ponedeljek, 13. april 2020

Drugačni velikonočni prazniki

 Čeprav sva sama za praznike, tako kot večina, nisva izpustila ničesar. Pobarvala sva jajčka, skuhala šunko, izkopala hren ter pospravila hišo in okolico. Darilca pa so namesto najinih,  dobili sosedovi otroci. Na varni razdalji preko ograje. :-) Staršema sem, kot vsako leto, odnesla pobarvana jajčka. Pustila sem jih na pragu in jima pomahala skozi okno. Z otrokoma smo bili na vezi. Veronika je poskrbela za svojega dragega. Celo kruh mu je spekla. Nama pa je poslala darilce. :-) Miha in Monika sta ostala brez jajčk in brez kvasa. Improvizirala sta in za peko kruha namesto kvasa uporabila pivo :-)


Velikonočni zajtrk
Jajčka sem barvala s čebulnimi olupki
Saj ne, da bi mi zmanjkalo trave, ampak morala sem preizkusiti nakaj izrezov Najlepšega para. :-) Vse motive sem izrezala iz post-it lističev, jih pritrdila na jajčka, ovila z nogavico in skuhala v čebulnih olupkih. Meni je rezultat zelo všeč. :-)

Pobarvana jajčka lepim v aprilsko galerijo Najlepšega para (Pomladni dan, Odprti tag, darilo ob nakupu)

Po zadnjem FB druženju, ki ga je organizirala Tina, sem se lotila izdelave košaric. Napolnila sem ju s čokoladnimi jajčki. Dobila pa sta ju sosedova nadobudneža.



Košarice prijavljam na naslednje izzive:
- Cuttlebug Mania: Easter
- Scrapping4funChallenges: Challenge 164: Easter / Spring
- ArtMBR: Pomlad/Velika noč/Ostani doma

Že dolgo se nisem naučila nobene nove tehnike in skrajni čas je bil, da se lotim barvanja s pomočjo belila. Pravzaprav razbarvanja. :-) Na CAS Mix Up imajo v aprilu izziv z naslovom Uporabi belilo. Vsa sreča, da moja sto let stara varikina še ni čisto "zluftana". Najprej pa je bilo treba najti ustrezen papir. Priznam, da sem spet samo z enim očesom gledala predstavitveni video. Poslušala pa zgleda tudi nisem najbolj pozorno. :-) Po nekaj neuspelih poskusih sem našla zmagovalno kombinacijo in bila navdušena nad efektom. Nastali sta dve praznični voščilnici in obe sta še čisto pravi čas prispeli k prejemnicama. Vsi ustvarjalni pripomočki na obeh voščilnicah so od Najlepšega para.




 

Rdečo jajčko prijavljam na naslednja izziva:
- CAS Mix Up Card Challenge: April 2020: Bleaching (Shading with distress inks, heat embossing, bleaching, die cutting, stamping)
- Addicted to Stamps and More: Challenge #384: Clean and Simple


Želim vam lep preostanek praznikov!

Ostanite doma. Ostanite zdravi.

Lep pozdrav do naslednjič. :-)


18 komentarjev:

Tina Z. pravi ...

krasno galerijo si nam predstavila, vidim, da se nam večini godi podobno - misva se se z očetom na daleč pozdravila, ko je prinesel pisanko za otroke, oba z maskami in varnostno razdaljo, otroci za šipo ... me kar boli, ko vidim, kako nekateri že navdušeno piknikirajo in se veselo družijo.
navdušena sem nad pobarvanimi pirhi, nikoli se ne spomnim, da bi uporabila izreze?!, pa pride krasen efekt.
tole z belilom se še spravljam, upam, da bodo približki OK, ker varekine sploh nimamo - pri tebi so zacvetele prave čipke na takšen način.

Moje drobtinice23 pravi ...

Kljub karanteni si se zelo potrudila in pripravila Velikonočne dobrote.Jajčka pobarvana v čebulni lupini so vedno lepa. Letos sta to delo pri nas prevzela fanta, ker sem bila jaz v službi. Moram priznati, da sta me prav presenetila. Sem prav ponosna na njiju :)
Košarici s čokoladnimi jajčki sta res prikupni.
Voščilnici sta pa zgodba zase. Zelo lepo sta ti uspeli. Te tehnike še nisem uporabila.
Tebi in tvojim najdražjim želim lep Velikonočni ponedeljek. 🐣🐣🐣

Klara pravi ...

Uau, kakšen super efekt z varekino! Res krasno izgleda! Pa ideja z izrezi! Si moram zapomniti za naslednje leto (čeprav sumim, da punce ne bodo za, ker je le prelepo packati z barvami :))...
Lepe praznike!

Cvetoči travnik pravi ...

Draga moja Sonja, sem prav vesela za vaju, da sta se lahko pocartala,resnično sta si naredila pravo praznično vzdušje. Sama ga pogrešam, sem ga pa bila deležna pri hčerki:).
Voščilnici pa čudoviti in rumena je prišla na povsem pravi naslov, tudi barva je zelo ustrezna:))). O tej tehniki pa še nikoli nič slišala, ti pa se tako ali tako lotiš vsega in to ti prav odlično uspeva. Draga moja pošiljam vama en lep praznični pozdrav in zelo bom vesela, ko te bom lahko tudi objela. Lep pozdrav tudi Silvotu. Objem Andreja

moi pravi ...

Super praznike sta si naredila in lepo pobarvala jajčka. Super ideja i izrezi! Hvala za čudovito voščilnico, res nisem pogruntala kako si jo naredila. Pa še zdaj mi ni čisto jasno, torej nam jo boš morala predstaviti :)
Lepe praznike še naprej tebi in tvojim.

Nataša pravi ...

Lepo vzdušje si vama pričarala.
Mi trije smo bili tudi sami. Vsi najini dragi so tam daleč na Štajerskem v najinem dragem Mariboru. Zelo jih pogrešamo. Še posebej je težko Juliji.
Vsi izdelki pa so izjemi.
Pošiljam objem <3

Brenda in IN pravi ...

Those eggs are so beautiful. The designs are lovely and the color fantastic. The table looks festive. I love those little Easter baskets you did. Your cards with the bleach coloring look wonderful.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Bom začela kar iz zadnjega konca....rdeča zgleda kot bi bile vrtnice voskane....se pravi, da sta mi prav všeč. Pri Tininih košaricah nobena ne more zgrešit, če pa uporabi še njene dodatke pa itak....lušno na kubik. Hrano bom pa spustila...lepo sta se popedenala, čeprav sta bila sama...vse se da, če veš zakaj se žrtvuješ. Lepo bodi...

Ne-Ja pravi ...

Sonj ačudovito pranzično vzdušje sta si pričarala- jaz sem letos to spustila iz rok. Tale varekina mi dela skomine. ko bo mimo ta norija si vzamem čas in "pridem " k tebi po inštrukcije :). Res fantastičen efekt! košarici za sosedova nadebudneža sta tako cart, da je joj in hkrati zelooo lepa gesta :). Tvoji praznik so bili čudoviti in tako je prav !

Claire pravi ...

I think the effect you've achieved with the onion painting on the eggs is amazing. Also your bleaching has turned out so well on the two cards x

Tina pravi ...

Kako lepo je vedno pri tebi...od prazničnih dobrot do čudovitih idej. Sem vesela, da sem bila s košaricami v navdih-tvoji sta mi zelo lepi! Pa jajčka z varikino...čudovito ti je uspelo in drobni odtisi pridejo tako lepo do izraza!

Metuljčica pravi ...

Kako lepo te je brati in občudovati tvoje velikonočno ustvarjanje. Čudovito vzdušje sta si naredila, da pa ne govorim o tvojih voščilnicah in košaricah, ki so naravnost čudovite. Sploh ideja z varekino je novost zame. Krasno ti je uspelo.

Scrapping4funChallenges pravi ...

Beautiful Easter decorations!
thank you for your entry at Scrapping4funChallenges.
Rachelle DT
https://scrapping4funchallenges.blogspot.com

Susan Joyce pravi ...

Thank you for joining us at CAS Mix Up this month your cards are wonderful and the bleaching worked a treat. Love you Onion coloured Easter eggs.

*Urška* pravi ...

Kot vidim je bilo pri tebi prav lepo za praznike.Od obložene mize, ljubkih košaric in fantastičnih voščilnic.

Loll pravi ...

Delicious Easter breakfast, Sonja! Your painted baskets for the neighbour's children are so sweet! I bet they were thrilled to receive them. Your painted eggs are gorgeous!

Love your two bleached Easter cards. They look beautiful in both colours. Thanks for sharing with us at CAS Mix Up! xx

Valerija pravi ...

Končno sem uspela priti k tebi na obisk. Tolikokrat sem že pogledala objavo, pa me je vedno kaj zmotilo, da nisem uspela pustiti komentarja. Všeč mi je, da čeprav sta bila z dragim sama za praznike, sta si vse pripravila in uredila kot je treba. Krasna ideja, da si na jajčka pritrdila kar izreze. Bo treba preizkusiti. Čudoviti tudi velikonočni košarici in voščilnici z belilom, za kateri mi sicer ni čisto jasno, kako si ju naredila... Ampak efekt je pa krasen!

Renata pravi ...

Prve slike nebom komentirala. Fantastični škatlici, bi si takoj eno prisvojila. Voščilnica z jajčko, spet nova tehnika. Krasna.