sreda, 18. marec 2020

Nenavadna pomlad

Doma sem. Kot skoraj vsi, ki nam ni vseeno, kaj se dogaja v svetu. Sicer še vedno hodim na delo, ker naše firme niso zaprli. Poskušam kar najbolj slediti vsem navodilom o samozaščiti. Mora nam uspeti! Saj smo vendar razumna bitja. Nimam težav s tem, da sem celo popoldne doma. Rada sem doma. Staršev ne morem obiskovati. Slišimo pa se večkrat na dan. Moram ju opominjati, da ne hodita iz hiše, ker včasih pozabita in se veselo odpravita v trgovino. Danes sem jima zagrozila, da ju bom zaklenila v hišo in odnesla ključe. Upam, da bosta ubogala. Otroka znata poskrbeti sama zase. Veronika in Andrej sta trenutno doma, ampak sta v redu. Miha in Monika sta že dva meseca v Tokiju. Veliko bolj varna sta, kot če bi bila v San Franciscu.

Eden izmed načinov, kako prebroditi samoizolacijo je ustvarjanje. V mojem brlogecu sta danes nastali dve voščilnici za Twofer izziv, kjer želijo videti pomladne živali.
 

Ustvarila sem velikonočno in prijateljsko voščilnico. Glavni "igralec" na obeh pa je zajček Najlepšega para.


Voščilnici prijavljam na Twofer Card Challenge #25 : Spring Animals

Velikonočna voščilnica je izdelana po skici, ki jo želijo videti na CRAFT-alnici. Na prvem izzivu pred desetimi leti so ustvarjalke (mene takrat še ni bilo zraven) ustvarjale po čisto enaki skici. Večkrat sem že omenila, da skice niso moja najljubša stvar in da se mučim z njimi. Upam, da tokrat nisem brcnila v temo. Če pa sem, pa me prosim odstranite.




Navpična črta je washi trak, vodoravna pa čipka iz zaloge. Vsi uporabljeni ustvarjalni pripomočki so od Najlepšega para. Zajček in jajčka so pobarvani z zig markerji in vodnim čopičem. Metuljček je darilo ob nakupu in je malo "modificiran" z manjšim trupom iz seta Srčni metulji.

Voščilnico prijavljam v CRAFT-alnico: Izziv #256: SKICA 
in prvič na izziv little red wagon: Challenge #540 - Etc, Etc, Etc... (three easter eggs)

Voščilnica prijateljstva bo kmalu šla na pot. Tudi tukaj samo Najlepši par.  :-)

Napis iz seta Tri lepe misli sem maskirala in besedo "cvetje" nadomestila s tremi rožicami. Malo pišče in zajček sta najboljša prijatelja. :-) Pobarvana sta z zig markerji in vodnim čopičem.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- AAA Cards: CAS Game #161- Along The Edge
- Najlepši par: Galerija meseca marca (Pomladni dan, Tri lepe misli, Na travniku, Vesela pošta, Pravokotniki s šivi, darilo ob nakupu)
- Izziv pri ArtMBR marec 2020: Zima/Pomlad/ženske/mame...
- Inkspirational: Challenge 208: Designer's Choice - Animal  
- Scrapping4fun Challenge: Challenge 162: Anything Goes + Add Flowers


Ostanite doma. Ostanite zdravi.
Lep pozdrav so naslednjič. :-)




23 komentarjev:

Darnell pravi ...

You tell them, Sonja! Everyone should stay at home, even young people. (I didn't realize that Miha and Monika were over in Tokyo!) You did such a lovely Twofer with your adorable bunny! Your shading is outstanding! I love both designs which are crisp and clean with fun touches that bring them to life and convey their messages!! Thank you so much for playing in Twofer Card Challenge #25! Take care and be safe!! Hugs, Darnell

Ne-Ja pravi ...

Sonja, čudovit CAS twofer je tako poln tebe z močno simboliko- fantastični voščilnici. Ti se trudiš kolikor se lahko...so pa še vedno taki, ki jim je vseeno in s tem ogrožajo druge :(. Drži se in ostani zdrava!

Zvonka pravi ...

Sonja, tudi sama nimam težav, da sem ves dan doma, saj se znam zaposliti z različnimi stvarmi in razmišljam pozitivno. Zdaj imam čas za ustvarjanje, za naravo, rože...ni mi dolgčas, ne predajam se črnim mislim.
Prekrasni voščilnici si ustvarila, polni energije intako ljubki sta.
Bodi dobro, bodi in ostani zdrava, pazi nase. Objem.

Klara pravi ...

Iii kako prisrčna zajčka! Skica ti je super uspela, sploh jajčki so luštni, namesto rožic:). Misel z rožicami me pa spominja na knjigice, kjer punce kar tekmujejo katera bo povedala, kaj je na slikici:).
Vrt imata pa zagotovo tudi že prekopan ane:)?

Nataša pravi ...

Čudoviti sta.
Tudi sama se držim doma, trenutno so mi moje zlate sodelavke šle na roko in sem doma. Z Julijo ustvarjava na polno :)
Ostanite zdravi in pošiljam virtualni objem.

Marcia Hill pravi ...

Both of your cards are absolutely ADORABLE Sonja! LOVE the bunny image you used with his little bowtie, and your layouts are wonderful too! Thanks so much for sharing these cuties with us at The Twofer Challenge! :0)

Brenda in IN pravi ...

These are adorable. I love the Easter card with the washi and lace trim. I never think to use my lace and this is a nice reminder. I think you followed the sketch well. The friend card is cute with the sweet teeny flowers along with the sentiment.

Cat Craig pravi ...

Sonja, your cards are so darned cute. YOur bunny is nicely colored. The addition of the little flowers and eggs individualize your scenes. Thanks so much for playing along at Twofer Card Challenge.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Ja res je nenavadna pomlad. Kdo bi si misli, da bomo tudi kaj takega doživeli. Tako rada bi ustvarjala, a je moj predragi zorganiziaral čistilno akcijo kašče preden gre za teden dni v službo. Ker vem, da je to psihološko vsi sodelujemo, mečemo stran stare stvari, ki so obtičale in čakamo ko končamo in gremo skupaj na polje na zrak. Hvala Bogu, da je naša dolinica polna lepih kotičkov, kjer lahko še gremo na sveži zrak. Trgovine nisem videla že od petka, ko sem nazadnje delala in je prav fino. Nič ne pogrešam. Sedaj kuham joto, zraven namesto kruha bo frika in se pripravljam za vlogo "učiteljice". To pa je najhujše od vsega. Pomagaš otroku lahko toliko, kot sam veš, znaš. Se pa sprašujem, a res vsi vse to zmorejo na daljavo? No ja preživeti bo treba to nenavadno pomlad. Pa k bistvu. Sonja zelo lepo si ustvarjala. Tvoji zajčki so čudoviti. Bodi dobro in ostanite vsi zdravi tudi na vašem koncu. Objemček Tamara

Renata pravi ...

Nenavadna pomlad, upam da jo bomo hitro preživeli. Krasni voščilnici. Zelo so mi všeč zajčki, tako lepo si jih pobarvala in sestavila v celoto. Ostani zdrava.

Tina pravi ...

Draga Sonja, če bi bili vsi ljudje tako razumni, kot smo me ustvarjalke, bi se vse skupaj verjetno veliko hitreje poleglo...Tako pa upajmo, da se nam kmalu 'pridružijo' tudi vsi tisti, ki trenutno tega še ne razumejo. Tvoji voščilnici sta prelepi in prav obljubljata boljše čase. Popazi nase in ostanite zdravi!

moi pravi ...

Obe sta tako kjut in Tinine štampiljke tako vsestranske.

Francesca pravi ...

Adorable card! Thank you for playing at AAA Cards

Michelle W pravi ...

All your cards are so cute and the third one is perfect for our challenge. Thanks for joining us at AAA Cards.

Jane pravi ...

So adorable! Love your card design for our Along the Edge challenge. Thanks for playing at AAA Cards. Stay safe and keep crafting!

ArtMBR pravi ...

Čudovito si skombinirala izzive. Živalice pa itak vedno stopijo srce. Hval, da si spustila svoje zajčke tudi v moj izziv. Seveda pa v teh časih želje po zdravju ne smejo manjkati. Matere, hčere, žene, pa se mi zdi, da še posebej prenašamo breme skrbi za vse drage.

Nonni pravi ...

Two super cute cards! i love your coloring. The CAS designs bring out the animals beautifully, very pleasing for the eye. Thank you for joining us at Inkspirational and I hope to see you joining our current photo challenge!

Goga pravi ...

Draga Sonja, tudi jaz nimam težav z ostajanjem doma. Doma me čaka toliko meni ljubih ljudi in ustvarjalnih pripomočkov, da ko se vrnem iz službe občutim nenavaden mir v sebi. Mir in upanje, da bo vse ok. Želim ti da ostanete zdravi, vsi doma in vsi tvoji raztreseni naokrog po svetu.
Tvoji voščilnici sta fenomenalni. Tolikokrat sem si že rekla, da se tudi jaz lotim tegale twofer izziva. Res se moram brcniti v tazadnjo.
Hvala, da sodeluješ z nami v Craft-alnici. Lp Goga

AndrejaM pravi ...

Krasno si ustvarjala in zelo lepo pobarvala motive! Hvala, da sodeluješ v Craft-alnici.

Majda pravi ...

Ljuba Sonja! Že ves teden si v mojih mislih, od sobote, ko si polepšala moj rojstni dan s prikupnim piščančkom in zajčkom. Upam, da si začutila mojo zahvalo na daljavo. Odpisati pa ... ni šlo. Večino mojih dni sem sicer presedela za računalnikom a pripravljala gradivo za učenje na daljavo. Verjamem, da bo vsak dan lažje, a trenutno se še lovim. Danes pa je vikend in šole ni, tudi tiste na daljavo, zato en velik HVALA tudi takole, sicer še vedno na daljavo, a res iz srca.
Čudovita je in v živo še ... čudovitejša ;-)
En velik objem k tebi, Majda

Majda pravi ...

In hvala, ker tvoja/zdaj moja voščilnica krasi galerijo Scrapping4fun, Majda

Andreja pravi ...

Zelo lepo voščilnico po naši skici izpred 10ih let si naredila :-))
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v prazničnem izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Majda pravi ...

In v Craft-alnici, kjer sem mesečna gostja ;-) Lepo te je srečevati na daleč, Majda