četrtek, 28. november 2019

MŠPU #11, božična zvezda in pošasti

Nadaljujem z nalogami v MŠPU. Vseh mi zgleda ne bo uspelo narediti, razred pa bom verjetno izdelala. Se splača, saj je Tina za naslednje leto obljubila valeto. :-)

Danes vam pokažem, kako sem razumela Vladkino nalogo Izdelaj samostojen izrezan motiv. Ne, ne bodo magnetki. :-) Nekaj drugega sem naštudirala.  Srnjačke Najlepšega para na sladolednih palčkah.

Nekaj jih je že odskakljalo v nove domove, ostali pa čakajo doma. Izdelava je preprosta. Za vsako sladoledno palčko sem izrezala dva motiva. Enega sem senčila po "pravi" strani, drugega pa po "spodnji". Pred senčenjem sem malo zgladila ostre robove od rezanja. Uporabila sem kraft papir z juto. Smrček in kopita so pobarvani s flomastrom, pikice pa sem naredila z belo tempero. Lepila sem z mekolom.

Srnjačke odlagam na poličko z domačimi nalogami v MŠPU.

Proizvodnja prazničnih voščilnic v mojem brlogecu poteka po planu, če je plan to, da spet vse delam  tik pred zdajci. :-) Božična zvezda iz zadnje kolekcije Najlepšega para je čudovita v vseh mogočih barvah. S površnim akvarelnim barvanjem z distressi in distress oxidi, kot nam je pokazala Tina, sem dobila zanimiv efekt.



Namesto reliefnega odtisa čipke sem se pri roza božični zvezdi poigrala z zlato folijo.  Vse skupaj sem pošpricala z roza in zlato barvo.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Christmas Card Throwdown: November Technique Challenge: Watercolour
- Najlepši par: Zadeni novo kolekcijo (Božična zvezda)
- Addicted to Stamps and More: Challenge #369: CAS 
- Fab'n'Funky Challenges: Challenge #459: Christmas 


Spodnja voščilnica pa je čisto iz konteksta. :-) Zaželel si jo je nečak, ki jo bo podaril prijatelju za rojstni dan.

(Ne)strašne pošasti Najlepšega para, pobarvane z Zig markerji v akvarelni tehniki, na zelenem travniku v lepem sončnem dnevu skačejo od veselja, ker se bodo na žurki spet pošteno najedle. :-)

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Time Out Challenges: Challenge #149: Celebrations
- Najlepši par: Galerija meseca novembra (Nestrašne pošasti, Na travniku, Kvadrati s šivi)
- Inkspirational:Challenge #200: Celebrations 
- Simon Wednesday Challenge Blog: Simon Says: Anything Goes


Lep pozdrav do naslednjič. :-)




16 komentarjev:

Gerrina pravi ...

What a great funny and fresh card! Thank you for joining us at TIME OUT!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasno si ustvarjala :)

Klara pravi ...

Sonja, a ima tvoj dan slučajno kaj več ur? Čudovite voščilnice z zvezdo, pa srnice na palčkah so tudi super ideja in izvedba. Pošastke so pa itak srčkane!

Cvetoči travnik pravi ...

Sploh ni da ni pri tebi- si hiper ustvarjalna, pa četudi tik pred zdajci, super inovativna in prav vse tvoje stvaritve so odlične. A ne, se nam splača potrudit- valeta je skoraj pred vrati😉. Lep pozdrav in objem Andreja

moi pravi ...

Res imaš pravo proizvodnjo. Lušne so vse, samo lahko bi priznala, da ti pomagajo palčki ali pa vsaj pošastke 🤣

sandie pravi ...

Your Time Out card is such fun! I love the bright colours and wonderful scene you have created behind them! Thanks for joining Time Out

Zvonka pravi ...

Sonja, super si se domislila srnic na palčkah, zelo so luštne, ampak zvezde v vseh barvah so pa top. Tudi meni verjetno ne bo uspelo narediti vseh nalog, kaj hočemo....
Pošastkoti so sila simpatični. Pozdrav in drži se.

Joyce pravi ...

Great projects, and I am here to comment on your adorable monsters. They are such friendly monsters. Thanks so much for playing along at Time Out.

Klara pravi ...

Spet si razturala s tvojimi idejami. Krasni izdelki. 😊

Pat K pravi ...

Beautiful card. Thanks for joining us at Fab'n'Funky. Pat K xx

Valerija pravi ...

Krasne srnice in prav tako božične zvezde. Te pošastke so pa itak vedno zakon... Lepo vse po vrsti!

*Urška* pravi ...

Tole si se pa prav domiselno spomnila.Pa božične zvezde..tako lepo si jih umestila na voščilnice. Ob tako veselih pošastkah pa so se še meni usta razpotegnila v širok nasmeh.

Susan Renshaw pravi ...

Love all your projects!
Thank you for sharing with Addicted to Stamps and More!
Susan
Addicted to Stamps and More
Calling All Crafters! – My personal Blog!

Ne-Ja pravi ...

Tale srnjaček krasi tudi najino mizo - še lepši je v živo. Zvezdnate voščilnice so fantastične, sploh tiste črte lepo pudarijo celoto in dajo pridih svečanosti. Navodila za folijo bi prosila 1x ob priliki ;). Fantovsko navihane pošastke pa so fletne 100 na uro.

Renata pravi ...

Krasna objava v sliki in besedi. Vse mi je všeč. Nasmejala si me s komentarjem za strašne pošasti. Komaj čakajo, da se bodo pošteno najedle. Super so.

Tina pravi ...

Sonja, kako so mi ljubke tvoje paličice!!! In kupček s pisanimi zvezdami mi je zelo lep...ja, o planih bi si imele pa veliko za povedati ;-)))).