četrtek, 28. december 2017

Prazniki

Po tridesetih letih sva z dragim letos spet sama za praznike. Veronika dela, Miha pa pravi, da bosta prišla domov spomladi, ko bo lepše vreme. Midva  pa se zabavava po svoje. :-) V nedeljo sva bila na božični večerji pri mojih starših, zvečer sva si okrasila smrečico, ki sta jo prinesla Veronika in Andrej z njune parcele v Kozini.


Na smrečico sva obesila tudi okraske, ki so prispeli skupaj z lepimi željami od vas, drage moje blog prijateljice. Večino okraskov sem sicer izdelala sama, nekaj pa je še tistih, ki jih je pred dvema letoma izdelal Miha.  Dragi je dodal čokoladice. :-)

Hvala vsem za čudovite voščilnice, ki so razstavljene v dnevni sobi, da jih lahko ves čas občudujem.




Božiček je letos dragemu prinesel fotoaparat, ki si ga je želel odkar se mu je stari pokvaril. Čisto nesrečen je bil in se nikakor ni mogel navaditi na slikanje s telefonom. In sedaj že veselo škljocka. :-) Letos sva najela Božička. Po navadi namreč pri nas darila nosi Dedek Mraz. Ampak fotoaparat je bilo potrebno testirati že v torek, za Štefanovo, na tradicionalnem pohodu, ki ga organizirajo moji sodelavci.


V lepem sončnem dnevu smo prehodili 16 km okoli Ormoža. Najprej smo se ustavili pri Simonu na kuhanem vinu in pecivu, Robi in njegova sestra sta nam pripravila okusno kosilo, Stanko nas je povabil v svojo svojo vinsko klet, zaključili pa smo pri Janijevih starših, kjer smo se potrudili pri praznjenju zalog vina, peciva in čaja. Danes me noge samo še čisto malo bolijo, za včeraj pa ne povem. :-)

Tako, sedaj pa k ustvarjanju. :-) Moj brlogec tudi med prazniki ne sameva. Za Renato, ki praznuje rojstni dan v soboto, sem izdelala zimsko rojstnodnevno voščilnico. Vem, da pred soboto ne bo odprla kuverte in da ne bo poškilila na moj blog. :-)

Za ozadje sem po Vladkinih navodilih izdelala vesolje. Iz belega akvarelnega papirja sem izrezala hiške s Sizzixovo šablono Townscape. Je ena mojih prvih rezalnih šablon, kupila pa sem rabljeno. Napis in srček z zvezdicami sta od Najlepšega para.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- CRAFT-alnica: Izziv #201: Zimska voščilnica
- Keti's Project: Novoletni bonbonček  (če ne bo veljalo zaradi srčka, me prosim izloči)

Nisem vam še pokazala voščilnic, ki sem ju izdelala za svoje štiri medvedke. Vijolična je odpotovala v San Francisco, rdeča pa v Ilirsko Bistrico.






Medvedke prijavljam v decembersko galerijo Najlepšega para, saj sem za njuno izdelavo uporabila skoraj izključno pripomočke Najlepšega para (razen smrečice (MD), ki jo krasita medvedka).


HLS December: Anything Goes with Dies Challenge
Simon Wednesday Challenge Blog: Simon Says Anything Goes

Ta dva medvedka sta odpotovala k Dušinima super junakoma. Skupaj z mamino voščilnico. Ampak tista bo ostala zaprta do 1.januarja. :-) Medvedka sem podložila s 3D lepilno blazinico. Za nasvet sem prosila Danico, ker mi je bil njen medvedek neznansko všeč. :-) Mehka sta, kot prava. :-)



Bo dovolj za danes? Ne? Ne! :-) Eno vam še pokažem, ker je bilo z njo veliko dela, pa bi bilo škoda, da ostane pozabljena na disku.


Preden končam za danes, se moram zahvaliti še Metuljčici in Hali, ki sta mi s svojima paketkoma polepšali dan. Punci, super sta! Hvala!




Lep pozdrav do naslednjič. :-)




18 komentarjev:

Klara pravi ...

Vidim, da vama ni prav nič hudega biti sama doma :)! Spet si pokazala cel kup krasnoh voščilnic... In tole zvezdno nebo me prav zares mika... Morda, po novem letu... Lepo praznuj-ta še naprej!

Goga pravi ...

Ooo uživata samoto, tudi midva jo bova letos prvič po ... saj ni važno no. In verjamam, da se imata prav fino.
Spet si lepo ustvarjala, pa tudi potepanje ti gre fajn od nog.
Všeč mi je tvoja zimsko nočna voščilnica. Lepo si jo izdelala za eno fajn deklino.
Hvala, da si se nam pridružila in hvala ti za zvestobo v Craft-alnici. Tudi v naslednjem letu računamo nate. Lp Lili

Helena pravi ...

Verjamem, da sta se tudi sama imela fino in sta lepo praznovala.
V vajin dom so prispele same čudovite voščilnice. Vajina smrečica mi je čudovita, saj so na njej sami domači obeski.
In prave lepotice v nadaljevanju objave. Tvojemu dragemu pa čestitke za nov fotoaparat!

Moje drobtinice23 pravi ...

Saj ni tako hudo ane, :) midva sva to preizkusila pred dvema letoma pa nama je bilo kar všeč :D Vreme ste si resnično naročili za ta pohod, ste nabrali kar nekaj korakov, pridni. Tvoje praznične voščilnice so čudovite, sem vesela, da se ti bila navdih glede medvedka :)samo meni, so se oči ustavile na pop up voščilnicah...Sonja z njimi si me čisto očarala, ko odstranim šive z roke se jo takoj lotim :)))
Lepo praznujta še naprej <3

ArtMBR pravi ...

Za tele tvoje zadnje objave, si bom pa enkrat prav vzela čas in ob kofetku srkala vse lepote. Za enkrat pa prečudovito, domačno in hvala, ker deliš z nami.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čeprav sta z dragim sama te dni, se vama na veliko dogaja.
Prav lepo je bilo pokukati v vaš dom
lep preostanek starega leta in lahkoten korak v novo
srečno
Tamara

leycika pravi ...

Kako čudovit kupček voščilnic je prispel k tebi :) Lepo si okrasila svoje drevesce najbolj mi je všeč da so vsi okraski ročno izdelani, saj tako drevesce naredijo še lepše. Tudi vošlilnice ki si jih izdelala so krasne :) Lep praznični pozdrav.

Majda pravi ...

Joj, kako srčno je pri tebi, od vsepovsod seva ena sama ljubezen. Naj je bo tudi v leto 2018 obilo, draga Sonja!
Krasno si ponovno ustvarjala in močno te sumim, da boš še v urah, ki so nam ostale do novega leta! Veliko ustvarjalnih iskric še in še ti želim, Majda

Sapfina (Barbara) pravi ...

Draga Sonja, tvoja bogata objava prav kaze, kako lepo je pri tebi in s teboj. Nad vaso naravno smrecico sem navdusena in tako lepo je pri vas. Mnozica prejetih voscilnic je dokaz tvoje priljubljenosti med nami, sami nasmejani pohodniki in zakljucek Stefanovega v pravem slogu pa se en dokaz, kako zazeljena si v druzbi. :)) Tvoji ustvarjalnosti pa res ni konca in kar sije iz vseh izdelkov, ki si jih pokazala. Naj take objave krasijo tudi prihajajoce leto! Jaz se jih ze veselim! ;)

Tina Z. pravi ...

oo, kakšna prelepa smrečica, okraski so nekaj posebnega, ja! in lepa bera lepih želja. sta pa pridna, da vama še pohodi vmes ratajo! tvoje voščilnice pa spet same čudovite, krasna zimska scena in pop-up, poln lepih barv, krasno sta ti uspela.
uživajta v dvoje, že zdaj se imata krasno!

Marija pravi ...

Kako lepa smrečica, pa še naravna, z ročno izdelanimi okraski in čokoladicami, tako kot smo imelu včasih. Res te popelje v pretekle čase. In kakšno zalogo voščilnic si pokazala. Od prve do zadnje so čudovite. Medvedka sta tako corti in krasno mestno ozadje si jima naredila. V prihajajočem letu ti želim veselja, sreče, zdravja, ljubezni in seveda veliko ustvarjanja. Srečno.

Hali pravi ...

O kako lepo imata in se imata.Prav je tako in uauu kakšni izdelki...čestitki za tvoje 4...notranjost...čista poezija...bravo lepo. Lep skok v 2018!

Ne-Ja pravi ...

Huh Sonja tole pa je mojstrska objava - same lepotičke tako da niti ne vem kje naj se lotim. Smrekica je srčkana, taka taprava domača. Četica voščilnic lepo paše na tvojo poličko. Vidim, da srte imeli sonček na štefanovo- pri nas je padal dež :(. Drugače pa so voščilnice TOP - medoti so res zakon.

moi pravi ...

Spet si natresla polno krasnih stvari. Malo me ni, pa že moram s svetlobno hitrostjo vse nadoknadit ;) Krasne voščilnice si dobila in tudi tvoja, ki je priromala v naš dom, je krasna. Imaš prav, z njo res ni bilo malo dela. ♥

Deepti Aggarwal pravi ...

Beautiful cards and tags...Thank you so much for joining us at Happy Little Stamper's- Anything goes with dies challenge. Hugs xx Deepti Aggarwal

Vladuška pravi ...

Vidim, da sta se tudi sama odlično znašla in se imela lepo. To mora biti tvoj dragi vesel, da ima novi fotoaparat. Kako lepo je videti moj obesek na smrečici :) Čudovito si ustvarjala tudi med prazniki, med tem, ko sem se sama držala v zakulisju.

Keti's Projects pravi ...

Krasna smrečiča in bera voščilnic je tudi lepa. Voščilnica s sizzix šablono mesta je krasna ampak ker sem nekaj punc že izločila, moram biti pravično striktna (enako do vseh). Imaš pa še par dni čas, da sodeluješ s kakšnim novim projektom. Hvala ti vseeno za krasno voščilnico.

Andreja pravi ...

Lepo smrečico imaš in lepo je okrašena :-))
Krasno voščilnico si naredila in pričarala čudovito zimsko idilo. Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!