torek, 26. marec 2019

Marjetice, tulipani in izlet

Za las mi je uspelo! Za tokratni izziv na Craftalnici nisem imela ne ideje in ne posebne volje. Včeraj pa me je končno obiskala ustvarjalna muza. Sredi noči sem barvala in rezala, danes pa samo še sestavila vse skupaj in fotografirala. :-)

 

Naredila sem sliko. Takšno, ki bi lahko bila tudi bogata voščilnica s pomladnim šopkom. Pa ni voščilnica. :-) Na akvarelni papir sem z distressi nasmušala ozadje in nanj postavila zalivalko, polno pomladnega cvetja od Najlepšega para. Zalivalka je izrezana iz škatle v kateri so bile čokoladice. Cvetje sem senčila z distress blazinicami. Dodala sem nekaj prozornih luskic, saj je za tekoče perle zmanjkalo časa. Sliko sem namestila v bel okvir pod steklo.

Prijavljam jo na naslednje izzive:
- Craftalnica: Izziv#231: POMLAD
- Scrapping4FunChallenges: Challenge 136 - Bright Happy Colours
- Simon Monday Challenge Blog: Simon Says: Play With Paint
- Najlepši par: Galerija meseca marca (Marjetice, Tulipani, Sivka)

Tole pa sem podarila sodelavkam za 8.marec. Na hrbtno stran sem prilepila dvostranski lepilni trak in dekleta so si šopke prilepile na ploščo pri računalniku. Prav lepo zgledajo na modri podlagi (vsak dan jih gledam, pa ne da bi fotografirala... ccc...)


Še tulipane sem obljubila v naslovu. :-) Tukaj so. Nikdar se jih ne naveličam. :-)


Čudovito pomladno soboto sva z dragim preživela na motorju v družbi prijateljev. Šli smo na Madžarsko in blizu Blatnega jezera "odkrili" budistično stupo.

Po tem, ko smo napolnili baterije s pozitivno energijo, ki jo je čutiti na vsakem koraku v okolici stupe, smo se odpeljali proti Panonia ringu. Tam pa ni bilo tako mirno. :-) Fantje so sanjali, kako bi polagali ovinke. Občudovali so motorje in se odlično zabavali. S težavo sva jih s prijateljico prepričali k odhodu. Poleg vse hrane za dušo bi skoraj pozabili na pravo hrano. Na poti domov smo se ustavili v čardi in z užitkom pojedli golaževo juho.

Lep izlet je bil. Skoraj 400 km za prvič.  Naslednji dan sem sicer odkrila nekaj mišic, ki so čez zimo zakrnele. Danes je že veliko boljše. :-)


Lep pozdrav do naslednjič. :-)


22 komentarjev:

*Urška* pravi ...

O,kako lepo pomladno sliko si ustvarila.Tudi ostale izdelke si kot vedno opravila z odliko.

Tina Z. pravi ...

pri tebi pomlad kar poka po šivih, tako je lepa. ta šopek je res za v okvir in zelo domiselna darila za sodelavke. tulipane pa itak obožujem.
zanimiv izlet je tole, prej nisem vedela za to, juha izgleda pa zelo okusna.

moi pravi ...

O, lušno sliko si naredila. Pa škoda, da si jo dala za steklo, tako bi lahko bila še bolj plastična (mislim 3D in ne PVC :)-
Lepo vse cveti pri tebi in tudi na sodelavke si pomislila, bravo.
Izlet je moral biti res intenziven, da ste (skoraj) pozabili na hrano, sicer pa je bil tako sončen, da ga je bilo treba izkoristiti.

Klara pravi ...

Uau, čudovita pomladna slika! Res si jo lepo sestavila! Moram tudi sama poskusit tulipane z marjeticami:). Darilca za sodelavke so prav tako krasna...
Izlet pa tudi izgleda super, no saj je že vreme samo bilo kičasto:)...

ArtMBR pravi ...

Tebi se pa dogaja in videti si z izleti zelo napolniš baterije, tako, da še ponoči lahko ustvarjaš. marjetice in tulipani so itak vedno prava izbira in lepo poudarijo ozadja. No pa še sivko si dodala in lepo zapolnila vazico. Všeč mi je objav ain izdelki.

Metuljčica pravi ...

Slika je čudovita in vse ostalo kar si ustvarila. Kakšna lepa kombinacija marjetk, tulipanov in sivke. Super sta otvorila sezono in si napolnila baterije. Sem uživalal ob celotni objavi, kot vedno.

Helena pravi ...

S sliko si ustvarila lepo pomladno tihožitje. Sodelavke so lahko presrečne, da te imajo, ker jih tako razvajaš. Tulipani so še vedno aktualni.
Fajn, da sta izkoristila lep dan za motoristično avanturo.

Zvonka pravi ...

Čudovit je tale pomladni šopek na sliki, kakor tudi pozornosti, ki si jih podarila sodelavkam. Tulipani so pa itak vedno lepi.

Ne-Ja pravi ...

Čudivito sliko si naredila. Saj vem, da je zaradi prahu bolj praktično jo dati za steklo, vseeno muslim da bi bil efekt še boljši brez stekla. Sodelavke si zelo lepo pocartala, tulipani pa so fenomenalni in opeka jih super poudari. Motoristov je res že polno zunaj, vaš izlet pa je bil zagotovo dogodivščina, če ste pozabili na hrano ;-) .

Hali pravi ...

Kako luštno sliko si ustvarila in tako lepo pocartala sodelavke. Izlet pa prva liga, nimaš kaj, tako je treba. Naj bo še veliko takih lepih vikendov!

Cvetoči travnik pravi ...

Vse tri omenjene teme v naslovu so odlične:). Nasmušala in "vkup spravila" si tako super sliko, da je res vredna, da se na ogled postavi. Tulipani so itak odlični in hudo primerni za ta letni čas, nekateri jih imate že v polnem cvetenju tudi na svojih vrtovih. Za izlet pa verjemem, da je bil super, glede na vse povedano in videno ste se imeli odlično. Čestitke za super prvi motoristični izlet v tem letu, naj jih bo še veliko:). Lep pozdrav Andreja

Majda pravi ...

Še sreča za ustvarjalno muzo, ker te je tako lepo navdahnila. Če bi imela časa do zaključka izziva še več, vem, da bi tudi "brez muze" ustvarila kaj podobno imenitnega. Ker kdor zna, pač zna ;-)
Me pa vedno znova "zaskomina" ob tvojih motorističnih izletih ... najin Virago naju je ponesel na toliko srčnih mest, da bi se nanj povzpela spet in spet. Ata medved pa je že dalj časa navdušen nad daljavami, ki jih motor ne prenese ... jaz pa še vedno upam, ker sedeti zadaj pač ni nek poseben napor ;-)
Spet in spet hvala za navdih in sodelovanje v Craft-alnici ter na blogu Scrapping4fun.
Objem pošiljam na daljavo, Majda

Valerija pravi ...

Fantastična pomladna slika. Ta bo priklicala sonce še ob najturobnejših dnevih. Lepo si se potrudila tudi za sodelavke. Tulipani pa so itak še vedno zakon.
Si pa tudi prava popotnica, ne vzdržiš dolgo brez izletov in potovanja, kaj? Super je tako! Le privošči si in razišči čimveč lepot.
Lp

Darnell pravi ...

Your Saturday together on the bike sounds like a marvelous time, Sonja! I hope your aches and pains don't last too long! I love your tulip card and the pretty gifts for your coworkers, but that stunning spring framed art stole the show! I'm always saying my talented friends should frame their work and I'm delighted to see that one of my most talented friends has done just that! Bravo!! Hugs, Darnell

Brenda in IN pravi ...

Oh my, your framed art is stunning and making those little gifts is so nice of you. The tulips are gorgeous against the brick wall. I would love to visit the Buddhist Column, it looks beautiful. How fun to take a bike trip in that sunshine and stop for a yummy lunch. Hope your muscles have recovered.

Tina pravi ...

Nad sliko sem se že slinila na FB-ju ;-))))...zdaj pa vzdihujem še nad srebrnimi zalivalkami in krasnim šopkom za 70 let.

Andreja pravi ...

WoW zelo lepa slika in krasno si jo sestavila. Sem jo lahko videla v živo in res je prečudovita :-)) Res čisto pomladna.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno

Janja pravi ...

Kako lepa cvetoča objava. Šopek na sliki je čudovit. Sodelavke bodo imele vedno sveže cvetje, saj ima zdaj vsaka svojo zalivalko :). Brez tulipanov pa spomladi pač ne gre. Lp

AndrejaM pravi ...

Sem se pošteno nasmejala ob "nasmušenem" ozadju!!! krasno si ustvarjala, potovala, kuhala... Hvala, ker nasmušeno sliko sodeluješ pri CRAFT-alnici

Goga pravi ...

Tale slika je pa res nekaj lepega, kako vem, ker sem jo videla v živo. Čudovita je. Spet si bila pridna in si veliko ustvarjala, pa še potepala si se. Naš črn revček pa še kar čaka, si je dragi našel še en hobi čez zimo ;).
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Goga

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasno pomladno ustvarjanje. Izlet pa se prekrasnim foto detajlom top.lp Tamara 😊

Renata pravi ...

Slika je fantastična, videna v živo. Takoj bi jo imela na steni. Razvajanje sodelavk, pa ni samo tako. Lepo si jih obdarila. Voščilnica s tulipani za 70, tudi to voščilnico bi lahko dala v okvir. Na Blatnem jezeru sem že bila, ampak tega pa nisem opazila. Bo treba še enkrat.