nedelja, 17. februar 2019

Vesele barve

Vikend je spet odbrzel mimo s svetlobno hitrostjo. Včeraj sem preganjala pajke po stanovanju, dragi pa mi je med tem časom opral avto. Večer sva preživela v družbi prijateljev na koncertu Zdenke Kovačiček, ki je "oživela" legendarno Janis Joplin. Super je bilo. Dobra muzika in dobra družba je pravi recept za polnjenje baterij. :-)

Danes pa sem ustvarjala ob poslušanju smučarskih tekmovanj. Tako se jaz rekreiram. :-) Ker pa mi tega, kar je nastalo danes, še ni uspelo fotografirati, vam pokažem dve voščilnici, ki sta nastali prešnji teden.



S tehniko ponarejenega vitraža sem se že igrala. Bila mi je tako všeč, da sem vajo ponovila. :-) Srce iz seta Dragocena srca  Najlepšega para sem izrezala 5x. Zalepila sem ga na odtisnjeno pisavo in pobarvala, potem pa napolnila z glossy accent lepilom in pustila, da se pošteno posuši. Dodala sem samo še objem in voščilnica je pripravljena, da nekomu polepša dan. :-)

Prijavljam jo na izziva:
- CAS Mix Up February: Dimensional Die-cuts  (faux stained glass, die-cut, stamping)
- Najlepši par: Galerija meseca februarja (pravokotniki s šivi, dragocena srca, sladke misli) 


Na tej voščilnici pa cveti orhideja Najlepšega para. Baje da v resnici ni rdečih orhidej. Pri ustvarjanju pa ni omejitev. :-) Orhidejo sem odtisnila in jo maskirala. Roza črte so narejene s plastično šablono akvarelne črte Najlepšega para. Orhidejo sem barvala z zig markerji in belo tempero. Odtisnila sem lepo misel in okrasila s tekočimi perlami.

Orhidejo prijavljam na izziv CAS Watercolour February: Red & Pink

Lep pozdrav do naslednjič. :-)




21 komentarjev:

Marcia Hill pravi ...

Your pink and red card is just lovely and so beautifully water colored!! Thanks so much for sharing with us at CAS Watercolour!! :0)

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja ti si fenomenalna, kolk vsega opraviš in to kar med pospravljanjem in rekreiranjem😉. Super pozutivni in topli sta obe voščilnici. Objem Andreja

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudoviti sta
lep nov teden
Tamara

Klara pravi ...

Res sta čudoviti, sploh orhideje- smo jih v petek šli gledat v tropski vrt (ja, spet smo bili v tvojih koncih!), pa rdeče res nisem videla... Lep teden!

Helena pravi ...

Čudoviti nežni voščilnici, ki kar pobožata srce.
Lep teden!

Mac Mable pravi ...

What fabulous dimension on your first gorgeous card. The die cut diamond looks wonderful. CAS perfection on your second pretty card. Thank you fro joining in The CAS Mix Up Challenge with you dimensional first card x.

Ne-Ja pravi ...

Tole pa je bilo ustvarjanje za dušo - čudoviti sta :)

Nataša pravi ...

Prekrasni sta, še posebej mi všeč orhideja :)

ArtMBR pravi ...

Se ti dogajna, ni kaj. Vitraž me je tako prevzel, da moram poskusit, samo ne vem če imam kak primeren izrez.

Darnell pravi ...

Two brilliant creations, Sonja! Your stained glass heart is one of the best designs I've seen with this technique! Your choice of colors is perfect! And speaking of colors, why not a red orchid?!! You are the artist and I love the free-flowing stripes in the background! Enjoy your week! Hugs, Darnell xxoo

Bonnie pravi ...

Love the stained glass heart, Sonja! It's so pretty and so are your orchids! Love the red color and the pink stripes! Thanks so much for sharing this with us at CAS Watercolour!

Tina pravi ...

Hi, hi...tvoja rekreacija je čisto po moji meri!!!! Od vitražnega srca kar vzdihujem in poskusim še danes, če bom le utegnila! Enako navdušena sem nad rdečo orhidejo...res, kako lepo je, ko skočiš v svet brez omejitev in pravil!

Loll pravi ...

Your faux stained glass heart is so pretty Sonja! Gorgoeus card design and technique! Thanks for sharing with us at CAS Mix Up!

Loll pravi ...

Back to take a closer look at your orchid card Sonja! It's so pretty with the pink stripe stenciling in the background. Your orchids are gorgeous. Thanks for sharing with us at CAS Watercolour!

moi pravi ...

Lepo si se rekreirala, samo pazi, da se ne upehaš preveč ;)
Šalo na stran, super tehnika vitraža, ti so mi še posebno pri srcu. Pa tudi orhideje ne zaostajajo. Na srečo so lahko katerekoli barve, ki jo izbereš. No limits :D

Renata pravi ...

Res lepe barve. Rekreacija ti paše, sploh nisi zadihana. Saj si ustvarila dve čudoviti voščilnici. Nežna belina in barvni vitraž, zelo všečno. Tudi druga ne zaostaja. Samo z umirjenim tempom naprej.:)

Tina Z. pravi ...

res prekrasni, super tehnike in osupljiv rezultat!

Hali pravi ...

uauu čudoviti sta, vitraž je res nekaj prav posebnega, rdeča orhideja pa tudi, če so modre, ni vrag, da ne bodo pobarvali tudi rdeče :-). Mi je pa všeč tvoj bel papir, ki ga uporabljaš za voščilnice, mi zaupaš, kje ga nabaviš? Akvarelni?

oldpunca pravi ...

Akvarelni papir, ja. Obožujem ga.
FEDOM d.o.o. Radenci - imajo tudi spletno prodajo: http://www.likovni-material.si/index.php?id=17

Brenda in IN pravi ...

That stained glass technique is so lovely and colorful. I must try that. Your orchids are beautiful. We crafters have our own rules when it comes to color and design.

Valerija pravi ...

Fantastični sta. Tale vitraž je pa res od sile. Super ideja. Orhideja pa tako nežna in lepa, kot v resnici.