petek, 22. april 2016

Še migam :-)

V preteklem tednu sem pošteno zanemarila tako svoj blog, kot obiske pri vas. Pa ni bilo namerno. Včasih se pač zgodi, da kaj drugega stopi v prvi plan. Dragi je ves teden urejal okolico hiše, jaz sem si pa privoščila masažo, novo frizuro in pošten trač s prijateljicami, ustvarjalkami. Teden je minil kot blisk.

Večere sem namenila svojim papirčkom in barvam. Danes vam bom pokazala delček tega, kar se je dogajalo v brlogecu.

Tininih tulipanov (Tina za Rayher) se ne morem naveličati. Tokrat sem jih dala v vazo, ki sem jo okrasila z veliko pentljo. Za ozadje sem uporabila štampiljko pisave. Po tem, ko sem osnovo pobarvala z enako blazinico, kot je odtis štampiljke, sem nanjo odtisnila še vzorec embosirne srajčke. Tulipani so izrezani iz akvarelnega papirja. Stebla in liste sem zlepila skupaj, cvetove pa zaradi dimenzije pustila nezalepljene. 
 


Voščilnico prijavljam na izziv Simon Wednesday Challenges, Simon Says: Make It Girlie

Spodnjo kartico sem izdelala po Tininem receptu šparanja papirja. :-) Košček belega kartona sem prilepila na osnovo. Pod pokrovčkom se sramežljhivo skriva Vladkin napis Mislim nate. Osnovo sem poštemplala z rožicami iz seta Okrašeno s cvetjem Najlepšega para, vrezala okence in prilepila na zeleni kartonček, na katerega sem prej odtisnila napis. Kartico sem poslala naši Mojci, da jo malo razvedrim. :-)



 Rožice postavljam na ogled v aprilsko galerijo Najlepšega para.

Večkrat sem že napisala, da obožujem plastične šablone. Moja zadnja pridobitev je pet šablonic iz trgovine STAMPloration. Tokrat je nastala moška voščilnica za gospoda, ki je srečal Abrahama in ima rad konje.

Na žalost imam samo eno fotografijo, saj se je barva komaj uspela posušiti predno je voščilnica šla od hiše. :-) Ozadje sem najprej pobarvala z zeleno blazinico, odvečno barvo pobrisala s papirnato brisačo, potem pa čez položila plastično šablono in še enkrat potapkala celotno osnovo. Moi zna takšno ozadje izdelati veliko lepše. :-) Tole ni moj prvi poskus, je pa prvi, ki ga upam pokazati. :-)) Idejo, da za ničlo uporabim podkev, sem "pobrala" pri Janji, ki je namesto ničle uporabila uro. Pri podkvi sem improvizirala 100 na uro. Najprej sem z dvema šablonama krogov s šivi izrezala obroč. Odrezala sem zgornjni del, prerezala obroč po sredini in na vsaki strani odstranila še delček obroča. Podkev sem zaključila s trakcema izrezanima z dvema pravokotnikoma s šivi. S škarjami sem malo popravila obliko. Pike, ki bi morale biti luknjice, so narisane s flomastrom. Spoj na sredini sem zakrila s štiriperesno deteljico.

Moško voščilnico prijavljam na STAMPloration Blog: Never-ending Anything Goes Challenge



Pa še zadnja za danes, metuljčki. :-) Sodelavka, ki je bila birmanska botra svoji nečakinji, me je prosila, da izdelam voščilnico, ki ne bo klasična. Zaželela si je tudi malo drugačen napis. Pa sem šla v akcijo. :-)  Papir za osnovo je eden mojih najljubših doma izdelanih osnov: list iz (saj veste) dr.romana potapkan z belo tempero. :-) Čez osnovo so poleteli metuljčki natapkani s Tinino šablono metuljčkov in zvezdic. Čez sem odtisnila še embosirno mapico in napis iz seta Tri lepe misli. Ozadje sem pobarvala z enako barvo, kot so metuljčki. Robovi so nacefrani. Glavna zvezda voščilnice pa je čudovit metuljček (Tina za Rayher) okrašen z belimi polperlicami. V notranjosti je žepek za denar in prostor za voščilo.  



Metuljčke prijavljam na izziv Simon Monday Challenges,  Challenge: Butterfly Beauty

Prav zares se sprašujem, kaj in kako bi ustvarjala, če ne bi bilo Najlepšega para.  In v brlogecu me čakajo nove šablone, ki jih sploh še nisem preizkusila. Juhuu!

Lep pozdrav do naslednjič. :-)






33 komentarjev:

Tina Z. pravi ...

spet imaš polno krasnih idej - ti tulipani so res takšnih lepih dimenzij, pa to skrivnostno okence mi je tudi tako všeč. več kot odlično si se znašla s podkvijo, žepek je pa tudi nekaj posebnega in elegantnega.

Renata pravi ...

Oooo koliko lepih umetnin Sonja. Kot vedno, vsaka je cudovita in nekaj posebnega, najbolj pa sta mi vsec prva in zadnja, najbrz zaradu barv, ki so mi pri srcu.

Goga pravi ...

Poleg čveka, frizerja in masaže si še ustvarjala?? Ti najbrž drugače šteješ ure dneva, meni kaj takega ne uspe spraviti v en teden. Vsi izdelki krasni, zame pa zmaga tretja s podkvico, krasno si jo sestavila.

Danica pravi ...

Ti pa si spretna, poleg takega razvajanja, ki si si ga privoščila, si uspela narediti te čudovite voščilnice. Prav vse so mi všeč...no, morda bi izpostavila birmansko z metuljčki. Idej s podkvico mi je pa tudi padla v oči :))
Sonja uživaj še naprej in lep vikend.

Valerija pravi ...

Spet ena čudovita serija voščilnic. Prav vse po vrsti so zelo lepe, a ko sem prišla do zadnje, sem pa vedela, da je v tej objavi ravno zadnja tista uaaauuuu!

Adrijana Knez pravi ...

Draga Sonja....se kar strinjam Lilijinim simpatičnim komentarjem :))
Tudi mene si osvojila z tulipani in metuljčkom.
Ideja s podkvijo pa je itak 1A. Lepo je v tvojem brlogcu, ker si zelo zelo pridna :)))
Pozdravček na V Slovenije in res lep vikend ti želim, Jana

Cvetoči travnik pravi ...

Sem pa že mislila, da si se upokojila:), no potem pa taka eksplozija samih lepih izdelkov. Pa kaj je še vse bilo vmes:) - čestitke. Odlično si izpeljala abrahamovko in podkev, pa zanimiva birmanska je nastala. Lep pozdrav in le uživaj, Andreja

moi pravi ...

A veš, da sem te kar pogrešala. Lepo, da si si vzela še čas zase.
No, ustvarila si pa spet zajeten kupček.
Tulipani elegantni, Prekrasne rožice si poslala Mojci, to bo vesela.
S podkvijo je super ideja in lila metuljčki prekrasni.

Keti's Projects pravi ...

Si pa s to objavo nadoknadila in nas presenetila s kar nekaj izdelki. Moška s podkvijo je fenomenalna! Odlična ideja!

*Urška* pravi ...

Pravi multipraktik.Saj se sploh ne morem nagledati voščilnic.Težko izberem,katera je najlepša.Vse po vrsti so popolne.

vilinke pravi ...

Zelo si pridna vidim in zelo vsestranska. Naredila si čudovite voščilnice,srce pa mi je vkradla zadnja z metuljčki.
LP Vilinke

Zvonka pravi ...

Prav vse so čudovite in zelo raznolike, kot smo že pri tebi vajeni. Vsaka je po nečem posebna in izstopa. Zelo dobro si se pa znašla s podkvijo, pohvalno. Lep pozdrav in lep vikend.

Janja pravi ...

Poleg razvajanja je uspelo tebi ustvariti še en lep kupček voščilnic. Z rožicami ti gre odlično, zelo si se potrudila s podkvijo in zadnja z metulji je krasna. Lp

leycika pravi ...

Čudovite voščilnice so nastale, meni najbolj všeč ta zadnja z metuljčki :)

Damjana pravi ...

Sonja, en teden nič, potem pa toliko enega ustvarjanja :) Vse je čudovito in vredno je bilo čakati to tvojo objavo.

Maja pravi ...

Koliko prelepih voščilnic. Najbolj sta mi všeč prva in pa tematska s podkvijo.

Klara pravi ...

Uau, kako dobra ideja s podkvo! Mislim, da bi bila všeč prav vsem konjeljubcem :)

Jasmina pravi ...

Kako zelo ustvarjalna si bila....očitno pomagajo masaža, frizer in čvek, da se sprosti ustvarjalnost. Super lepe so vse, meni najbolj pisani na srce pa so metuljčki.

Klaudija Rajković pravi ...

bila si vrijedna, svaka čast, jako lijepe čestitke, posebice zadnja i prva :D lp

Čarovnije z male kmetije pravi ...

O, Sonja, tvoje voščilnice so postale tako lepe, da mi kar sapo jemlje! Veš Tinini tulipani so tudi moja najljubša in največkrat uporabljena šablona rožice in z velikim veseljem jih občudujem pri tebi, se zaljubljam v tvoja ozadja in srkam navdih. vse so čudovite, nobena ne zaostaja, tako pisane rožice, kot prekrasna metuljčkasta so ooohhhh, ampak tale podkev, tu si pa res opravila pravo obrtniško delo :))) Toliko enega tuhtanja, rezanja in sestavljanja, bravo punca, vse boljša si :))

Renata pravi ...

Sonja, vse so perfektne. Odločiti se za eno, ni mogoče. Pridna si.

Helena pravi ...

Pridna si ob večerih in nastajajo čudovite umetnine. Všeč mi je, ker preizkusiš kaj novega in to lepo opišeš.
Prva mi je v ljubih barvah. Pri tretji si bila fantastična s podkvijo, pri četrti pa si lepo obdelala ozadje. Voščilnica s skritim oknom pa je rahlo skrivnostna.

Metuljčica pravi ...

Prav všeč mi je, da si se malo razvajala. Več kot očitno je tudi tvoje dobro počutje pripomoglo k čudoviti ustvarjalnosti in spet si pokazala čudovite voščilnice. Jaz sem zdaj bolj kot tvoj mož, tako da bo kakšna od naslednjih objav bolj cvetlično-vrtnarska, se mi pa tudi že toži po papirčkanju. Tvoje rožice, metuljčki in vse ostalo kar si pokazala pa so mi v pravi nadih.

N-Eva pravi ...

Všeč mi je, da pri vseh teh opravilih najdeš čas še zase....Zvečer pa v svojem brlogcu ustvarjaš res lepe lepotičke. Podkev sem si natanko ogledala...res si jo krasno izdelala, kot da bi imela šablonco.

Anja Ž. pravi ...

Prav ne morem se odločit, katera mi je bolj všeč. Super se mi zdi ideja s podkvijo namesto ničle. Pa barve na prvi so tudi super.

Klara pravi ...

Tole razvajanje ti je pa res napolnilo baterije. Veliko lepotičk je nastalo. Ena lepša od druge. Tudi znašla si se super. Ideja s podkvijo je mega. Najbolj pa mi je všeč tista s tulipanćki...barve, postavitev, ozadje...krasna je. : )

Vladuška pravi ...

mmm, koliko lepotičk na kupu. Ustvarjanje v tvojem brlogecu je nadvse uspešno in naredila si toliko lepih in raznolikih voščilnic.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Saj veš...100x hvala za tvojo pozornost...ampak okenca pa le nisi odkrila, da bi videle ženske, kaj si napisala????? Upam, da jih firbec fino fejst matra.
Polni tulipani so tudi mene fascinirali, podkev je itak super ideja za ničlo (jaz bi npr. dodala samo še mini rožice, da bi sklenila krog (tole se potiho menim sama s seboj...moja leta, saj razumeš)), tale z metuljčki pa...podlaga je podobna namočenemu platnu, ki je ob straneh natrgano...krasno.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Pa še nekaj me muči....najbolj važno sem pa pozabila....frizer,babji čvek, manikura, pedikura,....itd.....tvoj pa na vrtu, dela!!!! Punca, kapo dol...a lahko mojga pošljem na kakšno usposabljanje???? Lahko bi naredila kakšno delavnico na to temo ...pri nas je ravno obratno.

debby4000 pravi ...

Beautiful selection of cards
Thank you for joining us at Simon says Stamp Wednesday Challenge.
Luv
Debby

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

lepe voščilnice. jaz pa bom ukradla idejo za žepek. res posrečena rešitev. tulipani so mi tudi nadvse všeč. si pa res bila pridna.

Ne-Ja pravi ...

Sonja gledam in se slinim poleg... v glavnem obvladaš in vsaka voščilnica posebej je razred zase :). Žal se je moja prinčipessa zbudila in moram šibati v akcijo, upam da uspem pogledati še ostalo zamujeno ker imaš res svetovne ideje!

ArtMBR pravi ...

Sem rekla, vseh objav ne morem komentirat, bom izbrala eno, meni najbolj všečno. Tdi to ne gre. Torej tudi jaz s pridružujem vsem čestitkam in pohvalam za tvoje raznolike kreacije, vse po vrsti. Pa še to, da tudi vse lepo pokažeš, da lahko občudujemo in črpamo ideje. jaz zamujam samo s komentarji, drugače sem na tekočem, vse vidim.