sobota, 27. december 2014

Pohod na Štefanovo

Letos sva se z dragim že peto leto zapored udeležila tradicionalnega pohoda na Štefanovo, ki ga organizirajo moji sodelavci. Vsako leto prepešačimo poti okoli Ormoža. Letos smo jo mahnili proti Središču ob Dravi in čez Hum nazaj v Ormož. Baje smo prehodili okoli 20 kilometrov. Bilo je tako čudovito, da me to, da danes hodim kot robot, niti malo ne moti. :-)

  
V sončnem jutru smo se zbrali v središču Ormoža in jo mahnili proti Dravi, potem pa po pošteno blatni poti, saj je prejšnjo noč deževalo kot za stavo, proti Frankovcem. Nahrbtnike smo si obtežili s sendviči, domačim pecivom, različnimi domačimi zvarki "kačje sline", vinom in čajem.



Običajno imamo postanke pri razpelih, ampak na tej poti jih ni bilo prav veliko, pa smo si jih izmislili.:-) Kljub sončnemu jutru je bilo pošteno mraz in degustacija kačje sline v takšnih vremenskih razmerah še kako dobro dene. :-)) 




Prvi resni postanek je bil pri Ireni in Marjanu. Irena je bila z nami na pohodu, Marjan pa je med tem časom, ko smo pripešačili iz Ormoža, obložil mizo.

Ker je Sveti Štefan tudi zavetnik konj, smo na poti srečali kar nekaj jezdecev in konjskih vpreg, saj so lastniki svoje konje peljali na žegnanje.






Tudi pri Gregorju so nas pričakali z obloženo mizo. Le kdo bi se lahklo upiral orehovi potici, pecivu in domačemu vinčku? :-)



Naš naslednji cilj je bil Hum. In potrebno je bilo kar pošteno stisniti zobe in zagristi v hrib. Seveda čez travnike, skozi gozd in med vinogradi.








Tole je pa "gasilska" slika pred cerkvico na Humu. Maja, ki hodi v drugi razred, je vso pot veselo skakljala med nami in nam s svojo energijo in dobro voljo polepšala že tako prijetno druženje. :-) 


Po skupinskem slikanju je sledil spust proti Ormožu.






Še pogled na našo firmo  ...


... potem pa hitro v gostilno na odlično kislo juho. :-)


Moji sodelavci in vsi udeleženci pohoda so bili krasna družba. Hvala vsem za nepozabno druženje!

Lep pozdrav do naslednjič. :-)







15 komentarjev:

ime rože pravi ...

O, kako lep pohod iz vašega konca. Med vinogradi, planjavami in gozdički. Tudi pri vas je lepo. In pohod gotovo ni v domeni kakšega teambuildinga, kaj ? ;) :)

jasna varcakovic pravi ...

Divno druzenje; bas vam zavidim!

Helena pravi ...

Super družba ste in sam pohod s postanki je verjetno bil čudovit.

Anonimni pravi ...

Vsa pohvala organizatorjem, kako malo je pravzaprav potrebno, da doživiš čudovito druženje in pri tem uživaš lepote narave. Verjetno danes teh poti nebi bilo tako enostavno prehoditi, vsaj brez gamaš ne. Po cvetu sodeč je namreč kljub mrazu bolj po pomladi dišalo.

Unknown pravi ...

Na zelo lep pohod ste se podali, krasne slike. Videti je, da ste se imeli res super! :)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Prav lepo je v teh časih slišati, da se še organizirajo pohodi v sklopu firme. Ni ga lepšega, kot tako druženje s svojimi sodelavci. Vse pohvale....tudi za prehojenih 20 km....če je dobra družba še veš ne, kdaj minejo ti kilometri. Danes pa vsi nabiramo kilometre ...v kidanju snega. Upam, da te ni zametlo...mi ga imamo krepko 30 cm. čao

Zvonka pravi ...

Ponavadi so taka druženja pravi balzam za dušo in telo. Lepo si vse opisala in krasne fotografije si nam privoščila. Pa pridni ste bili in še dobro, da ste šli že pred sneženjem.

Simona pravi ...

Bravo za prehojene kilometre. Jaz po moje sploh ne bi mogla hoditi. Nam pa taka druženja veliko dajo, kajne?

Unknown pravi ...

uuuuu kolk super:)) tak pohod dober dene:)) .. pa se fajna druzba je bla:)))

Mojca pravi ...

zgleda, da ste se imeli prav fino, lušte fotke kot vedno. lp

oldpunca pravi ...

Pri nas se šefi igrajo timbilding, mi si pa privoščimo bolj na izi in bolj prijetna druženja. :-))

oldpunca pravi ...

Takšna druženja dajo res veliko pozitivne enrgije. :-)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

suupeerr!!! krasna ideja, lepa tura & fejst klapa!!
Še na mnoga takšna druženja ;)

Metuljčica pravi ...

Kakšno lepo druženje in super izlet. Hvala, da si ga podelila z nami.

helena pravi ...

Super. Ni lepšega kot dan preživeti v dobri družbi, na svežem zraku, poleg tega pa še nekaj narediš za svoje zdravje. To, da si hodila kot robot pa ni tako pomembno ...:):)
Jaz podoben podvig načrtujem takoj po novem letu.