sreda, 4. januar 2017

Kupček voščilnic za rojstni dan

Za nekaj časa bom nehala s prazničnimi voščilnicami, čeprav jih imam še veliko za pokazati. Sicer pa, leto je še mlado. :-) Danes vas bom zabavala z rojstnodnevnimi, ki sem jih uspela izdelati med smrečicami in snežinkami.

Začnimo od zadaj naprej, s tridelno dvojno voščilnico za Duši, ki rojstni dan praznuje na Novega leta dan. :-)

 
 
 
Dolgo sem razmišljala, kako našo mojstrico filca presenetiti z malo drugačno voščilnico, ki bo primerna za oba velika dogodka hkrati. Za prvo stran, praznično voščilo, sem izbrala zelene odtenke in snežinke, notranja stran pa je malo bolj pisana. Obe sta izdelani po enakem postopku: osnove sem premazala z distress blazinicami in jih poškropila z vodo, v kateri imam raztopljene perfect pearls. Zaključila sem z belima izrezoma snežink in metuljčka in belo embosiranima napisoma, vse od Najlepšega para.

Voščilnico lepim v januarsko galerijo Najlepšega para.

Le dan pred Silvestrovim pa je rojstni dan praznovala Renata. K njej je potovala voščilnica v emboss resist tehniki.


Embosirno mapico sem namazala z lepilno blazinico, odtisnila na belo osnovo, potresla z belim embosirnim praškom in ga zapekla. Celotno osnovo sem pobarvala z distress blazinico, dodala Foto dekoracijo (Tina za Rayher), ki sem jo izrezala z Renatino šablono. Napis je od Najlepšega para. Rob voščilnice sem pobarvala z enako blazino, kot je napis. Za popestritev sem nalepila kristalčke.

Voščilnico prijavljam na "Less is More": Challenge #390: Dimension

Decembra je rojstni dan praznovala tudi Andreja. K njej pa je potovala marjetica na veselo pisani osnovi.

S fotografijo se ne morem pohvaliti, saj sem ugotovila, da je edina, ki jo imam, na telefonu. Tukaj ni kaj dodati, saj sem uporabila preizkušen recept, ki vsakič uspe. :-) Tehnika pobiranja barve s stencil šablono Stamploration. Marjetico je Tina oblikovala za Rayher, embosiran napis pa je od Najlepšega para.

Voščilnico prijavljam na Stamploration blog: The Never-ending Anything Goes Challenge

Pred kratkim je okrogli rojstni dan praznoval najmlajši očetov brat. Zanj sem izdelala voščilnico z zvezdami v tehniki pobiranja barve.

Osnova je pobarvana z zelenimi in modrimi distress blazinicami. Stencil šablona je od Stamploration, številka, napis in zvezdice pa so od Najlepšega para. Zvezdice so zlate, zlat pa je tudi okvir okoli voščilnice. Številke in napisa nisem barvala. Se mi zdi, da na tako pisano ozadje najlepše pašejo beli dodatki. :-)

Moško voščilnico prijavljam na izziv The Male Room: Challenge #51: Anything Goes


December je bil tako divji, da mi ni uspelo pokazati voščilnic, ki sta jih prejeli Neva in Zvonka. Voščilnici sta si precej podobni. :-) Tinine marjetice (za Rayher) pa so zakon. :-)



Voščilnico prijavljam na Happy Little Stampers: January Watercolour Challenge.

Mislim, da bo dovolj za prvo objavo v letu 2017, čeprav jih še kar nekaj v mapi neobjavljeno čaka na svojih pet minut.  :-)


Lep pozdrav do naslednjič. :-)







38 komentarjev:

Valerija pravi ...

Zelo lepa serija rojstnodnevnih voščilnic, prav vsaka je nekaj posebnega, tridelna je pa razred zase. Super ideja!

Tina Z. pravi ...

še ena krasna serija, super pridejo vse te tehnike ozadij!

Kylie pravi ...

An amazing set of cards. All so pretty and bright. I love the daisies on that background and the soft stencilling is beautiful. Thanks so much for playing along at Happy Little Stampers xx

Sapfina (Barbara) pravi ...

Koliko tehnik,Sonja! Res si odlicna z ozadji in potem vse tako lepo zaokrozis v prekrasne voscilnice! Ker mi je modra ena ljubsih barv, me je se posebej nagovorila lepoticka za Renato. Ne vem, ce ne bom kar danes posegla po kaksni od tvojih tehnik ... si me cisto inspirirala ... :)

Klara pravi ...

Čudovite so! Meni pa je najbolj všeč tista zelena za 70-letnika in trodelna za Duši. Se moram še sama lotit rojstnodnevnih...

Danica pravi ...

Kako si pridna, čudovite voščilnice si naredila. Za vse si izbrala čudovite barve in tehnike. Super si <3

Helena pravi ...

Kakšna serija rojstnodnevnih voščilnic! Všeč so mi ozadja. Pri vsaki si se zelo potrudila in barve se krasno prelivajo.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Hej hej hej....imam čas samo še za dva šlunka kofeta in ne za celo južno, da bom prekomentirala tvojo "goro" rojstnodnevnih. Madonca, tole je pa huje, kot bi šla na maraton...saj ne vem, kje naj začnem...poplava teh čestitk. Vse imajo pa nekaj skupnega...krasno ozadje...Renatina z emboss resist tehniko (slišim prvič(mogoče tudi ne, je bila teta skleroza na obisku) sem pa navdušena) bom pa poizkusila, ker je zanimiva in v živo je sigurno še bolj vidno to toplo embosiranje. Pa še nekaj...v tem mrazu je prav užitek pogledati marjetice.

moi pravi ...

O, si bila pridna in na vse rojstne dneve si mislila ;)
Krasne voščilnice so prejele rojstnodnevnice ;)

Dusi pravi ...

Še tukaj en velik Hvala za voščilnico.
Presenečenje je uspelo.
Tudi superjunaka sta bila navdušena nad inovativno voščilnico!
Krasna je!

helena pravi ...

Sonja, a imaš palčke pomagalčke? Daj jih še meni malo posodi... :) Ena voščilnica je lepša od druge in sploh ne vem katera me je bolj zagrela, ker je vsaka razred zase.

vilinke pravi ...

Svaka čast Sonja, kako si bila pridna,jaz pa ali nimam inspiracije ali pa nimam časa,da bi ustvarjala. Upam da čim prej mine in da se va m pridružim. ;)
LP Vilinke

Cvetoči travnik pravi ...

No en komentar je bil že na FB, tukaj je pa tudi lepo, da se ti oglasim:). Sem ti povedala, da je vse zelo sončkasto kot Sonjica:))). Pridna si bila in lepo si ustvarjala in se strinjam, da se po vseh teh novoletnih hudo prileže kaj drugega. Bodi lepo in čakam na nadaljevanje, Andreja

Zvonka pravi ...

Sonja, poleg prazničnih si bila ustvarjalna tudi pri rojstnodnevnih voščilnicah in ena lepotička je moja in hvala še od tu. Vetrovni pozdrav v vaše konce.

Michelle pravi ...

Wow! So many beautiful cards! Gorgeous! Thanks for joining us at HLS Watercolour Challenge!

Metuljčica pravi ...

Čudovita objava z rojstnodnevnimi voščilnicami. Čudovite so vse po vrsti. Je tudi meni zapasal preklop in sem včeraj delala rožice. Po tvojem navdihu jih bom tudi sama podarila ob rojstnem dnevu.

Jen Nelson pravi ...

great inking
Thanks for joining us at Less Is More this week
Jen xx

*Urška* pravi ...

Zajeten kupček prekrasnih voščilnic si nam pokazala.Prav vse so prava paša za oči.Mislim,da kaj več skoraj ni za dodati.....jih grem rajši kar še malo občudovat.
Pozdravček,Urška

Sazzle Dazzle pravi ...

Beautiful inky blending here Sonja and such a striking combination of colours. We do like a little more 'white / unpatterned' areas on our CAS cards at Less is More but these are real beauties and thanks for sharing them with us. A very Happy New Year to you too. Sarah x

Shona Chambers pravi ...

You've certainly been very busy!! Your water colour card is absolutely gorgeous and I'm in love with the colour combo you used. They go together so perfectly and the white, crisp flowers on top are a brilliant embellishment. So glad you joined us at Happy Little Stampers!

Renata pravi ...

Draga moja Sonja, hvala ti. Na rit sem padla, ko sem odprla tvojo kuverto. Težko si je predstavljat lepoto voščilnice, če je ne vidiš v živo. Res, kapo dol. Zelo sem vesela, da sem ti zrihtala to mapico. Tudi vse druge voščilnice, ki si jih prikazala v objavi so razred zase. Res perfektna ozadja, Dušina tridelnica, pa spet nekaj novega. Super je.

Unknown pravi ...

iiiiii kolk so lepe:)))
svetlo modra mi je pipi tko cist nezna je:))

Neets B pravi ...

What a wonderful collection of beautiful designs. Great colours and dimension.
Thanks for sharing with us at Less is More, Anita x

Majda pravi ...

Sonja - čudovito galerijo si nam pričarala! Sem si oči pasla že na FB, ampak takole v spremljavi tvojih besed je veliko lepše... Prave umetnije - za vse barve in okuse. Ponovno ne vem, katero bi izbrala, če bi morala! ideja s tridelnico pa - brez besed in ponovno razmišljam.... koliko vsega se moram še naučiti. Sončka pošiljam, Majda

ArtMBR pravi ...

Se strinjam: krasna razstava različnih tehnik in dobre ideje za različne osebe.

Buffy pravi ...

Lovely 70th birthday card. Great colour choice. Thank you for joining in with us at The Male Room.
Buffy (DT)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudovite voščilnice, vsaka po svoje nosi svojo zgodbo.
Super so Sonja,
lep pozdravček Tamara

Janja pravi ...

Prekrasna ozadja si ustvarila. Vse so zelo lepe. Lp

Vladuška pravi ...

Kako pridna in ustvarjalna si bila. Res pohvale vredno. Jaz se počasi znova vračam v blogovski svet in skušam nadoknadit zamujeno :) Vse dobro in veliko ustvarjalnega navdiha ti želim v novem letu.

Hali pravi ...

Prekrasne so, vse po vrsti, ozadja so res nekaj posebnega, vsaka zase, ampak Renatina uauu...

Natasa pravi ...

Čudovita so tvoja ozadja..zelo lepe barve se prepletajo na njih. Vidim, da si dobro štartala v novo leto s toliko voščilnicami!

Tina pravi ...

Draga Sonja, tole je bilo čudovitih pet minut pri tebi...prava paša za oči in eksplozija barv in lepe energije.

Deborah Frings pravi ...

You've made a wonderful selection of cards. I really like the lovely inked backgrounds. Love the special birthday card with the number, the shades of green - just super. Thanks so much for playing along with The Male Room Anything Goes challenge. Deborah, DT.

Andreja pravi ...

ooo Sonja, koliko lepih voščilnic si naredila in objava je prav lepo mavrična kot vedno pri tebi :-)) Ampak še najbolj se mi dopade ravno tista moška za naš izziv pri Male Room. Velika številka krasno paše nanjo. Hvala, da ustvarjaš z nami.

Rocky pravi ...

Beautiful distress work, so many gorgeous cards. Thank you for sharing with us at TMR.

Ne-Ja pravi ...

Sonja ti si res mojstrica ozadij. Voščilnice so fantastične, prejemnice zagotovo navdušene :)!

N-Eva pravi ...

Čudovite voščilnice za RD.....res so krasne tvoje sončne voščilnice. Občudujem kako izredno lepo in zanimivo izdelaš/pobarvaš ozadja na voščilnicah. In zadnja lepotička je samo moja <3

Renata pravi ...

Waw, kako lušten kompletek rojstnodnevnih voščilnic!
Vse po vrsti so zelo luštne. Še posebej so mi v oči padla pisanja ozadja, pa ideja z embosirno srajčko je tudi super!