četrtek, 15. oktober 2015

Zlata jesen

Ob pogledu skozi okno jesen ni niti malo zlata, pač pa prav žalostno siva. Zato je pa toliko bolj zlata in pisana v mojem brlogecu, kjer že ves teden nastajajo "packarije" v jesenskih barvah. :-)

Vladka in Tina nas tokrat inspirirata s čudovito Andrejino voščilnico, polno pisanega jesenskega listja. Ker sama nimam niti štampiljke, niti šablonice listja, sem pobrskala med izrezki, ki mi jih tako pridno pošiljate in me razveseljujete z njimi in našla prelepe izreze, ki  mi jih je poslala Janja iz ustvarjalnice Jaal. Hvala! S tehniko pacanja z Distressi, vodo pomešano s Perfect Pearls in folijo mi je (upam) uspelo pričarati pogled na pisani gozd.


Ozadje sem ustvarila s tehniko, ki jo je zelo natančno opisala Vladka. Prelepa misel je oblikovana v Wordu in sprintana na ozadje. Listi, ki se vrtinčijo v jesenskem vetru pa so, kot sem že omenila, darilce od Janje.

Vošlilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Ko me inspirira #41 - JESENSKO LISTJE
- Craft-alnica: Izziv #145: Jesensko listje 
- Simon Monday Challenge: Wonderful Watercolor

Naslednja, enoplastna pa je nastala za izziv "Less is More". Odtis lista je maskiran. Tehnika nanašanja barve je enaka, kot pri zgornji voščilnici, napis pa je (tri krat lahko ugibate) od Najlepšega (najljubšega) para. :-))


 

Postavljam jo na ogled na:
- Izziv "Less is More": Week 245: AUTUMN  in
- v Oktobersko galerijo Najlepšega para. 

Pa še ena, nastala v enaki tehniki. List, ki je na zgornji voščilnici služil za maskiranje, je tukaj nalepljen in se vrti v jesenskem vetru. Mala lista pa sta potapkana z zlato Delicata blazinico (to je bil sladkorček, ki sem si ga privoščila pred kratkim in ni mi žal, čeprav je cena malo nad povprečjem :-)))



Napis je od Najlepšega para, osnova pa je "priletela" iz Avstralije. :-) Jasna hvala.

Da ne boste mislile, da cele dneve tičim v brlogecu. :-) Včasih mi uspe narediti tudi kaj konkretno sladkega. Naša smokva je letos bogato obrodila.




Danes v službi sploh ni kazalo, kako zelo lepo se bo razvil dan. Že zjutraj smo namreč kričali drug na drugega kot norci in to v treh jezikih. :-) Saj bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno. Preveč dela, prekratki roki, vedno nova pravila, ki si jih sproti izmišljajo naši šalabajzerski lastniki ... Ampak, imam prijatelje, ki mi polepšajo dan. :-) Popoldne sva s Tino B. tako veselo pacale v slaščičarni, da se je kar kadilo od pozitivne energije. Pozneje se nama je pridružila še Renata. Punci, prva liga sta. Hvala za prelepo popoldne.


Lep pozdrav do naslednjič. :-)  



34 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

Nedostaju mi jesenje boje nasih suma; ovdje je sve drugacije... Krasno si docarala jesen na svojim cestitkama, a vidim i u kuhinji si bila vrijedna ;-)

Valerija pravi ...

Krasne voščilnice si ustvarila s špricanjem, me že mika, da še jaz poskusim malo s packanjem, samo ne vem, če mi bo kaj uspelo...
Si pa res nabrala veliko fig, marmelada je gotovo božanska.

Tina pravi ...

Sonja....kako zelo mi je všeč, ko si jesenske barve dala na podlago, listje pa pustila belo. Čudovito!!! Potem pa si jih vendarle uporabila še v barvni različici. Ah...še dobro, da imamo prijatelje, ki nam skompenzirajo druge težavnosti...

Vladuška pravi ...

Pri vas pa je res zelo pestro v službi :( Ampak res je odlično, da lahko na drugi strani vse skupaj skompenziraš. Tvoj brlogec pa je tako krasno jesensko pisan. Super ti gre packanje in prav vse kombinacije se mi dopadejo. Marmelada pa je po moje odlična.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Veš kaj...še dobro, da nimaš vse pripomočkov, to pa zato, ker ti potem domišljija ne bi tako delala. Navdušena sem nad tem tvojim packanjem, Če ne bi dodala listkov, bi si lahko predstavljala en kup listja, ki si ga nasula. Hvala lepa, draga Sonja, da si popestrila to jesensko paleto v Craft-alnici.....gajba pa velja.....samo ne vem na kaj si stavila...ali bom ali ne bom??? :-)) (saj vem...) čao

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Figova marmelada je pa božanska...kako vem????.....na vodi čutim, da si naredila famozno dobro. čao

Cardsbymaaike pravi ...

great cards

Natasa pravi ...

Krasne so, še posebno mi je všeč druga, kjer si maskirala list!

Skye pravi ...

A beautiful card. You have really captured the feel of Autumn.
I am quite envious of all your figs. I have been really caring for my fig tree and hope I will have an abundance like you.

Hali pravi ...

Čudovite barve, špricanje in maskiranje ti gre odlično od rok. 3X hura za prijatelje, tudi tiste virtualne :-)

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, tole ti je pa šlo od rok. hudo dobro si vse napackala in to do take mere, da vse zgleda čudovito. Ideje so ti očitno kar letele. Tudi tiste zadnje objave so hudo sladke:)
Lep pozdrav, Andreja VH

Helena pravi ...

Jesen te je čisto posrkala :) Super in krasne voščilnice si naredila.
Figova marmelada je zakon. Verjamem, da je sila slastna.

leycika pravi ...

Že mene kar mika k temu špricanju, super izpade :) mmm ob tej marmeladi se pa ti kar začnejo cediti sline, verjamem, da je odlična :)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Kako imaš ti lepo jesen! Obilje fig (mmm, ni boljšega, ampak pri nas ne bi dočakale lonca), in čudovite barve. Na voščilnice jih napackaš pa tako perfektno, da te res občudujem.

Andreja pravi ...

JoJ Sonja, kako lepo ti je uspela tale tehnika. Prav lepo pošpricane voščilnice imaš :-)) Čudovite so vse!
Hvala, ker ustvarjaš z nama v jesenskem izzivu CRAFT-alnice … Srečno!
(mmm fige, rada jih imam)

Zvonka pravi ...

Prekrasno podlago si ustvarila s packanjem, prave jesenske barve. Vse tri voščilnice so super. Fige ti pa zavidam (marmelado imam še lansko), ker se jih letos nisem niti pošteno najedla. Klepet s prijateljicami, tudi blogerskimi, je pa balzam za dušo. Lp

Tina Z. pravi ...

tole je pa krasen jesenski pogled, vse te barve, obvladaš vsa ta ozadja, pa maskiranja ... zelo všečno.
glede službe pa čim manj sekirancije, vidiš, da se ne splača, ker je kljub temu lep dan!

Neets B pravi ...

Three wonderful cards. I love your one layer version with the masked leaf, so effective.
Thanks for sharing with us.
Anita x
Less is More

Sapfina (Barbara) pravi ...

Jaz si pa tebe sploh ne morem predstavljati, kako KRIČIŠ in to v treh jezikih (tu sem se malo nasmejala, čeprav je res žalostno), ko si pa taaak pozitiven sonček! Pa kako so tvoje voščilnice lepe in vsako sem si ogledala z največjim veseljem! Marmelada mora biti pa res sladka iz take bere sočnih smokev! Popoldanska packanja in to v SLAŠČIČARNI si pa le večkrat privoščite! Kako mora prijati! To si pa lahko predstavljam ... ;)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Res je krasna jesen,
kaj vse nam ponuja-
ti si jo v tem postu čudovito predstavila
imej lep konec tedna
pozdravček Tamara

Renata pravi ...

Draga Sonja, me tri smo najboljši par. hahaha Zelo sem vesela, da sem te našla tu gor. In te povabila, saj veš kam, da ne dolgovezim. Mislim, da je bilo prvo srečanje, kot bi se poznali že leta in leta. Pa tako sem iskala, najbolj umazan avto. hahaha
No, zdaj pa k voščilnicam, sem jih videla v živo, ena sama lepa jesen. Ob tem marmeladnem dodatku, mi je pa še cuker padel. Lp.

Sazzle Dazzle pravi ...

Simply Scrumptious each and every one! I did think you'd slipped up on the one layer requirement but you've made 3 glorious cards full of wonderful autumn tones and a stunning one layer too! thanks so much for sharing and taking part.
Sarah xx
Less is More

Mojca pravi ...

uau kako lepa ozadja si ustvarula, taprava jesenska! lp

SaraS pravi ...

Mmmmmmmm fige... jaz bi tudi imela jesen s figami. ;)
Voščilnice so pa čudovite, lepa ozadja si napackala. Pa kaj lepa, čudovita.

Daša pravi ...

Lepe!najljubša mi je druga ☺ oooo...jaz bi imela tudi doma fige....mmm obožujem jih ☺

Michelle pravi ...

Very pretty card! The white is lovely. Thank you so much for sharing with us for the Simon Says Stamp Monday Challenge. ~Michelle

Janja pravi ...

Bogato je obrodila jesen v vaših koncih :). Ponovno si ustvarila krasna ozadja na voščilnicah. Lp

Unknown pravi ...

Vse so tako lepo jesensko obarvane, to mi je zelo všeč. Vse so čudovite ;-))

Chrissie pravi ...

Sorry for being so late in commenting, I don't know where last week went to!
This is a super one layer version of your design idea and it's great that you used the leaf which was coloured to leave the negative space on another card.
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Sandra Pecić pravi ...

Joj, to je neka dobra marmelada od smokvi... ja baš nisam umešna kad su smokve u pitanju, ali me uvek privuče kad vidim nečije delo te vrste..

Ne-Ja pravi ...

Sonja ti si ratala pravi multipraktik delaš vse od voščilnic do marmelade in še na šihtu ti uspe vse "pohendlat" :)! Voščilnice so čudovite in dejansko sploh nebi potrebovala dodatnih litskov, saj že barve dovolj nazorno ppokažeko v igro vetra in listov :). Kar pa se marmelade tiče - so mi hormoni podivjali tako da šibam po cukr :P!

Hiška iz papirja pravi ...

Požiram sline ob tvojih figah, to moram najprej napisat :))) Pri meni ne bi prišle do marmelade, hehe ... Odlično ti gre od rok tale tehnika packanja po ozadju, na zanimive načine jo uporabljaš. Vse tri voščilnice so čudovite. In ja, zlata delicata je vredna vsakega centa! :))

Anne pravi ...

I'm catching up on my commenting after my hols, sorry to be so late!
What a super bunch of autumn inkiness!
Thank you for joining us
Anne
"Less is More"

Goga pravi ...

Čudovite jesenske voščilnice in slastna marmelada. Tole packanje me pa resnično že pošteno mika, mogoče ta vikend, bo treba začet spet mal brcat :).
Hvala, da si se nam pridružila v jesenso obarvani Craft-alnici. Lp Lili