četrtek, 31. januar 2019

Naravne barve

Vse je enkrat prvič. In včeraj sem prvič nabasala na radar. :-( Na poti iz službe, malo pred domom. Rada bi se zahvalila vsem, ki me niso opozorili na policijsko kontrolo. Toliko o tem, da se dobro z dobrim vrača. Jaz namreč vsakemu žmigam, če vidim kje policaje na lovu. Kljub vsemu sem imela srečo v nesreči, saj sta mi fanta, ki sta se res lepo obnašala, priznala čisto vse varnostne razlike (odstopanja). Vem,  da je požrešno državno blagajno treba stalno polniti. Ampak ne iz moje denarnice! Niti malo namreč nisem vesela, ko kazen preračunam v ustvarjalne pripomočke. :-(

Primerno nakurjena sem se popoldne in zvečer izživljala nad nič krivimi barvicami in papirji. In jeza je skoraj minila. :-)

Ustvarila sem moško voščilnico za rojstni dan.


Za ozadje sem s plastično šablono Les suho embosirala papir, ga pobarvala z rjavo blazinico in popacala z belo tempero. Robove sem nacefrala. Na tako pripravljeno ozadje sem zalepila tag z voščilom "preraščen" z vinsko trto. Liste in grozd sem senčila z distress blazinicami. Vse skupaj sem zalepila na temno zeleno osnovo in dodala zlato razcepko.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- The Male Room: Challenge #103 - Nature
- Cardz 4 Guyz: Challenge #212 Something Beginning With T (Tag)
- Najlepši par: Galerija januar 2019 ( pravokotniki s šivi, tag z dodatki, vinska trta, voščilo, plastična šablona Les)

Na izzivu CCT 52, kjer sta letos poleg Andreje v ustvarjalnem timu tudi Goga in Hali,  pa je tokrat na vrsti vroče embosiranje. Želela sem narediti nekaj drugačnega. Klasične in hitro narejene praznične voščilnice pridejo na vrsto v novembru. :-)



Na rjavo osnovo sem z lepilnim pisalom obrisala drugo največjo zvezdo Najlepšega para, posula z zlatim prahom in vroče embosirala. Največjo zvezdo sem izrezala iz debelejšega papirja in embosirala v več nanosih in z različnimi barvami prahcev. S 3D lepilno blazinico sem jo malo dvignila od osnove. Napis je izrezan iz belega papirja. Embosiranja je bilo veliko. Ni sicer točno takšna, kot je bila v moji glavi, ampak kljub temu sem zadovoljna z izgledom.

Voščilnico prijavljam na izziv Christmas Card Throwdown: January Technique: Heat Embossing

Ko si dokončno odpiham policaje in radar, grem po nakupih k Tini, ki je ustvarila čudovito novo pomladno kolekcijo šablon in štampiljk. ❤️



Lep pozdrav do naslednjič. :-)

15 komentarjev:

Klara pravi ...

Hihi, smo res smešne, da vse stvari preračunavamo v valuto "ustvarjalni pripomočki". Lepe voščilnice si naredila, mi je všeč embosirana zvezda!

Ne-Ja pravi ...

Sonja, pa saj ti nimaš tako težke noge no... ;). Upam da je zdravilo z "mučenjem papirja" delovalo in da je bil šoping pri Tini uspešen. Obe voščilnici sta mi všeč, sploh moderna praznična :).

Zvonka pravi ...

Tudi sama vedno opozarjam druge na radar...Potolažiti se z ustvarjanjem je dobra rešitev. In super si obe izdelala, prva moška mi je zelo všeč, vinska trta je vedno in. Pri drugi pa si imela super idejo in izvedba je prav tako enkratna.

Valerija pravi ...

Ojej, to pa ni dobro... mi je poznano to, da si preračunala, koliko ustvarjalnih pripomočkov bi lahko nabavila namesto kazni... tudi jaz takoj primerjam... Škoda!
Voščilnici sta pa krasni. Moška je čudovita, vedno uporabna. Praznična pa nekaj posebnega. Čudovito si embosirala zvezdo.

Goga pravi ...

Joj, pa ravno v času novosti pri Tini. No, Tina bo sigurno dobila svoje, cesar tudi, ti boš pa za kazen še eno sezono gulila iste kavbojke.
Je pa fajn, da si potem svojo jezo sprostila v ustvarjalnici. Oba izdelka sta vrhunska. Grozdje, je veno dobra izbira za hlajenje jeze, v tvoji obliki pa še neškodljiva :). Embosirane zvezde so pa fantastična ideja. Super si sestavila voščilnico.
Hvala, da si se nam pridružila pri 52CCT. Goga

Janja pravi ...

Najboljša rešitev je bil umik v ustvarjalnico. Prva voščilnica mi je zelo všeč. Lp

Fabiola pravi ...

quelle jolie carte Sonja, merci de jouer avec nous chez 52CCT, biz

Linby pravi ...

Great cards. Thanks for sharing with us at The Male Room.
Linby x
DT

Dawn Phillips pravi ...

Fabulous couple of cards. I like the 'Tag' for the letter T. Thanks for joining us at Cardz4guyz. Love Dawn x

Majda pravi ...

Ko se je meni nazadnje to zgodilo, me je prijateljica potolažila, da smo vsake toliko časa na vrsti tudi mi ;-) Še sreča, da si negativno energijo tako dobro pretvorila v pozitivno, vse je za nekaj dobro, čemur je dokaz tvoja voščilnica!
Umirjen, na počasi teden ti želim, Majda

Andreja pravi ...

Sonja, lepo si uporabila vroče embosiranje in naredila krasno praznično voščilnico :-)) Všeč mi je polna zlata zvezda.
Hvala, ker se igraš z nami pri 52CCT.

Brenda in IN pravi ...

What a shame but you turned it into something productive. Both cards are great. It's always hard to make a male card but this is perfect. I love the embossed star and the dimension it has. Shopping always helps!

MA-MI pravi ...

Tokrat se javljam kot članica DT pri The Male Room. Izdelala si krasno moško voščilnico ... in kaj je bolj naravnega od kozarca vina! ;-)
Lep dan

Sue - pravi ...

A lovely design. Thanks for joining us at Cardz for Guyz

Hali pravi ...

uf ja, kaj hitro je prehitro. Dobro si izpihala jezo, še dobra, da hitro pozabimo. Krasno ustvarjanje, praznična je čisto nekaj posebnega z vsemi nanosi prahov :-)