torek, 24. januar 2017

Nekaj novega, nekaj starega

Danes bom kratka. Upam. :-) Tako si rečem vsakič, ko začnem s pisanjem, potem pa ne znam nehati. :-)

Začnimo z izzivom, ki ga je pripravila Darnell z bloga djkardkreations. Gospa ima super idejo in sicer nas spodbuja, da pobrskamo med ustvarjalnimi pripomočki in najdemo tiste, ki jih nismo še nikdar uporabili. Lahko iz prastare zaloge, lahko pa čisto nove, še "tople". :-) Ni bilo potrebno dolgo iskati. Med štampiljkami sem našla prelepo rožico, ki sem jo dobila že davno nazaj, pa se nikakor ne morem spomniti, od koga. Samo gledala sem jo, odtisnila in pobarvala pa je nisem še nikdar. Prepričana sem namreč, da ne znam lepo barvati. Tokrat sem se potrudila, odtisnila rožico na kraft papir z juto in jo pobarvala z akvarelnimi barvicami. Papir se mi je malo vihal, pa ga nisem preveč močila. Napis je od Najlepšega para, za okvir pa sem uporabila bleščeči washi trak.



Čeprav sem pri Darnell zamudila opcijo barvanja na kraft papir, izdelek vseeno prijavljam v izziv drugega tedna. Igram se samo za zabavo, saj sem pri njej že na prejšnjem podobnem izzivu dobila krasno nagradico. :-)

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- NBUS Challenge #9 - never before used stamp - optional: colouring on kraft paper
- Addicted to CAS: Challenge #103: Wish (Birthday wishes)
- CASology: Week 233: GLISTEN

Pred kratkim je rojstni dan praznovala Tina B, moja velika vzornica. Občudujem njen prefinjen okus, občutek za kompozicijo in kombinacijo barv ter natančno izdelavo. Zanjo se vsako leto še posebej potrudim in dolgo iščem ideje.


Tokrat sem se odločila za emboss ressist tehniko. Z lepilno blazinico sem odtisnila Divje vrtnice Najlepšega para in jih toplotno embosirala z zlatim prahcem. Celotno površino voščilnice sem premazala z različnimi barvami distress blazinic. Pikice so narejene z zlato strukturno pasto in plastično šablono Razmetane pike od Najlepšega para. Napis je odtisnjen na pavs papir. Kolebala sem, ali naj kristalčka zalepim na pavs in prekrijem pikice od lepila, ali pa v sredino vrtnic. Zmagale so vrtnice. :-))

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Najlepši par: Galerija meseca januarja
- Scrapping4funChallenges: Challenge #82: Spots and Dots
- Come and Get It Challenges: No Designer Paper
- Crafting from the Heart: Challenge #144: Anything Goes

Pa še zadnja za danes in zadnja, ki mi je ostala za izpolnitev kvote v Craft-alnici. :-) Prejšnji teden je Mihov sošolec iz faksa uspešno zagovarjal Magistrsko nalogo in Miha me je prosil, da zanj izdelam čestitko s sovico, ki naj bo podobna tisti (link), ki sem jo delala za Veronikino prijateljico.  Malo sem preložila knjige in spremenila ozadje, pa je šlo. Sovica je izsekana s sposojenim punčerjem, knjige so izrezane ročno, magistrska kapa je tudi moj dizajn s cofkom vred, napis in zvezdice pa so od Najlepšega para. Naročnik je zadovoljen, kako bo pa s prejemnikom, pa še ne vem, ker čakam, da mi bosta naša Amerikanca skenirala svoja podpisa in napisala kakšno lepo misel.

 
Sovico prijavljam na naslednja izziva:
- Craft-alnica: Izziv #177: Nov začetek
- Simon Monday Challenge Blog: Simon Says: Spread Your Wings (I have created this card for a jung man, who makes his master degree)

Sem bila kratka? Ne preveč...

Lep pozdrav do naslednjič. :-)





35 komentarjev:

Tina Z. pravi ...

o, spet si prekrasno ustvarjala - super ti je šlo tole barvanje, meni se je zdelo kar zagonetno. ja, darnell ima res izvrstne ideje, da vsaj malo pogledamo po naših zalogah.
mislim, da je bila tina b. več kot zadovoljna s tvojo kompozicijo, krasno si tole postavila in naredila.
ta sovica pa je fenomenalna in knjige tudi, tako lepo pobarvane.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Še dobro da nisi kratka, med šlunkanjem kofeta te je prav lušno brat, samo skoz moram skakat od slike do slike, da česa ne pozabim (ohrani to lepo navado dolgega spisa).
Sovica je res strašno šik in se ni za bat, da ne bi bila komu všeč, ker izvabi res tisti prijeten nasmešek na obraz...sedi na teh knjigah, kot da je osvojila vse znanje tega sveta.
Zlata pasta se prav lepo diskretno blešči med vrtnicami in odločitev da si poudarila sredino vrtnice je več kot pravilna. Krasna.
Tale Darnell ga pa pihne...a slučajno čuti na vodi, kaj se dogaja pri meni doma in kako vzdihujem, ko gledam stvari, ki so stare ampak so v bistvu nove???? Si moram malo pobližje ogledat ta njen izziv in se hkrati odpovedat nagradi...evo, smo že dve, ki "ne maramo ničesar"...ja,itak!!! (miceno pohlepa pa je še vedno v meni...ustvarjalnega da se razumemo, za drugačnega mi ni mar). Ampak veš, na prvi je barvanje prav krasno in rožice so narejene prav profi, tale okvir iz bleščic pa zanimivo prav paše na vse skupaj.

Valerija pravi ...

Čudovita voščilnica na kraft papirju. Barvanje ti je odlično uspelo. Prelepi sta tudi ostali dve voščilnici. Spet čudovita objava.

Maja pravi ...

Vse tri so mi zelo všeč, še posebno pa prva, ki si jo zelo lepo pobarvala.

moi pravi ...

Ne znaš barvat!
Najboljše, da zapakiraš štampiljko, jo pošlješ meni in se ne lotiš več barvanja ;)
Ej, da te ne bom po prstih, pa ne znaš barvat, ha? Super si pobarvala, tako nežno. Vidiš, samo spravit se moraš zraven.
A izziv je uporabiti nekaj, kar še nismo? Itak bi ga zamudila, ker se ne bi mogla odločit kaj bi uporabila :D
Ma, smo vse iste, kaj?
Tiste zlate pikice so mi MUCHO všeč. Lepo voščilnico si naredila za Tino.
In sovica za diplomo, nimaš kaj zrešit. In s temi knjigami je zakon.

Danica pravi ...

Uuuu Sonja, prva rožica je Kozmeja ane...čudovito si jo pobarvala. Pri meni na vrtu se bohotijo v vsakem kotu :)))
Tudi za Tino si izdelala čudovito voščilnico. Razumem tvoj občutek, ko si ustvarjala za no :))
Dama učenosti in modrosti je tudi zelo lepo narejena.

Unknown pravi ...

Uau, krasne so! Prva je tako lepa in nežna, pri drugi je kombinacija barv in zlatih vrtnic fantastična, tretja je pa noro simpatična! :)

Andreja pravi ...

Sonja, spet en čudovit kupček voščilnic :-)) Pri drugi se mi strašno dopade pisano ozadje ki si ga ustvarila.
Tale za diplomata pa je tudi krasno narejena.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Hali pravi ...

neverjetna si..voščilnica za Tino je tako lepa in polna energije, tale s sovico pa nežna s pastelnimi barvami in zvezdicami..za izziv si se pa super potrudila, sploh rob z washijem je uauu

Vladuška pravi ...

Človek pač mora povedati tisto, kar mu leži na srcu in mi te radi beremo. Tako da ti le nadaljuj tako kot do sedaj. Zelo lepo si pobarvala in uporabila štampiljko rože. Polna energije je čestitka za Tino in zelo prikupna ta sova na kupu knjig.

Renata pravi ...

Koliko lepih izdelkov Sonja. Prav lepo si pobarvala motiv v prvi voščilnici. Na drugi voščilnici pa mi je še posebej všeč ozadje. To tehniko sem tudi sama prvič stestirala par dni nazaj, ampak mi ni šlo najbolje - vaja dela mojstra :). Sovica je pa še posebej super. Motiv, knjigice in "starinsko" ozadje super pašejo skupaj. Prejemnik bo zagotovo navdušen!

Renata pravi ...

Ti, ti, ti, porednica, barvanje ti ne gre. Potem pa izdaj, kdo je to barval. Ker ta, je preklemano dober v barvanju. Voščilnica mi je še posebej lepa. Druga ima fantastično barvno in pikasto ozadje. Zlate vrtnice z kristalčki, prav zaživijo. Tudi tretja mi je krasna, si bom idejo sposodila ob priliki.

Lia pravi ...

This is an amazing card for the cahllenge and I like the other ones too!
Lia, DT S4F

Nataša pravi ...

Vau, vse so res lepe.

Darnell pravi ...

I love all three of your beautiful cards here, Sonja! I think you did a fantastic job of coloring on kraft and I appreciate that you did last week's option and that you are playing just for fun! I also love the beautiful and brightly colored emboss-resist card and that spectacular owl / books card which is PERFECT for the young scholar getting a Master's Degree!! Thank you so much for playing in my NBUS Challenge #9 and thank you for your kind get well wishes! Hugs, Darnell

Majda pravi ...

Oooo Sonja, tale sovica!!! Sem pokukala nazaj predhodno in ugotovila, da so na tej novi tiste meni na kožo pisane barve :-) Tudi predhodni voščilnici sprožata vsaka svoje občutke - prva vsa nežna in zasanjana, druga pa strastna in poživljajoča.
Hvala za sodelovanje pri izzivu CRAFT-alnice, Majda

anja curvers pravi ...

WoW really great cards all three. Thanks for joining us over at ATCAS.

Ellenor pravi ...

Your first card with the flowers is amazing, I love it :)

Thank you for playing along with us at ATCAS - DT Ellenor

Cvetoči travnik pravi ...

Ha,ha Sonjica, a ti tudi ne znaš na kratk?:) - ja veš, te ja pa fino brati in je kar prav, da stvari malo povlečeš:). Sama tudi v zadnjem času raje nisem nič objavljala, ker sem zaradi bolezni bila povsem brez energije, brez nje pa človek ne more pisat in tako kot ti - tudi jaz ne znam na kratko:). Sedaj pa: barvanje je odlično in tista nežnost rožic je bila očitno prava za tvoje prske:). Druga za novega akademika: odlično narejeno in tako lepo skombinirano, da je daleč od tega, da bi ti človek ne dal petice. Sovica s svojim umetelnim pokrivalom je prav šik na vseh tistih knjigah. In tista za Tino: bleščeče pozitivna.
Hvala za tvoj simpatičen zapis in en lep pozdrav ti pošiljam, Andreja (če bom kakšno objavo zgrešila s komentarjem mi prosim odprosti:).

K M Meena Herale pravi ...

Stunning card.
Thank you for Joining us at Scrapping4funChallenge and waiting to see next time.

Hugs
Meena S4F DT

Scrapping4funChallenges pravi ...

Beautiful cards, love the colours on the 2nd card
Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
Rachelle DT
http://scrapping4funchallenges.blogspot.com

N-Eva pravi ...

Zopet si nam predstavila tri lepotičke. Pri barvanju pa kar korajžno....vaja dela mojstra ;-)
Hvala, da se igraš z nami na Come And Get It Izzivu. Lp Neva

Dana Johnson pravi ...

Beautiful cards! Thanks for joining us at the Come and Get it challenge. ~DT Dana

Trenutki kreativnosti pravi ...

Draga Sonja, tudi tvoji izdelki so čudoviti in velikokrat v njih najdem inspiracijo. Hvala ti za čudovito voščilnico. Tudi ta za nov začetek je krasna. Sova in knjige so vedno prava izbira.
Hvala, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!

Goga pravi ...

A nisi rekla, da boš kratka?? No saj vem, da nisi mislila resno. Si bom pa v novo Novoletno zaobljubo dala, da en dan obiščem samo tvoje objave, ker si moram vzeti čas, da preštudiram cel kup tehnik, kupček izdelkov in zanimivo branje. Bom si kakor Mojca skuhala kofe in te rezervirala za nedeljo popoldne.
Rtm <3.
Tvoji izdeli so spet vsi trije krasni. Krasna rožica(moram si mal ogledat ta izziv), najbrž imam tudi jaz kje kaj neuporabljenega, kaj praviš?? Čudovite zlate vrtnice in seveda Čukec, čestitke magistru.
Hvala da si se nam še v tretje pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

Tanja E. pravi ...

Tako lepo vse povrsti..., hvala, ker deliš z nami v CRATF-alnici, lp, T.

nocne życie pravi ...

Hey,
beautiful work, I like the colors and the digi is sensational.
Thank you for taking part in the challenge on Scrapping4funChallenges
Agnieszka DT

Sapfina (Barbara) pravi ...

Ne, Sonja, ti ne mores biti predolga, ker te vedno preberem na mah! In seveda vedno znova napasem oci.

Unknown pravi ...

Uh tale sovica zmaga:)))) kolk je huda:)))) no no sej tudi ostale:))

Nella pravi ...

Kot vedno pridna, ustvarjalna 100 na uro, tehnike in papirčki taki in drugačni, ni da ni! :) Vsaka po svoje je krasna!

Kandy's Krafts pravi ...

Lovely background and colours. Thanks for sharing it with us at Crafting from the Heart challenge

Deidre pravi ...

These are all gorgeous and the glitter paper was awesome behind the flowers! Yes, you can paint :) Thanks for sharing at CASology this week!

Snowflakes and Lilies pravi ...

Beautiful cards. I love the distinct backgrounds that you've created in all your cards. Thanks for sharing at Scrapping 4 Fun Challenges and hope to see you again. Good luck.

- Khushboo Gandhi, DT

My blog: http://snowflakesandlilies.blogspot.in

Inspiration Destination, DT
Craft Your Passion, DT
Crafting With An Attitude, DT
Scrapping 4 Fun Challenges, DT
Simply Create Too, DT
Get Creative, DT
Angie’s Digital Stamps, DT

Andreja pravi ...

Hvala, ker se s pikicami igraš z nami tudi pri Scrapping4Fun :-))

cohenna pravi ...

Beautiful!! Thank you for joining us at Scrapping4Fun :)