sobota, 04. april 2020

Potonike, maske in cvetoče češnje

Nič ni več tako, kot je bilo. Zunaj varnega zavetja mojega doma je svet, ki se spopada z nevidnim sovražnikom. Z dragim si deliva nujne odhode v trgovino. Med potjo nazaj domov odloživa vse potrebno mojim staršem pred vrata. V teh dneh sem še veliko bolj kot običajno vesela, da imam svoj hobi, svoje papirčke. Ko ustvarjam, sem v svojem svetu. Tja pa slabe stvari nimajo dostopa. :-)

Tokrat vam pokažem potonike. Na vrtu še ne cvetijo, v brlogecu pač.

Šablone potonik Najlepšega para so tako zelo lepe, da me kar malo peče vest, ker sem jih šele te dni prvič uporabila.  Najprej se namreč moram privaditi novostim, videti par idej na drugih blogih, potem pa steče. :-)

Vsi elementi so izrezani iz belega akvarelnega papirja in barvani z distressi. Ko sem osnovni motiv sestavila, sem ozadje nežno pobarvala v akvarelni tehniki, da sem dobila globino. Napis je izrezan iz črnega kartona zalepljenega z lepilnim trakom. Dodala sem še nekaj zlatih pikic, ki so ostale od novoletnih projektov.

Idejo za fotografiranje sem kopirala od Tine. Namesto kuverte sem uporabila barvni karton. 


Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Najlepši par: Galerija meseca aprila (Potonike, Kreativni pravokotniki, voščilo, )
- Challenge up your life: Challenge #122: Blumen/Flowers
- NBUS Challenge #13: I've used cutting dies Peonies from Najlepši par for a first time

Tole potoniko pa sem postavila na akvarelno ozadje, ki sem ga izdelala po Tininih navodilih iz prvega skupnega ustvarjanja v živo na FB. Tini se iz srca zahvaljujem za ves trud, ki ga vloži v naša druženja in za vse ideje in nasvete, ki jih kar stresa iz rokava. ♥️


Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- CAS Watercolour April Challenge: Spring Flowers
- Ostajam doma: Akvarelno ozadje

Prejšnji teden sem razširila svoj brlogec in iz pozabe rešila šivalni stroj. K temu me je spodbudilo "bombandiranje" vseh mogočih nasvetov, kako sešiti zaščitno masko, na FB in You Tubu. Pa sem rekla, če drugi zmorejo, zmorem tudi jaz. :-) Pred leti mi je Ime rože poslala celo škatlo ostankov blaga. Sedaj mi ti ostanki pridejo še kako prav. :-)


Za fotografije je odgovoren dragi, kolaž pa sem sestavila sama. :-)

Maske prijavljam na izziv pri ArtMBR april: Pomlad/Velika noč/Ostani doma

Za konec pa sem prihranila fotografiji cvetočih češenj v Tokiu.


Miha ju je posnel prejšnji teden. Sedaj sta z Moniko že nazaj v svojem stanovanju v San Franciscu. V službi so mu svetovali, naj se vrneta, dokler so še redne letalske povezave. Če bi bilo vse normalno, bi na Japonskem ostala še tri tedne.

Ostanite doma. Ostanite zdravi.

Lep pozdrav do  naslednjič. :-)21 komentarjev:

 1. Lepo so zorele ideje potonik pri tebi v brlogu., saj so nastale res čudovite voščilnice. Akvarelna ozadja so ti krasno uspela in lepo povdarijo tvoje potonike.
  Škoda, da sta mogla Miha in Monika prekiniti potovanje, slike ki si jih dobila so čudovite.Ampak v teh čudnih časih je deviza ostani doma najboljša. Tudi jaz sem vesela za naš hobi, ki nas odnese malo v brezskrben, pisan svet ustvarjanja. Pozdrav Janja

  OdgovoriIzbriši
 2. Draga Sonja tvoje čestitke so kot žarek sonca v teh dneh, barvite in lepe. Tudi moje Tinine šsblone še kar čakajo... Srečno tvojim in tebi, da bi bilo vse Ok. Objem

  OdgovoriIzbriši
 3. Čudovite so tvoje potonike. Vse dobro tebi in tvojim, da ostanete zdravi .

  OdgovoriIzbriši
 4. Pametno in odgovorne se obnašate pri vas, tako, da ne boste zboleli. Pa tudi dolgčas vam ni in koristno ustvarjate . Če bi se vsi tako obnašali, bi tudi psihičnih posledic te krize ne bilo. Mene si navdušila s potonikami, še posebej s tisto z močnim modrim ozadjem. Kar se pa mojega izziva tiče, bolj primerne slike ne more biti. Zelo lepe maske. Lepo, da si poskrbela tudi za lesene prebivalce vašega doma. Krasno.

  OdgovoriIzbriši
 5. Hihih, kako fajn slika z maskami na kipih:)! Potonike so res krasne, obe voščilnici sta čudoviti!

  OdgovoriIzbriši
 6. Sonja, najprej pohvale za maske - čudovite so. Še dobro, da si našla prostor za mašino, jaz jo še kar prestavljam iz mize na mizo. Tovj epotoenike so čarobne in res bi jim delala krivico, če bi še dolgo stale neuporabljene. Vsekakor me je navdušila druga z močnimi barvami, pri prvi pa si super upoštevala vse Tinine trike :). O fotografijah češen pa sploh nebi zgubljala besed - WAW bo zadosti in to sredi mesta... Ostani zdrava!

  OdgovoriIzbriši
 7. Prekrasne potonike. Naredila si jim tudi super akvarelno ozadje. Zelo lepo. Za maske pa samo kapo dol! Tako si vsestranska! Bravo!
  Bodi dobro!

  OdgovoriIzbriši
 8. O, potonike, veselijo se pomladi in zgodnjega poletja. Bravo za maske, tvoje so po načrtu UKCja, oz. take, ki imajo 1cm elastiko. Pri nas je popolnoma pošla zaloga takšnih elastik v trgovini. Popolnoma prazni obešalniki! Dobila sem le še okroglo elastiko in zato pač drug kroj - iz ameriške bolnice :o. Objavim nocoj tudi linke. Pozdrav v Ljutomer, vsak dan ko so poročila,.. pomislim tudi posebej nate. Srečno vsem!

  OdgovoriIzbriši
 9. Tvoje potonike so res čudovite, sama komaj čakam, kdaj nas bodo pričele razveseljevati na domačem vrtu. Sešila si zelo ljubke maske, še kako nam včasih prav pridejo ostanki, včasih sama hočem že kaj vrčti stran ampak še dobro, da se nam stvari kopičijo :) Hvala, da si z nami delila slikice iz Japonske :)

  OdgovoriIzbriši
 10. I'm glad the kids are back home safe, Sonja, and bravo for getting out your sewing machine and making your own masks! Silvo makes a wonderful model! And I loved seeing the cherry blossoms, too! But your beautiful cards are not overlooked! Wow! They are stunning! You just get better and better! Take care, be safe, and thank you for sharing at NBUS! Hugs, Darnell

  OdgovoriIzbriši
 11. Sonja, čudovite potonike so zacvetele pri tebi. Všeč so mi nežne barve. Maske so veselo pisane. Cvetoče češnje pa vauuu, to bi si enkrat želela videti v živo.
  Bodi lepo, objem.

  OdgovoriIzbriši
 12. O koliko lepih potonik je pri tebi. Kot vedno, si se tudi zdaj izkazala s svojimi ozadji. Zelo lepe voščilnice si naredila.
  Vse pohvale tudi za zašite maske. Kdor zna, pač zna.
  Želim ti lepo 💐 nedeljo.

  OdgovoriIzbriši
 13. Ponovno navdušuješ, z izdelki in fotografijami.
  Krasne voščilnice, modne mske in dih jemajoče fotke.
  Bodi dobro, lep pozdrav T.

  OdgovoriIzbriši
 14. Kako lepi ozadji. Postavitev in izbira barv za potonike je čudovito usklajena. Občudujem vse, ki znate šivati in tako pridno delate maske. Slika cvetoče češnje pa je res prelepa. Hvala da jo deliš z nami.

  OdgovoriIzbriši
 15. Krasno cvetijo pri tebi potonike in bravo za šivanje mask.
  Sakura - češnjevi cvetovi tako lepo okrasijo mesto pomladi.

  OdgovoriIzbriši
 16. Draga Sonja, tvoj zapis in čudovito cvetoče potonike (ozadja so mi tako zelo lepa!), so mi prav razvedrile srce. Hvala za prijazne besede...tudi vaša prisotnost meni čisto izniči vse, kar mi leži na duši. Hvala ti in ostani zdrava.

  OdgovoriIzbriši
 17. Two beautiful cards using these lovely flower die-cut, Sonja! Especially love the one with the watercoloured background! Great job with the masks you've sewn! The cherry blossoms in Tokyo are GORGEOUS! Thanks for sharing your watercoloured card with us at CAS Watercolour!

  OdgovoriIzbriši
 18. Beautifully watercoloured die-cut flowers!! Love the two different colour schemes. Great background shading and use of the gold drops on the card you entered at CAS Watercolour - thanks so much for joining us!

  OdgovoriIzbriši
 19. Such lovely cards with your beautiful peony dies and wonderful watercolor backgrounds Sonja! thanks for joining us CAS Watercolor!

  OdgovoriIzbriši
 20. Vaaauuu, kako lepe potonike, na super ozadju. Dokazala si, da ti tudi šivanje ne dela preglavic. Lepe pisane maske si sešila.

  OdgovoriIzbriši
 21. beautiful! Thanks for playing at Challenge up your life.

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!