nedelja, 17. november 2013

S trebuhom za kruhom

Z današnjim dnem se je začelo novo odobje v sinovem življenju. Odpeljala sva ga na letališče v Zagreb, od tam pa je letel v Nemčijo, kjer bo delal naslednjih nekaj mesecev. Dobil je namreč mamljivo ponudbo, ki je ni mogel zavrniti, čeprav si je želel še nekaj časa ostati doma. Dom ga bo vedno čakal, kamorkoli ga bo odneslo. So pa stresna vsa ta poslavljanja na letališčih. Po več kot dveh letih, kar nama vedno znova odleti, bi se že lahko navadila. Pa se ne moreva. Jaz sem potočila za celo reko solz, ko sem ga objemala. Malo od žalosti, malo od ponosa :-)
Včeraj sta se šla s punco poslavljat od njenih staršev in vseh dedkov in babic, jaz sem pa ta čas, ker si nisem našla miru, sestavila voščilnico, ki sem mu jo dala danes zjutraj, predno smo startali od doma. Bila mu je všeč.




Podobnih voščilnic sem videla že kar nekaj, idejo sem pa dobila pred par dnevi, ko je Mojca pokazala gugajočega konjička. Ker mi tiskalnik ne dela (verjetno rabi barvo :-)), sem avtomobilček sama narisala in pobarvala. Vse skupaj zgleda kot otroška risbica, kar je bil tudi namen :-) "Mehanizem" sta dva kovanca za 5 centov, zlepljena z vročo pištolo.

Tole je pa najin otovorjeni sine :-) Njegova punca bo letela za njim v sredo, danes zjutraj pa mu je še spekla klipiče, da ne bo lačen do srede :-)

Sine, naj ti bo lepo v širnem svetu. Posegaj za zvezdami, živi svoje sanje in bodi srečen!



Spodnji dve križ-kraž voščilnici pa sem naredila za svoja sodelavca. Fotke so slabe, ker sem slikala v službi. Veliko pred žurko sem ju morala dokončati, da bom uspela zbrati vse podpise povabljencev :-) Žurka bo namreč v petek. Rozetki sta narejeni "peš". Ne upam ju pokazati preveč od blizu :-) 



Prejšnji teden so me imele zvezde spet rade :-) Pri Hali sem dobila čudovit bonbonček, ki je poleg raznovrstnega ustvarjalnega materiala vseboval še čudovito ogrlico, obesek za ključe in tagec, vse Halijine mojstrovine. Povem vam, da so v živo še veliko lepše, kot na slikah.
Natali mi je poslala čudovit notni papir, ker sem zdihovala, kako mi je všeč na njeni voščilnici.
Pri Izazovih i slatkiših pa sem bila izžrebana za čudovite štampiljke.
Če jaz nisem srečkovič!

Lep pozdrav do naslednjič :-)



26 komentarjev:

Unknown pravi ...

O mama kolk si se potrudila z avtočkom:)....lepo si ustvarila...ja sinu pa želim vse naj v novem izzivu:) in vem da mu bo uspelo:).....evo zdaj imaš pa spet uržah za potovanje ...hihi

Simko pravi ...

Življenje je lepo in vse ima svoj pomen. Tvojemu sinetu želim, da se bo čimprej navadil na novo mesto in da bo čimbolj užival v delu. Kako ne bi bil vesel tvoje voščilnice, ki si jo tako lepo izdelala prav zanj. Med vami je globoka vez, s pomočjo današnje tehnologije pa boste videni in slišani kljub mnogim km med vami. Tudi voščilnici za sodelavca si lepo naredila.
Pozdravček,
Simona

Carmen S. pravi ...

Hallo Sonja,
Deine Spinner Card ist Total süß, auch wenn sie ein bisschen Kindlich aussieht, man sieht ihr die Liebe an, mit der Du sie gemalt und gewerkelt hast.

Auch die Chriss Cross Karte ist toll und gefällt mir sehr gut.

Ganz liebe Grüße, Carmen

Anonimni pravi ...

Ćestitka za sina je preslatka, bas mi se svidja kako si je sastavila.Čestitke na osvojenim nagradama.A criss cross čestitke su ti isto lijepo ispale.
LP, Sonja.

Andreja pravi ...

Veliko sreče tvojemu sinu in naj mu bo tudi tam lepo :-)) Verjamem, da poslavljanje ni bilo lahko! Lepo voščilnico si mu pripravila in tudi za sodelavca si nardila krasni križkraž voščilnici :-))

Klaudija Rajković pravi ...

Želim sreću vašem sinu da uspije u Njemačkoj ..Baš si lijepo uradila čestitke kao i uvijek, kad se radi nešto od srca nije bitno kako se radi bitan je uloženi trud :D
Puno te pozdravljam i želim ugodan dan .
Klaudija

MOJCA pravi ...

Rada bi ti napisala kaj v tolažbo ampak mi nič pametnega ne pade na pamet. Je pa Nemčija bližje kot Švedska, pa še na boljše gre. Pa še Vesna ima prav - imela boš uržah, da greš v Nemčijo. Čestitka je pa res otroška - saj to simboliko si tudi hotla. Sigurno bo stala na njegovi pisalni mizi. Sine že ve zakaj. Krasni sta - obe. drži se čao

Vladuška pravi ...

Kako lusno si mu to pripravila. Tako mi je vsec ta "otroski" avto :) In tudi za sodelavca si se krasno potrudila.

helena pravi ...

Sine si bo prav gotovo dobro "postlal", poslavljanja pa so vedno nekoliko težka. Kmalu bodo najlepši prazniki in bo gotovo kaj prišel naokoli.... Čestitka z avtom je prav simpatična, druga za sodelavca pa tudi.
Sreča je očitno na tvoji strani, saj ti darilca in pozornosti kar dežujejo.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

O, poslavljanja so res težka. Ti čisto verjamem, da si potočila morje solz. Jaz težko prenesem že, kadar gredo za en dan s šolo. Bi jih imela skoz doma, pa je prav, da gredo po svoje. Ampak težko. Zelo ljubka voščilnica, Meni je otroški stil všeč.

Anonimni pravi ...

Vse dobro tvojemu sinetu in naj se kmalu vrne v tvoj objem! Do takrat pa le ustvari še kaj podobnega, voščilnica mi je namreč zelooo všeč! :) Vidim, da si zelo pridna in prav je, da so tudi zvezde na tvoji strani! ;)

Pozdravček,
Barbara

Irene pravi ...

Uj das ist so eine härzige Karte
eine wunderbar tolle Idee

LG Irene

Janja pravi ...

Avtek, je tako simpatičen :). Lepo si naredila tudi čestitki za sodelavca.
Vse dobro in lepo želim tvojemu fantu v tujini.
Lp

Hali pravi ...

Ja , zmeraj nam je težko... ampak ja, super za izzive, na žalost mladim tujina nudi veliko več izzivov in dobrih služb kot domača Slovenija. Krasne čestitke in jupi za vse sladkosti - zaslužiš si jih!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Koliko korakov, koliko odprtih poti,
sloves, snidenj,...hrepenenj
vsem veliko sreče-verjamem pa da je vse to čustveno naporno, saj si vendar Mama z velikim M.
čestitke za vse nagradice si jih tudi zaslužiš.
Sinu si pripravila krasno voščilnico, sodelavec pa bo tudi vesel skrbno pripravljenega presenečenja.
Lp Tamara
ti pošiljam malo sončka

Ne-Ja pravi ...

Slovesa so boleča, vendar moraš svoja čustva dati iz sebe. Sinu bo zagotovo voščilnica v uteho in spomin na dom. Tudi ostale izdelke si super prirpavila. Ne sekiraj se zaradi rozet - tako imajo svoj čar in vrednost. Kdo paje rekel, da če je industrijsko je lepo?

LP
Jerneja

Renata pravi ...

Lepo si se potrudila za oba.

oldpunca pravi ...

Punce, hvala vsem za lepe besede :-)

Sandra Pecić pravi ...

Sonja,i meni teško padaju ovi koferi,aerodromi,mahanje...To je neizbežno..Neka mu sve ide lako na tom putu..Čestitka mi je posebno simpatična.Pozdrav;)

moi pravi ...

Čestitke za vse dobljeno in čestitke sinu. Kakorkoli je že težko, naši ptički 1x odletijo iz gnezda. Lepo pa je, ker vedo, da se lahko vedno vrnejo domov. Lahko si res ponosna mama.

Mojca pravi ...

Koliko lepih stvari je pri tebi! Avto pa je res super ideja!!! In žepka sta tudi prečudovita. Sinu pa želim veliko uspeha in naj se le kmalu spet vrne na obisk :) LP

Klara pravi ...

Srečna in ponosna mama. Verjamem, da se je težko posloviti od sina... bo pa ponovno srečanje toliko slajše. Luštno čestitko si mu naredila. Tudi tisti za sodelavca sta prav simpatični. :))

Martina pravi ...

Vse tri so čudovite, ampak avto zmaga. Kako krasna pozornost za tvojega sina.

Danica pravi ...

Avtek je res simpatičen. Tvojemu sinu pa želim, da so mu zvezde naklonjene tam v širnem svetu.Tudi za sodelavca si se zeo potrudila.
Lp Danica

Simona pravi ...

Če začnem pri koncu - čestitke srečnica. Voščitka za sina in tvoj zapis sta takšna, da sem se še jaz malo zjokala. Se mi zdi, da si v voščilnico dala čisto vse misli, ki te prevevajo ob sinovem odhodu. Preprosto lepo!

Renata pravi ...

Nagajiva voščilnica polna mavričnih rožic in kar si nanjo napisala je zelo, zelo lepo. Poslavljanje je vedno težko, a je za odhajajočega veliko lažje, če ga ljubljene osebe podpirajo na poti do uresničitve sanj - sem tudi sama odšla v tujino in poznam občutek...

Tudi sodelavca sta bila najbrž zelo vesela presenečenja, kajne?