sreda, 28. marec 2018

The Male Room


Danes sem z vami kot gostja ustvarjalnega tima The Male Room, kjer na izzivu #82  ustvarjamo moške voščilnice v akvarelni tehniki.






Zelo vesela sem bila, ko mi je Jane sporočila kakšen bo izziv, v katerem bom gostja. Poleg tega, da zelo rada pacam z različnimi barvami, samo da je zraven voda, tudi rada izdelujem moške voščilnice. :-)  Škoda edino, ker se mi priložnost za izdelavo voščilnice za moškega vse preredko ponudi. Bi bilo kar fajn imeti v družbi ustvarjalk tudi kakšnega fanta, da mu izdelam voščilnico za rojstni dan. :-)

Da ne dolgovezim v nedogled, vam pokažem, s čim se predstavljam na izzivu The Male Room, kjer je članica ustvarjalnega tima tudi naša Andreja.

Na osnovo iz akvarelnega papirja sem z Brush Pen markerjem in plastično folijo, ki sem jo poškropila z vodo, napacala ozadje. Ko se je barva pošteno posušila, sem z doma izdelano stencil šablono opek na ozadje nanesla belo strukturno pasto. Trs in grozd sta izrezana s šablono Vinska trta, ki jo je Tina oblikovala za Rayher. Izrez sem pobarvala z različnimi distress blazinicami. Za naše vinorodno območje so značilne bele sorte grozdja. Napis, številka in črke iz katerega je sestavljeno ime, so delo ene in edine Tine iz Najlepšega para. :-)



Ker so na voščilnici samo izrezi, jo prijavljam na Craftalnico izziv #207: IZREZI

Saj veste, da je pri meni ne boste odnesle samo z eno voščilnico, kajne? Kar vam predstavljam v nadaljevanju, sem želela objaviti že veliko prej, pa me zadnje čase oči tako zelo mučijo, da se na veliko ogibam računalnika. Čakam nova stekla za očala in močno upam, da so tokrat vsi cilindri in stopinje zmerjeni tako kot je treba.

Pred časom je rojstni dan praznovala Danica z bloga Moje drobtinice. Izdelala sem ji voščilnico s sivko v akvarelni tehniki.



Postopek izdelave je podoben, kot na zgornji voščilnici, le da sem tukaj uporabila samo dve barvi. Ustvarjala sem samo s pripomočki Najlepšega para in doma izdelano stencil šablono opek.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Najlepši par: Galerija meseca marca
- Scrapping4funChallenges: Challenge 111: Anything Goes with Flowers


V ta predpraznični čas pa spada tudi voščilnica z jajčki. Štampiljke Najlepšega para Vesela velika noč (ki pa jih ni več v ponudbi) imam že ohoho časa. Čudovit vzorec drobnih rožic sem že večkrat uporabila za različne priložnosti, na jajce jih pa še nisem odtisnila. Ja, tudi sama se sprašujem, zakaj ne, ko pa so namenjena prav temu. :-) Jajce iz kompleta sem odtisnila na akvarelni papir. Maskirala sem del, kjer je jajce počeno. Odtis sem "napolnila" s štampiljko rožic v prvem koraku in drobnih listov v drugem. Izrezala sem jo s škarjami in senčila z enako barvo, kot so rožice. Pirhe sem "položila" v travo izrezano s šablono iz seta Na travniku in odtisnila napis iz novoletnega kompleta. Tudi tokrat so vsi uporabljeni ustvarjalni pripomočki od Najlepšega para.



Velikonočno voščilnico prijavljam na izziv
AAA Cards:CAS Game #111: Use Only One Third

Čisto za konec še šopek, s katerim z dragim kličeva pomlad. Že tretje leto zapored vesim na vrbove veje enako dekoracijo. :-)



Lep pozdrav do naslednjič. :-)







31 komentarjev:

Natasa pravi ...

Super Sonja, čestitke za gostjo! Tudi sama moške voščilnice redko delam. Lepo si ustvarjala, tista nežna s sivko je sploh za učke napast, za gospoda pa malce poživitve :)

Ne-Ja pravi ...

Sonja pa ti si carica - kakšne fantastične voščilnice si naredila in barve in... :). Čestitke tudi za GDT in se popolnoma strinajm s tabo - manjka nam moška družba v blogarskih vodah. Meni je tovja dekoracija všeč, jaz sploh ne vme če bom uspela letos kaj narediti - še žegen bo teška :(

Klara pravi ...

Uh, jaz imam pa kar porabo moških voščilnic, imam veliko žlahto ;), idej pa bolj malo :(. Krasno velikonočno si naredila, pa tudi drugi dve sta zelo lepi...

Jane pravi ...

Fabulous Easter card. Thanks for playing along with the AAA Cards Challenge.

ArtMBR pravi ...

Kot bi listala kakšno ustvarjalno revijo, polno lepih idej in izdelkov. Pa vsakega po malo. Lepo. Prva voščilnica je tako zelo lepe barve. Wau

LucieGCards pravi ...

Oh I love your Easter card - so pretty! Thanks for playing along with us at AAA Cards.

moi pravi ...

Luškane so vse. Čestitke za gostjo, packanje z barvami ti gre odlično od rok in grozdje pri tebi že zori. Za Danico je taka nežna voščilnica, bi prisegla, da je zadišalo po sivki.
Tudi z velikonočno si se znašla, kako lušna cvetoča jajčka pridejo, aja, pardon: pirhi.
Pridna si že okrasila domek, pri nas še nič pomladnega na vidiku, kaj šele velikonočnega.

Keti's Projects pravi ...

Iiii, lepo si ustvarjala v akvarelni tehniki, z doma izdelano stencil šablono in da ne pozabim pirhov. Lepo, da se igraš tudi z nami na CRAFT-alnici, od kjer te pozdravljam kot gostujoča ustvarjalka.

Deborah Frings pravi ...

I think your watercolour background is fabulous and sets off the grapes and leaves perfectly. Love the texture too. Thanks so much for being our Guest Designer this time. Deborah. DT. xx

ingunnsinekort pravi ...

Beautiful spring card cute die cut flowers
Ingunn

Tina Z. pravi ...

čestitke za gostjo, vedno zasluženo!
krasne žive barve na moški, tega jaz ne znam, sivkina pa tako nežna, super prav pride tale domača stencil šablona.
krasni pirhi, jaz sem s svojimi v totalnem zaostanku, zelo luštni.
in pa tvoja dekoracija je prelepa - pri nas dobro, da so jo otroci naredili - toliko o kovačevi kobili, ki je vedno bosa ...

Helena pravi ...

Čestitke za tvoje gostovanje. Super in upravičeno!
Pri prvi si lepo "packala" in naredila pravo umetniško voščilnico.
Za Danico si izbrala nežne tone in dišečo sivko. Prav gotovo je bila navdušena nad njo.
Velikonočna pa je vesela in radostna, takšna kot je velika noč.

Hali pravi ...

Tale moška je nadvse zanimiva in čudovito nalogo si opravila :-). Sivka - itak meni ljuba in čudovito ozadje - spet. Praznične -vesele, jaz letos nisem naredila niti ene. Prav tako se mi v škatlah ni dalo poiskati prastarih dekoracij. No sem pa okna umila in spravila hišo v red kot prava gospodinja pred prazniki :-) In če bodo zvezde naklonjene spečem eno mini potico in jajca namočim v teran :-)

Moje drobtinice23 pravi ...

Draga Sonja, hvala za to lepotico, ki si mi jo poslala! Sem jo kar nekaj časa držala v roki in jo ogledovala. Sivka na opeki in samo dve barvi...FANTAZIJA ♥♥♥
Moram pohvaliti tudi vinsko trto in velikonočno voščilnico.
Pirhi na vejah so pa itak zakon ☺

Valerija pravi ...

Kot vedno, so vse tvoje voščilnice zelo lepe in zanimive. Čestitke za gostovanje. Lepo moško voščilnico si pripravila zanjo. Voščilnica s sivko mi je fantastična. Čudovite nežne barve in krasno ozadje s stencil šablono domače izdelave. Bravo.

Scrapping4funChallenges pravi ...

Beautiful cards
Have a Blessed easter weekend
Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
Rachelle DT
https://scrapping4funchallenges.blogspot.com

Cheryl pravi ...

Your cards are beautiful. I love the trio of eggs in the grass. So cute! Thanks for sharing at AAA Cards challenges.

Priya pravi ...

Fantastic cards.
Thank you for sharing with us at Scrapping4fun Challenges this time.
Priya-DT

Tina pravi ...

Hi, Hi Sonja...kakšen fant bi se pa res 'prilegel' :-)))) Trta na akvarelnem ozadju mi je čudovita...nežna sivka za Danico pa tudi. Pri velikonočni pa tuhtam ali si travo izrezala iz filca in občudujem čudovito odtisnjen napis na njem...

Martina pravi ...

I love your beautiful card

oldpunca pravi ...

Ni filc, pač pa akvarelni papir pobarvan z distress oxidom. 😀

Vladuška pravi ...

Vse je torej že pripravljeno za praznike in okrašeno. Veselo in zabavno si se poigravala z barvami in ostalimi mediji. Uživaj in imel se lepo čez praznike.

Metuljčica pravi ...

Čestitke za vse tvoje dosežke, moška voščilnica je krasna, ostali dve sta v enem krasnem razcvetu. Lepo si razobesila jajčke. Lepe praznike.

Andreja pravi ...

Draga Sonja, vesela sem, da si naša gostja :-)) Zelo lepo voščilnico si naredila in ustvarila čudovito ozadje krasni vejici grozda.
Tudi voščilnica s sivko je lepo sestavljena v nežnih odtenkih.
Velikonočna pa je preprosto simpatična z jajčki v travici. Želim ti lepe velikonočne praznike.

Marija pravi ...

Ponovno ena krasna zbirka prelepih voščilnic. Pri moški mi zelo pade v oči modra barva, tudi sicer v celoti zelo lepa voščilnica. Prav tako čudovita voščilnica za Danico. Verjamem da se jo je zelo razveselila. Luštna pa je tudi velikonočna.

Tracie Pond pravi ...

Beautiful eggs. Love the flowers. Thank you for sharing with us at AAA Cards. =) Tracie

Renata pravi ...

Sonja, ti nam vedno ponudiš krasen komplet voščilnic. Vsaka unikatna in posebna. Voščilnico s trto pa sem opazila na "The male room" blogu in zaradi slovenskega napisa takoj vedela, da je "domača! :)

Zvonka pravi ...

Čeprav malo pozno, pa vendar, čestitke za gostjo TMR. In pohvala za vse voščilnice, najbolj ljubki so pa pirhi. Lp

Andreja pravi ...

Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno! Lepo si se poigrala z izrezi :-))

Goga pravi ...

Čestitke za gostovanje. Zasluženo pa še naloga je čisto tebi na kožo pisana.
Lepo si se poigrala z izrezi.
Pa tudi ostalo ustvarjanje je krasno.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

Robyn Oliver pravi ...

Congrats Sonja on your Guest spot at the Male Room.... wow I love your card, fabulous colours and compositon