nedelja, 13. november 2016

Na Krku zadnje dni oktobra

Minuli teden je postregel z deževnim, vetrovnim in hladnim vremenom. Samo dva tedna nazaj pa sva z dragim uživala v indijanskem poletju na otoku Krku. Veselo sva čofotala v morju in se sprehajala po s soncem obsijani obali.

Že v naprej vas moram opozoriti, da tokrat ni bilo pokvarjenega avta in nobenega nepozabnega srečanja. :-) Bilo pa je prav prijetno in predvsem umirjeno.  

Podaljšani vikend in moj rojstni dan sta bila zadosten razlog, da sva jo popihala soncu naproti. V soboto zjutraj sva se oblekla kot medveda, saj je bilo pri nas samo nekaj stopinj nad ničlo. Ko sva prispela v Ilirsko Bistrico k Veroniki in Andreju na zajtrk, je sonce že pošteno grelo.

Slabih 400 km od doma sva pri hotelu v bližini mesta Krk našla poletje. :-)Tako se nama je mudilo preobleči se v kopalke in preveriti, kakšno temperaturo ima morje, da sva v sobi pozabila fotoaparat. :-) Morda sem si tako zelo želela še enkrat letos plavati v morju, da se mi voda sploh ni zdela preveč hladna. Naslednji dan sva ponovila vajo. S fotoaparatom in popolno poletno opremo sva se odpravila v zalivček, ki ga poznava že iz prejšnjih let in kjer pozno jeseni ni veliko ljudi. Sicer je bilo potrebno pošteno zagristi v kolena, ampak se je splačalo. :-)
 
 Tukaj pa je dokazni material: Lisičji zaliv, 30.10.2016


 Po plavanju, sončenju in skakanju po skalah za spominske fotografije, sva šla še na sprehod po Punatu.
 

Naslednji dan je močno pihalo, zato sva se najprej sprehodila do mesta Krk, popoldne pa sva se odpeljala v Baško.

Baška je še eden izmed biserov, ki ga je moč najti na jadranskih otokih. Naju pa na Baško vežejo spomini iz otroštva, saj je bil že pred več kot pol stoletja tam počitniški dom, kamor smo hodili v kolonije in šole v naravi.
To fotografijo, ki sem jo posnela s telefonom, mi je uredil Google. Malo je kičast okvir, ampak fotografija  je pa lepa. :-)
 
V torek se nama spet ni mudilo domov. Po tem, ko sva se odjavila v hotelu, sva se sprehodila do mesta na kavo, potem pa do Reke. Dilema, ali na sprehod v mesto ali na Molo lungo, je bila na hitro rešena. :-) Valolom, dolg skoraj dva kilometra, je bil v sončnem prazničnem dnevu poln sprehajalcev. 


Selfi :-)
Peljati se mimo motodroma na Grobničkem polju nad Reko brez postanka in ogleda dirke motorjev  bi bila napaka brez primere. :-) Dragi si je vsaj malo privezal dušo, saj ima že od avgusta oba motorja na popravilu in zaenkrat ni videti, da bi ju v bližnji prihodnosti ozdravljena pripeljal domov.
Naslednjo soboto bova šla še na praznik kakijev v Strunjan, potem se bo pa treba za letos posloviti od morja. :-)26 komentarjev:

 1. Vidim, da sta se super imela in da je bil rojstni dan tak, kot si ga le lahko želiš :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Dobra sta, da sta se še kopala v morju. Sicer je bilo tudi tukaj čudovito vreme in toplo. Krasen izlet in hvala, da ga deliš z nami.

  OdgovoriIzbriši
 3. Ooo, čudovit mini oddih. Tudi jaz imam lepe spomine na Krk in se rada vračam. Ujela sta tudi čudovito vreme.

  OdgovoriIzbriši
 4. Prav veselje je pogledati tako lepe fotografije,še lepši zapis,predvsem pa srečo in zadovoljstvo v tvojih očeh.Letos smo tudi pri nas bili kar veliko na primorskem.Uživali smo predvsem v nogometnih tekmah in navijanju za naša dekleta :)

  OdgovoriIzbriši
 5. No, pa sem se zopet malo potepala z vama po Krku :)))
  Super fotke sta naredila. Verjamem, da sta res uživala.

  OdgovoriIzbriši
 6. Ooooo, krasno. Tisti vikend sva midva skočila na Rab, kjer sva se tudi namakala v morju, predvsem s supergami gladila skal, škrable, mivko,..... ljudi pa nikjer. Samo bace in kakšen samoten ribič v čolnu :)

  OdgovoriIzbriši
 7. Glede na fotografije in opis sta se imela čudovito! Spomini na poletje...

  OdgovoriIzbriši
 8. Zelo lepo napisan potopis opremljen s čudovitimi fotkami....

  OdgovoriIzbriši
 9. JOj, kako si znata vidva narst lepe trenutke! Simpatična še pa še :) In lepe fotke sta posnela, res ponesejo po vajinih poteh :))

  OdgovoriIzbriši
 10. Kako lep zaključek letošnje kopalne sezone.
  Super foto utrip
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 11. Čudovit podaljšan vikend in res sta ujela še nekaj poletja in vsa čast, da sta se tudi kopala.

  OdgovoriIzbriši
 12. Se že ponavljam, ko vedno napišem kako uživam ob prebiranju vajinih potovanj, ampak je res. Zopet čudovit zapis in prekrasne in izvirne fotke. Pa še kopala si se, bravo!

  OdgovoriIzbriši
 13. Tvoj mož res obvlada fotografijo, ti pa pisanje...res vaju je užitek brat. Pogum za plavanje. Jap, morje je imelo 20 stopinj,sem ga tudi sama probala vendar samo do kolen (mož je bil bolj pogumen)...mene je sicer prepričeval, da je ravno toliko mrzla, da potegne ves celulitis skupaj!?! .....hvala lepa, sem celulitis kar obdržala, ta "toplota" ni več zame.

  OdgovoriIzbriši
 14. Paše malo poletne topline, ki jo izraža prekrasen potopis.

  OdgovoriIzbriši
 15. Krasne fotografije, te bodo grele še dolgo v ta zimski čas. Pa bravo za pogum za skok v morje. Brrrrravoo :-)

  OdgovoriIzbriši
 16. Was für tolle Bilder liebe Sonja. Euer Wochenende war ein Traum. Da sehnt man sich nach dem Sommer und Sonnenschein zurück. Danke für´s zeigen. :)

  Liebe Grüße, Carmen

  OdgovoriIzbriši
 17. Super oddih Sonja, krasne fotke, si mi kar skomine po poletju naredila :)

  OdgovoriIzbriši
 18. joj, tole je pa bilo tako fajno popotovanje ... in bravo za pogum za plavanje.

  OdgovoriIzbriši
 19. Ušš res si pogumna za skok v morje :) lepo si nam predstavila vajin dopust, čudovite slikice so nastale :)

  OdgovoriIzbriši
 20. Lep podaljšan vikend sta imela. Krasno vreme in blažen mir ... super. Pogumno ni kaj, je pa tole jesensko plavanje v morju .... brrr :)). Lp

  OdgovoriIzbriši
 21. Krasna reportaža. Kaj bi dala za en tak vikend. Oktobra se namakat v morju, pa ni hec. Ni kaj, sta žilava. haha

  OdgovoriIzbriši
 22. Sjajni ste vas dvoje! Neverovatni.. :))

  OdgovoriIzbriši
 23. Sonja, krasne fotke si naredila (zavidanja vredne :-))
  Super, da sta se imela lepo!

  OdgovoriIzbriši
 24. Kako čudovite fotografije Sonja - kar odnesle so me na morje! Najbolj me je pritegnila tista s srčkom v mivki, take tudi sama rada rišem :-) jesenski pozdravček, majda

  OdgovoriIzbriši
 25. Lep oddih s krasnimi fotografijami! In bravo za plavanje v morju, mene že v vodi s 30°C zebe, ne bi šlo. ;)

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!