nedelja, 10. marec 2019

Cvetoče in frfotajoče

Naj bo k tokratni objavi glasbena spremljava. Petkov koncert Perpetuum Jazzile in Vlada Kreslina. Za vsak slučaj, če bi dragemu ušlo iz misli, da me kam pelje za Dan žena, sem sama kupila karte. :-)



Med poslušanjem muzike vas vabim, da pogledate, kaj je nastalo v mojem brlogecu.

 

Za nakup čudovite magnolije Najlepšega para sem se odločila šele v drugem krogu. :-). Bala sem se, da je ne bom znala pobarvati. Za tole voščilnico pa sem se lotila celo barvanja na pavs papirju. Precej junaška poteza. :-) Cvet sem odtisnila na pavs papir z lepilno blazinico in vroče embosirala z belim prahom. Barvala sem z vodnim čopičem in distress blazinico fired brick. Z lepljenjem pavs papirja imam vedno težave, zato sem tokrat pavs papir zalepila na hrbtno stran negativa magnolije, Pred tem pa sem odtisnila veji, ki ju namerno nisem pobarvala. Čudovit napis in vzorec na večjem in manjšem pravokotniku so po mojem mnenju čisto dovolj.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Ko me inspirira #70: Kreativno uporabi negativ izreza
- CAS Watercolour Card  March Challenge: Watercolour on Vellum

Pri spodnji voščilnici pa me je ponovno odneslo v izdelavo ponarejenega vitraža. :-) Tokrat sem z glossy accent lepilom "polnila" krila srčnega metulja.



Metulj je izrezan iz akvarelnega papirja. Pet plasti sem zlepila skupaj, pobarvala "dno" in zalila z lepilom. Med brskanjem po škatli z ostanki sem našla kartonček pobarvan z alkoholnimi tuši, ki je bil ravno dovolj velik za oval in kot ozadje pisanemu metulju.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- CAS MIX UP March Challenge: Faux Stained Glass (faux stained glass, die-cut, alcoholic ink, stamping)
- Pixie's Snippets Playground: Challenge #347

Ker je tale marjetica že prispela k Darnell, jo z veseljem pokažem tudi vam.



Kombinacija mojih najljubših ustvarjalnih pripomočkov in najljubše barve. :-) Beseda zate je izrezana 3x iz akvarelnega papirja in zalepljena na oval pobarvan z alkoholnimi tuši. Tudi sredina cveta marjetice je izrezana iz ostankov barvanja z alkoholnimi tuši. Ozadje je odtisnjeno z oranžno distress blazinico, steblo in lista pa so senčeni z zeleno distress blazinico.  Vse, kar je belo, je akvarelni papir.  Izogibam se uporabi različnih belih papirjev na eni voščilnici.

Voščilnico prijavljam v galerijo meseca marca Najlepšega para. (pravokotniki s šivi, zate v ovalu, marjetice)


Lep pozdrav do naslednjič. :-)




27 komentarjev:

Loll pravi ...

Three beautiful cards Sonja! Great work trying some new-to-you technqiues. LOVE your faux stained glass butterfly card. The colours of your glass are brigh and beautiful. And perfect with the gorgoeus blue AI background. Thanks for sharing with us at CAS Mix Up!

Loll pravi ...

Oops ... your first card is amazing with your watercolouring on Vellum. Thanks for sharing with us at CAS Watercolour also!

Klara pravi ...

Čudovite so! Magnolijo si krasno pobarvala in lepo sestavila voščilnico! Metulj pa marjetica pa prav kličeta pomlad:)! Hih, fajn si se spomnila za karte za koncert:)!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasne, od prve do zadnje in glasba TOP
lep dan

Helena pravi ...

Prav, da si sama poskrbela za koncert. Moški res včasih pozabijo :)
Vse voščilnice pa so zelo lepe. Pri prvi mi je všeč, da si listke pustila nepobarvane. Pri drugi si dobila pravi učinek modrega neba. Darnell pa si tudi razveselila z marjetico.

*Urška* pravi ...

Tri prekrasne voščilnice si naredila.Magnolijo si prav lepo pobarvala in ideja s paus papirjem mi je zelo všeč.Tudi drugi dve sta odlično narejeni v vseh pogledih.

Tina pravi ...

Sonja, kako so vse tri krasne!!!! Negativ magnolije s pavs papirjem je fantastičen...in nato veje le v črni barvi tako elegatno zaključijo aranžma. Vitraž me tudi vedno znova prevzame...sploh na tako lepem ozadju in da si Darnell poslala krasno marjetico , ki je zrasla iz zate, mi je v posebno veselje :-):

Tina Z. pravi ...

te tvoje so pa, da ti vzamejo dih - tako lep vitraž, vedno znova ti uspe v nulo, pa marjetka za darnell, ta magnolija pa ena sama perfekcija!

Hali pravi ...

HE HE tudi jaz sem v drugem krogu naročila magnolijo in zdaj v tretjem še vse ostalo, kar nisem imela. Ni mi pomoči :-) Čudovito si ustvarjala in prekrasni izdelki

Nena pravi ...

noro lepo.....tale magnolija je res nekaj posebnega, vitraž pa itak zmaga

FinArt pravi ...

Čudovite voščilnice si ustvarila.Magnolija je res zelo lepa in elegantna.in ta vitražni metuljček... čudovit!

Zvonka pravi ...

Sonja, magnolija je prelepa, čisto me je navdušila, te bom posnemala (ko pridem od marjetic do njih, so še vedno zapakirane), matulj ima čudovito modro podlago in krasen vitraz, marjetica je pa itak ljubka v vsej svoji lepoti. Pozdrav.

Ne-Ja pravi ...

WAW Sonja z magnolijo si me sezula na polno - TOP barvanje in ideja in ...oh, ah in sploh :). "fovš" vitraž super izstopa na močnem ozadju, marjetica za Darnell pa je zopet ena hud pogruntavščina. Kar pa se tiče kart - ti si carica, misliš na vse :P!

Janja pravi ...

Ta serija voščilnic je res čudovita. Lp

helena pravi ...

Same čudovitke, za metulja bi se pa stepla :), če bi bilo treba.

Di pravi ...

Beautiful cards and I do so love your snippets background with the wonderful butterfly! It's really lovely.

Hugs

Di xx

Vladuška pravi ...

Zelo lepe so prav vse tri in videti je, da si prav uživala ob izdelavi. Magnolijo si lepo pobarvala in vitraž je krasen. Ta marjetica pa kot da je doma na potiskanem ozadju.

Brenda in IN pravi ...

I'm trying to catch up on my commenting and these cards are great, Sonja. Your magnolia card is so beautifully colored and I love the dimension. The stained glass is lovely and I'm sure Darnell loved this cute daisy card. Great job on all three.

Bonnie pravi ...

Your flower watercolored on vellum is gorgeous, Sonja! Beautiful shades of color! Love, love, love the bright, beautiful colors of your stained glass butterfly! The daisy card is so bright and happy! Three gorgeous cards! Thanks so much for sharing with us at CAS Watercolour and CAS Mix Up!

Jo pravi ...

You've made three different beauties Sonja. The depth of the stained glass on your butterfly is sensational. Loving the intensity. Thanks so much for joining us at CAS Mix Up! xx

Darnell pravi ...

Sorry, I've gotten so far behind dealing with this fatigue, Sonja! I am delighted to see that you posted the beautiful card you sent to me! It is even more gorgeous in person and it still sits on my desk! I love your other two spectacular designs, too!! Hugs, Darnell

Renata pravi ...

Čudovita serija voščilnic. Lep vitraž, posebej lepo pobarvana magnolija.
Marjetica, ki se važi na potiskanem ozadju in dodatkom izreza zate, mi je pa sploh NO.1.

Valerija pravi ...

Ooo, ti imaš pa res vse Tinine novosti in z njimi si ustvarila še eno prekrasno pomladno serijo.

Karen Dunbrook pravi ...

so lovely and well done.
Thanks so much for playing along with the CAS Watercolour Challenge!
:) Karen

My Paper Epiphany pravi ...

Hi there. I just noticed I hadn't commented on your beautiful card! Great colouring and such a wonderful CAS design! Thanks for joining us at the CAS Watercolour Challenge:)

nancy littrell pravi ...

Three gorgeous cards using new to you techniques, Sonja Your CAS card designs were all stunning and all your techniques turned out beautifully. TFS Hugs..Nancy

Darnell pravi ...

Popping back to congratulate you on the well-deserved HM from CAS Mix Up for your gorgeous stained glass card in blue, Sonja! Plus, you won the prize! Yay!! Hugs, Darnell