torek, 17. november 2020

Domače naloge

Nekdo gre po šihtu na tek, kdo drug na kolo, tretji kuha... jaz pa grem naravnost v moj brlogec, vzamem barve, umažem prste in pri tem neizmerno uživam. :-) 

Po Tininih navodilih sem na praznični voščilnici izdelala polarni sij. 


Da na ozadje prilepim objeta pingvinčka, mi je bilo čisto logično. Ko sem voščilnico fotografirala, me je zadelo, kot strela z jasnega. Pingvini na severni polobli? Ni variante, saj živijo izključno južno od Ekvatorja. Polarni sij pa lahko občudujemo na severni polobli. Razmišljala sem, kako bi to združila, pa mi je najprej padlo na pamet, da pošljem naša junaka na počitnice na severno poloblo, ali pa pogledam, kako se temu naravnemu pojavu reče na južni polobli. Vprašala sem Wikipedio in se naučila, da se aurori borealis na jugu pravi aurora australis. :-) 

Pingvinčka gresta med domače naloge MŠPU: Polarni sij

Prijavljam ju še na izziv Bastel Traum: #95 Winter

Ozadje v videzu lesenih desk mi je bilo tako všeč, da nisem mogla nehati z izdelavo le-teh. Nekaj jih je že okrašenih, nekaj pa jih še čaka. 

Najprej srce na lesenem ozadju (prepisano od Tine). 


Lisička gre v boj za novo kolekcijo Najlepšega para (Jesen)

Prijavljam jo še na izziv: Simon Monday Challenge Blog: Simon Says: Happy Holidays

Ob petkovi učni uri v živo pri Najlepšem paru sem se hvalila, da imam tisti čudežni sneg, ki nam ga je pokazala Tina, doma. Pa imam čisto nekaj drugega. :-( Tako zgleda, ko si površen in prehiter. No, sem pa za ščepec zmanjšala vsebino vrečke, ki je bo tudi za ene par reinkarnacij. :-) Drobne kosmiče sem prilepila na dvostranski lepilni trak, saj z vodo niso imeli namena sodelovati.  

Tudi božična zvezda in zlat zvonček lepo pašeta na leseno ozadje.

Prijavljam pa jo tudi na izziv:

Še tri domače naloge moram narediti, da izdelam razred. :-)

Pazite nase in na druge in ostanite doma!

Lep pozdrav do naslednjič. :-)


14 komentarjev:

Tina Z. pravi ...

sem ravno hotela napisati, da lahko pingvini tudi občudujejo polarni sij, pa si me prehitela, vidim, da si vse raziskala. po moje je to magija v živo, jaz sem videla le odbleske na severnih širinah. prav tako pa so magija tvoja ozadja, tako polarna kot deske!

Valerija pravi ...

Sonja, ti bi pa lahko bila mizar, kako krasna lesena ozadja si naredila. Navdušena! Čudovit tudi polarni sij in tiste majhne smrečice ob pingvinčkih tako lepo popestrijo celoten videz. Malo sem ti pa 'nevoščljiva' tistega krasnega zasneženega srca... Sem prav jezna nase, sem že med Tininim javljanjem v živu na Rayherju poiskala ta sneg, pa sem si mislila, da naročim po koncu, da pogledam še ostalo ponudbo...no, ko je bilo konec Tininega javljanja, pa je bilo tudi konec zaloge snega v Rayherju...bravo jaz! :(

Tina pravi ...

Sonja, kako si me navdušila z lesenimi deskami in pa lekcijo iz geografije...jaz sploh nisem pomislila, da pingvina pošiljam na napačni konec ;-)

Cvetoči travnik pravi ...

Veš kaj, z vsemi vami, ki vam "uspe" polarni sij se sploh ne pogovarjam😉, ker je pa to res že mal kičast😂😂😂. Za tak končni izdelek se splača imet umazane prste.
Da ne bom zganjala fovšije ti pa sam še povem, da so vse naloge super narejene. Želim ti še velik umazanih prstov in objem Andreja

Klara pravi ...

Uau, tale lesena ozadja so res čudovita in ob vseh dodatkih prev lepo izgledajo! Severni sij je pa tudi krasen- morda sta pa pingvina šla na obisk k severnim jelenom:)...

Brenda in IN pravi ...

Your penguins are adorable and all of the cards with the wood background are terrific. Great job.

OLga pravi ...

Lusne voscilnice!LP

Jenny L pravi ...

Hi Sonja,
what wonderful cards and such lovely designs too.
Love the poinsettia one the most.
Thank you for joining the MAWTT Challenge.
Lots of crafty love. Jenny L. DT

Claire pravi ...

Gosh Sonja, you have been busy creating some rather darling Christmas cards all beautifully unique. Psst, I adore the little fox in his Santa hat x

Vladuška pravi ...

Čudovit sij si ustvarila in tako lepo postavila motive na zastavico. Tudi te z deskami so super. Deske te res povsem prevzamejo :))

ArtMBR pravi ...

Lepo si združila izzive, ideje in pa predvsem svoj zagon. In kako lep rezultat. Ti so zadovoljna, mi pa občudujemo.

Furrbster pravi ...

Such a gorgeous selection of Christmas cards - suitable for all tastes too :)

Thanks for playing along at MAWTT,

Hugz Tinz

Darnell pravi ...

I can't think of anything that wouldn't look amazing on those fabulous wooden boards, Sonja! Each of your cards is beautiful! And I just love those twin penguins! You've given them a gorgeous aurora australis to admire!! Thank you for sharing with everybody at NBUS! Keep well and crafty! Hugs, Darnell

Claudia pravi ...

Your penguins are so cute and your self-made background perfectly, give such a special touch to your lovely card.

Thank you very much for joining us at the bastel-traum Challenge.

Hugs and good luck
Claudia
DT bastel-traum challenge