nedelja, 17. maj 2020

Iz naših krajev

Ker mi sproti ne uspe objavljati niti tega, kar nastaja v brlogecu, kaj šele česa drugega, sem za danes pripravila malo daljšo objavo z veliko fotografijami. Upam, da vam bo všeč. Pa pojdimo na potep. :-)

Zadnjo nedeljo v aprilu je naš Miha praznoval rojstni dan. Kot že vrsto let daleč od doma. Ko se je rodil, je bila lepa, sončna, pomladna nedelja. Prav takšna, kot letos. Z dragim sva sklenila, da se peš odpraviva med vinograde in ga od tam pokličeva, ko bo na drugi strani sveta jutro. V normalnih časih bi se v takšnem krasnem nedeljskem popoldnevu med zelenimi griči trlo ljudi, v času korona krize pa sva bila skoraj sama. Le tu in tam naju je dohitel kakšen kolesar. Avtomobilov je bilo za vzorec, sprehajalcev pa sploh ne. Dragi je najino pot ves čas dokumentiral in posnel nekaj res lepih fotografij.








 
Čeprav sem dvomila, da bo Miha dobil voščilnico za rojstni dan, sem jo vseeno poslala. In to že v začetku aprila. Do njega pa je prispela v začetku maja. Dober mesec se je potepala po svetu. :-)


Medvedkoma sem izdelala akvarelno ozadje in ga pošpricala z rumenim distressom, kar bi naj predstavljalo zvezdice na nočnem nebu. Medvedka sta pobarvana z rjavo distress blazinico, zvezda pa z rumeno. Napis sem izrezala iz črnega kartončka prelepljenega s prozornim selotejpom.   

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
 
Pravi užitek je po vaših blogih pogledati, koliko lepih in zanimivo sestavljenih voščilnic je nastalo s pomočjo tridelne doma izdelane šablone potonik po Tininem načrtu. Meni je samo ozadje tako všeč, da ga nisem želela ne zakrivati in ne rezati. To se mi pogosto dogaja. Pa si rečem, da bom naredila novo ozadje, tega pa razrežem, pa potem vseeno ne razrežem. Poznano? :-)
Sama sem vsa ozadja izdelala skoraj enako, vendar v različnih barvah. Čisto malo sem jih zakrivala.


Z oranžnih cvetov je pravkar poletel oranžni metulj. :-) Tega lepotca, ki ga je Tina izdelala za Rayher, že dolgo nisem uporabila. Tokrat pa me je navdušil čudovit vzorec kril. Prilepila sem ga na izrez iz pavsa.


Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:


Upam, da spodnja fotografija ne potrebuje dodatne razlage, kaj počnem, ko nisem v svojem brlogecu ali na vrtu.



Dolgo sem razmišljala o e-bralniku. Zaprtje knjižnic pa me je postavilo pred dejstvo ali brati elektronsko knjigo ali nebrati za nedoločen čas. Branje je zmagalo. :-) Proti svoji volji sem nad tole elektronsko zadevico navdušena. Lahko si povečam črke, lahko si osvetlim ekran … in kar je najbolj pomembno, čim preberem knjigo, si lahko naložim drugo. :-) Sicer je ponudba malo okrnjena, ampak upam, da se s časom tudi to popravi. Do takrat pa imam za prebrati vsaj 300 knjig. :-)

Že ves teden se sladkamo z našimi češnjami. :-)


Pazite nase!
Lep pozdrav do naslednjič. :-)



 

28 komentarjev:

Tina Z. pravi ...

Krasne fotke iz krasnih krajev, si mi naredila lušte po njih. In cart medvedkasta voščilnica, vse najboljše. Te potonike pa tako lepe, zdaj imam to šablono tudi jaz narejeno. In res so ozadja samo za gledat, tako so lepa, o ja.
Pri nas imamo že tudi češnje, dobra zaposlitev za vse nas med korono.
Jaz sem tudi klasičen bralec, ampak so mi elektronske knjige svetovni izum. Nimam bralnika, tako da berem na tablici ali telefonu, ampak je zakon, kot si napisala - osvetlitev, črke, izbira... + berem večinoma angleške knjige, da ne pozabim jezika... Uživaj!

Robyn Oliver pravi ...

A great post Sonja, and your night sky card is very cute and I'm glad it made it's way around the world.. this awful virus has affected us all in some many little ways, stay safe and thanks for sharing with CAS Watercolour, Robyn

Zvonka pravi ...

Sonja vem, da so čudoviti kraji okoli tebe, kar dokazujejo tudi fotografije. Miha je dobil super voščilnico, potonike so pa res krasne in poznam to z nerazrezanjem. Za češnje sem ti pa zelooo fouš, pri nas jih še nekaj časa ne bo. Pozdravček.

Helena pravi ...

Čudovite fotografije naših krasnih krajev in skritih kotičkov.
Ljubka in prisrčna voščilnica za sina, ki je naredila kar dolgo potovanje, preden je prišla do njega.
Ja, tudi meni je korona naredila preobrat v branju klasičnih knjig. Zaenkrat je bralnik na listi, kaj bi imela in uporabljam kar tablico.
Mmm, kakšne slastne češnje.

Claire pravi ...

What a beautiful idyllic place to have walk, the scenery looks spectacular. Your card is so sweet and dreamy, I like the little bear resting on his pillow cloud. Those cherries look rather yummy :) x

Tina pravi ...

Hvala za tako lep začetek dneva...lepo mi je bilo potepati se z vama in občudovati tvoje mojstrovine. Vse najboljše želim vajinemu Mihi in seveda čestitke tudi vama, mama in tata ;-)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Sonja, vedno navdušiš. Kar odpeljala si me med griče in potem navdušila s prelepimi voščilnicami, za piko na i spodbudula k branju in me posladkala s česnjami. Čudovit teden, pozdravček
Tamara

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja najbolje da začnem na začetku:))) - kako lepe slike z vajinega potepanja po okolici in z mislijo na Miha. Sigurno je začutil vibracije domačih krajev. Za voščilnico pa še dobro, da jo je dobil, da niso tudi nje za kakšen mesec dali v karanteno.
Tinine potonike so nas res očarale in nastalo je toliko lepih stvaritev, da je veselje pogledat. Moram reči, da mi je ta odtisnjena varianta še bolj všeč kot izrezane, ali pa se samo meni zdi, da se lažje izrazim.
Bralnik je pa sigurno dobra naložba, nič več ne bo treba na dopust vlačit ene cele torte samih knjig:)) Pošiljam ti lep pozdrav v tvoje konce, pa dragega pozdravi, objem Andreja

Marcia Hill pravi ...

Beautiful photos Sonja and ADORABLE teddy bear card...glad to hear it made it to it's destination too!! Thanks so much for sharing with us at CAS Watercolour! :0)

Ne-Ja pravi ...

Sonja, po lepih krajih sta se potepala - super fotke :). Čestitke tvojemu ta-starejšemu otroku, ampak tale pošta je pa res polžja. Medota sta cart 100 na uro, potonike pa itaq zmagajo kamorkoli jih vtakneš :). Sem ti "fovš" za češnje - pri nas letos bolj slabo kaže z njimi. Kar pa se branja tiče imamo doma dovolj knjig, da ni bilo panike s čtivom ne zame ne za Mijo. Na šihtu sem 12h za računalnikom, tako da me še niso prepričali da bi še doma bulila v monitor namesto v papir :P.

Klara pravi ...

Mmmm najprej se ustavim ob češnjah! Najboljše so z drevesa! Fotografije Prlekije izgledajo res krasno, čeprav mi za s kolesom izgleda ne preveč naravnost:)! Medvedki so srčkani, potonike pa čudovite in nič čudnega, da jih je škoda pokriti! Bodi lepo!

Jane pravi ...

Such hot dazzling colours, they look amazing! Thanks for playing at AAA Birthday, hope to see you join in with future challenges too. Stay safe and keep crafting!

Julia Aston pravi ...

Lovely photos of your walk through the country - so beautiful! Your little bears are so sweet with your night sky! thanks for sharing with us at CAS Watercolor!

Darnell pravi ...

What an enjoyable post, Sonja! Lovely photos - so like our Napa Valley - and lovely cards, all of them! Even the cherries are delicious looking!! Thank you for sharing it all with us! Continue enjoying this time in every way you can. Take care and keep well! Hugs, Darnell

FinArt pravi ...

Kako čudovito je bilo potovati s tabo skozi to objavo. Prekrasen izlet sta si naredila z možem. Še lepše, da sta imela krasno vreme in nič gneče. Voščilnice so čudovite. Krasno zvezdnato nebo za medvedke. Ozadje potonike pa so res tako krasna, da jih je škoda preveč prekrivat. Ti si jo ravno prav prekrila.
Mislim, da bo mogla potonika prit tudi v mojo zbirko Tininih dobrotic v moji ustvarjalnici, ker sem res navdušena nad vsemi vašimi kreracijami in možnosmi ustvarjanja, ki jih ponuja. Tačas bom pa pridno pasla oči na vaših krasnih kreacijah. Objem Janja

helena pravi ...

Res so lepi ti kraji v vašem koncu. Čisto premalokrat se odpravimo tja, vsaj mi "lublanci". Potonike itak zmagajo, medoti pa tudi čisto nič ne zaostajajo. Češnje.... njamsi. Jaz sem jih v nedeljo privlekla iz Brd, kjer sem se potepala s kolesom. Verjamem, da so domače še bolj žlahtne, predvsem pa cenejše :)

Keti's Projects pravi ...

Čudovite fotke. In krasne voščilnice, tale ozadja so res top. Glede bralnika pa sem bila jaz tudi skeptična v začetku, zdaj ga imam že več kot 10 let (ni več prvi ampak mi res dobro služi). Z branjem hkrati vadim še angleščino, ponudba je res velika. Mi ne bo zmanjkalo.
P. S. Češnje ti pa zelo zavidam, jaz še nisem prišla do njih.

Brenda in IN pravi ...

What a beautiful place to walk. Thanks for sharing those pictures. Your sky is so pretty and the little bears are sweet. The peony cards are gorgeous. I love the colors you used on the orange one so much. I have a tablet and should get e books but I still love going to the library. Ours just opened up for curbside pick up. Those cherries look so yummy.

Nena pravi ...

krasne fotke, krasne voščilnice in yummy češnje.....no nad pralnikom pa (še) nisem navdušena

Majda pravi ...

Mmmm, dišeče in srčno je pri tebi, vedno bolj vidim, koliko stvari naju povezuje - potepinski medvedki (tako lepo si jima postlala na rojstnodnevnici :), pa ljubezen do narave, knjig, ustvarjanja ...
Vesela sem, da sem te spoznala, saj tako zelo polepšaš vsak moj dan, ko se druživa v živo ali na daljavo, kot danes.
Lepo, lepo bodi, Majda

Andreja pravi ...

Čudovita fotke, češnje pa še lepše...
Zelo lepa je tvoja voščilnica z metuljem :-)) Krasno ozadje si naredila.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Nataša pravi ...

Krasne fotke, z češnjami mi delaš lušte :)
Čudovito ozadje voščilnice z metuljem. Hvala, ker si se nam pridružila pri CRAFT-alnici, kjer maja gostujem jaz kot mesečna gostja.

Valerija pravi ...

Čudovite fotografije iz vaših krajev. S češnjami, pa se mi tudi že na veliko sladkamo.
Kar se tiče potonik, sem pa jaz čisto ista... ozadja so mi tako lepa, da jih potem res nočem rezati ali kaj dosti prekriti. Krasne voščilnice!

Renata pravi ...

Pasal bi mi sedaj en dolg sprehod po tvojih krajih. Krasna narava, zelene barve na pretek, za spočit oči. Lepa voščilnica za Miho. O potonikah pa da ne govorim, zelo lepe barve si izbrala. Češnje, ne no....Mmmm, njami.

AndrejaM pravi ...

Res si nam natrosila celo kopico novic in jih pospremila s krasnimi fotkami. Hvala, ker z metuljem sodeluješ pri CRAFT-alnici

Milla pravi ...

Such a pretty card, love the delicate butterfly! Thanks for sharing at AAA Birthday!

Goga pravi ...

Krasna voščilnica z metuljem. Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Goga

ArtMBR pravi ...

Če prav vidim, potem je tisto modro ozadje, močno močno oplemeniteno pristalo v mojem nabiralniku in mi polešalo praznovanje, za kar se ti iz srca zahvaljujem. Mislim, da bi bila voščilnica vredne svoje obave in mislim, da bi to cvetje še kako pasalo tudi na moj aktualni izziv. Kljub temu, da os podobne, pa je vsaka svoj unikat. Hvala tudi za vse tvoje naravne prispevke in potopise. Res imaš pester blog.