nedelja, 24. januar 2016

Izdelano s srcem

Še malo, pa se bo končal prvi mesec novega leta. Zima se očitno še ne namerava posloviti. Pa saj je prav tako. Včeraj je pri nas celo naletaval sneg. Toliko, za vzorec, da ne pozabimo, kako zgleda. :-)

V mojem brlogecu pa ni več zime. Nagovarjajo me barve. Včasih bolj nežne, spet drugič močne. Od vodenk, distressov pa vse do akrilnih barv. Prav paše. Prejšnji teden je nastalo kar nekaj voščilnic. Za posebna dekleta za različne priložnosti. :-)

Najprej vam pokažem voščilnico, ki sem jo izdelala za Tino B., ki je prejšnji teden praznovala okrogli rojstni dan.  Občudujem njen čisti in prefinjeni slog z veliko mero elegance. Moram priznati, da mi je bila izdelava voščilnice zanjo poseben izziv.
 

Na akvarelni papir sem z gobico nanašala akrilne barve po načelu malo tu, malo tam. :-) Na koncu sem dodala še malo strukture s silikonskim čopičem. Ko se je vse skupaj pošteno posušilo, sem s plastično šablono Bokeh Najlepšega para z belo blazinico natapkala pike. Odločila sem se, da tako "bogato" ozadje poštemplam samo z metuljčki  in napisom Rojstni dan Najlepšega para v črni barvi.


Na željo mojih prijateljic ustvarjalk iz Pomurja, pa sem za Tino izdelala še eno voščilnico, ki smo ji jo skupaj z darilom predale v petek. Pri tej voščilnici me je dajala še posebna trema, saj ni bilo dovolj, da je všeč samo prejemnici, ampak tudi vsem ostalim dekletom. :-))





Tudi tokrat sem vzela v roke akvarelni papir. Obožujem njegovo struktutro in čisto poseben efekt, ki ga dosežem z nanašanjem barv. Za ozadje sem izbrala štampiljko zidakov, ki jo zadnje čase velikokrat vzamem v roke. Zdi se mi dovolj nevtralna, da ne "preglasi" osrednjega motiva. Štampiljko sem odtisnila z distress blazinico tea dye. Z enako barvo sem pobarvala celotno površino. Za cvetove divjih vrtnic Najlepšega para sem najprej z rdečo in zeleno vodenko ter zobno ščetko našpricala papir. Nanj sem odtisnila manjšo štampiljko vrtnice. Nekaj cvetov samo z barvo, ostale pa sem embosirala v beli in rdeči barvi. Izrezane so s starimi dobrimi škarjami. :-)  Vaza je izrezana s šablono Vaza in mašnica. Šopek sem sestavila v več nivojih, da zgleda bolj bogato. Številka in črke (Male pisane črke Tina za Rayher) so pobarvane z distress blazinico tea dye. Za v kuverto je bila voščilnica previsoka, zato sem izdelala še škatlico. Čipka je izrezana s šablono, ki sem jo dobila od Maje, napis in mašnica pa sta od Najlepšega para.

Voščilnico prijavljam na izziv: Scrapping4funChallenges: Challenge #58: Anything Goes

Tukaj sta pa še dve kartici, s katerima sem žalelela hitro okrevanje dvema ustvarjalkama. Andrejino ste verjetno že videle. Druga pa je potovala v Cuprnijo. Upam, da bosta obe dekleti kmalu okrevali tudi s pomočjo pozitivne energije, ki sem jo priložila v kuverto. :-))


Recept je preprost: smooshing (ali po domače pacanje) na akvarelni papir, rjavi karton, Akvarelna srca Najlepšega para, Vladkin napis, na prvi Romantični okvir, na drugi Pravokotniki s šivi ter ptiček iz seta Snežak (Tina za Rayher).


Vse voščilnice lepim v prvo letošnjo galerijo Najlepšega para.




Lep pozdrav do naslednjič. :-)

30 komentarjev:

Kajcyika pravi ...

Prav vse so čudovite! Vsaka izmed njih ima posebno zgodbo in zgradbo. Res so prelepe :)

Valerija pravi ...

Si bila pa res pridna in ustvarjalna. Vsaka za sebe je prelepa, ampak tista z zidaki v ozadju in vrtnicami je pa zakon.

Metuljčica pravi ...

Čisto vsaka posebej je prečudovita, se vidi da si ustvarjala s srcem.

moi pravi ...

O, si bila pridna. Krasni voščili si naredila za Tino. In tudi drugi dve sta prežeti z ustvarjalno ljubeznijo.

Helena pravi ...

Mega objava z mega voščilnicami. Pri prvi pa si imela ustvarjalni napad (v dobrem smislu :))v izdelavi ozadja. Krasno je. Vse so zelo lepe!

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, tvojo prvo za Tino sem takoj prepoznala med razstavljenimi. Polna barvitost, z vsemi tehnikami je naredila voščilnico resnično bogato. Verjamem, da ti je bilo drugo težje delat (meni se to vedno dogaja, kadar moram narediti dve ali več za isto osebo in isti dogodek). Si jo pa zelo lepo sestavila in podarile ste ji čudovit šopek. Tvoje dobre želje za okrevajoči pa sta tudi lepi, predvsem pa je bil najlepši namen:) Lep pozdrav, Andreja V.

Tina pravi ...

Jaz vem, da si Tino zelo razveselila...vse je tako zelo lepo in polno tvoje radosti!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudovite so
in zagotovo so dosegle svoj namen
lp Tamara

Tina Z. pravi ...

pri tebi vedno občudujem tvojo izvirnost idej s tehnikami ... krasno so izpadle prav vse, in tako drugačne. super divja barvitost pri prvi, pri drugi pa takšna nežna eleganca - kakšen krasen šopek, super si združila z vazo. pa te z dobrimi željami - krasen barvni smušing. res lepa vsaka posebej.

Nella pravi ...

Vauuu, koliko lepih izdelkov! Še posebaj všeč pa mi je zadnja :)

Ann Chuang Crafts pravi ...

So beautiful card! Love the soft colour!! Thanks for joining us at Scrapping4Fun Challenges. Hope to see you again soon!! HUGS!
Ann DT

Claudia's kaartjes pravi ...

Hi,

Gorgous card. Thanks for joining us at Scrapping 4 Fun
hugs
Claudia
DT Scrapping 4 Fun

http://knutselmeisjes.blogspot.be/

Goga pravi ...

Ti si en tak srček. Toliko lepot si naredila in z vsemi razveselila el kup fajn punc. Priznam, da je meni najnaj voščilnica z zidaki in Tininimi vrtnicami.

Janja pravi ...

Tvoja pozornost in pozitivna energija, ki ju pošiljaš z voščilnicami je nekaj čudovitega. Vse voščilnice so zelo lepe. Lp

Sapfina (Barbara) pravi ...

Joj, Sonja, kako je vse lepo! Kako je morala Tina biti vesela, ker so voščilnice prečudovite in tako vesele in tako tvoje! ;) Mi zaupaš, kateri akvarelni papir imaš - struktura mi je zelo všeč, ampak takega pri nas v papirnici nimajo, preko spleta pa ne vidim strukture ...

oldpunca pravi ...

Ijoj Barbara, ko bi jaz vedela, kateri papir imam! Punce so mi ga prinesle iz tiskarne. Dobiš košček po pošti. :-)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ti imaš itak vse izdelke izdelane iz srca, tako da je škoda dvomit, da so bile te tvoje "packarije" narejene brez duše....zato so zmagovalke kar vse. Krasne so vse po spisku. čao

Vladuška pravi ...

Sonja, odlično si se odrezala in tvoji izdelki so krasni. Verjamem, da so vse ovbčudovale voščilnico za Tino.

Natasa pravi ...

Zelo lušne so tvoje voščilnice, krasna je s šopkom, pa zadnja s srci, vsaka posebej

Zvonka pravi ...

Obe nalogi za Tino si več kot odlično opravila, voščilnici sta čudoviti vsaka na svoj način. Tudi obe za okrevanje sta sila simpatični in polni pozitivne energije. Lp

Unknown pravi ...

oooo bejbi kolk si se pa ti potrudila:)))
pohvaljena za prav vse kar si izdelala:)) najbolj mi je blo vsec ko si napisala da si zapakirala svojo dobro voljo:))) to je za petko in plus tega ni delezen vsak???
upam da to punce cenijo:)))

Hali pravi ...

Čudovito. Všeč mi je, da si za Tino izdelali dve čisto nasprotni čestitki. Prva polna energije, druga nežna... Pridna si!

Nataša pravi ...

Obe sta mi zelo lepi.

Dusi pravi ...

Čudovito vse! In kako si pozorna... res si zlata.
Vidim, da je čas, da se lotim še packanja z akvarelnimi barvami.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Krasne so, mislim, da si tudi nalogo odlično opravila, saj je tista z zidekom prekrasna! Je pa res, tudi jaz sem prepoznala tvojo med tistimi, ki jih je Tina pokazala, ne morem zgrešit tvojih energetsko sijočih barv. Čudovite.

Renata pravi ...

Vse po vrsti so krasne! Pri prvi mi je všeč mavrična pisanost, pri drugih pa igranje z barvami na akvarelni podlagi... Tole z akvarelnim papirjem imam v planu da poizkusim, ampak mi med tem kratkim obiskom ni uspelo vse... :)

Unknown pravi ...

Joj kako so mi všeč tvoja ozadja, ki se tako lepo ujemajo z motivom. :) Vse so krasne, sploh pa tale z vrtnicami, uau kapo dol! ;)

Andreja pravi ...

joj tale objava mi je pa ušla, pa še moja voščilnica je v njej. Res hvala Sonja, ker si mi polepšala dan, ko je prispela. Čudovita je!
Kot so čudovite tudi vse ostale, saj je vsaka svoja zgodba. Lepo ustvarjaš. Še dobro da sem tole opazila pri Scrapping4fun in hvala, ker sodeluješ :-))

Valentina B pravi ...

Resnično iz ❤!
Za vsako se skriva posebna oseba s svojo zgodbo. Verjamem, da je bilo pri ustvarjanju točno to v mislih. ;) Mi je pa skupna voščilnico za Tino B. nekaj posebnega. Voščilnica je nekaj izjemnega in narejena res prefinjeno in z občutkom. Kljub temu, da je bila prisotna trema, ni potrebe, ker je čudovita! :)

Renata pravi ...

Čeprav je leto že naokoli, nikoli ni prepozno, za pohvalo. Tinina voščilnica je čudovita. Lepo si jo zapakirala še v škatlico. Celotna objava je lepa.