nedelja, 10. november 2013

Enostavno s filcem in gumbi

Tudi v koprivo udari strela, bi lahko rekla po tem, ko sem v petek in včeraj podirala svetovni rekord v smrkanju, kihanju in kašljanju. Prav smilila sem se sama sebi, pa to ni ravno v moji navadi. Popila sem par litrov čaja, si delala zvarke iz limone in medu, se jezila, da sem se pustila tako grdo ujeti virusom, pa ni nič pomagalo. Vse do večera, ko se je dragi vrnil domov z domačim "jegrom", mi nalil dobro merico in me nagnal v posteljo. Danes sem kot nova in "jeger" je že v omarici za prvo pomoč :-)

Za tokratno objavo sta glavni "krivec" ponovno Tina in Vladka z njunim izzivom Ko me inspirira #19. Tokrat želita videti, kako nas inspirira filc in čudovita kazala iz filca, ki jih je ustvarila Natali. Idejo sem dobila v trenutku, z realizacijo pa sem imela čisto resne težave. Trikrat sem podirala že nastalo voščilnico, na koncu pa od jeze vse skupaj razrezala na male koščke in se dela lotila iz nule :-)

 
Ptiček, perutnička in kljun so ročno izrezani iz filca. Perutnička in gumbek sta prišiti, kljun pa je prilepljen. Ptička sem že pred časom videla pri Simoni v Pisani rokodelnici. Kar nekaj sem jih že naredila za velikonočno dekoracijo, šablonica, ki sem si jo takrat izdelala iz kartona, pa je na srečo še vedno uporabna :-) Malo drugačen napis so prvi takti pesmi Vse najboljše na nevidnem notnem črtovju :-)

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Ko me inspirira #19 pri Tini in Vladki
- Izziv #94 Gumbki na Craft-alnico
- 20.izazov "Jednostavno"  na Izazove i slatkiše

Ideja s filcem pa mi je prišla prav še pri tokici za moj novi telefon, ki sem jo naštrikala in jo čisto malo okrasila z rožico iz filca.


Včeraj sta dragi in hčerka šla na praznik kakijev v Strunjan. Po vseh pravilih bi morala iti jaz, ampak sem zakuhala in ostala doma. Imela sta se super, kar jima verjamem na besedo. Posnela sta kup lepih fotografij, da imamo še mi doma nekaj od tega in pripeljala za cel pritljažnik kakijev, kot kakšna preprodajalca :-)


Lep pozdrav do naslednjič :-)

28 komentarjev:

Mojca pravi ...

Joj vem kako trdpvratni so danes virusi, tako da ti želim, da se čim prej pozdraviš. Drugače pa je tvoja vočilnica zelo simpatičlna in inovativna, žepek za telefon pa praktičen in barvit. Joj kakije pa obožujem, zato vrjamem, da sta se imela na morju zelo slastno :) LP

m pravi ...

Jeger je prijel, jutri boš kot rožica in ptiček, ki si ga skreirala. Kakiji - tudi jaz jih obožujem. Komaj čakam drugo leto na moje, ki bodo upam obrodili. Hitro se pozdravi. čao

Klara pravi ...

Upam, da bo prehlad kmalu mimo. Ptiček je prav luškan. Lepo si ga spravila na voščilnico. :)

Klaudija Rajković pravi ...

odlični radovi kao i uvijek oduševljena sam idejama :D
lp

Unknown pravi ...

Oj punca važno je to da si tko hitr ok:) mal si mi podobna:)je pa še ena arcnija zaseka nakruhu in čebula:)
Si pa pa ustvarila krasnega ptička in etui:)

Tina pravi ...

Tista prva razrezana voščilnica ima verjetno kaj povezave z nemarnim virusom... Če je človek iz faze, se hitro vpiči v kakšno brezvezno malenkost. Je pa tale tvoj ptiček prekrasen in sem ful vesela, da ga prijavljaš na izziv. Super si dodala note s pesmico! Želim ti hitro popolno okrevanje.

Vladka pravi ...

Najprej ti želim čimprejšnje okrevanje. Virusi so zgleda vsepovsod. :) Kljub temu, da ti najprej stvari niso šle povsem po načrtih, ti je potem super uspelo tole s ptičkom. Ga lahko kar slišim, kako požvižgava :) In odlična ideja z oblekico. Ne vem če si tudi sama ne bom eno nakvačkala, ker trenutno je moj telefon goli :(

Renata pravi ...

Čimprej okrevaj. Voščilnica je enostavno lepa. Čisto nekaj nevsakdanjega. Naredila si tudi krasen etui.

Simona pravi ...

Sreča za možeka in jagra! Hvala bogum da je pregnal viruse. Voščitka mi je všeč. Čisto posebna je. Mobi oblekcia pa zažiga. Želim pa ti, da se spretno braniš virusov, če ne pa kar v prvo pomoč - po jagra.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

no, me veseli, da mož zna z ricnijami in da si že zdrava oz. že zelo blizu.
Ja, s filcem pa niso heci.
Vsekakor pa je tvoj ptiček prav prisrčen. In ker so ti všeč note na mojih voščilnicah, ti jih lahko pošljem če želiš,samo sporoči naslov, sicer je pa to zavijalni papir, ki sem ga dobila v IKEI.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Kako lepo rožico si naredila. Nobel ideja, da je vsak listek druge barve, veš kako mi je všeč! Nič se ne poznajo virusi, lepe stvari si ustvarila. Bodi zdrava in lp.

Anonimni pravi ...

O kod tebe opet puno novosti. Vrlo lijepa je čestitka, na kraju se isplatila muka s njom.Torbica za mobitel mi se isto jako svidja.A pun stol kakija mami na još..:).
LP, i ostani zdrava.
Sonja.

Tina B. pravi ...

Upam, da si že kaj boljše. Domači jeger je res super zdravilo. Voščilnica je krasna in enostavna, torbica za mobitel pa je nekaj posebnega. Všeč so mi barve...

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasen post-ne vem kje naj začnem, ker mi je vse všeč-mojo pozornost je pritegnila nogavička za gsm
čim hitrejše okrevanje ti želim
in lepo martinovo
Tamara :-)

oldpunca pravi ...

Zelo prijazno od tebe. Hvala za ponudbo :-)

Hali pravi ...

Uauu pridna si bila ljub virusom.Ja ti so res na pohodu zadnje dni...

Carmen S. pravi ...

Liebe Sonja,
Ich hoffe, das es Dir schon ein wenig besser geht. Deine Karte mit dem Hand geschnittenen Vogel finde ich richtig niedlich. Du hast ihn so süüüß auf die Karte gesetzt. Er zwitschert ganz bestimmt schon den nächsten Frühling herbei (hoffentlich).
Auch deine gestrickte Handy Hülle sieht ganz toll aus. So eine brauche ich auch noch!

Ganz liebe Grüße und Gute Besserung wünscht Dir, Carmen

Andreja pravi ...

Krasna objava, vsega po malem :-))
Voščilnica mi je zelo všeč!
Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici in pri "Izazovi i Slatkiši" Srečno!

helena pravi ...

Tvoj slavček prav lepo, ubrano žvrgoli.

Janja pravi ...

Upam, da so nepovabljeni gostje že odšli. Zelo lepega ptička si naredila in telefon je dobil krasen plašček.
Hvala, ker sodeluješ na 94. izzivu CRAFT-alnice. Lp

Simko pravi ...

Super lepo in zelo domiselno si naredila tega ptička iz filca ROČNO! Pri meni je včasih že tako, da bi se še šablone morale izrezovati same...hahaha. Naš vlak s prvo pošiljko virusov je na srečo že odpeljal... :). Kdaj pa bo naslednji pripeljal, pa še ni znano... :)
Upam, da se počutiš že boljše in lepo okrevaš.
Pozdravček,
Simona

Sandra Pecić pravi ...

Baš mi se dopada taj aranžirani jesenji sto na toj manifestaciji...A mobilni ti je sad na toplom i sigurnom:))Ćerkina fotografija je prelepa..:*

Nena pravi ...

voščilnica je super tudi etui je super Strunjan sem pa tudi jaz otela obiskat ampak me je odvrnilo vreme

*Urška* pravi ...

Zelo lepo in izvirno voščilnico si naredila,da o etuiu sploh ne govorim.Ja,virusi že veselo krožijo naokoli,pa tudi teta gripa je že prišla na plano.Upam,da se čimprej pozdraviš :)
Pozdravček Urška

Biljana pravi ...

Super všeč so mi note in pesmica,..odlično jo je "odčivkal" :)
In dobra ideja z nogavičko za telefon.

Martina pravi ...

Voščilnica mi je prav všeč. Tako preprosta in zgovorna. Tudi etui za mobi je super.

BojaMoja pravi ...

:) lustna :)) meni so všeč note :)

Goga pravi ...

Lepo si se poigrala z gumbki in jih uporabila na različnih izdelkih.
Pozdravček Lili