petek, 31. marec 2017

Enoslojna voščilnica in drugo :-)

Po vaših blogih berem, da nisem edina, ki me je navdušil tokratni izziv na Craft-alnici, kjer dekleta ustvarjalnega tima želijo videti enoplastno voščilnico. Na videz preprosta naloga se zna precej zakomplicirati. Sicer sem že večkrat izdelala enoplastno voščilnico in vsakič znova me je pošteno namučila. Pri tej voščilnici ni popravljanja in skrivanja napak z izrezi. To pa pomeni natančnost. :-) Za izziv sem izdelala dva različna izdelka. Prvega pokažem danes.


Osnovo sem sama izdelala. Najprej sem pošteno zaščitila hrbtni del, da mi ne bi barve ušle tja, kamor ne spadajo. Odločila sem se za osnovo, izdelano s plastično šablono Stamploration. Pobarvala sem jo s štirimi odtenki distress blazinic. Ko sem odstranila šablono, sem vse skupaj pošpricala z vodo, v kateri sem raztopila perfect pearls. Papir se je po špricanju z vodo malo zvil. Ko se je posušil, sem preizkusila nasvet, ki nam ga je zaupala Martina. Deluje tudi s ploščami od hroščka. :-) Najbolj sem se bala, da pri zadnjem dejanju ne zbluzim z odtisom, ki sem ga sestavila s štampiljkami Najlepšega para. Na srečo me moja domača priprava ni pustila na cedilu. :-)

Voščilnico prijavljam na:
- Craft-alnico: Izziv #182: ONE LAYER  in
- Stamploration Never-ending Anything Goes Challenge

Na izzivu  Less is More ta teden poteka izziv, kjer je potrebno uporabiti okvir.


Skoraj ne mine dan, da ne bi posegla po čudovitih Srčnih metuljih Najlepšega para. :-) V osnovo izdelano v emboss resist tehniki sem vrezala metuljčka  in ga podložila z moss gumo ter prilepila nazaj na izrezano mesto. Tole tehniko zadnje čase kar veliko uporabljam. Efekt mi je namreč zelo všeč. Metuljčka sem uokvirila s čudovitimi valovitimi pravokotniki Najlepšega para.

Voščilnico prijavljam na izziv "Less is More": Challenge #321: Use A Frame

Pred dnevi je rojstni dan praznovala Danica z bloga Moje drobtinice. K njej je potoval šopek sivke.Ozadje sem izdelala s tehniko nanašanja barve s plastično folijo, ki jo je podrobno predstavila Moi. (Ja, že spet ona. :-)))  Okoli šopka sivke leta bel metuljček. Ker Danica svoje voščilnice okrasi tudi v notranjosti, sem se zanjo še posebej potrudila. Spodnja fotka je nastala tik pred pakiranjem v kuverto. :-)
Šopek sivke prijavljam na naslednja izziva:
- Simon Wednesday Challenges: Simon Says: Anything Goes
- Najlepši par: Galerija meseca marca (Valoviti pravokotniki, Sivka, Srčni metulji, Prisrčne čestitke)

Zadnja voščilnica, ki vam jo pokažem danes, pa je razveselila našo kofetarco Eriko. Podobno voščilnico sem izdelala pred časom, le da sta tokrat rožica in ozadje malo drugačna.

  
Saj ne, da nimam nobene nove praznične voščilnice za Mihov bazar, ampak mislim, da sem spet preveč vsega stlačila v eno objavo. :-)

Voščilnico prijavljam na STAMPloration Blog: CUTploration Challenge March: Garden Party


Lep pozdrav do naslednjič. :-)

 
25 komentarjev:

 1. ob tvoji objavi si pa vedno napasem oči, toliko lepote in toliko tehnik ... pa hvala za vse linke nasvetov, čeprav so mi zaenkrat še znani :).
  mavrica mi je zelo všeč in zelo natančno si senčila, pa ta sivka, krasno se ji poda izrez metuljevega leta, to s podlaganjem izrezov in dajanjem nazaj na prvotno mesto je pa tudi meni zelo fajn.

  OdgovoriIzbriši
 2. Vse so krasne. Ta enoplastna ti je fantastično uspela.
  Pa sivka mi je tudi izjemno všeč. Zelo si pridna.

  OdgovoriIzbriši
 3. Sonja, vedno znova me nasmejiš ;) Krasna enoplastna voščilnica, samo OPROSTI, metulj pa zmaga. Res je ta tehnika tako čudovita, da sploh ne dvomim, da z veseljem posežeš po njej. Čudovito si izdelala osnovo in ga uokvirila. Tudi packanje z barvami in folijo obvladaš. Sivka čudovito paše gor. In še zadnja: zakaj bi izumljal toplo vodo, če je recept preizkušen in deluje ;)

  OdgovoriIzbriši
 4. Čudovite so! Pa hvala za linke z navodili! Nekoč ko bom imela kaj več kot 5 minut časa se lotim česa novega :) se vidimo :)!

  OdgovoriIzbriši
 5. Tudi tokrat krasne voščilnice. Vse so lepe, a najbolj me je pritegnila čudovita sivka, ki si ji pričarala prekrasno ozadje.

  OdgovoriIzbriši
 6. Ja preveč natlačiš v eno objavo. Potem moramo me preveč natlačit v en komentar ! Ker pa si nepopravljiva, naj ti bo.
  Krasno si ustvarjala in packala. Vse voščilnice so zelo lepe, amak jaz bom tokrat izpostavila prvo. Zato ker je za Craft-alnico, pa ker si tako lepo zapolnila celo plast.
  Hvala, da si se nam pridružila. Lp Lili

  OdgovoriIzbriši
 7. Tvojih objav se vedno razveselim in jih z veseljem preberem, samo ko sem pa videla sivko, sem pa zrolala do nje, ker je tvoja voščilnica prečudovita in seveda vse ostalo kar si prikazala tudi. Se veselim da se vidiva jutri.

  OdgovoriIzbriši
 8. Sonja ponovno čudovit šopek pomladnih voščilnic - nekatere umirijo, druge pa tako zelo poživijo... Se počutim kot sredi cvetočega travnika, nad mano pa razpeta mavrica... Prijazen pozdravček do jutri, Majda

  OdgovoriIzbriši
 9. Gorgeous cards! all of them are absolutely fabulous! :-)

  Thanks for joining us on the Simon Says Stamp Wednesday Challenge
  Luv
  Lols x x x

  OdgovoriIzbriši
 10. Ti pa spet trosiš same lepotice. enoplastna ti je super uspela. Ta z metuljem zmaga in mi je res nadvse čudovita. Zadnji dve pa prav tako ne zaostajata in sta zelo lepi. Želim ti krasen vikend.

  OdgovoriIzbriši
 11. enoplastna je lepa, lepe barve, vzorec, napis. Ampak veš kaj tokrat je mojo pozornost pritegnila sivka, popackano ozadje je tako lepo in sivka noro paše vanj.In te male Tinine rožice, a veš, da jih še nimam, pa vsepovsod jih občudujem, dolgo ne bom zdržala brez njih , se mi zdi. Lepo vse po vrsti!

  OdgovoriIzbriši
 12. Enoplastna, metulj, sivka, Erikina, vse dovršeno. Zelo, zelo, zelo lepo.

  OdgovoriIzbriši
 13. Fabulous selection of cards! All very beautiful. I love the entry for our "use a frame" challenge with the rich colour and subtle pop of the butterfly. Lovely! Thanks so much for playing along with us at Less is More :)

  OdgovoriIzbriši
 14. Oh My Sonja you have been a busy bee! All stunning and love your framed effect card for Less is more with the camouflage technique for the butterfly. Beautifully elegant and striking. Thanks for joining us at Less is More this week.

  OdgovoriIzbriši
 15. Hihi. Božično sem pa res pogrešala na koncu objave. Si tolk pridna pri ustvarjanju, da so zato objave daljše. Ampak vse natančno pogledamo.

  OdgovoriIzbriši
 16. S toliko lepotičkami naenkrat nas razvajaš :) Tudi pri meni zmaga metulj. Res dober učinek. No, saj so vse enkratne.
  Lep in prijeten vikend.

  OdgovoriIzbriši
 17. Sivka, na čisto poseben način je tudi mene najbolj pritegnila, seveda so tudi ostale vredne pohvale.

  OdgovoriIzbriši
 18. Fabulous cards Sonja! You have so much inspiration here. Your Less is More card is gorgeous with it's vibrant colour and fantastic technique. Thanks so much for sharing that with us at Less is More xx

  OdgovoriIzbriši
 19. Jupi kolk so lustne:))
  Una z netuljckom je prov posrecena:)))

  OdgovoriIzbriši
 20. Sonja, zelo luštno voščilnico si naredila in ustvarila čudovito ozadje. ja, tebi enoplastne gredo super od rok.
  Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!
  Všeč pa so mi tudi vse ostale več plastne, saj si jih lepo in zanimivo sestavila.

  OdgovoriIzbriši
 21. Tokrat pa moram metulja postaviti v ospredje, saj je voščilnica čudovita. Lp

  OdgovoriIzbriši
 22. Sonja tole pa so same lepotičke z veliko začetnico. Najbolj mi pade v uč tista za Danico - svetovna je, čaprav tudi ostale ne zaostajajo veliko. :)

  OdgovoriIzbriši
 23. Prekrasne lepotičke , ampak najbolj mi bode v oči tvoja s prekrasnim 3D metuljem.

  OdgovoriIzbriši
 24. Čudovito ti uspeva vse po vrsti…, hvala ker "enoplastnico" v vsej svoji lepoti deliš z nami v CRAFT-alnici, LP

  OdgovoriIzbriši
 25. Sonja, spet si polna čudovitih idej. Izdelki so krasni!
  Hvala, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!