četrtek, 7. december 2017

Veseli december

Če bi imela izdelane že vse praznične voščilnice bi lahko v miru okraševala stanovanje. Tako pa delam malo tu, malo tam, dnevi pa minevajo s svetlobno hitrostjo. Za enkrat mi vse uspeva. Če zablokiram pa vedite, da voščila pridejo v januarju. :-)

Obljubim, da ne bom preveč nakladala, saj imam veliko vsega za pokazati. Začela bom z adventnim venčkom. Tistim tapravim. Vsako leto ga sama izdelam in vsako leto si z vročim lepilom opečem prste. :-)  Čisto preprost je in klasičen. Okrasila sem ga samo z Okrasno pentljo Najlepšega para.


Prejšnji petek zjutraj so me na mailu pričakale te tri fotografije in mi polepšale dan:




Saj se spomnite, da sem čez celo leto delala praznične voščilnice za Mihov dobrodelni bazar Wunderfaire 2017, ki so ga organizirali s sodelavci v San Franciscu. Prodal je vse voščilnice in bil zadovoljen z izkupičkom. Kupce je privabljal tudi s keksi, ki jih je spekla Monika, na mizo pa je postavil napis, da so vse voščilnice unikatne in so ročno delo njegove mame. Pravi, da so bili kupci navdušeni. Meni pa je zrastel špehec. :-)

Nadaljujem pa s tem, kar je zadnje čase nastalo v mojem brlogecu. Še vedno hodim v MŠPU, vpijam ideje in uporabljam nasvete ustvarjanju predanih učiteljic. :-) Občasno se mi v šolski klopi pridruži tudi moj dragi. Med poukom ne klepeta. Če česar ne razume, vpraša ob koncu učne ure. :-)

Ena izmed nalog, ki je še nisem naredila, je bila tudi uporaba netradicionalnih motivov in barv. Uporabila sem rumeno - vijolično kombinacijo in razigrano pošast, ki uživa v zimskih radostih. Vsi uporabljeni ustvarjalni pripomočki so od Najlepšega para (Nestrašne pošasti, Čarobni prazniki, plastična šablona Ognjemet in Snežakova kapa)

 
Pošastka prijavljam na naslednje izzive:
- MŠPU 5.sezona: Netipične barve
- PIO#137: NON-TRADITIONAL HOLIDAY COLOURS
- CCT: October 2013  Color Challenge #22 (no red and no green, no-traditional colours)

Tina je v učni uri, kjer je uporabila netipične barve, voščilo odtisnila kot hribček. Ideja mi je bila všeč in nastala je voščilnica z malo drugačno cesto za rdeči avtomobilček.

Mislim, da sem uporabila preveč svetlo barvo za napis, ampak v živo se da voščilo prav lepo prebrati.


Brez še enega venčka, tokrat na voščilnici, objava ne bo šla skozi sito cenzure. :-)


Klasična zeleno rdeča barvna kombinacija na belem akvarelnem papirju. Venček sem najprej odtisnila, potem pa za več dimenzije čez odtis zalepila še izrezane smrekove vejice, Vse iz seta Cvetoči božič od Najlepšega para. Napis pa je iz Tinine predlanske praznične kolekcije.

Venček prijavljam na naslednje izzive:
- Veselodecemberski izziv pri Metuljčici: Ključna beseda "Božično zelenje"
- "Less is More": Challenge#357: Red & Green
- Najlepši par: Galerija meseca decembra

Za konec pa še moji poskusi barvanja odtisov s svinčnikovimi akvarelnimi barvicami. Odtise sem dobila ob različnih priložnostih. Vem, da mi je snežaka, zavitega v šal, poslala Moi. Od koga pa je prispel nerodni smučar, pa se ne morem spomniti.  Hvala za oba. :-)




Lep pozdrav do naslednjič. :-)



 

18 komentarjev:

Klara pravi ...

Uau, si bila pa pridna! Itak, da je bil bazar uspešen, če si pa čez lužo poslala same lepotičke!

Nataša pravi ...

Viii, čez lužo so potovale same lepotičke. Čestitke za uspešen bazar.

Helena pravi ...

Pri prvi fotki sem si oddahnila, da še kdo dela klasične adventne venčke :) Krasen je!
Vidim in berem, da je bazar odlično uspel in čisto prav, da je malo več špeheca :)
V nadaljevanju pa same imenitne in izvirne voščilnice. Pridna si, sto na uro!

Tina pravi ...

Sonja, kako krasna objava!!! Najprej pohvale za venček...tako mi je lep v svoji klasičnosti - jaz bom tudi imela takšnega naslednje leto. In pa Mihov bazar...tako lepo je videti, kako so se voščilnice iz tvojega bloga preselile na tisto mizo, zadaj pa ponosni Miha!!!! Nad vsemi tvojimi voščilnicami sem itak navdušena...pošast me je čisto začarala s svojim navdušenim dričanjem po praznikih :-). Kako pa dragi nič ne klepeta do konca učne ure, me je pa nasmejalo do ušes :-))))

Metuljčica pravi ...

Res Sonja, bravo za to krasno objavo, pa še rima se....Venček je čudovit. Vesela sem, ko prebiram kako je uspel Mihov bazar. Vidim da poleg vsega kar si zadaš še pridno delaš domače naloge. Krasne voščilnice si prikazala. Božično zelenje na venčku je prelepo izdelano in hvala za sodelovanje na veselodecemberskem izzivu, ki si ga tudi ti polepšala s svojo voščilnico.

Hali pravi ...

jupi za Mihovo prodajo, pa kako ne bi vse prodal, če so pa tako lepe...in zdaj bodo razveseljevale še ljudi po svetu, a ni to najlepši občutek? Prekrasno si ustvarjala in super pridna učenka si, pa tudi sošolca še kaj nauči in pokaži še kak njegov izdelek :-)

ArtMBR pravi ...

Kar se lotiš ti rata. različni izzivi, različne tehnike, pripomočki in nameni. Dobro si utišala svojega pomočnika, ampak taka družba pa res daje elana. Tudi projekt čez lužo je je krasno uspel, ti se kar upravičeno naslanjaš na njem.

Moje drobtinice23 pravi ...

Lep venček si naredila. Bravo za Mihovo prodajo na bazarju. Verjamem, da je bil prav ponosen na izdelki svoje matere, saj so prav profesionalno narejeni.
Tudi domače naloge si uspešno naredila :) Zelo vzorna učenka si :)

Sharon Traynor Designs pravi ...

Oh My! You have been exceptionally busy with all these fabulous Christmas cards. Your wreath card is so pretty and a perfect use of our colour combination this week. Thank you so much for sharing that with us at Less is More xx

Tina Z. pravi ...

jaz se tudi smejim ne-klepatanju med učnimi urami :)).
meni so klasični venčki zelo všeč, krasni so v svoji tradiciji. in pa te slike z bazarja - se vidi, kako je ponosni sine, ti pa si lahko super ponosna nase, da sta ga tako vzgojila. sem opazila tudi te svečane črke, s katerimi je zapisano, da si voščilnice ti naredila.
venček na voščilnici je prekrasen, dala si mi navdih, da kakšnega podobnega še sama poskusim.
in tvoje barvanje je čudovito in krasni papirji oziroma ozadje.

Majda pravi ...

Kar naj ti raste špehec, saj gre za tistega ta pravega - zdravega, ki raste med ponosnim vzdihovanjem ... se mi zdi, da še meni malce nezasluženo raste, ker sem tako ponosna nate, pa na tvoj podmladek ;-) Ponovno si tako lepo coprala od začetka do konca, same srčne očarljivke so nastale.
Naj pa ti jutri čas teče ... na počasi, naj se raztegne kot ... elastika in naj kar traja in traja, da boš imela čas za vse, kar imaš rada, Majda

AlisonC pravi ...

Well done for selling all your card, you must have been thrilled. All your new cards are great fun and what a cute little monster enjoying the snow. Thanks for playing along at Christmas Card Throwdown.

Keti's Projects pravi ...

Pridna mama, ki je vse lepo okrasila in pripravila kupček voščilnic za dobrodelni namen. Krasna je tudi voščilnica v netradicionalnih barvah. Saj ves, pri meni z roza ali vijolično ne moreš zgrešiti. Hvala, ker se igraš z nami tudi na Pile it On. Keti (DT)

Marija pravi ...

Uf, kakšna objava. Najprej pohvale za lep venček, nato pohvale za izdelavo in celotno prodajo tvojih prazničnih voščilnic. Izziv z drugačnimi barvami in pošastkom ti je zelo dobro uspel. Med vsemi ostalimi voščilnicami pa zame najbolj izstopa venček.

moi pravi ...

O, si pridna in spet je nastal kupček domačih. Venček je čudovit in bravo za Mihov bazar in prodane voščilnice. Nič se preveč ne obremenjuj z vsem in si ne zadajaj preveč nalog, raje uživaj!

Vladuška pravi ...

Madonca, kako bogata objava znova. Me zelo veseli, da je sine vse prodal in da so bili kupci navdušeni. Toliko lepega si ustvarila, da lahko samo z tremi besedami izrazim: paša za oči. Pa vsa čast tvojemu možu, da prav tako spremlja malo šolo :)

Ne-Ja pravi ...

Hudoooo. Ni čudno da je sine ponesen, ko pa si ga tako založila s samimi lepotičkami :). Venčetk mi ej všeč, ker je preprost in hkrati eleganten in vsekakor narejen doma :). Tudi barvanje z akvarelnimi barvicami ti gre dobro od rok -čudoviti sta obe voščilnici.

Andreja pravi ...

Krasen kupček voščilnic, ena je lepša od druge :-))
Ne dvomim in vem, da je bazar uspel.
Hvala, ker se igraš tudi z nami pri CCT.