nedelja, 1. marec 2020

Vesela hiška: Cvetoča pomlad

V Veseli hiški v marcu ustvarjamo na temo Cvetoča pomlad. Ker je to »moj« izziv, sem se še posebej potrudila, da vas spodbudim h kar največjemu številu obiskov.


Ustvarjate lahko v poljubni tehniki. Pokažite nam voščilnice, škatlice presenečenja, čokoladnice, slike, layoute… kar vam poželi srce. Ustvarjajte v toplih, veselih barvah pomladi. Barvajte, lepite, odtiskujte, režite. Uporabite nove ali pa že davno pozabljene ustvarjalne pripomočke.  Mene je pomladna tema čisto zasvojila. Pripravila sem tri različne voščilnice. Ustvarjala sem z ustvarjalnimi pripomočki Najlepšega para.

DEKLICA



Osnovo in ozadje za voščilnico sem izrezala iz belega akvarelnega papirja s šablonami Okrašeni pravokotniki.  Spodnji del kartončka za ozadje sem odrezala s šablono trave (Na travniku) in ga senčila z zeleno distress blazinico, na zgornji del pa sem naredila smušing z modro distress blazinico. Na hrbtno stran ozadja sem zalepila papirnati lepilni trak in združila oba dela. Na tako pripravljeno osnovo sem zalepila deklico. Oblečena je v pomladno obleko, »sešito« iz potiskanega papirja. Ostali deli so izrezani iz belega papirja in senčeni z distressi. Napis sem s pomočjo maskiranja odtisnila v dve vrsti. Na koncu sem dodala še pisane drobne rožice (Na travniku) in voščilnico sestavila.   

Prijavljam jo na naslednja izziva:
- Najlepši par: Galerija meseca marca (Okrašeni pravokotniki, Igrajmo se s punčkami, Na travniku, (Ne)strašne pošasti, Male številke)
- Scrapping4fun Challenges: Challenge 161: Anything Goes

ZVONČKI



Brez nežnih zvončkov, bi cvetoči pomladi nekaj manjkalo. :-) Šopek zvončkov sem ovila s pikastim papirjem. Za osnovo sem uporabila kartonček izdelan s pomočjo otroškega robčka (Baby whype technique), ki sem ga že predolgo prekladala iz ene škatle v drugo. Kartonček sem prerezala in polovici zalepila na desni in levi rob osnove tako, da je vmes ostal bel trak. Šopek zvončkov sem nalepila na sredino.  Zastavico sem izrezala 2x in sicer iz belega in temno zelenega kartona. Na belo zastavico sem odtisnila voščilo, zeleno pa sem malo zamaknjeno zalepila na spodnji del, da sem dobila senco. Idejo sem »speljala« Heleni.  Za piko na i sem šopku dodala rdeč srček iz filca. :-)


Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- As You Like It Challenge: Favourite Flower and why (My favourite flower is a snowdrop because it is the first flower after the long winter.)
- Fab'n'Funky Challenges: Challenge #470: hand made or die cut flowers 
- TIME OUT Challenges: Challenge #156: Photo Inspiration
- Izziv pri ArtMBR marec 2020: Zima/Pomlad/Ženske/Matere...https://artmbr.wordpress.com/2020/03/01/izziv-pri-artmbr-marec-2020-zima-in-ali-pomlad-in-ali-zenske-mame/

 
VENČEK



Za konec pa še veselo pisan pomladni venček. Čeprav venčke najraje odtisnem v krog s pomočjo šablone, sem tokrat rezala in lepila. Rožice sem rezala s šablonami, ki so bile v kompletu z embosirno srajčko. Kar pet enakih je, zato se mi niti ni bilo treba truditi, da iz globin predalov izbrskam primerno štanco. :-) Rožic nisem barvala, pač pa sem jih izrezala iz raznobarvnih ostankov papirja. Cvetove sem nalepila na venček izdelan iz dveh vejic iz seta Srnica Najlepšega para. Izrezala sem ju iz pobarvanega akvarelnega papirja.  Rožice sem okrasila še z belimi kristalčki, v sredino venčka pa odtisnila voščilno.

Le kam se mudi naši marelici letos? Tako lepo je zacvetela.


Za izžrebanko izziva sem pripravila material za ustvarjanje. :-)


Lepo vabljene, da se nam pridružite na izzivu.  Poglejte še, kaj so vam lepega za navdih pripravile Veana, Majda, Hali, Velerija in Janja.

Lep pozdrav do naslednjič. :-)

22 komentarjev:

ArtMBR pravi ...

Kako zanimiva objava, polna lepih voščilnic. Lepo si oblekla punčko za nabiranje rožic, izdelala fantastične šopek zvončkov. Tu me še posebej pritegne ozadje in lepo zaokrožila z vrtenjem. Na koncu pa dodala še košček zunanjega pomladanskega sveta. Nagrada v Veseli hiški je mamljiva, tako, da se bo splačalo potruditi. Pa tudi sicer je sodelovanje v Veseli hiški zabavno in ponuja krasne izdelke na ogled.

Valerija pravi ...

Kako lepo cveti pri tebi. Krasne izdelke si pripravila za inspiracijo in zapisala čudovite spremne besede. Nagrada pa res tako mamljiva, da mi je kar žal, da ne morem sodelovati :)
Lep in cvetoč marec ti želim.

Nataša pravi ...

Krasne prav vse, še posebej prva :)
Super nagrado si pripravila.
Lepo nedeljo.

Zvonka pravi ...

Sonja, prav vse tri so čudovite, zelo si se potrudila kot vedno. So me pa vseeno najbolj navdušili zvončki. In tvoja nagrada za srečno izžrebanko je zelo mamljiva. Mislim, da nas bo ogromno navdušenk cvetočega izziva. Pozdravček.

Majda pravi ...

Oooo, kako dišeče in cvetoče je pri tebi!!! Sem v Veseli hiški videla le tvojo deklico, zdaj, na obisku pa vidim, da si si nadela ustvarjalna krila in poletela ...
Vse tri so navdihujoče in ob njih sem se tako zelo raznežila.
Marelice pa ... tudi pri meni že odpirajo cvetove. Držim pesti, da se čim prej otopli in njihovi nežni cvetovi privabijo čmrlje, čebelice in midve bova nato z marelično marmelado preskrbljeni za naslednje leto ;-)
Letos jo bom izdelala še s posebnim veseljem, saj jo bom odnesla k moji najdlje ljubljeni medvedki v deželo tam doli. Imam že karto, si me predstavljaš, kako zelo lepo mi je?! Vem, da ti VEŠ!
Objem k tebi, Majda

Sapfina (Barbara) pravi ...

Sonja, pri tebi je tako pomladno veselo in vse voščilnice so izjemne.

Renata pravi ...

Ku-ku,ku-ku,ku-ku, pomlad je tu. Pri tebi vse lepo cveti. Krasne voščilnice.

VEANA R. pravi ...

Sonja, kako lepa pomladansko cvetoča je tvoja objava ! Že prva voščilnica z deklico me je navdušila, potem pa zagledam še zvončke in še cvetlični venček . Čudovito si ustvarjala zase, za nas in za Veselo Hiško ! Objem, Veana

Moje drobtinice23 pravi ...

Draga Sonja, koliko čudovitih voščilnic si nam zopet pokazala.
Deklica v čudoviti oblekci, pa zvončki, pa drobceni cvetki in na koncu še čudoviti cvet marelice. Res lep pogled na tvojo objavo.

Metuljčica pravi ...

Sonja kako lepo si ustvarjala, vse voščilnice so čudovite, kar ne morem si jih nagledati. Prav potegnila si me v sončno pomlad.

Ne-Ja pravi ...

Pri tebi res vse dehti in cveti in WAW kkašna poplava lepotičk - všečkam na polno vsako posebej. Čudovit izziv si nam prirpavila - mislim, da ne bo težav pri sodelovanju ;).

maria f. pravi ...

Welcome, Spring! My snowdrops are blooming too. Such a pretty little bunch of blooms.

Stephanie Lanzalotto pravi ...

Three lovely cards. I love the snowdrops on the one you entered at Time Out. Thanks for playing with us.

Darnell pravi ...

Your inspiration for this challenge is extraordinary, Sonja! A triple treat, each one as beautiful as the one before!! And thank you for sharing the awesome photo of your apricot blossoms! Hugs, Darnell

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Vrtnariš na veliko, zdaj pa še šivaš....sem ti že omenila, da me je ta marmorna oblekca čist prevzela...res me je...pušeljc pa lep...najlepši spomladanski šopek...

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

O kako lepa cvetoča pomlad je pri tebi. Krasni izdelki. Tvoje delo je vedno v navdih.
Bodi dobro,
pozdravček Tamara

Brenda in IN pravi ...

Beautiful spring cards that make me happy. I love the dress on your sweet girl card and that stunning baby wipe background . The gentle bells die is gorgeous and your dainty wreath is beautiful.

Janja pravi ...

Tako bogata objava polna krasnih izdelkov. Lp

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja si se konkretno potrudila in nam ponudila ideje za ustvarjanje. Ena bolj cvetoča kot druga, vse pa živahno pisane in pozitivno navdihujoče. Samo da pridem domov pa bo tudi pri meni kaj zacvetelo- če se že hvalim s cvetočim travnikom😉😂. Mi ga pa sedaj vreme svira in imam na dva dni na sveže belo😣- pa sem mu rekla, da ga ne rabim🤔. Pošiljam ti en velik objem in pozdravček Andreja 😘🤗

moi pravi ...

Kako lepo pomladno je pri tebi. Vse cveti in barve so prava paša za oči.

Renate pravi ...

Beautiful cards, Sonja.
Thank you for joining us at Scrapping4Fun
Renate DT

Annette pravi ...

Your floral photos are beautiful. Lovely card too.
Hugs
Annette - Netty's Cards
xx
Proud to design for :
Lili of the Valley,
Dies to Die For,
As You Like It Challenge.