sreda, 8. julij 2020

Za punce in fante

V začetku julija je na drugi strani Velike luže rojstni dan praznovala moja draga prijateljica Darnell. V trenutni situaciji je logistika pošiljanja voščilnic po pošti še bolj komplicirana, kot običajno. Pa še možnost obstaja, da pošta ne prispe k naslovniku. Prav zaradi tega sem voščilnico poslala veliko prej in  stiskala pesti, da se ne izgubi. In ni se izgubila. Pravočasno je prispela k slavljenki. :-)


Vsakič, ko delam voščilnico za Darnell, se  še posebej potrudim. Zelo namreč občudujem njene čudovite izdelke in natančno izdelavo. Za tole, sem že prej "trenirala", da bi bila čim lepša. :-) Ozadje, leseni škaf in potonike sem izrezala iz belega akvarelnega papirja in vsak delček posebej senčila z distress blazinicami. Ko sem cvetlični aranžma sestavila, postavila v leseno posodo in zalepila, sem v akvarelni tehniki pobarvala ozadje. Pike sem izrezala iz zlatega papirja, voščilo pa iz črnega kartona prelepljenega s prozornim selotejpom, da se lepo blešči. Vsi uporabljeni ustvarjalni pripomočki so od Najlepšega para. :-)

Voščilnico postavljam na ogled v julijsko galerijo Najlepšega para (okrašeni pravokotniki, potonike, vse najboljše-4, smrečica)

V CRAFT-alnici želijo videti moško voščilnico. Pred časom sem se čisto prvič igrala z rezalno šablono Romatično sporočilo Najlepšega para. Pa je že zelo dolgo pri meni. :-)

Iz kraft kartona z juto sem izrezala pravokotnik in ga embosirala s plastično šablono lesa. Rada embosiram s plastičnimi šablonami, saj vzorec ni tako zelo izrazit kot pri embosirnih mapicah, kljub vsemu pa ga je mogoče prav lepo senčiti. Torej, vzorec lesa sem senčila z distress blazinico in po robovih napacala belo tempero. Romantično sporočilo in pero sem izrezala iz belega akvarelnega papirja in ga postarala z distress blazinico. Dodala sem zlato številko, rdeči žig (rdeči karton prelepljen s selotejpom), vrvico in voščilo "napisano" s peresom v rdeči barvi. Ker mi je bil izdelek všeč, sem izdelala še dve voščilnici. Zaloga vedno prav pride. :-)

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:


Za konec današnje objave vam pokažem šivano voščilnico. Nastala je že pred časom in potrpežljivo čakala na svojih pet minut. :-)



Beli karton sem izrezala z valovitimi kvadrati in vanj izrezala luknjice s šablono šivanje. Načrt za nagelj sem snela z neta. Šivala sem s prastarimi prejicami in na zadnji strani nitke lepila z lepilnim trakom, da se ne vidijo. Nagelj sem s 3D blazinicami zalepila na rdečo osnovo in dodala rdeče voščilo na vrvici. Tudi ta voščilnica je izdelana izključno z ustvarjalnimi pripomočki Najlepšega para.

Prijavljam jo na naslednja izziva:


Pazite nase!
Lep pozdrav do naslednjič. :-)




15 komentarjev:

Judy Woodland pravi ...

Love these cards. You have a wonderful eye for color and design. Your stitched piece is perfect for our challenge. Great take on the Mood Board, thanks so much for playing along with us over at Double D. Hope we see you back again soon!!
Judy~ DD DT
{Judy's Happy Place} Stop by and see me!!!!


Claire pravi ...

You have been busy creating all these beauties. The peonies are so pretty sitting in the wooden pot and I'm sure they made Darnell smile with the happy colours. I like making masculine cards and woodgrain is a must for the men, love the feather and scroll with the pop of red. The cross stitch card is a triumph, it's just gorgeous x

Ne-Ja pravi ...

Sonja tole so čudovite kreacije, res si me sezula s potonikami za Darnell :). Križčkanje obvladaš, moške okrogle so pa tako elegantne v svoji preprostosti...

Diane pravi ...

All the cards are beautiful and each unique on their own! Thank you for joining our challenge at Double D.
Diane DD DT {Nellies Nest}

Darnell pravi ...

An amazing Threefer, Sonja! Well, actually a Fivefer, right?! Thank you, first of all, for your very kind words about my cards. I feel the same way about your cards and am always delighted to receive one of your masterful works of art, which this wooden barrel of peonies certainly is! It's even more gorgeous in person, especially the wonderful shading on that barrel, and I love the washed background you created to make the flowers POP! Thank you again!!

Your manly cards are a wonderful design and a great way to do a batch make just by changing out the number to make it personal. I also love your cross-stitch card! It makes me want to cross-stitch again ... I still have some patterns in the back of a closet, but I don't dare get started or my cards and blog will be dark for a very long time. I am NOT a multi-tasker!

Stay in and lay low until this surge is over, my friend. It's all we can do, plus pray for better/more available tests and a vaccine. Lots of hugs, Darnell

Tina Z. pravi ...

vau, te tvoje potonike in škaf je videti kot prav, neverjetni efekti. moške so tako lepe v eleganci lesa, ko pa gledam tvoje križkanje, me ima, da bi se tega lotila, in to prvič.

Nataša pravi ...

Vse so prav čudovite, potonike pa sem ostala brez besed.

Darlene pravi ...

WOW! What FABULOUS cards! Thanks so much for joining in the fun at our Double D ‘Stitches’ challenge! Good Luck and we hope you’ll come back often.
Darlene
DOUBLE D Challenge Blog
DAR’S CRAFTY CREATIONS
Please stop in for a visit!

Klara pravi ...

Tudi mene je navdušil škaf s potonikami! Krasen je! Pa križkanje, res lepo izgleda! Si super uporabila tudi romantično sporočilo, tudi jaz imam na zalogi nekaj še neodprtih stvari...:)

AndrejaM pravi ...

Krasno si ustvarjala. Hvala, ker z moško voščilnico sodeluješ pri CRAFT-alnici

Valerija pravi ...

Prav vse voščilnice so fantastične, kot je pri tebi to že stalna praksa. Ampak kako si naredila/postarala ta čebriček je pa neverjetno. To je takoj pritegnilo moj pogled in ne morem ga odtrgati stran. Mojstrsko, da dol padeš, ali si mogoče kar pravega postavila na voščilnico?! :)

Andreja pravi ...

Super lepe moške voščilnice :-)) Krasno si jih sestavila.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Goga pravi ...

Krasno si spet ustvarjala. Prav vse so fantastične. Hvala, da si se nam pridružila z moško voščilnico v Craft-alnici. Lp Goga

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasne, sploh zadnje s križci. :)

Chana Malkah pravi ...

I love your cross stitch flower creation! Thanks so much for a fabulous submission to our challenge at A Place To Start!
Hugz,
Chana Malkah, Owner