sreda, 20. november 2019

CAS in MŠPU #8

Nič razburljivega se ne dogaja zadnje čase. Služba, hiter obisk pri starših, ustvarjanje, spanje... ponovitve 5x tedensko. :-) Pa dež. In nekje vmes hiter vikend. Zato tudi nimam posebne inspiracije za pisanje dolgih prispevkov.

Sem pa spet trenirala novo tehniko. Eno pa pilim, ker še ni za v javnost. :-) Tokrat vam pokažem, kaj sem ustvarila z "oksidirano kovino", ki je tema izziva CAS Mix Up v novembru.



Košček srebrne folije sem suho embosirala, potem pa naključno namazala z lepilno blazinico, posipala z zlatim in bakrenim prahom in zapekla. Nisem našla načina, kako umestiti celi košček na voščilnico. Pa še blešči se malo preveč za moj okus. Razrezati pa mi ga je bilo škoda. Kako se že temu reče? Aja, kompliciranje.  :-) Rešitev sem našla tako, da sem v kraft papir vrezala mala Srčna metulja od Najlepšega para in pokrila "oksidirano" srebrno ploščo. Z belim praškom sem embosirala napis, v rob odtisnila enak vzorec, s katerim sem embosirala srebrno folijo in celotno voščilnico pošpricala z belo in zlato barvo.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- CAS Mix Up November: Oxidized Metal (oxidized metal plate, die cutting, stamping with embossing folder, hot embossing, spritzing)
- Najlepši par: Galerija meseca novembra (Srčni metulji, Napisi za vse priložnosti, Pravokotniki s šivi)
- Papercraft Challeneg: Challenge 350: Geburtstage/Birthdays


Nadaljujemo v rdeči barvi. :-)
 

Akvarelno pobarvano božično zvezdo sem umestila na ozadje, ki sem ga okrasila s strukturo čipke (Danica, hvala za idejo). Dodala sem rdeč napis in za poživitev še nekaj rdečih kristalčkov.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- CAS Watercolour November: Monocromatic
- Najlepši par: Zadeni novo kolekcijo (Božična zvezda, Napisi za vsako priložnost)
Addicted to Stamps and More: Challenge #368: Holiday
- Inkspirational: Challenge #200: Celebration

Za konec pa še malo praznične dekoracije, kot nam je v MŠPU pokazala učiteljica Vladka. 



Modro snežinko sem izrezala iz enega mnogih neuspelih poskusov ozadja, ustvarjenega s spreji. V sredino sem zalepila modro moss gumo, izrez snežinke pa poštemplala s srebrno delicata blazinico. Ker imam tudi veliko koščkov belega papirja, ki niso dovolj veliki za osnove, sem jih porabila za snežinke in vmes zalepila enako barvo moss gume, kot je odtis. Rdeči odtis sem malo "zluftala". :-)

Snežinke odlagam v MŠPU: Peta naloga: Obeski


Lep pozdrav do naslednjič. :-)


  

14 komentarjev:

Renata pravi ...

Naša Sonja, spet zažiga. Oksidirana kovina, ja pa kaj še si ne izmisli. Kovina na voščilnici, mislim, halooo.... In potem, je potrebno objavo tudi brati, da se pride do zaključka. Ampak vseeno vprašam, gre za kuhinjsko folijo, ali kaj novega. Zadeva je za vikat. Krasna voščilnica. Rdeča....pa kje za vraga je dobila papir s tako teksturo. Ja vem, brati je treba objavo. Zelo lepa, čipkasta rdečka.
Snežinkasti okraski so mi tudi fuuul všeč, še najbolj pa kao "zluftan". Super objava. Se že veselim, saj veš kaj...SOBOTE.

Bonnie pravi ...

What a beautiful piece of "oxidized metal", Sonja! It makes lovely butterflies! Love your red poinsettia and the embossed background that adds interest without taking away from the pretty flower! Pretty snowflakes too! Thanks so much for sharing with us at CAS Watercolour and CAS Mix Up!

Helena pravi ...

Nisem edina, ki ji besede trenutno ne gredo tako zlahka na "papir" :) Fajn, da si vzameš čas vsaj za objave svojih projektov in mojstrovin. S folijo ti je šlo odlično od rok in si jo dobro uporabila na voščilnici. Praznična pa preprosta, a zelo lepa. Če ne drugače, boš vsaj s svojimi snežinkami zasnežila dom :)

Klara pravi ...

Ooo kako krasno izgleda folija! Super si jo vključila na voščilnico! Pa rdečka, s čipko, je tudi čudovita!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasno si za vsako zadevico našla rešitev. Všeč mi je bleščeča folija in tvoja metuljčka, pa tudi ostala voščila in obeski so kjut.

Pozdravček
Tamara

sandie pravi ...

stunning set of cards and love the texture of your background card for the Ink card and how you layered up the poinsettia with the arty colouring. Thanks for joining Ink

Loll pravi ...

Your oxidized metal panel is beautiful, Sonja! I really like how you've used only a small part of it shows through your butterfly apertures. Wonderful CAS design! Thanks for sharing with us at CAS Mix Up! xx

Metuljčica pravi ...

Všeč mi je, ker vedno preizkušaš in nas navdihuješ z novimi tehnikami. Tudi ostalo kar si pokazala mi je všeč.

Tina pravi ...

Sonja, kako mi je bil všeč tvoj prepis misli ob foliji :-)))) Voščilnica z njo je pa svetova...in čipka pod božično zvezdo tudi! In res so takšni okraski prav super za porabiti razne koščke papirjev!!!

Ros Crawford pravi ...

What a lovely result with the oxides and such a pretty design! Thanks so much for sharing at CAS Mix Up!

Susan Joyce pravi ...

Great results with the Oxidised Metal Technique, thanks for joining us this month at CAS Mix Up.

Doris P. pravi ...

Wow! This is really Beautiful. Love the metallic effect. Thanks for joining us at the Papercraft Challenge.

Karen Dunbrook pravi ...

pretty card.
Thanks so much for playing along with the CAS Watercolour Challenge.
Karen

Valerija pravi ...

Uau, vedno znova me presenečaš z novimi tehnikami... Te prav občudujem. Krasno si ustvarjala.