja! Great work trying some new-to-you technqiues. LOVE your faux stained glass butterfly card. The colours of your glass are brigh and beautiful. And perfect with the gorgoeus blue AI background. Thanks for sharing with us at CAS Mix Up!

  OdgovoriIzbriši
 2. Oops ... your first card is amazing with your watercolouring on Vellum. Thanks for sharing with us at CAS Watercolour also!

  OdgovoriIzbriši
 3. Čudovite so! Magnolijo si krasno pobarvala in lepo sestavila voščilnico! Metulj pa marjetica pa prav kličeta pomlad:)! Hih, fajn si se spomnila za karte za koncert:)!

  OdgovoriIzbriši
 4. Krasne, od prve do zadnje in glasba TOP
  lep dan

  OdgovoriIzbriši
 5. Prav, da si sama poskrbela za koncert. Moški res včasih pozabijo :)
  Vse voščilnice pa so zelo lepe. Pri prvi mi je všeč, da si listke pustila nepobarvane. Pri drugi si dobila pravi učinek modrega neba. Darnell pa si tudi razveselila z marjetico.

  OdgovoriIzbriši
 6. Tri prekrasne voščilnice si naredila.Magnolijo si prav lepo pobarvala in ideja s paus papirjem mi je zelo všeč.Tudi drugi dve sta odlično narejeni v vseh pogledih.

  OdgovoriIzbriši
 7. Sonja, kako so vse tri krasne!!!! Negativ magnolije s pavs papirjem je fantastičen...in nato veje le v črni barvi tako elegatno zaključijo aranžma. Vitraž me tudi vedno znova prevzame...sploh na tako lepem ozadju in da si Darnell poslala krasno marjetico , ki je zrasla iz zate, mi je v posebno veselje :-):

  OdgovoriIzbriši
 8. te tvoje so pa, da ti vzamejo dih - tako lep vitraž, vedno znova ti uspe v nulo, pa marjetka za darnell, ta magnolija pa ena sama perfekcija!

  OdgovoriIzbriši
 9. HE HE tudi jaz sem v drugem krogu naročila magnolijo in zdaj v tretjem še vse ostalo, kar nisem imela. Ni mi pomoči :-) Čudovito si ustvarjala in prekrasni izdelki

  OdgovoriIzbriši
 10. noro lepo.....tale magnolija je res nekaj posebnega, vitraž pa itak zmaga

  OdgovoriIzbriši
 11. Čudovite voščilnice si ustvarila.Magnolija je res zelo lepa in elegantna.in ta vitražni metuljček... čudovit!

  OdgovoriIzbriši
 12. Sonja, magnolija je prelepa, čisto me je navdušila, te bom posnemala (ko pridem od marjetic do njih, so še vedno zapakirane), matulj ima čudovito modro podlago in krasen vitraz, marjetica je pa itak ljubka v vsej svoji lepoti. Pozdrav.

  OdgovoriIzbriši
 13. WAW Sonja z magnolijo si me sezula na polno - TOP barvanje in ideja in ...oh, ah in sploh :). "fovš" vitraž super izstopa na močnem ozadju, marjetica za Darnell pa je zopet ena hud pogruntavščina. Kar pa se tiče kart - ti si carica, misliš na vse :P!

  OdgovoriIzbriši
 14. Ta serija voščilnic je res čudovita. Lp

  OdgovoriIzbriši
 15. Same čudovitke, za metulja bi se pa stepla :), če bi bilo treba.

  OdgovoriIzbriši
 16. Beautiful cards and I do so love your snippets background with the wonderful butterfly! It's really lovely.

  Hugs

  Di xx

  OdgovoriIzbriši
 17. Zelo lepe so prav vse tri in videti je, da si prav uživala ob izdelavi. Magnolijo si lepo pobarvala in vitraž je krasen. Ta marjetica pa kot da je doma na potiskanem ozadju.

  OdgovoriIzbriši
 18. I'm trying to catch up on my commenting and these cards are great, Sonja. Your magnolia card is so beautifully colored and I love the dimension. The stained glass is lovely and I'm sure Darnell loved this cute daisy card. Great job on all three.

  OdgovoriIzbriši
 19. Your flower watercolored on vellum is gorgeous, Sonja! Beautiful shades of color! Love, love, love the bright, beautiful colors of your stained glass butterfly! The daisy card is so bright and happy! Three gorgeous cards! Thanks so much for sharing with us at CAS Watercolour and CAS Mix Up!

  OdgovoriIzbriši
 20. You've made three different beauties Sonja. The depth of the stained glass on your butterfly is sensational. Loving the intensity. Thanks so much for joining us at CAS Mix Up! xx

  OdgovoriIzbriši
 21. Sorry, I've gotten so far behind dealing with this fatigue, Sonja! I am delighted to see that you posted the beautiful card you sent to me! It is even more gorgeous in person and it still sits on my desk! I love your other two spectacular designs, too!! Hugs, Darnell

  OdgovoriIzbriši
 22. Čudovita serija voščilnic. Lep vitraž, posebej lepo pobarvana magnolija.
  Marjetica, ki se važi na potiskanem ozadju in dodatkom izreza zate, mi je pa sploh NO.1.

  OdgovoriIzbriši
 23. Ooo, ti imaš pa res vse Tinine novosti in z njimi si ustvarila še eno prekrasno pomladno serijo.

  OdgovoriIzbriši
 24. so lovely and well done.
  Thanks so much for playing along with the CAS Watercolour Challenge!
  :) Karen

  OdgovoriIzbriši
 25. Hi there. I just noticed I hadn't commented on your beautiful card! Great colouring and such a wonderful CAS design! Thanks for joining us at the CAS Watercolour Challenge:)

  OdgovoriIzbriši
 26. Three gorgeous cards using new to you techniques, Sonja Your CAS card designs were all stunning and all your techniques turned out beautifully. TFS Hugs..Nancy

  OdgovoriIzbriši
 27. Popping back to congratulate you on the well-deserved HM from CAS Mix Up for your gorgeous stained glass card in blue, Sonja! Plus, you won the prize! Yay!! Hugs, Darnell

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!