petek, 3. januar 2020

Na pohod s sodelavci

Štefanovo, oziroma dan samostojnosti in enotnosti, s sodelavci proslavimo s tradicionalnim pohodom po bližnji okolici. Midva z dragim sva se pohodu prvič pridružila leta 2011. Zakaj ga lansko (ups... predlansko) leto nismo organizirali, se ni mogel spomniti nihče od udeležencev. :-) Glavno je, da smo bili tokrat spet enotni in v skoraj enaki zasedbi kot vsa prejšnja leta. V vseh teh letih smo se tudi posodobili, tako da se ne moremo prepirati, koliko kilometrov smo naredili, ker je telefon vse zabeležil. :-) Nenapisano pravilo na pohodu je, da se ustavimo in odpremo nahrbtnike pri vsakem razpelu, kapelici ali cerkvi. Glede na grafiko je bilo teh obeležij kar precej na naši poti. :-)



Zbrali smo se ob osmih zjutraj na parkirišču v Ormožu v bližini mejnega prehoda s Hrvaško. V svežem sončnem jutru smo krenili proti mejnemu prehodu, prečkali reko Dravo in se skozi vasi namenili proti cerkvi Svete Barbare  v Natkrižovljan.





 

Drava

Prvi postanek

Degustacija domačih zvarkov

Nabiranje energije za vzpon na hrib


Najbolj strm del poti nas še čaka


V teh vinogradih na trgatvi uporabljajo kopačke. Mene ni treba povabiti. :-)

Tole je pa naš cilj za malo daljšo pavzo in malico.



Darko je preštel stopnice. 140 jih je.

Praznjenje nahrbtnikov
 
Lačni....


 




Saj ni važno, kateri hribi so v ozadju. Glavno, da je lep razgled....

...ki ga je malo zakril naš uradni fotograf. :-)

Še nazaj je bilo treba priti. Za malo dalj časa smo se ustavili v vaški gostilni na poti, pa ne zato, ker je zmanjkalo pijače, ampak zato, da ne bi prehitro prišli domov. :-)



Darko nas je prepričeval, da je tukaj nekoč stalo razpelo.

Verjeli smo mu na besedo. :-)




Fazanovo pero je ležalo ob cesti. Mi smo streljali samo kozle. :-)


Prvi in drugi. :-)



Ormož
Za konec pa še gasilska fotka enkrat brez fotografa in drugič z njim.



Čeprav smo imeli nahrbtnike napolnjene z domačimi dobrotami in smo jih med postanki pridno praznili, smo bili na koncu potrebni še poštenega okrepčila.


Boleče noge sem kmalu pozabila, prijetnega druženja in obilice smeha ter dobre volje pa ne bom nikoli. :-) Dragi sodelavci, čez leto ponovimo vajo!

Lep pozdrav do naslednjič. :-)






12 komentarjev:

Cvetoči travnik pravi ...

Super družba, super pohod, dobra malca- ni da ni😀. Tvoj zapis pa itak super in kaj ti želim; še mnogo let na mnoge pohode. Objem Andreja

Ne-Ja pravi ...

Sonja, super ste se zabavali in naredile nekaj tudi za zdravje :). Je pa zanimivo, da se uspe celemu kolektivu zbrati na takem dogodku.

Majda pravi ...

Ooooo ste se imeli luštno - so me ob tvoji objavi zasrbele pete in smo se z atom medvedom ter našim kosmatincem brž podali na pohod čez hribe in doline. Hvaležna za namig te objemam na daljavo, Majda

Valerija pravi ...

Kako fajn ste se imeli in naredili ste tudi veliko dobrega zase.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

o kako super pohod in top družba. Zelo lepo. Vse dobro tudi naprej vsem Tamara

Moje drobtinice23 pravi ...

O kako lepo, da so še kolektivi, ki se združijo in naredijo neka dobrega zase.
Lepo vas je videti, kako ste se zabavali.

Darnell pravi ...

I'm wildly applauding you two and your friends for the excursion you went on! I couldn't have done it, but I felt like I was along because of your great photos! Wonderful landmarks on a gorgeous day!! Thank you for sharing! Hugs, Darnell

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Joj Sonja....polna energije in življenja...Ti res moraš hitro v penzijo...te že kar vidim...iskrilo se bo po tvojem koncu in še dlje in še bolj kot se zdaj...Naj vaša tradicija traja...še dolgo dolgo....

VEANA R. pravi ...

O, kakšen super pohod ! In v dobri družbi in dobra jedača, pijača, verjamem, da je skoraj samo šlo... Lepo, da si se sprostila in zabavala. Čim večkrat ponovit !

Brenda in IN pravi ...

What a fantastic hike that was. Oh my, all those steps to that beautiful church. I am exhausted just reading about it, let alone being able to do it. Good for you and your group. Thanks for sharing the pictures.

Renata pravi ...

Tu bi se vam tudi jaz pridružila. Saj je hoja za mene zakon in popoln odklop. V družbi, s postanki, in okrepčili, le kdo bi se branil.

Helena pravi ...

Zanimiv pohod, poln takšnih in drugačnih dobrot in lepot :) Naj tradicija traja še vrsto let!