nedelja, 24. maj 2020

V zadnjem trenutku

Spet za rep lovim izziv, za katerega sem imela skoraj vse pripravljeno že pred dvema tednoma. Ampak kaj, ko nisem imela ideje, kako dokončati voščilnico. Še sreča, da se mi je danes dopoldne prižgala lučka v glavi in da mi je uspelo voščilnico dokončati. :-) Govorim o izzivu CAS Mix Up, ki se zaključi čez nekaj ur in kjer je tema Gesso Resist.

Zgodba o tej voščilnici je res dolga. Zamikala me je nova tehnika, za katero še nisem slišala. Za gesso sem slišala, ampak ga nisem še nikdar videla od blizu. Na netu sem našla navodila, kako gesso izdelati doma. Vse potrebne sestavine sem našla v brlogecu in v kuhinji in se lotila dela. :-) Navdušena nad svojimi "kulinaričnimi" sposobnostmi, sem izdelala kar nekaj ozadij, ki so po sušenju pridno čakala na zgoraj omenjeno lučko v glavi. :-)



Na akvarelni papir sem položila stencilko od Stamploration in s čopičem nanesla gesso. Ko se je posušil, sem kartonček posprejala s svetlo modrim in temnomodrim sprejem in z vodo. Površino, kamor sem nanesla gesso, sem rahlo popivnala s papirnato brisačo. To je bilo pred dvema tednoma. :-) Danes pa sem iz kartončka s šablono Tag z dodatki Najlepšega para izrezala delček, ki mi je bil najbolj všeč. Motiv sem poštemplala s štampiljko vijugic in vse skupaj še malo pošpricala s čopičem, namočenim v zlato barvo. Na izrez taga sem nalepila še odprti tag, ki sem ga pobarvala z zlato barvo. Odtisnila sem napis in vse skupaj zalepila na osnovo, ki sem jo predhodno pošpricala s čopičem z zlato, modro in črno barvo . Za malo poživitve pa sem dodala še  pentljo senčeno z rdečim distressom.

  
Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- CAS Mix Up May Challenge: Gesso Resist (gesso resist, spraying, stamping, spritzing, die cutting, shading with distress, coloring with gold aquarel colour)
- Najlepši par: Galerija meseca maja (okrašeni pravokotniki, tag z dodatki, odprti tag, voščila in zastavica)
- Cuttlebug Mania: Just Tag It!

Tole sta pa še dve ozadji, ki čakata, da postaneta voščilnici. :-)



Tudi izziv Day of The Month se bo kmalu zaključil. Že dolgo mi ni uspelo sodelovati, čeprav imajo vedno zelo zanimive teme.


Simpatična žabica je digi Flower Froggy od Kristy Mcinnes, ki sem ga prejela kot darilo na izzivu Scrapping4fun. Dolgo je čakal da ga natisnem in pobarvam. Barvala sem s svinčnikovimi akvarelnimi barvicami in motiv izrezala s škarjicami. Zalepila sem ga na ozadje, ki se že lep čas skriva v mojem brlogecu. Izdelano pa je z distressi in stencilko Stamploration. Dodala sem še napis in nekaj kapljic nuovo drops.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Day of the Month Card Club: #15 Frog Jumping Day
- STAMPloration Blog: Never-ending Anything Goes Challenge 
- A Place To Start: MAY 2020: Create a Custom Background - Do Not Use Designer Papers 
- Scrapping4fun Challenges. Challenge 168: Animals/Flowers

Nismo še končali. :-) Še eno imam.




Tudi za to voščilnico sem preizkušala zanimivo tehniko nanašanja zlate folije na naprintani motiv. Kitaro sem našla na netu in jo v različnih velikostih natisnila na pisarniški papir. Čez natisnjen motiv sem položola zlato folijo, vložila med dva papirja in spustila skozi plastifikator. Ko sem odstranila folijo, sem skoraj zavriskala od veselja, saj se je zlata barva folije prenesla na črke in jih pozlatila. Čudovit efekt, ki pa ga je težko ujeti s fotoaparatom. Manjšo kitaro sem zalepila na kartonček zlate barve in jo umestila na voščilnico, ki sem jo predhodno pošpricala z zlato in modro barvo, ter dodala voščilo. Večjo kitaro pa sem zalepila na knjižno kazalo izrezano iz zlatega kartona.

Voščilnico prijavljam na izziv Double "D" Challenges: Beginns with the letter "M" (Music)

Pazite nase!
Lep pozdrav do naslednjič. :-)





18 komentarjev:

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Če pogledam izdelke na brzino je moj komentar WAW.....zdaj pa lepo po vrsti.....al pa počez....kitara...nimam pojma kako ti je to ratalo ampak je fantastiče odtis....in to čez običen plastifikator???? Pa izziv mi je všeč....sem že dodala na moj blog ...Žabica pa....iiiii kaj je dobra štampiljka....in gesso!!!! A ni to odtiskovanje preko gobe oz. nekakšnega želeja.....Vsaka stvar potrebuje svoj čas in ko je pravi trenutek...ti si ga vsekakor ujela....izdelki perfektni od prvega do zadnjega....lepo bodi....

papierelle pravi ...

Beautiful background and a very funny frog!! Thank you for joining with us at DotMCC. Gundi

Vicki pravi ...

Wow, your guitar design card is fabulous! I love the simplicity and design. Great idea to used the gold foil and glad that it worked for you. Thanks for joining the Double D, "Starts with M" Challenge.

Renata pravi ...

Kot je že Mojca napisala, objava je WAW. Super sestavljene voščilnice in ozadja, še en WAW. Zanima me prav tako vse, kot Mojco. lp

Linda pravi ...

Fabulous cards .... glad you enjoyed the gesso resist technique. Thank you for playing along with the CAS Mix Up challenge!

Klara pravi ...

Tole s plastifikatorjem je pa dobra ideja, izgleda top! Ali je kaj važno kakšen printer je? Sicer pa vse tri izgledajo super!

oldpunca pravi ...

Laserski printer je.

Cornelia (fun stamping) pravi ...

Ooops, he is falling off the flower - such a fun card you created! Thank you for playing along with us at DotMCC!

Valerija pravi ...

Ooo, uau, svoj gesso si naredila in z njim fantastična ozadja. Krasne voščilnice. Ta kitara "oblečena" v folijo je hudo dobra. Sem nabavila to folijo, ampak še nimam pojma, kako jo uporabiti. Mogoče bo spet ena tistih stvari, ki bo čakala leta na svoj trenutek :)

Claire pravi ...

Oh gosh... I absolutely love your guitar and such a fab idea to use foil to really bring it to life, it totally rocks Sonja x

Nataša pravi ...

Navdušena sem nad ozadji. Ostala brez besed. Vse voščilnice si super sestavila.

Jo pravi ...

Beautiful cards Sonja. The first gesso resist tag is truly original, love the details.
Thanks so much for joining us at CAS Mix Up!

Scrapping4funChallenges pravi ...

Beautiful card, love the frog and pretty flower!
Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges.
Rachelle DT
https://scrapping4funchallenges.blogspot.com

Darlene pravi ...

WOW these guitar cards are gorgeous ... what a fabulous technique ... I bet they are amazing in person! Great job! Thanks so much for joining in the fun at our Double D ‘Begins with “M”’ challenge! Good Luck and we hope you’ll come back often.
Darlene
DOUBLE D Challenge Blog
DAR’S CRAFTY CREATIONS
Please stop in for a visit!

VEANA R. pravi ...

Sonja fantastične so vse ! Bravo za ideje in čestitke!

Hannapanna pravi ...

So many lovely creations. The frog card is really cute. Thanks for joining Scrapping4Fun Challenges and good luck.

- Hanna, DT
https://scrapping4funchallenges.blogspot.com/
https://hannapannabloggar.blogspot.com/

Swissie pravi ...

Nice card with a great tag, Sonja!
Your other cards are beautiful, too.
Thank you for joining Cuttlebug Mania this time!
Swissie DT

Chana Malkah pravi ...

Your "frog" card is too cute and the background is beautifully created! Thanks for your fun submission to our custom background challenge at A Place To Start!
Hugz,
Chana Malkah, Owner
Sorry for the late comment. My other life overtook my crafting life!