četrtek, 7. april 2016

Rojstni dnevi in srečanje otočank

Če imate namen moj današnji prispevek prebrati in pregledati do konca, iz previdnosti prej nekaj pojejte in popijte. Veliko vsega bo. Grozim? Ne. Samo opozarjam vas. :-))

Začnimo s srečanjem otočank, ki sta ga organizirali Erika in Tina B. Druženja enako mislečih so vedno super. Tudi tokrat je bilo zelo lepo, pozitivno in nasmejano. Spoznala sem tudi nekaj novih deklet, katerih izdelke poznam z blogov. Na srečanju smo imeli delavnico okraševanja lectovega srčka, ki jo je vodila gospa Jožica, srce in duša Medičarstva in lectarstva družine Celec. Prav lušno smo se zabavale ob okraševanju srčkov. Mene so spomini odnesli v čase, ko mi je babica iz vsakega žegnanja prinesla punčko ali pa srček iz lecta. :-)  Povem pa vam, da tole okraševanje sploh ni enostavno.

Tina B. nam je pokazala, kako izdelati voščilnico škatlico. Izmenjale smo si izrezke, udeležila pa sem se tudi igrice Maček v žaklju na temo rožic. Za organizatorki sem izdelala sliki v mešani tehniki.



Fotografije so nastale tik preden sem se odpravila od doma. Šele sedaj vidim, da je vse preveč belo in da bi na temnejšem ozadju zgledalo lepše.  Nič posebnega nisem pogruntala. Akrilne barve na platnu, malo dodajanje strukture s šablono mreže, štampiljka metuljčka, tulipani in napis Najlepšega para ter nekaj zvezdic. Okvir sem kupila, ga pobrusila in pobarvala z oranžno in belo akrilno barvo. Pred montažo sem ga še enkrat pobrusila s finim brusnim papirjem.

Sliki prijavljam na:
As You Like It Challenge: Favourite non card project (I like to put my project into a frame)
Scrapping4funChallenges: Challenge #62: Anything Goes

Za mačka v žaklju sem pripravila škatlico, ki sem jo poštemplala s rožicami. V škatli je bil naštrikan etui za mobitel. Ker so mačke nepredvidljive, se je moj "maček" izmaknil fotoaparatu. :-)

Tukaj pa sta še lectov srček, ki sem ga sama okrasila in "maček", ki sem ga dobila od Petrovke. Navdušena sem tako nad škatlico, kot nad njeno vsebino. :-)


Zadnje čase sem izdelala kar nekaj voščilnic, ki so k prejemnicam potovale po pošti. Nisem jih še uspela pokazati. Pa začnimo pri zadnji, ki je Sandro z bloga KO TO TAMO... razveselila za rojstni dan, ki ga je praznovala v začetku tedna.




Za ozadje sem uporabila čisto zadnji kartonček napacan z laki za nohte, ki sem ga pripravila že lansko poletje. Še sreča, da je zime konec in si bom lahko zunaj na vrtu naredila novo zalogo. Tinini tulipani se velikokrat znajdejo na mojih voščilnicah. Pa Romantični kvadrati Najlepšega para tudi. :-) Se spomnite voščilnice, ki jo je lansko leto izdelala Tina, ko je šopek tulipanov povezala s koščkom rjuhe? Sunila sem ji idejo in jo malo nadgradila. Košček belega platna sem poštemplala z napisom iz seta (Ne)strašne pošasti.

Voščilnico prijavljam na izziv Simon Says: Happy Birthday

Prejšnji teden sem Kristini z bloga Mlin nakitin v zahvalo za prelepo ogrlico poslala tole zahvalnico:

Spoznate rožico? Od Najlepšega para je. :-) Dobila sem nekaj izrezov te prelepe rožice. Skrbno jih hranim. :-) Rožico sem sestavila iz delčkov, ki jih ponavadi zavržemo. Vse delčke sem pred lepljenjem pobarvala,  v sredino pa sem zalepila polperlice. Ozadje je odtis embosirne mapice.

Danica z bloga Moje drobtinice je za rojstni dan dobila marjetico. :-)

Ozadje je izdelano po receptu, ki nam ga je zaupala Metuljčica. Čez ozadje sem s pomočjo plastične šablone Bokeh nanesla prozorno strukturno pasto. Z izrezom marjetice in napisom odtisnjenim na pavs papir sem dokončala voščilnico. 

Vrtnice pa so za rojstni dan razveselile Natašo, polovico sestrskega "tandema" z bloga Vilinke Ročno delo.

Divje vrtnice Najlepšega para sem odtisnila na papir, ki sem ga prej natapkala z belo tempero. Napis in kristalčki so se mi zdeli zadosten okras cvetočemu ozadju.

Celotno objavo postavljam na ogled v aprilsko galerijo Najlepšega para.

Spodaj pa lahko vidite, kje z dragim preživljava popoldneve. :-) Naše dvorišče in okolica po lanskih obrambnih jarkih končno dobiva podobo, kot sva si jo zamislila. Na desni strani je naš domači ekološki otok, izdelek našega soseda (Dukin d.o.o.).


Zdaj se pa grem še malo smilit sama sebi, saj me boli vsaka slednja kost in mišica. Na sliki namreč ni videti, kako lepo imam porihtane jagode in cvetlične gredice. :-)

Lep pozdrav do naslednjič. :-)

 




37 komentarjev:

Renata pravi ...

Ooo koliko lepih izdelkov. Prav lepo je bilo prebrati tale post.
Res je, pomlad in poletje prineseta veliko dela tudi na vrtu in okoli hise, a tvoj brlogec kljub temu nic ne sameva ;)

jasna varcakovic pravi ...

Bila si jako vrijedna; sve divno izgleda ...zavidim vam na proljecu!

Valerija pravi ...

Kako fajn je prebirati in občudovati tvoje objave. Toliko lepih izdelkov, ki jih vedno spremlja zanimiva zgodba. Prav lep začetek dneva si mi pričarala s svojo objavo. Prav vsi izdelki so krasni, težko bi katerega izpostavila. Vsak tako drugačen a vsi lepi.
Lepo bodi!

mimoza pravi ...

Zelo lepi izdelki, vsi po vrsti! Pa tudi hiša in okolica zahtevata svoje...govorim iz lastnih izkušenj. :) :)

Tina pravi ...

Sonja, tvoje objave so vedno popolna poslastica. Vedno znova sem navdušena nad tvojimi barvnimi mojstrovinami....tako zelo lepo `vihtiš` barve, da je pravo veselje. No...ob pogledu na okolico, pa je edini občutek nadvse `pekoča` vest :-)

Helena pravi ...

Saj ne vem, kje naj začnem s komentiranjem :) Z dragim sta pridna in lepo, ker sta obrambni jarek že zasula ter uredila dvorišče. Super zgleda tista praktična rešitev za smetnjake. Lepe delajo vaši sosedi. Mika me tisti, kjer lahko na vrhu narediš mini okrasni vrt :)
Fantastično darilo sta sliki in ozadje je krasno izdelano.
Všeč mi je, ker si pri Tininem cvetu uporabila notranji del. Lepo izpade.
Tudi vse ostalo je super lepo!

Vladuška pravi ...

uuu, koliko lepega znova. Res krasne so te tvoje raznolike barvne kombinacije in prav vsi izdelki so prekrasni. Me veseli, da ste uživale na srečanju in da tudi vaša okolica dobiva končno podobo. Pridna si na kvadrat.

Anja Ž. pravi ...

Koliko lepih izdelkov na kupu. Od okvirjev, do voščilnic in dvorišča. Všeč mi je ideja, ko si na rjuho natisnila voščilo. Videti je, kot da bi bil trak v originalu tak.

moi pravi ...

O, Sonja, vidim, da si tudi ti pridna. Tudi mene je včeraj vse bolelo, sem hitela še vse postorit pred današnjim dežjem.
Sedaj pa k tvojim voščilnicam.
Krasne so vse po vrsti in vsaka zase. In pridna si, da jih vsem tako lepo pošiljaš in jih razveseljuješ.

Hali pravi ...

U noro, kaj vse nam prinaša tale pomlad. Ampak ustvarjanje nam da energije za vse in še več, ane? Prekrasni izdelki. Zaljubila sem se v sliki pa tulipane pa divje vrtnice in platneni trak. Krasno, pridna si... Okolica bo pa tipi top..lepo, pohvali tudi dragega :-)

Sandra Pecić pravi ...

Jeeeeee moja je rođendanska čestitka najlepša!! Mada, lepe si stvari uradila. Konkurencija je jaka. Možda samo vaše dvorište sad izgleda bolje nego moji tulipani.. ;)
Srećno na svim izazovuma!!

helena pravi ...

saj ne morem verjeti, kaj vse se dogaja pri tebi. Od urejanja zunanje okolice do prave eksplozije izdelkov v tvoji ustvarjalnici. In to popolnoma različne tehnike in finte, ki jih odlično obvladaš. Sliki v (z)mešani tehniki sta pa zakon.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Pri vas pa dogaja. Noter in zunaj. Prekrasni izdelki, s tvojo osebno noto. In okolica - fletno je pri vas.
Kar pocrkljaj in odahni si
lp Tamara

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, saj si noro ustvarjalna. Uspelo ti je narediti toooliko in tako različnih stvari, da ti samo čestitam. Sploh ne vem, kaj mi je bolj všeč. Svojo pozornost trosiš na vse strani:) in očitno si jo posvetila tudi svoji okolici:)- vse imaš spedenano:) Lep pozdrav in privošči si umirjen vikend. Lep pozdrav, Andreja V

Lorraine A pravi ...

Gorgeous creations!! all of them are absolutely stunning! :-)

thanks for joining us on the Simon Says Stamp Wednesday Challenge
luv
Lols x x x

leycika pravi ...

Sami čudoviti izdelki :) okolico pa imaš res lepo porihtano :)

Zvonka pravi ...

Vsi prikazani izdelki so krasni, ena voščilnica lepša od druge in ti si ena pozorna duša. Dvorišče ste super zrihtali, lepo je. Lp

Danica pravi ...

Joj, joj, joj, Sonja, kako zelo lepo je brati tvojo objavo :)Vsi izdelki so prečudoviti, vendar...pa je marjetica, ki si jo naredila meni za rojstni dan NAJLEPŠA:)) Naj se ti še enkrat zahvalim za to prečudovito voščilnico.
Res si pridna, da nam s svojim trudom polepšaš rojstne dneve. Tudi vaše dvorišče priča o pridnem delu tvojih rok.

Andreja pravi ...

Spet ena posebna objava z vsakega po malo :-))
Najbolj so mi padle v oči slike, fantastične so s tem prelivanjem barv. Tudi voščilnice z ozadjem iz laka za nohte so posebne. Beli tulipani pa krasno pašejo na pisano podlago.
Sonja, lep ustvarjalen vikend ti želim .-)

Tina Z. pravi ...

o, toliko lepega na kupu, vau, pa še vrt in okolica porihtana, si prava super ženska, uf ...
te slike so mi prečudovite, tvoja ozadja z lakom tudi, pa všeč mi je, kako si uporabila delčke izrezane rožice ter te nežne divje vrtnice, vsaka zase je res prav posebna ...

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Kako lepo imaš okrog hiše Sonja. Je veselje pogledat! Tudi voščilnice so vse po vrsti tvoje - žive, lepih barv, vesele. Ampak tale marjetica je pa res najlepša :))

Aileen pravi ...

Wow I love all your cards but especially the one with the tulips and that wonderful background with the nail polish. So eye catching beautiful and so clever.

Lia pravi ...

Flowers all the way at your gorgeous cards!
Lia, DT S4F

Janja pravi ...

Tvoje opozorilo sem vzela zares in si pripravila rogljiček in kavo, da bom zdržala :))).
Ozadja na voščilnicah so tako lepa, da si vsako sliko povečam in jo raziskujem. S šablonami Najlepšega para pa vse spraviš v krasno celoto.
Tudi okolica hiše je krasna. Ja, pridni ste pri vas doma. Lp

Darnell pravi ...

What a stunning display of art work, Sonja! You are so talented!! Thank you for sharing the update on your outside. Such a lot of work and it looks great!! Hugs, Darnell

Renata pravi ...

Sonja, vse je MEGA. Sliki videni v živo, vam nevem opisat navdušenja.
Ozadje z laki, je bilo že govora na naši poti...oh in ah, tole zdaj.
Medeno srce sem zamudila v živo, kot vidim ti je šlo dobro od rok, še pisala si. Krasen. Ostale tri voščilnice so tudi TOP. Okolica pa tudi VAU.

ArtMBR pravi ...

Všeč mi je tvojo eksplozija barv, da ne govorim o tem koliko si nam spet pokazala.

N-Eva pravi ...

Le kje najdeš čas , da pri vsem tem ustvarjanju krasotk najdeš še čas za izredno lepo urejeno dvorišče.

Andreja pravi ...

Hvala, ker se igraš z nami tudi pri Scrapping4Fun :-))

Unknown pravi ...

draga moja vsi izdelki super:)) zelo si se potrudila ampak dvorisce zmaga hihi ker ga vidijo tudi sosedi hihi sej ves unga fovsija......
carsko sta uredila :) za gredice sem pa tudi prepricana da so v vaservago hihihi

Damjana pravi ...

Sonja, kako si pa ti bila pridna. Kaj na napišem drugega, kot to, da je vse čudovito in prelepo. Pa oddahni svoje mišice in kosti, da bodo zopet pripravljene na takšno in drugačno ustvarjanje :)

Metuljčica pravi ...

Danes, ko sem obiskala kar nekaj blogov, sem si tvojo objavo pustila za posladek, sploh ko sem prebrala prve vrstice. Pravi užitek je bilo občudovati vse tvoje mojstrovine in naj ti povem da je ozadje z marjetico naravnost čudovito, mi je všeč da si mu dala svoj pridih. Vedno si si pripravljena vzeti čas in presenečati, zato te cenim. S teboj pa se veselim tudi vaše super nove okolice. Pridna in še enkrat pridna!

FiestyCrafter (Tina) pravi ...

What fabulous creations! Each is beautiful and cheerful. Thanks for joining us at Scrapping4fun
Tina dt

Jasmina pravi ...

Uuu, koliko novega, lepega in raznolike ga. Prav vsi izdelki so čudoviti. Meni so roza divje vrtnice Top...ne vem, če si ne bom umislila nov nakup po temle navdihu....

Martina pravi ...

Obožujem takšne objave, kjer je toliko vsega. Vsi tvoji izdelki so čudoviti in tako domiselni. Pa krasno ste uredili okolico hiše.

Zw@@n pravi ...

Stunning creations, Sonja. I love the bright colours. Thank you for joining us at As You Like It. Luv, Wilma

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Wow.... je vse kar uspem izustiti ;)