četrtek, 1. april 2021

Vesela hiška - Roza kot vrtnica

Le kam hiti ta čas? Kot da bi šele včeraj pospravljali novoletne okraske, pa je že april. Nov mesec, nov barvni izziv v Veseli hiški. Tokrat smo izbrale roza barvo. 

Roza barva je barva ljubezni, topline in nežnosti. Je romantična, ljubeča in intimna, premišljena in skrbna. Vzbuja empatijo in občutljivost. Predstavlja sočutje, vzgojo in ljubezen. Nanaša se na brezpogojno ljubezen in na razumevanje ter vzgojo dajanja in prejemanja. V psihologiji barv je roza barva znamenje upanja. Je pozitivna barva, ki navdihuje s toplino in pomirja čustva.

Naš tokratni sponzor je

Za izdelavo voščilnice v roza barvi sem uporabila krasne vzorčaste papirčke in štampiljko iz paketa, ki ga je poslala Marina. 

Moja tokratna voščilnica je malo drugačna od tistih, ki ste jih navajene "srečevati" na mojem blogu.  Kot najbrž veste, vzorčastih papirčkov skoraj ne uporabljam na svojih izdelkih. Ozadja namreč najrajši izdelam sama. Pa ne zato, ker mi papirčki ne bi bili všeč. Daleč od tega. Še preveč so mi všeč in jih prav zaradi tega nerada razrežem. Zbirke, ki jo imam doma, pa se verjetno ne bi nihče branil. :-) Dovolj besedičenja. Poglejmo rajši, kaj sem ustvarila. :-)


Osnovo sem izrezala iz roza kartončka, nanj nalepila manjši roza pravokotnik z belimi pikicami in s pomočjo kreativnega ovala izrezala odprino, v katero sem vložila košček drugega papirja s prelepo rožico, ki sem ga podložila z roza moss gumo, da sem dobila malo dimenzije. Napis sem vroče embosirala z belim prahom na črni karton in ga izrezala s skalpelom. To je to, bi rekla Renata. :-) 

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:

- Mavelu: Izziv meseca aprila

- Najlepši par: Galerija meseca aprila ( pravokotniki s šivi, okrašeni pravokotniki, kreativni ovali)


Poglejte, kaj lepega so za vašo inspiracijo pripravile Veana, Majda, Branka, Valerija in Janja in se nam pridružite na roza izzivu v Veseli hiški.

 

Pazite nase in na druge!

Lep pozdrav do naslednjič. :-)


 

8 komentarjev:

Majda pravi ...

Se strinjam Sonja, kam ta čas hiti, se sprašujem tudi sama, pa najbrž nisva edini ... še sreča, da ga ustvarjanje malce ustavi :-)
Zelo mi je všeč, kako si združila papirčke, sem bila kar malce presenečena, saj sem vajena tvojih krasno izdelanih ozadij. No, zdaj vem, kakšen odnos imate :-)
Ti pošiljam objem, Majda

Brenda in IN pravi ...

Pink is such a soothing color and so is this card. I love the design with the oval. These papers are beautiful and I can see why you didn't want to cut into them. I'm the same way but they are taking over my house so I have to start using them.

Klara pravi ...

Čudovita je! Mislim, da lahko izgubiš strah pred rezanjem papirčkov:), jih imajo še veliko na zalogi v trgovini:)... Objem na daljavo!

Bonnie pravi ...

I love pink, Sonja, and your pastel papers made a beautiful Spring card! I hate cutting into those papers too, but it's worth it to have a card this beautiful!

Valerija pravi ...

Tvoja voščilnica je tako domiselno sestavljena. Navdušena sem nad idejo, da si vzorčni papir uporabila kot glavni motiv. In veš kaj, super je izpadlo. Čudovita je! Sicer pa roza barva, meni je tako všeč... Sem prav vesela tokratne barve v Veseli hiški.
Želim ti lep podaljšan vikend.

Nataša pravi ...

Zelo lepa rozika je nastala.

Lepe praznike <3

VEANA R. pravi ...

Sonja, le uporabljati papirčke, četudi za ZA ozadje, saj gredo iz mode in niso več fancy. Sama jih imam tudi veliko... In tokrat si pokazala, da tudi z papirji znaš ustvariti čudovito voščilnico, kar tako za ČUDOVIT DAN. Naj bo čudovit tudi tvoj ! Lepe praznike in pozdrave pošiljam. Veana

FinArt pravi ...

Domiselno si uporabila vzorčast papir za ozardje in za glavni motiv. Priznam tudi sama ga včasih res težko razrežem. Pa sem se prepričala, da ga moram, ker drugače enostavno ne bi mela več prostora v moji ustvarjalnici, saj vedno znova prihajajo nove krasne kolekcije, ki se jim ne morem upreti. Pozdrav in objem. Janja