sobota, 7. julij 2018

Za poletne rožice

To objavo sem nameravala spisati že včeraj, ampak spet je ponagajalo vreme. Lilo je kot iz škafa in midva z dragim sva vsak na svojem koncu reševala, da voda spet ni vdrla v hišo. Dragi je ugotovil, da ta najina borba z nalivi zgleda kot boj na požiralniku.

Ne bom več težila zaradi vremena, pač pa vam bom pokazala veliko rojstnodnevnih voščilnic. Vse so prejemnice razveselile v zadnjem tednu.  Veliko jih bo. Upam, da bo komu uspelo prebrati objavo do konca. :-)

Začnimo s tistimi, ki so odletele čez "Veliko lužo".

Mihovi Moniki sem voščilnico poslala že v začetku junija, saj vedno računam vsaj tri tedne, da pride v San Francisco. Po mojem poštar plava prek Atlantika. :-)


 



Igrala sem se z raznobarvnimi prahci za embosiranje. Zanimalo me je, kaj bo nastalo, če jih naključno  v več plasteh in večkrat stresem na osnovo. Segrevala sem jih iz spodnje strani, saj bi jih v nasprotnem primeru razpihala. Končni rezultat mi je bil zelo všeč. Škoda bi ga bilo zakriti, zato sem dodala samo pikapolonico in napis, ki sem ga embosirala s črnim prahcem.

Voščilnico prijavljam v julijsko galerijo Najlepšega para (Pravokotnik s šivi, Pikapolonica- Tina za Rayher, Sanje).

Moja starša sta Moniki poslala spodnjo čestitko, ki sem jo preplonkala od Tine, odela pa sem jo v Monikine barve. Navodila za izdelavo je napisala Tina.
 



Čez "Veliko lužo" v Kalifornijo k Darnell je potovala še ena voščilnica. Na tole sem še posebej ponosna, saj že dolgo nisem šivala križcev. Načrt za srce sem sama narisala. Slončka sem pobarvala z Zig markerji. Ustvarjala sem z ustvarjalnimi pripomočki Najlepšega para


Voščilnico prijavljam na izziv HLS: July CAS Challenge: Animals

K Valeriji je potoval šopek sivke z metuljčkom, izdelanim v tehniki večplastnega in večbarvnega embosiranja. Osnova je potiskani papir iz Tedija. Tudi tukaj: Najlepši par.



Za prijateljičino hčerko Evo vsako leto izdelam voščilnico. Njena mama pravi, da se je vsakič zelo razveseli. Letos je dobila razposajena slončka, preplonkana od Tine. Navodila za izdelavo najdete pri Tini od Najlepšega para. :-)


Za konec pa vam pokažem še metuljčka na venčku iz sivke. Odfrfotal je k naši ljubi Metuljčici Darji, ki je praznovala čisto poseben rojstni dan. :-)




Na voščilnici sem združila moji trenutno najljubši ustvarjalni tehniki odtiskovanje v krogu in večplastno in večbarvno embosiranje z mojimi najljubšimi ustvarjalnimi pripomočki Najlepšega para.  Sivko sem izrezala iz moss gume in izreze uporabila kot štampiljke. Izreze sem na pripravo za odtiskovanje pritrdila z lepilno miško. Za odtiskovanje pa sem uporabila Distress blazinice.


Hvala vsem, ki ste se prebili do konca te maratonske objave. :-)

Lep pozdrav do naslednjič. :-)
 




21 komentarjev:

Tina Z. pravi ...

same lepotice! in z zanimanjem sem si od blizu ogledala te efekte večplastnega embosiranja, prav posebni in krasni. in ta sivkin venček, tako nežen! prav tako mi je všeč tvoje križkanje, super CAS!

mtka uri pravi ...

vav, kako je lepa tista s srckom. a dejansko to obstaja 'masina', ki ti v papir naredi take luknjice in ti si potem nakrizkala srcek lahko. nimam pojma o papirckanju, res. in se o postarjih, ki plavajo. mi smo vceraj dobili kartico iz londona, poslano konec aprila :) ta postar je plaval mrtvaka pomojem :D

Helena pravi ...

Boj na požiralniku - upam, da bosta imela čimmanj tovrstnih dejavnosti.
Uh, to pa je bil teden, poln rojstnih dni. Vsaka je mala mojstrovina. Bravo, da ti vse to uspe realizirati.

Klara pravi ...

Kapo dol za štempiljko iz mos gume! Če se mi slučajno uspe prebiti do papirjev tekom dopusta, tudi jaz poskusim! Sicer so pa vse krasne! Upam, da vreme ni povzročilo škode...

moi pravi ...

Pa saj ni bilo tako hudo, tako vsaj vem(o) kaj se dogaja pri vas. Lušne voščilnice si naredila.

Julie B pravi ...

Love the cute little ellie with the x-stitched heart.
Thanks for sharing at HLS CAS. :)

Ne-Ja pravi ...

OK sploh ne vem katera je lepša in res ne vem kako si predstavljaš, da tvojih objav nebi prebrala do konca, ko pa so tvoji izdelki tako dodelani in narejeni z ljubeznijo. Posebno všeč mi je sivkin venček - svetovna ideja in tele več plastno embossirani metulji - WAW!

Vladuška pravi ...

Jaz srčno upam, da se stvari uredijo in ne bosta rabla več stražit ob vsakem dežju. Si pa vsestransko ustvarjala in se lepo pigravala s prahi. Tudi mene pa je še posebej navdušila ta z venčkom in tista z zašitim srcem.

Majda pravi ...

Eno samo poletje si razposlala daleč na okoli skupaj s toliko igrivosti, barvitosti, srčnosti ... Ker se vse dobro vrača vem, da je okrog tebe en sam oblak hvaležnosti - naj prežene hudourniške oblake :-)
Tudi pri nas se ob hudih nalivih "poslužimo" brisač, ker so ti vetrovni nalivi res ena sama uganka - kako vedno znova uspe priti dežju v notranjost ;-)
Sončka ti pošiljam na daljavo, Majda

Hali pravi ...

uf tole z dežjem in nalivi, letos je res noro...držim pesti, da je bilo dovolj teh neumnosti.

Bravo, kako krasne stvari si zopet ustvarila :-)

*Urška* pravi ...

Upam,da se tale boj z dežjem počasi konča.Kar pa se tiče voščilnic,ti pa lahko samo čestitam.Začnem brati objavo in se ustavim pri prvi voščilnici....wawww,nadaljujem z branjem in sem še bolj navdušena.Ko pa pridem do konca, grem vse voščilnice pogledat še enkrat.Kapo dol za vse krasotice.

Darnell pravi ...

I happily stayed to the end, Sonja, because I enjoyed seeing all of your beautiful creations! Of course, I'm quite partial to my beautiful elephant with the heart cross-stitch! Thank you, again! It's been many years since I've done any cross-stitch, too, and I'll bet if I tried it again, I would be hooked and not able to put it down. I used to love doing it! But all of your cards are gorgeous and I hope they all found their homes! Your layered heat embossing and butterflies are spectacular!! Hugs, Darnell

Metuljčica pravi ...

Leto je res noro leto, kakorkoli obrneš. Jaz sploh ne dojemam vsega, se preveč dogaja. Oprosti, da se šele sedaj oglašam, ampak kot sem že zapisala pri Martini, je en čar tudi v prebiranju kako drugi vidijo voščilnico, ki je namenjena meni. Vedno preberem tvoje objave do konca, ker so pestre in zanimive. Tako lepo si ustvarjala za nas poletne rojstnodnevnice. Hvala ti draga Sonja za čudovito voščilnico in to iz srca. Ob priliki ti kaj več napišem na e pošto.

helena pravi ...

Ne vem kje pobiraš ideje in čas za vse tole, če se stalno boksaš s požiralnikom:) Upam, da bo zdaj pa že res konec teh neviht. Niti predstavljam si ne, kako zgleda, če ti voda vdira v hišo. Mi teh težav na vrhu hribčka nimamo in sem še kako hvaležna, da je tako. Voščilnice pa so naravnost čudovite!

Valerija pravi ...

Prekrasne voščilnice, prav vse... najlepša je seveda tista, ki je pri meni ;) Hvala ti! Navdušena sem nad tem tvojim večplastnim toplotnim embosiranjem. Fantastičen učinek dobiš! Bravo!

Tina pravi ...

Kako čudovita objava...prav apaša za oči in dušo...pa še malo za smejalne mišici (požiralnik in plavajoči poštar :-))). Navdušena sem nad tvojim embosiranjem!!!! Mohoče pa le malo spravim v pogon moje prahce.

BożenA pravi ...

Such a sweet CAS card. I love this little elephant.
Thank you for joining the challenge at HLS CAS.
hugs,
BożenA DT HLS

Renata pravi ...

Energična objava. Krasne bleščeče voščilnice. Mešanje prahcev ti ne dela preglavic.Slončki so itak IN, kar sijejo zraven sončka. Štampiljka iz moss gume mi je znana, sem že delala v tej smeri. Tudi križkala si lepo. Ni opaziti, da si po dolgem času vzela iglo v roke.

Valentina B pravi ...

Vreme in naša Zemljica sta nama letos pokazala zobe... Upam, da bo dovolj hudih ur za letos ter tvojega boja s požiralniki.
Hahahaa, poštar plava čez Atlantik? Takšen imam včasih tudi doma občutek, ne samo kadar gre čez naše meje :D Vidim, da si si dala duška in se poigrala s prahci, zelo zanimiva ideja.
Ampak ne morem mimo tvoje "preplonkane" srčne voščilnice. Prečudovita je! Barvna kombinacija pa fantastična! In pa ljubka srčna voščilnica s slončkom. Vidim, da je bilo tole križkanje popularno še pred papirčkanjem. Sama se namreč prvič srečujem z njim in tale srčkek mi je tako pri srcu. Res srčno <3 Ijooj pa tudi druga "preplonkana" je tako pozitivna in ljubka! :) In woow zadnji sivkin venček pa zmaga! Izjemen je, dišeč in popoln! Tehnika pa spet pogruntavščina, me je že firbec matral od kje ti te plastne štampiljke. Iznajdljiva, da je kaj! :D

Janja pravi ...

Tako poredko pridem naokoli in zato z zamudo občudujem set prekrasnih rojstnodnevnih voščilnic. Upam, da bo odslej tudi več sončka in posledično manj težav. Lp

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, kaj vse si dala skoz od te objave: šle so mimo poplave, dopusti, praznovanja, druženja in jaz sem šele sedaj "priplavala" do tvoje objave. Sem jo iskala prav z namenom odtiskovanja v krogu. Mene je to zasvojilo pred enim tednom:) - vidiš kako sem počasna in sedaj iščem ta mušter. Ali mi lahko poveš, kje si ga zasledila.
Si bila pa hudo ustvarjalna in tisto, kar objaviš na Instagr. je le peščica vsega kar narediš, jaz sem pa mislila,kako pridna sem, da te redno komentiram:) - saj mi oprostiš kajne?:). Če mi lahko pomagaš ti bom hvaležna in se ti zahvaljujem. Pozdravček in objem, Andreja