četrtek, 1. oktober 2020

Vesela hiška: VINTAGE

Kako hitro minevajo meseci! Oktober je tukaj in z njim nov izziv v Veseli hiški. Že enajsti po vrsti. Vaša gostiteljica je tokrat Valerija, ki je za zmagovalko izziva pripravila super darilo z ustvarjalnim materialom. 

Tokrat od vas želimo, da ustvarite izdelke v vintage izgledu. Vesele bomo vaših voščilnic, škatlic, albumov...  Meni vintage pomeni še poseben izziv, saj so plastenje in različni dodatki od rožic, čipk, trakov in še česa, moja šibka točka. :-) Z uporabo zamolklih barv in zabrisanih odtisov v ozadju mi še kar uspeva dobiti starinski izgled na mojih izdelkih. Sicer pa presodite sami. :-)


 

Začnimo s skodelico. Izdelana je podobno, kot je pokazal mlad slovenski ustvarjalec Anže Kalin v svojem videu na youtubu (Tina, hvala, ker si nam ga predstavila.). Izjemen mladenič, ki ima neverjeten občutek za barve, barvanje in dizajn. Na bel akvarelni papir sem odtisnila cvetlični aranžma iz seta Jesen Najlepšega para. Na odtis sem položila šablono skodelice, malo pomerila in izrezala. Motiv sem pobarvala v akvarelni tehniki z distressi. Za vse ostale elemente voščilnice sem uporabila kraft papir z juto prav zaradi tega, da barve niso preveč intenzivne.  Osnovo sem nemarno potapkala z belo tempero s pomočjo kuhinjske gobice. Ko se je posušila, sem nanjo narahlo odtisnila vijugice in pisavo. Res je nežno, saj se na fotografiji skoraj ne vidi. :-) Osnovo sem po robovih malo nacefrala. Okvir iz seta Vesela pošta sem senčila z roza distressom, napis pa z rumenim. Namesto pike, ki se je nekje izgubila, sem zalepila srček. :-)  

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

- Najlepši par: Galerija meseca oktobra (pravokotniki s šivi, vesela pošta, jesen, skodelica, tvoj dan, darilo ob nakupu)

- Najlepši par: Zadeni pomladno kolekcijo (jesen, skodelica)

- Inkspirational: Challenge #222 - Day (Tvoj dan = Your day) 

- Simon Wednesday Challenge Blog: Simon Says: Anything Goes


Poglejte, kaj so za vašo inspiracijo pripravile ostale prebivalke Vesele hiške Veana, Majda, Branka, Valerija ter Janja in se nam pridružite na izzivu. 

Pazite nase!

Lep pozdrav do naslednjič. :-)

 
 

10 komentarjev:

Valerija pravi ...

Kako zelo lepa voščilnica. Krasno skodelico si naredila in uporabila čudovite barve.

OLga pravi ...

krasna voščilnica,lp.

Tina pravi ...

Sonja, kako vrhunsko si se spopadla z (zame zelo težkim 🙈) izzivom. Voščilnic ami je TOP in res je...Anže čisto raztura!

Ne-Ja pravi ...

Sonja, tole pa je nežen vintage. Si dokazala, da vitnage ni smao palstenje in rožic ein čipke in... tudi manj je več je opcija - res svetoven efekt v minimalizmu :) :) :)!

Claire pravi ...

I like your vintage card with the aged look and distressed edges... in fact I'm sure my Grandma would have had a dainty tea cup just like that. Mugs were not allowed for a proper pot of tea. Nice to use the postage stamp die as a mat, adds to the feel of a time gone by :) x

Majda pravi ...

Še en navdihujoč izdelek Sonja, hvala za navdih! Vesela sem, da si v svoje ustvarjanje vpletla Anžeta, tudi sama sem navdušena, da nam je Tina pokazala pot do njega. Lisičke k meni še prihajajo, potem tudi sama preverim Anžetove nasvete ;-)
Naj bo prav posebno mehak tvoj vikend in ne pozabi praznovati današnjega svetovnega dneva izdelave voščilnic :-)
Objem ti pošiljam, Majda

Shauna pravi ...

What a pretty card! I like the distressed look, the layers, and the decorative tea cup! Thanks for playing with us at Inkspirational!
- Shauna

Nataša pravi ...

Vau, čudovita je. Skodelica je top. Lepo nedeljo <3

moi pravi ...

Barve čisto vintage. Upam, da mi rata, da se vam pridružim.

Tina Z. pravi ...

Vau, res čudoviti vintage!