petek, 01. april 2016

Prvi april :-)


Čeprav me čaka še kup dela tako v brlogecu, kot na dvorišču, kjer pometam pesek med fuge na novo položenega tlakovca, nikakor ne smem zamuditi prvoaprilske igrice pri Darnell. Njena ideja, pokazati izdelke, na katere se nam je nenamerno prikradla napaka in ki jih po navadi zavržemo ali popravimo, se mi je zdela svetovna. Marsikdaj se namreč zgodi, da v naglici ali pa pri »polni zavesti« ušpičimo kakšno takšno, da se najprej razjezimo, potem pa se sami sebi od srca nasmejimo. Ali pa napake sploh ne opazimo in nam šele dvignjena obrv domače strokovne komisije nakaže, da nekaj ni tako, kot bi moralo biti. :-)
 
MURPHYJEV IZREK O POSLEDICAH: 
Tudi tisto, kar se očitno ne more skaziti se skazi.

Za prejšnji izziv v Craft-alnici sem se na veliko trudila ustvarjati s časopisnim papirjem. Zaradi neuporabnosti člankov v časopisu (o tem se že pisala), sem uporabila list starega dr.romana. Nalepila sem ga na karton, da bi ga lažje rezala s šablonami. Na vse sem pomislila.  Na zastavice z rožicami, ki sem jih obesila na vrv, na napis Sreča, na barvno kombinacijo. Ko je bila voščilnica sestavljena, sem jo ponosna nesla pokazat mojemu dragemu. Vedno pazi, kaj in kako mi pove, če kaj ne štima, tokrat pa je izstrelil: »Kaj imata skupnega bolečina in sreča?« A? Le kaj… Na srednji zastavici je v oči bodla beseda »bolečine«, pod njo pa napis Sreča je imeti prijatelja kot si ti.. :-) Če bi po celem romanu iskala tako postavljeno besedilo, da bi prišlo ravno na sredo zastavice, ga gotovo ne bi našla. In kaj se bo zgodilo z voščilnico? Sredinsko zastavico bom še enkrat izdelala in jo zamenjala, pa bo. Takšna, kot je voščilnica sedaj, pa je super primerna za izziv April Fool's Day! My BIG FAT Card Boo Boo!  (bolečina = pain; sreča = happiness – NO GO on the same card :-) ). 
MURPHYJEV ZAKON TERMODINAMIKE:
Pod pritiskom se stvari skazijo hitreje. 
 
Tukaj je pa še ena mojih cvetk, ki je tudi ne bo potrebno zavreči, pač pa jo bom lahko predelala.  Hitela sem z izdelavo enoplastne voščilnice za »Less is More«. Od Renate sem si sposodila embosirno srajčko, ki sem jo nameravala takoj naslednji dan vrniti. Ideja je bila v glavi, izziv se je zaključeval… in po Murphyjevem zakonu termodinamike se je zgodilo kar se je moralo zgoditi: napačno sem obrnila papir in besedilo odtisnila na glavo. :-) Ko bom napako popravila, voščilnica ne bo več enoplastna. Za udeležbo na izzivu sem pa bila prepozna.:-)) Lep pozdrav do naslednjič. :-)

39 komentarjev:

 1. Luštna ideja za tale prvoaprilski "izziv". Mislim, da imamo vsi kak tak projekt, čeprav pri meni ne pride do fotke...bi pa zagotovo našla kaj v škatli za predelavo.

  OdgovoriIzbriši
 2. Dobra si ;) Moje ponavadi končajo v košu ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Oh my goodness! I admit that I giggled over your 'oopsie'; who knew that 'background' text could entirely change the meaning of your card! I'm glad it was easy to fix, because those pennants are fabulous! Your second card...so pretty!
  ~carol

  OdgovoriIzbriši
 4. The way I usually correct these 'mistakes' is to cut the card front off and adhere it on to another card base the right way up! Good job we can laugh at ourselves isn't it? TFS! Hazel xx
  My Card Attic

  OdgovoriIzbriši
 5. Všeč mi je tale prvo aprilska ideja. In kljub 'napakam' si naredila lepe voščilnice.

  OdgovoriIzbriši
 6. Great fix on the boo boo's. Murphy's law is often quoted here. Beautiful cards

  OdgovoriIzbriši
 7. Kakšna super ideja tale igrica. "Napake" si fenomenalno preoblikovala. Sama menim, da iz materiala z napako veliko težje kaj ustvariti in da zato potrebuješ še več domišljije in ustvarjalnosti.

  OdgovoriIzbriši
 8. ja, dobre fore so s temi napakami, jaz se včasih kar namučim, da jih popravim, kak odtis štampiljke recimo ... voščilnice so prelepe že zdaj, čeprav z napako in dobro jih boš predelala, sploh ne dvomim.

  OdgovoriIzbriši
 9. Zelo zanjmiv izziv! Voscilnici sta zelo zanimivi, ko zamenjas zastavico bo popolna.
  Kot je ze nekdo zgoraj zapisal, pa lahko drugo voscilnico izrezes in zalepis da bo prav :) Vse se da reciklirati, tudi napake ;)

  OdgovoriIzbriši
 10. I so enjoyed reading the story behind your boo boo! I can see where the background paper could leave a conflicting message. But I am glad you could redo it. I think it is a wonderful design regardless.

  OdgovoriIzbriši
 11. I too have used text printed paper, only to find that the words in the background were not what I wanted!!! I love the card anywsy, and the recipient would probably never even notice!

  OdgovoriIzbriši
 12. Hihi. Hvala za obnovitev temeljnih zakonov. In prav posreceno se ti je ponesrecilo tole s sreco in bolecino 😊

  OdgovoriIzbriši
 13. Še sreča, da je dragi opazil besedo, ki ne paše k sreči. Čeprav nas včasih boli od sreče :) Nekaj podobnega se mi je že zgodilo, le da je voščilnica prišla do slavljenke in sem to opazila šele na fotografiji pri objavi na blogu :(
  Voščilnica pa je lepa. Tudi drugi in vem, da jo boš znala predelati.

  OdgovoriIzbriši
 14. Krasen izziv,
  super voščilnica
  ja sreča je opoteča,
  včasih razsvetli še tako temen kotiček :)
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 15. Neverjetna si s "svojimi izzivi" in na kaj vse si pozorna:)- kaj pa vem, če bi šla brat tiste besede na dr.romanu:))Sonja, naj ti ustvarjanje uspeva v tvojem brlogecu in seveda tudi med tlakovci-groza.. tudi mene to še čaka:) Lep pozdrav, Andreja

  OdgovoriIzbriši
 16. Se zgodi, še dobro, da se da popravit :) Kljub 'napakam' sta obe zelo lepi.

  OdgovoriIzbriši
 17. Kakorkoli se morda zdi, da se je na voščilnicah kaj "sfižilo", se nikakor ni. Obe sta zares luštni: pri prvi spoloh nisem opazila besede bolečina (očitno ljudje vidimo tudi tisto kar hočemo), druga se pa pač obrne okrog in je popolnoma uporabna. Jaz bi tukaj dodala besedilo ki je zelo resnično, če se ga zavemo, ko se nam zdi da gre kaj narobe: always look on the bright side of life :)

  OdgovoriIzbriši
 18. Oh, Sonja, that was a funny post! Well done to your in-house critic for pointing it out to you! You could have sent the card to someone who doesn't know how to read Slovenian, haha, but I'm glad you were able to fix it. The second boo boo I can totally relate to! I have done the same thing and for a card I wanted to be OLC!!

  Sorry I didn't get to you yesterday. Half-way through the day I got the Blue Screen of Death from Microsoft and it took all day to scrub the computer clean of hackers and it wasn't cheap either! I kept hoping it was all an April Fool's joke, but alas, it wasn't. Thank you for being such a good sport and playing in my first BFCBB Hop!! Hugs, Darnell

  OdgovoriIzbriši
 19. What a cute and funny post! Funny how men can see something like that but can't see to pick up their clothes and whatnot. lol I love your card and glad that it was a fairly easy fix so you could use this card. I also love the second card and have done this before as well. I don't think anyone has posted anything for this hop that we card makers haven't done! Hugs, Brenda

  OdgovoriIzbriši
 20. Sweet cards and, dare I say, perfect for this challenge.

  OdgovoriIzbriši
 21. Thank you so much for sharing your boo boos with us . Dont you just hate when that happens.

  Marie

  OdgovoriIzbriši
 22. Najraje se nam kaj ponesreči ko se najbolj mudi, to je res. Sem že doživela. Tvoji dve napaki sta prav simpatični in v bistvu niti nista napaki, lahko bi pač tako ostalo, bi mislili, da je namerno. Lp

  OdgovoriIzbriši
 23. Zanimive voščilnice z napakicami. Pri prvi napake sploh nebi opazila, za drugo bi pa mislila, da je pač fora in tako mora biti...

  OdgovoriIzbriši
 24. Whoops, a word in the wrong place is funny! We've all been there with the embossing folder the wrong way round/up. Cara x

  OdgovoriIzbriši
 25. I often worry that when I use my Chinese character stamps on cards I might be saying something totally irrelevant with them! I've got one stamp that I'm sure is of the exact same characters as the brand name on the label of my bottle of Chinese cooking wine.
  Jane

  OdgovoriIzbriši
 26. He he, zabaven izziv in super je, ko si nam takole pokazali obe napaki in super jih boš lahko rešila. Bravo.

  OdgovoriIzbriši
 27. Tole je pa res dober izziv in obakrat ti je več kot uspelo. Super.

  OdgovoriIzbriši
 28. Hallo liebe Sonja, beide Karten sind wunderschön aber die erste hat den WOW Effekt durch das ausgestanzte Zeitungspapier. Das sieht einfach toll aus. Das muß ich auch versuchen. Ich hatte sowieso vor, demnächst mit Zeitungen zu arbeiten. :) Danke für die Inspirationen.

  Viele liebe Grüße, Carmen

  OdgovoriIzbriši
 29. ulala si pa pridna malo tu ( notri v brlogecu) malo tam( zunaj na dvoriscu)....... no ja zlate roke a ne?
  ja tista okoli obrnjena je prov posrecena hihi drgaci pa pa zmaga una ta prva hihi

  OdgovoriIzbriši
 30. Kaj hitro zna iti narobe, sploh ko je treba nekaj na hitro. Zanimivi sta obe.

  OdgovoriIzbriši
 31. Oh my gosh, I've done things upside down so many times it's not even funny, but the card really was lovely! The text on that tiny banner on the first card is just hilarious too! How unfortunate are the booboos, but you had all good intentions! Better luck next time :)

  OdgovoriIzbriši
 32. Še dobro, da imamo doma budno oko, ki vse vidi :)). Ob voščilnici sta lepi, napakici pa taki, da ju boš lahko lepo popravila.
  Pri metli pa le pazi, znajo hitro postati velike prijateljice :). Lp

  OdgovoriIzbriši
 33. Lepa objava, ki je tudi dokaz, da če ne prej, čez sedem let vse prav pride.

  OdgovoriIzbriši
 34. Lušna objava in zelo lepi voščilnici, kljub 'napakicam'. :)
  Uuu zdaj sem pa opazila tvojo slikico za knjigo v stranski vrstici! Hvala hvala hvala! <3 :)

  OdgovoriIzbriši
 35. še dobro, da imaš strokovno komisijo doma, da še pravočasno elegantno rešiš zadevo ;)
  meni sta obe zelo všeč.

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!