torek, 22. maj 2012

Poštna kočija in dimni signali :-)

Zakaj takšen naslov? Že od kar sta otroka šla študirat, je pošta pomembna stvar v naši povezavi. Po e-mailu namreč ni moč poslati domačih dobrot, pozabljenih knjig, babičinega peciva in še marsičesa. In tako pride na vrsto pošta. Po Sloveniji še nekako gre, čeprav ni čisto sigurno, da bo tisto, kar mora nujno biti v Ljubljani naslednji dan, tja res tudi prispelo. Od lanskega septembra, kar pošiljam pakete na daljni sever mojemu študentu, pa sem se naučila že marsikaj o poslovanju pošte. Ta zadnji paket, ki sem ga poslala prejšnji torek, pa me je stal več živcev, kot vsi prejšnji. Pošta ponuja storitev, s katero je moč slediti paketu. Do sedaj je še nekako šlo. Vsaj do točke, ko je paket zapustil Slovenijo. Prejšnji petek pa šok! Sine je medtem, ko sva govorila prek skypa, preveril, kje naj bi bil paket. In kaj je povedal vsemogočni sistem? Paket je bil sprejet na domači pošti. Halo? V tem času bi že moral priti na Švedsko, s poštno kočijo, če ne drugače :-) V soboto sem na pošti poprosila, da mi pomagajo preveriti, kaj se dogaja z marmelado, medom, pašteto, čokolinom in ostalimi dobrotami, ki so bile namenjene mojemu študentu. Odgovor? Nimamo podatkov, lahko vam pa zagotovimo, da ga pri nas ni več. Prosim počakajte do ponedeljka. OK. V ponedeljek pa hladen tuš: paket je bil na Švedskem in se vrača v Slovenijo. A? Zakaj? Ne vemo. Ste vi pošta? Smo. Kako, da ne veste, kaj se dogaja s pošiljkami? Ja, gospa, mi pa tega res ne moremo vedeti. Kdo pa lahko? Ja, ne vem. Bo treba počakati, potem pa dati poizvedovanje. No, pa kaj vi mislite, zakaj sem poslala paket? Ker nimam drugega dela, ali zato, ker ga naslovnik rabi in pričakuje? Ja, gospa, ne moremo pomagati, bo treba počakati. OK, pa počakajmo. Ja, samo to lahko traja tudi do dva meseca. Se hecate? Ne.Pa smo čakali. Do danes, ko je sine poslal SMS, da je paket prispel k njemu, nepoškodovan. Vau! Očitno naša pošta deluje na sistemu dimnih signalov, ki jih vsi ne znajo brati :-) Pa saj ni pomembno. Glavno, da imata moj sine in njegova punca vse, kar sta si zaželela :-)

Jutri bom pa ponovno poskusila srečo s pošto. Enih nas pač nikdar ne izuči :-) Tokrat bo paket potoval samo do Ljubljane, k hčerki. V njem pa bo korenček, grah, jagode, redkvice in...





...babičini copatki za malo Saro, v škatlici, ki sem jo naredila po načrtu na tej strani  http://cp.c-ij.com/en/contents/3200/list_15_2.html .  Nalepke, metuljčke, sem našla v Sparu.

Lep pozdrav do naslednjič :-)







2 komentarja:

Janja pravi ...

Konec dober, vse dobro :). Samo, da je paket prišel na pravi naslov.

Roza kompletek ♥ je čudovit. Upam, da je tudi ta srečno prispel na cilj. Lp

oldpunca pravi ...

Roza kompletek je srečno prispel do polovice poti. Danes nadaljuje z vlakom :-)