ponedeljek, 1. februar 2021

Vesela hiška: Rumena kot sonce

Veselo hiško smo v mesecu februarju odele v rumeno barvo, ki simbolizira sonce. Kot barva svetlobe in toplote deluje spodbujevalno in razigrano, ohranja budnost, poživlja, spodbuja k razmišljanju, simbolizira ustvarjalnost, vpliva na inteligenco in jasnost misli, aktivira in spodbuja komunikativnost in ima nasplošno pozitiven učinek na počutje.

Ob rumeni barvi pa ima pozitiven učinek na počutje in ustvarjalnost tudi naš tokratni sponzor. :-)

Tina, mama Najlepšega para je poskrbela, da so v naše ustvarjalne sobice pravočasno prispeli ustvarjalni pripomočki njene najnovejše kolekcije, da smo lahko za vas ustvarile inspiracijske izdelke. Pripravila pa je tudi nagrado za zmagovalko izziva. 

Moja voščilnica je izdelana s pomočjo rezalnih šablon Obroč za štikanje. Tako zelo se mi je mudilo k ustvarjanju, da sem jih fotografirala šele, ko so bile že pospravljene na magnetno ploščo. :-)

Pri nakupovanju sem v košarico naložila skoraj celotno novo kolekcijo in šablone iz zgoraj omenjenega seta kombinirala s ptico iz seta Kreativni ptici. 


Ozadje sem pošpricala z dvema odtenkoma rumenih Vallejo sprejev. Večje pike so nastale tako, da sem odvila pršilo spreja in stresla cevčico. Malo bleščanja sem dodala s perfect pearls. Vejici sem izrezala iz akvarelnega papirja in ju pobarvala z zeleno distress blazinico in veliko vode.

Ptička in osnova sta izrezani iz kraft papirja. Šive sem naredila z rumeno prejico. Perutnička, kljun in rožice so prav tako izrezani iz posprejanega papirja, ki ga imam že pripravljenega v vseh mogočih barvah. Ptička v kljunu drži rdeč srček, z rdečo barvo pa je odtisnjeno tudi voščilo. Voščilnica je v celoti izdelana s pomočjo ustvarjalnih pripomočkov Najlepšega para. 



Voščilnico prijavljamv januarsko galerijo Najlepšega para (pravokotniki s šivi, vesela pošta, sreča, obroč za štikanje, kreativni ptici)

Prijavljam jo še na naslednja izziva:

- NBUS Challenge #23 ( twig with flowers and bird)

- Scrapping4funChallenges. Challenge 184 - Anything Goes

Pošiljam pa jo tudi v "boj" za poletno kolekcijo Najlepšega para (obroč za štikanje, kreativni ptici) 

Vabim vas, da s svojimi izdelki v pretežno rumeni barvi okrasite februarsko galerijo Vesele hiške. Za navdih pokukajte k prebivalkam Vesele hiške Veani, Majdi, Branki, Valeriji in Janji ter k Tini na blog Najlepšega para, ki je tudi pripravila inspiracijski izdelek za vas.

Pazite nase in na druge!

Lep pozdrav do naslednjič! :-)

 


18 komentarjev:

Valerija pravi ...

Kako lepo je danes potovati po blogih prebivalk Vesele hiške. Povsod je tako sončno in prijetno. Tvoja voščilnica je prekrasna. Krasno si sestavila osrednji motiv in naredila super ozadje.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudovito si ustvarjala z novostmi. Pri tebi, kar vse kliče po pomladi. Super. Prav polepšala si mi dan.
Vse dobro, Tamara

Klara pravi ...

Ooo kako topla voščilnica! Zelo mi je všeč in kar kliče po pomladi...

Colleen Dietrich pravi ...

So cute! :-D

FinArt pravi ...

Rumena kot sonce nas je vse lepo prebudila in požgečkala. Tvcoja vošilnice je krasna. Sma si sicer nisem privoščila ptičkov ampak ko gledam vaše prekrasne inspiracije mislim, da bom mogla kmalu popraviti to napako. ;) Pozdrav in objem Janja

MiaS pravi ...

Čudovita in tako srčna voščilnica.

Tina pravi ...

Sončica, tole pa je prav izziv zate...in seveda si s sončno rumeno razturala. Čisto sem navduena nad barvo in šivanjem ptičice, aranžmajem in ozadje..prelepo! Prav res lepo je biti z vami v vaši Veseli hiški, ki ste jo tako lepo napolnile s sončno rumeno....hvala!

Majda pravi ...

Kako lepo si umestila ptičico - se mi zdi, kot da njeno prijateljico vsak dan vidim okrog mojega ustvarjalnega kotička, le da so veje pri meni še gole :-)
Toliko srčne topline je v tvoji voščilnici, vsakokrat, ko jo vidim, mi polepša dan.
Želim ti prijeten mesec februar, naj bo čim bolj sončen in nasmejan, Majda

Renata pravi ...

Krasno sončno, bleščeče ozadje si naredila. Ptička na njem zasije v vsej svoji lepoti. Zelo mi je všeč, še enkrat krasna voščilnica. lp

Kim pravi ...

What a lovely spring card! I love all the details you included on your card. The stitching is fantastic! Thank you for joining the Scrapping 4 Fun Challenge!

Darnell pravi ...

This is so heartwarming, Sonja! I love the yellow hues and your sweet scene of the beautifully stitched bird on a branch bringing the recipient a lovely heart! Great splattering, too! Thank you so much for sharing with everyone at NBUS! Take care and keep safe! Hugs, Darnell

Zvonka pravi ...

Sonja čudovito si ustvarjala, pozitivna energija kar žari s tvoje voščilnice, ozadje mi je top. Naj bo tudi tebi dana taka energija, bodi s soncem obsijana. Objem

Brenda in IN pravi ...

Yellow is the most cheerful color and brings in the sunshine (which is sorely needed here right now). This is a sweet bird offering his Valentine. He looks so happy perched on that lovely branch with pretty yellow flowers. The stitching on his body outlines him perfectly.

Janja pravi ...

Kako lepe barve. Kot naročeno za današnji čemeren dan tu v Ljubljani. Krasna je. Lp

Metuljčica pravi ...

Čudovita voščilnica, dodelan ptiček, vejici, rožice in srček v kljunčku za piko na i. Prelepo.

Helena pravi ...

Kakšno sonce mi je sedaj posijalo v pisarno s to tvojo čudovito voščilnico.

Bonnie pravi ...

Love this sweet bird, Sonja!

Lyn pravi ...

A pretty card <3