nedelja, 1. november 2020

Vesela hiška: KARKOLI

Lepo pozdravljeni v Veseli hiški v predzadnjem mesecu čudnega leta 2020. Tokrat je tema izziva KARKOLI. 

Za vašo inspiracijo sem pripravila dve interaktivni voščilnici. Prva je čisto sveža, druga pa je nastala med spomladansko karanteno. Skupno obema je to, da sta potovali na isti naslov, k mami ustvajalki in njeni nadobudni petletnici. :-)

Najprej vam pokažem otroško rojstnodnevno voščilnico s samorogom. 

 



Za izdelavo voščilnice sem uporabila ustvarjalne pripomočke Najlepšega para. Interaktivni del  je izdelan po Tininih navodili. Pri izdelavi le-tega sem malo improvizirala, saj sem pravokotnik popolnoma izrezala. Zgornji rob sem tako na spodnji strani zalepila s papirnatim lepilnim trakom, kar se je izkazalo za uspešno rešitev. :-) Praznični jelenček se je spremenil v samoroga tako, da se mu odrezala ušesa in rogove in dodala grivo, rog in ušesa. Nos sem pri odtiskovanju maskirala, oči pa povečala s črnim pisalom. Pobarvala sem ga v pastelnih barvah. Ne vprašajte, koliko slik samorogov sem pogledala po netu! Sama sem namreč že zdavnaj prerasla ta pravljična bitja. :-) Samorog in mavrica sta barvana s suhimi barvicami. Rog je izrezan iz zlatega kartončka, zvezde in številka pa iz barvnega papirja.  Malo treme sem imela ob tem, da strokovni izvedenki za samoroge voščilnica ne bo všeč, pa me je njena mamica razveselila s sporočilom, da Mija voščilnico kaže vsakemu, ki ima 5 minut časa. :-) Misija uspešno opravljena. :-) 

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:

- Najlepši par: Galerija meseca oktobra (okrašeni pravokotniki, praznični jelenčki, na nebu, pomladni dan  - ušesa so čopiči - male številke, velike in male črke, vse najboljše 4 in darilce ob nakupu)

- MŠPU 8. sezona: Interaktivna voščilnica

Mijina mamica pa je spomladi, ko ji je mrknil telefon, dobila tole spodbudnico:




Telefon sem poiskala na netu, ga sprintala, izrezala s škarjami in nanj z luminatorjem zalepila zlato folijo. Na ekran sem odtisnila "SMS" in ga s spiralno vzmetjo prilepila na "mizo". Presenečenje je uspelo. :-) Napis ne vem, od koga je, saj sem ga dobila kot darilo od Renate. Marjetica je od Najlepšega para, plastična šablona z vzorcem blaga pa od Simon Says Stamp. Idejo za voščilnico sem dobila ob ogledu Natašinega telefona

Voščilnico prijavljam na

- Simon Wednesday Challenge Blog: Simon Says: Anything Goes

 

Za inspiracijo poglejte, kaj lepega so ustvarile ostale prebivalke Vesele hiške 

Veana, Majda, Hali, Valerija in Janja 

in se nam pridružite na izzivu.

 

Pazite nase in na druge!

Lep pozdrav do naslednjič. :-)

 

12 komentarjev:

Klara pravi ...

Oooo navdušena sem! Takšnih operacij - spremeniti vrsto živali, ni sposoben vsak! In samorog izgleda res popoln! Telefon pa itak zmaga, kot bi res vibriral:)!

Majda pravi ...

Kako si zakumuflirala prazničnega jelenčka - sploh ga nisem prepoznala!!! Punca, ti bi lahko imela še kakšno dodatno zaposlitev, veš?! Tvojim sposobnostim ni videti konca - tudi spodnja je naravnost imenitna. Hvala za filmček, ki tako nazorno pokaže .-)
Lepo praznovanje ti želim in še enkrat: Vse najslajše, Majda

Brenda in IN pravi ...

The interactive unicorn under his rainbow is so cute and it's nice it thrilled the recipient. The cell phone is great and I love the gold touch. It makes it so elegant.

Valerija pravi ...

Uau Sonja, vedno znova me pustiš odprtih ust s svojimi idejami. Jelenčka si spremenila v samoroga... saj si neverjetna. Bravo za idejo in izvedbo. Svetovna pa tudi spodbudnica s telefonom. Obvladaš!

Claire pravi ...

Oh my Sonja, so much inspiration. Never ever would I guess your unicorn was a reindeer, you did an amazing job making the cutie pie. I love the pastel rainbow, so sweet. The phone, fab idea and executed brilliantly it looks 3D... so talented x

Tina pravi ...

Sonja...a je sploh lahko še kaj bolj ljubkega od te tvoje ideje...jelenček-samorog!!! kakšna mojstrovina...potem pa še telefon...čudovito, prav zares!!!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

O kako lepi interaktivni voščilnici in še video vodič. Super Sonja. Pozdravček Tamara

Vladuška pravi ...

Kako je ljubka tale interaktivna. In ta s telefonom, ki se trese je top.

moi pravi ...

Zdaj ste pa izbrale tako temo, da nimam več izgovorov :D
Tako prisrčno voščilnico si naredila Miji, tista z mobijem pa je prav kulska.

VEANA R. pravi ...

Ooo, kako je lepa tvoja voščilnica s samorogom! Srčkana, magičnih barvnih odtenkov in še interaktivna! Čudovita! Si nas pa vse potegnila z telefonsko voščilnico.... Ne vem, kolikokrat sem pogledala in povečevala, da sem pogruntala, da je voščilnica. Noro dobra idej! Objem, Veana

Ne-Ja pravi ...

Sem mislila, d asem to že kometirala pa vidim da ne... V glavnem Sonja, obvladaš 100 na uro! Kakor si me spomladi presenetila s telefončkom, si me sedaj sezula s stilsko spremembo jelenčka v samoroga - tamla pa skače do stropa in se ponosno hvali naokoli :). Hvala, ker si!

FinArt pravi ...

Da ti iskrno povem, bi tudi jaz tole voščilnico vsakemu pokazala, ki ima 5 minut časa, ker je noro lepa. Na tole idejo moreš najprej prit, da jelenča začaraš v samoroga. Magično!!!!
in telefon, ki vibrira.... Res top. Objem, Janja