četrtek, 18. december 2014

Izzivi

Zaključila sem z izdelavo prazničnih voščilnic. Kar 36 jih je nastalo. Nekaj jih je bilo za moje starše, nekaj si jih je zaželela Veronika, tiste pa, ki so še ostale čakajo, da jih napišem in odpošljem. :-)
Danes sem zamesila testo za okraske. Pravkar se sušijo v pečici, jaz pa ta čas izkoristim, da se prijavim na nekaj izzivov. :-)

Na Less is More želijo ta teden videti enonivojsko voščilnico s poudarkom na sneg. Pripravila sem dve voščilnici s snežinkami.


Isto voščilnico sem zgoraj fotografirala z bliskavico, spodaj pa brez. Smrekico sem našla na netu, jo sprintala in izrezala s skalpelom, da sem dobila šablonico. Najprej sem negativ položila na osnovo in senčila s tremi odtenki zelene blazinice in s pikico rjave, kot je svetovala Tina . Pozneje pa sem na pobarvano smrekico položila še izrezan del in okoli njega senčila z modro blazinico. Nad končnim izgledom sem bila navdušena. Ko se je vse skupaj lepo posušilo, sem z lepilno blazinico odtisnila snežinke, posula z belim prahcem in vroče embosirala. Glede na to, da sem prahec segrevala s fenom (dragi Dedek Mraz, prosim prinesi mi.......), sem prav ponosna na rezultat embosiranja.  :-)

Še pogled od blizu. :-) Saj gre, samo potruditi se je treba in pred štemplanjem razelektriti papir.

Voščilnico prijavljam na "Less is More": Week 202 One layer Challenge - Snow


Tole voščilnico pa prijavljam v Decembersko galerijo Najlepšega para. Bele snežinke so izsekane iz post it lističev in senčene z modro blazinico. Napis, zvončki in pentljica pa so štampiljke Najlepšega para.

Na Zvezdnato povabilo pri Metuljčici in ArtMBR za besedici torta* in svečke* pa prijavljam spodnjo voščilnico.  Upam, da velja tudi brezkalorijska torta. :-))

Nastala je že pred časom, pa ni bilo priložnosti, da jo pokažem. Slike so seveda pod vsakim kriterijem, saj sem slikala na moji mizi v službi, predno sem jo predala. :-) Navodila in želje naročnice so bile, da naj bo nekaj bolj "na hece", ker njena svakinja noče priznati svojih let. :-)) Svečke so snete z neta in naprintane. Tole je bil moj prvi poskus barvanja s takrat čisto novimi akvarelnimi barvicami. Naredila pa sem začetniško napako in odtis pobarvala, preden se je print pošteno posušil. Upam, da si bom zapomnila do naslednjič. Izgovor je lahko samo ta, da je bilo premalo časa. Vesela sem, ker je bila voščilnica vseč tako naročnici, kot prejemnici. :-)

Ni še konec. :-) Še en moj poskus barvanja vam pokažem. Tokrat z navadnimi vodenkami. Papir za osnovo z zvezdicami sem sama izdelala. Tale prikupen fantič je prispel k meni v bonbončku od Marne in je pridno počakal do zime. :-) 


Voščilnico prijavljam na: As You Like It Challenge: Favourite Christmas Image and Why. I like this lovely image. It reminds me of my childhood, when such images used to be common on holidays cards. :-)

Sedaj pa hitim pogledat, kako so se spekli okraski. Pokažem, ko bodo dokončani.

Lep  pozdrav do naslednjič. :-)







22 komentarjev:

Ne-Ja pravi ...

Sonja tokarat pa si se lotila izzivov v peti predstavi - pridan si bila 100 na uro. Voščilnice so res ena lepša od druge, m azvončki so tokrat moj favorit :). Ne pozabi nam pokazati okraskov oz smečice, da nas zopet navdušiš z idejami :).

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Zanimivo je videti, kako se razvijaš. Sprva so bile vse voščilnice narejene 'na roko', zdaj pa si bolj in bolj tehnično opremljena in vse bolj profesionalne izgledajo :) Odlično ti gre, lepe so!

Sazzle Dazzle pravi ...

Thanks for all your beautiful comments on my blog Sonja ... you are very kind.
Love your collection of cards today and especially the LIM one - those colours just POP!
Thanks so much for sharing and taking part.
Sarah xx
Less is More

Unknown pravi ...

ulala. kolk so lepe:))) mojstrica in umetnica:)))

jasna varcakovic pravi ...

36? Zavidan broj; Proizvodis kao na pokretnoj traci Sonja. Svidja mi se svaka od njih!

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Samo gledam in klikam stran za stranjo, noče se nehat in si mislim...ja kolk jih je pa naredila, pa še piškote za okraske (hallo za okraske!!!!) peče. Naspidirana 100 na uro.
Krasne so vse po vrsti (robovi zmagajo, kot vedno), o tisti nizko oz. brezkalorični tortici bomo pa še mal debato vrgli...ne pali to...če je torta naj bo za zredit, drugače jo raje glej, kot pa jej.
Mej se, prosim pošlji malo svoje energije še v naš dolenjski konec, ker vidim da jo imaš preveč, pa bi rada poskrbela za tvoje zdravje...da te slučajno ne raznese. čao

Metuljčica pravi ...

Tvoje voščilnice so čudovite. Tako lepo si zadostila izzivom. Hvala da ustvarjaš tudi z nama. Prav vse tvoje praznične voščilnice so mi všeč.

Helena pravi ...

Si v polnem zagonu :) Pridna.
Voščilnice so raznolike in vse čudovite.

Nena pravi ...

ena lepša kot druga.
no upam da ti božiček uresniči željo in ti prinese "podganco". jaz sem si kupila kar tisto toplotno pištolo za mojstre v Obi-ju ;)

Chrissie pravi ...

What sweet cards!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Unknown pravi ...

Čudovite praznične voščilnice:)

Renata pravi ...

Vsega, kar si se lotila, si krasno izpeljala. Brez Najlepšega para, res ne gre.

Anne pravi ...

What a lovely set of cards and a fabulous one layer creation!
Thank you so much for joining us this week at LIM
Anne
Less is More

Sandra Pecić pravi ...

Naradila si se za ove praznike, sad je red da vidimo pečene ukrase , ja jedva čekam ;))

Anonimni pravi ...

Hvala za sodelovanje na najinem izzivu, še si vabljena. Jaz potrebujem že toliko svečk, da jih ne spravim na voščilnico. Zato pa z veseljem prižigam ta prave.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Ta prva mi je bila takoj tako všeč, da sploh nisem šla brat preostalega teksta.
sem se morala vrniti. Všeč so mi tile tvoji poskusi 'znajdi se'. Ampak, moja favoritka ostaja smrekic v zeleni in modri barvi ;)

Danica pravi ...

Ti pa si pridna kot mravljica. Želim ti veliko uspeha na izzivih, saj so voščilnice res krasne.
Lp Danica

Zvonka pravi ...

Spet si bila zelo kreativna in pridna. Prva je zelo zanimiva, dober učinek, druga je meni najlepša, tretja je super ideja, pri zadnji si pa krasno izdelala papir z zvezdicami.
Lp

Tina pravi ...

Sonja, tako lepa objava! Tvoje smrečice so mi tako zelo všeč...super si dodala le malo neba in snežinke. Pa tudi vse ostale so krasne...res nisem vedela, da zvonovi in snežinke tako odlično pašejo skupaj!!!

Vladuška pravi ...

Wow, kaj ti naj rečem. Koliko enih voščilnic na kupu. Zelo pridna si bila in všeč mi je kar vidim, še posebej pa me je navdušila tista z zvončkoma in snežinkami.

Adrijana Knez pravi ...

Sonja čudovite voščilnice si naredila in prav vse so mi všeč....ampak...fantič pa zmaga ;))) Tako nekako sem tudi jaz danes dopoldne uživala na snegu s svojim najmlajšim....to je bilo veselje!
Tebi in tvojim pa vse lepo v Novem letu!
Pozdravček iz Koroške, Jana

Mojca pravi ...

Joj tole je res prečudovito! Hvala, ker sodeluješ na izzivu As You Like It. Srečno novo leto! LP