petek, 4. maj 2012

Mini dopust

Spet doma. Štirje krasni dnevi so minili kot blisk. V ponedeljek sva s samo desetminutno zamudo zajahala najinega Suzukija in krenila soncu in morju naproti. Pa še teh deset minut je bilo samo zato, ker se je moja motoristična oprema čez zimo skrčila. Po kratkem stokanju mi je uspelo zapeti vse gumbe in zadrge. Vreme je bilo kot naročeno. Vso pot do Punata na otoku Krku je sijalo sonce in nobene gneče ni bilo na cesti. Hotel sva hitro našla in po kosilu že sedela na klopci ob morju zatopljena vsak v svojo knjigo. Naslednji dan sva na motorju raziskala otok, po kosilu pa šla na plažo. Vau :-) Našla sva prečudovit zaliv z drobnimi kamenčki in kristalno čisto vodo. Dostop je bil čisto v najinem stilu. Motor sva pustila ob cesti, z verigo zaklenila čelade in se med ovcami in trnjem prebila do plaže. In potem plavanje :-) Čofotala sva po vodi kot majhna otroka. Dobro no, o temperaturi vode ne bi, ampak topleje kot lani ob tem času na Lošinju je pa vseeno bilo. V sredo se mi je zdelo, da je voda še malo toplejša. Plavati je bil še večji užitek. Nabiranje kamnov in školjk pa itak. Moj dragi me je opozoril, da naj mislim na to, da sva z motorjem in ne s kamionom in naj pustim kakšen kamenček še za tiste, ki bodo prišli za nama na to plažo :-)

Za mojim hrbtom je morje

Gremo na plažo

Eni z motorjem, drugi z jahto

Plaža

Malo romatike
Kamniti most v Solkanu

Na Vršiču
V četrtek sva se po zajtrku odpravila proti domu. Po bližnjici... Vreme je bilo čisto tapravo za vožnjo. Gneče ni bilo nikjer in ovinki so vabili :-) V Tolminu sva obiskala starše hčerkinega fanta. Ob Soči je vedno čudovito. Cesta čez Vršič pa je tako slikovita, da jo vsaj enkrat letno prevoziva in vsakič uživava v razgledu. In tudi tokrat sva. Na Jesenicah sva obiskala še prijatelje, potem pa na avtocesto in domov. Pred Celjem naju je opral dež. Na srečo nisva iz sladkorja, da bi se raztopila :-D
Danes sva doma že na veliko kosila travo, rezala liguster, urejala cvetlične gredice in si za kosilo pripravila svežo špinačo in šparglje iz domačega vrta.

Lep pozdrav do naslednjič :-)


Ni komentarjev: